nerminh74 je napisao/la:bjelica vec 3 sezone u caji igra 4
gagic, katic, musli i stimac su svi klasicni centri i tesko da i jedan moze vise od 2 minute da igra 4, jedino jos lucic moze pomoci na 4
nedovic je veoma dobar napadac, ali u odbrani je truba + ako naleti na postavljene odbrane onda ima problema
Sto se tice Nedoviceve odbrane, uglavnom se slazem. Mada, uzimajuci u obzir da mi s Acom preferiramo brzu kosarku, da primamo puno poena po utakmici, da smo i generalno bili losi u odbrani kroz kvalifikacije, ne vjerujem da ce tu biti nesto previse postavljenih odbrana. Jedino se mozemo nadati da ce ovi novi igraci doprinijeti toj igri u odbrani i da ce se stvari znatnije promijeniti. Ja vjerujem da hoce, a koliko, jos uvijek je tesko predvidjeti.
O kakve tri Bjelicine sezone na cetvorci govoris? On je tek u posljednjoj Mirzinoj sezoni za Kahu poceo dobijati znacajnije minute na parketu i u 95% slucajeva je igrao na poziciji trice. Iako moram priznati da je tome dosta uvjetovala i "doprinijela" cinjenica da je Teletovic u prosjeku provodio po 33+ minute na parketu. Sto se tice ove zadnje sezone, moram priznati da ga i nisam puno pratio, jer me Kaha prestala interesovati kad je Mirza otisao u NBA.
Nisam mislio da ce Srbi pocinjati utakmicu sa dvije klasicne petice, vec da ce vjerovatno na momente igrati tako, jer su zaista mnogo deficitarni na toj poziciji krilnog centra. Argumente za to, donekle, nalazim i u danasnjoj utakmici, iako je mozda jos uvijek rano uzimati to za nesto relevantno. A sto se tice Lucica i njegove igre na cetvorci, cisto sumnjam...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."