EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

LloriS
Kontakt:

Re: EP 2013 Slovenija- BiH košarkaši

Post Postao/la LloriS » 02 avg 2013, 01:07

kobe24 je napisao/la:Crnogorci odigrali turnir u Madjarskoj, a trener je odlučio da ne povede sljedece igrače: Boris Bakić, Milko Bjelica, Miloš Komatina, Blagota Sekulić i Marko Todorović, koji će trenirati na Zlatiboru sa kondicionim trenerom Seadom Krdžalićem. Ročesti je dobio dozvolu da kraj jula provede u Sjedinjenim Američkim državama zbog porodičnih obaveza.

Na turnir u Šombatelju otputovalo je 12 igrača: Nikola Ivanović (Budućnost), Suad Šehović (Budućnost), Sead Šehović (Solnok, Mađarska), Aleksa Popović (Budućnost), Marko Popović (Budućnost), Vladimir Dašić (Metalac, Srbija), Bojan Dubljević (Valensija, Španija), Tajris Rajs (Makabi), Radoje Vujošević (Sutjeska), Bojan Bakić (Metalac, Srbija), Stevan Milošević (Olimp Tbilisi, Gruzija) i Nemanja Radović (Mega Vizura, Srbija)

Pronašao sam ovu statistiku protiv Austrijanaca, a za duel s Madjarima nisam uspio. Ne razumijem samo kako za njih istovremeno mogu igrati i Rocesti i ovaj novi Amerikanac Rajs?!

Crna Gora: Bakić 18, Su. Šehović, A. Popović, Se. Šehović 11, Vujošević, Rajs 9, Radović, Barović 3, M. Popović 2, Dubljević 19, Dašić 11, Ivanović 9.

P.S. Mahalbašić za Austrijance dao 27 poena...

Sto se Makedonije tiče, Bo i Pero će im se priključiti sad na pripremama u Kranjskoj Gori.
Ne mogu igrati oba amera, na pripremama ce biti obadvojica ali ce selektor odabrati jednog, drugi otpada, isti slucaj kad smo mi prije par godina imali Bremera i Domercanta na pripremama pa se selektor odlucio za Henrya ;)
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 avg 2013, 22:37

Jel ko gledao najavu EP na FTV?Nihada su potpisali kao DZedovic! :lol: :lol: :lol:

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 02 avg 2013, 23:10

srbija na pripremnoj utakmici pobjedila tursku
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 avg 2013, 23:16

NEZALAGANJE je napisao/la:Jel ko gledao najavu EP na FTV?Nihada su potpisali kao DZedovic! :lol: :lol: :lol:

pa dzedaj ;)

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 02 avg 2013, 23:24

lumani je napisao/la:
NEZALAGANJE je napisao/la:Jel ko gledao najavu EP na FTV?Nihada su potpisali kao DZedovic! :lol: :lol: :lol:

pa dzedaj ;)
Bas! :lol: :lol:

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 02 avg 2013, 23:29

nerminh74 je napisao/la:srbija na pripremnoj utakmici pobjedila tursku
tako oni redovno pred prvenstvo,samo se ceka povreda.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 avg 2013, 00:27

Ja sam gledao utakmicu i realno imaju tri ekstra jaka kosarkasa, mada smo svi mi to vec i ranije znali. Ako im se prikljuci Teodosic, bice jos puno jaci. Krstic, Nedovic i Bjelica su kvalitetom danas osjetno oskakali od ostalih. Mislim da su se i po broju poena ovako poredali. Naravno, treba imati na umu da je ovo prva pripremna utakmica i da se stvari do eurobasketa mogu promijeniti. Nedovica nisam puno puta gledao, ali je stvarno klasa, posebno me zadivila njegova inteligencija. U slucaju da se i Teodosic vrati, onda ce Nemanja vjerovatno igrati dvicu, Lucic je trica i mislim da je jedino on klasicna trica u ekipi (kazem to, jer neke igrace bas i ne poznajem i ne znam sa sigurnoscu koju poziciju igraju), uzmemo li u obzir da ce se Bjelica vjerovatno pomjeriti na cetvorku, gdje su maksimalno deficitarni, ili ce pokusati tu poziciju krilnog centra nadomjestiti sa klasicnom peticom... Od centara, pored Nenada, imaju Stimca, koji po mom misljenju i nije nesto narocito kvalitetan, ali moze biti solidan back-up . Od Gagica, Katica i Muslija, jedan bi trebao zacepiti to mjesto cetvorke, vjerovatno Katic, koji je i igrao danas izvijesno vrijeme na toj pozici. Ova druga dvojica, po meni, uopste ne posjeduju kvalitet za jedno ovakvo takmicenje.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 avg 2013, 00:54

kobe24 je napisao/la:Ja sam gledao utakmicu i realno imaju tri ekstra jaka kosarkasa, mada smo svi mi to vec i ranije znali. Ako im se prikljuci Teodosic, bice jos puno jaci. Krstic, Nedovic i Bjelica su kvalitetom danas osjetno oskakali od ostalih. Mislim da su se i po broju poena ovako poredali. Naravno, treba imati na umu da je ovo prva pripremna utakmica i da se stvari do eurobasketa mogu promijeniti. Nedovica nisam puno puta gledao, ali je stvarno klasa, posebno me zadivila njegova inteligencija. U slucaju da se i Teodosic vrati, onda ce Nemanja vjerovatno igrati dvicu, Lucic je trica i mislim da je jedino on klasicna trica u ekipi (kazem to, jer neke igrace bas i ne poznajem i ne znam sa sigurnoscu koju poziciju igraju), uzmemo li u obzir da ce se Bjelica vjerovatno pomjeriti na cetvorku, gdje su maksimalno deficitarni, ili ce pokusati tu poziciju krilnog centra nadomjestiti sa klasicnom peticom... Od centara, pored Nenada, imaju Stimca, koji po mom misljenju i nije nesto narocito kvalitetan, ali moze biti solidan back-up . Od Gagica, Katica i Muslija, jedan bi trebao zacepiti to mjesto cetvorke, vjerovatno Katic, koji je i igrao danas izvijesno vrijeme na toj pozici. Ova druga dvojica, po meni, uopste ne posjeduju kvalitet za jedno ovakvo takmicenje.
bjelica vec 3 sezone u caji igra 4
gagic, katic, musli i stimac su svi klasicni centri i tesko da i jedan moze vise od 2 minute da igra 4, jedino jos lucic moze pomoci na 4
nedovic je veoma dobar napadac, ali u odbrani je truba + ako naleti na postavljene odbrane onda ima problema
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 03 avg 2013, 00:59

nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:Ja sam gledao utakmicu i realno imaju tri ekstra jaka kosarkasa, mada smo svi mi to vec i ranije znali. Ako im se prikljuci Teodosic, bice jos puno jaci. Krstic, Nedovic i Bjelica su kvalitetom danas osjetno oskakali od ostalih. Mislim da su se i po broju poena ovako poredali. Naravno, treba imati na umu da je ovo prva pripremna utakmica i da se stvari do eurobasketa mogu promijeniti. Nedovica nisam puno puta gledao, ali je stvarno klasa, posebno me zadivila njegova inteligencija. U slucaju da se i Teodosic vrati, onda ce Nemanja vjerovatno igrati dvicu, Lucic je trica i mislim da je jedino on klasicna trica u ekipi (kazem to, jer neke igrace bas i ne poznajem i ne znam sa sigurnoscu koju poziciju igraju), uzmemo li u obzir da ce se Bjelica vjerovatno pomjeriti na cetvorku, gdje su maksimalno deficitarni, ili ce pokusati tu poziciju krilnog centra nadomjestiti sa klasicnom peticom... Od centara, pored Nenada, imaju Stimca, koji po mom misljenju i nije nesto narocito kvalitetan, ali moze biti solidan back-up . Od Gagica, Katica i Muslija, jedan bi trebao zacepiti to mjesto cetvorke, vjerovatno Katic, koji je i igrao danas izvijesno vrijeme na toj pozici. Ova druga dvojica, po meni, uopste ne posjeduju kvalitet za jedno ovakvo takmicenje.
bjelica vec 3 sezone u caji igra 4
gagic, katic, musli i stimac su svi klasicni centri i tesko da i jedan moze vise od 2 minute da igra 4, jedino jos lucic moze pomoci na 4
nedovic je veoma dobar napadac, ali u odbrani je truba + ako naleti na postavljene odbrane onda ima problema
Nece Nedovic moci Zeki nista :D

Gledao sam Srbja - Turska, nije me nesto Srbija posebno odusevila. Da su Turci pogadali ono sto su morali pogodit, npr. polaganje ispod kosa, slodobna bacanja bar da su ih upola vise uabacili mozda bi rezultat bio drugaciji. Vjervatno ce kasnije bolje igrat, ipak je ovo prva pripremna tekma.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

braoolyo
Kontakt:

Post Postao/la braoolyo » 03 avg 2013, 01:33

nerminh74 je napisao/la: bjelica vec 3 sezone u caji igra 4
Katić je svih 13 minuta igrao na četvorci a Partizan je prošle godine ponekad igrao sa Gagićem i Muslijem zajedno na terenu, mada njih dvojica će se teško izboriti za mjesto u 12.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 avg 2013, 01:45

braoolyo je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la: bjelica vec 3 sezone u caji igra 4
Katić je svih 13 minuta igrao na četvorci a Partizan je prošle godine ponekad igrao sa Gagićem i Muslijem zajedno na terenu, mada njih dvojica će se teško izboriti za mjesto u 12.
koliko sam shvatio i turska je koristila centre na 4 jer iliyasova nije mogao igrati kao mirza radi NBA pravila
pa zamisli sta bi prave 4 uradile srbiji da ih cuvaju slabo pokretni centri

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 avg 2013, 03:05

nerminh74 je napisao/la:bjelica vec 3 sezone u caji igra 4
Sto se tice Nedoviceve odbrane, uglavnom se slazem. Mada, uzimajuci u obzir da mi s Acom preferiramo brzu kosarku, da primamo puno poena po utakmici, da smo i generalno bili losi u odbrani kroz kvalifikacije, ne vjerujem da ce tu biti nesto previse postavljenih odbrana. Jedino se mozemo nadati da ce ovi novi igraci doprinijeti toj igri u odbrani i da ce se stvari znatnije promijeniti. Ja vjerujem da hoce, a koliko, jos uvijek je tesko predvidjeti.

O kakve tri Bjelicine sezone na cetvorci govoris? On je tek u posljednjoj Mirzinoj sezoni za Kahu poceo dobijati znacajnije minute na parketu i u 95% slucajeva je igrao na poziciji trice. Iako moram priznati da je tome dosta uvjetovala i "doprinijela" cinjenica da je Teletovic u prosjeku provodio po 33+ minute na parketu. Sto se tice ove zadnje sezone, moram priznati da ga i nisam puno pratio, jer me Kaha prestala interesovati kad je Mirza otisao u NBA.

Nisam mislio da ce Srbi pocinjati utakmicu sa dvije klasicne petice, vec da ce vjerovatno na momente igrati tako, jer su zaista mnogo deficitarni na toj poziciji krilnog centra. Argumente za to, donekle, nalazim i u danasnjoj utakmici, iako je mozda jos uvijek rano uzimati to za nesto relevantno. A sto se tice Lucica i njegove igre na cetvorci, cisto sumnjam...
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 avg 2013, 03:10

kobe24 je napisao/la:
Sto se tice Nedoviceve odbrane, uglavnom se slazem. Mada, uzimajuci u obzir da mi s Acom preferiramo brzu kosarku, da primamo puno poena po utakmici, da smo i generalno bili losi u odbrani kroz kvalifikacije, ne vjerujem da ce tu biti nesto previse postavljenih odbrana. Jedino se mozemo nadati da ce ovi novi igraci doprinijeti toj igri u odbrani i da ce se stvari znatnije promijeniti. Ja vjerujem da hoce, a koliko, jos uvijek je tesko predvidjeti.

O kakve tri Bjelicine sezone na cetvorci govoris? On je tek u posljednjoj Mirzinoj sezoni za Kahu poceo dobijati znacajnije minute na parketu i u 95% slucajeva je igrao na poziciji trice. Iako moram priznati da je tome dosta uvjetovala i "doprinijela" cinjenica da je Teletovic u prosjeku provodio po 33+ minute na parketu. Sto se tice ove zadnje sezone, moram priznati da ga i nisam puno pratio, jer me Kaha prestala interesovati kad je Mirza otisao u NBA.

Nisam mislio da ce Srbi pocinjati utakmicu sa dvije klasicne petice, vec da ce vjerovatno na momente igrati tako, jer su zaista mnogo deficitarni na toj poziciji krilnog centra. Argumente za to, donekle, nalazim i u danasnjoj utakmici, iako je mozda jos uvijek rano uzimati to za nesto relevantno. A sto se tice Lucica i njegove igre na cetvorci, cisto sumnjam...
bjelica je kod ivkovica znao igrati i peticu, a lucic je pretprosle sezone provodio dosta vremena na 4

filip13

Post Postao/la filip13 » 03 avg 2013, 07:40

bjelica je u prošloj sezoni isključivo igrao na 4 jer su na 3 imali nocionija i san emeteria

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 03 avg 2013, 09:22

nerminh74 je napisao/la:
kobe24 je napisao/la:

bjelica je kod ivkovica znao igrati i peticu, a lucic je pretprosle sezone provodio dosta vremena na 4

Mozda Milko a ne Nemanja ;) Znao je i Mirza ici na 5,ali samo u odbrani, jer ima vise kg od Evropskih centara.
Nadam se da ce Lucic protiv nas na 4,to je kao da stavis Djedovica na 4.
Srbija ce uvjek imati 12 dobrih igraca,samo je pitanje hoce li slusati Ivkovica,jer ove nove generacije nisu bas za rad i trud.

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 03 avg 2013, 12:26

nerminh74 je napisao/la:bjelica je kod ivkovica znao igrati i peticu, a lucic je pretprosle sezone provodio dosta vremena na 4
Ispade onda da svi sve mogu igrati. ;) Bjelica, po meni, ima jedino visinu za krilnog centra, a skoro sve ostalo mu nedostaje - nema potrebnu snagu, za njega je misaona imenica igra ledjima itd, itd... Mislis da ce on moci cuvati Teletovica, ili neke druge igrace koji su jos veci majstori od Mirze u toj igri pod kosem?!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 avg 2013, 12:30

nerminh74 je napisao/la:
lumani je napisao/la:
lumani je napisao/la: bjelica je kod ivkovica znao igrati i peticu, a lucic je pretprosle sezone provodio dosta vremena na 4

Mozda Milko a ne Nemanja ;) Znao je i Mirza ici na 5,ali samo u odbrani, jer ima vise kg od Evropskih centara.
Nadam se da ce Lucic protiv nas na 4,to je kao da stavis Djedovica na 4.
Srbija ce uvjek imati 12 dobrih igraca,samo je pitanje hoce li slusati Ivkovica,jer ove nove generacije nisu bas za rad i trud.
nekoliko puta su znali igrati petorku nocioni na 3, mirza na 4 i nemanja bjelica na 5
licno gledao minimalno 2-3 utakmice, to je bilo onda kada se lampe povrijedio, a nemanja ulazio mjenjati milka

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 03 avg 2013, 16:39

Sta je moderator, da li je ovo tema EP nasa grupa ili EP 2013 Slovenija - BiH Košarkaši?

Jesam li nesto propustio ili su Bjelica, Nedovc, Il Milko, Nemanja, Nocioni mozda BH kosarkasi?
Neki dan je bilo prijetnje silom zbog Bose Tanjevica na drugoj temi, ali ovdje kada moderator ide u krivinu, tada je OK.
Dvostruki arsini ili se samo pravila primjenjuju na obicne smrtnike?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 03 avg 2013, 17:04

bhsport je napisao/la:Sta je moderator, da li je ovo tema EP nasa grupa ili EP 2013 Slovenija - BiH Košarkaši?

Jesam li nesto propustio ili su Bjelica, Nedovc, Il Milko, Nemanja, Nocioni mozda BH kosarkasi?
Neki dan je bilo prijetnje silom zbog Bose Tanjevica na drugoj temi, ali ovdje kada moderator ide u krivinu, tada je OK.
Dvostruki arsini ili se samo pravila primjenjuju na obicne smrtnike?
ok imas pravo

petersen
Kontakt:

Post Postao/la petersen » 03 avg 2013, 17:34

kad igramo prvu pripremnu utakmicu.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Vaya i 13 gostiju.