Nema tu rasprave,stvari su sasvim jasne i argumentovano objasnjene.Da li su rezultati uzeti silom,legalno ili nelegalno,nije bitno. Bitno je ono sto stoji i bitno je da su to priznali i UEFA I FIFA,nazalost...storm_raider je napisao/la:A da se slozite da se ne slazete? Bez neke zelje i namjere da izigravam moderatora, ali da ne predjete neku zdravu granicu, iako ste je vec vjerovatno malo i presli.
BH klubovi u Evropi 2013/14
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Re: BH klubovi u Evropi 2013/14
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Da li bi da te neko nelegalno istjera iz vlastite kuće isto to rekao? Radi se o tome da tebi lično (al pazi, tebi lično) nije važno što neko nelegalno svojata uspjeh iza kojeg djelimično stoji i BiH i ti bi zato sve fino prepustio onom ko to svojata. To je zato jer si inertan u odnosu na taj problem. Kad bi te neko nelegalno istjer'o iz vlastite kuće onda ti vjerovatno ništa ne bi značilo što na papiru piše da kuća nije tvoja. Ovo je nešto što se dešavalo u manjem entitetu kad su ljudi bili prisiljavani da se odriču svoje imovine, što je nelegalna rabota i što nije prošlo, barem ne u obimu u kojem je planirano da bude urađeno. Eh sad, to što tebe lično (hu iz ju?) ne zanima šta se desilo sa svim tim rezultatima ne znači da je to apriori nevažna stvar i za sve ostale. UEFA i FIFA nisu ništa priznali nego su te rezultate upisali na taj način, što uopšte ne znači da će ih upisati na drugi način ako budu morali. Ne postoji niti jedna meritorna odluka izvrših organa ovih institucija kojima se pripisuju ovi rezultati Srbiji, nego je, kako sam ranije naveo, stvar urađena po ugledu na SSSR i Čehoslovačku, što nije trebalo biti urađeno.NEZALAGANJE je napisao/la: Nema tu rasprave,stvari su sasvim jasne i argumentovano objasnjene.Da li su rezultati uzeti silom,legalno ili nelegalno,nije bitno. Bitno je ono sto stoji i bitno je da su to priznali i UEFA I FIFA,nazalost...
Stvari su jasno i argumentovano objašnjene, ali to nisi uradio ti jer se ne baviš argumentima nego samim sobom, tj. tvoje lično mišljenje iz kojeg pršte neupućenost i ignorancija postalo je svrha samom sebi, što je najbolji dokaz da je tvoje izlaganje promašeno, a što ti svakako nisi u stanju da percipiraš zbog ranije pomenutih objektivnih nedostataka s kojima si suočen.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nemoj vise da mi se obracas,molim te,jer se nisam ni ja tebi obratio sada...Smaras.Sad si uzeo jos jedan primjer,a ja ti na 3 replicirao i dao argumente ,dok ti jos uvijek nisi odgovorio na ona moja pitanja.Zivis u idealnom svijetu i misli i dalje da Srbija nema pravo ili sta vec,dok svi drugi to njima biljeze....Pozdrav...DukeOfWellington je napisao/la:Da li bi da te neko nelegalno istjera iz vlastite kuće isto to rekao? Radi se o tome da tebi lično (al pazi, tebi lično) nije važno što neko nelegalno svojata uspjeh iza kojeg djelimično stoji i BiH i ti bi zato sve fino prepustio onom ko to svojata. To je zato jer si inertan u odnosu na taj problem. Kad bi te neko nelegalno istjer'o iz vlastite kuće onda ti vjerovatno ništa ne bi značilo što na papiru piše da kuća nije tvoja. Ovo je nešto što se dešavalo u manjem entitetu kad su ljudi bili prisiljavani da se odriču svoje imovine, što je nelegalna rabota i što nije prošlo, barem ne u obimu u kojem je planirano da bude urađeno. Eh sad, to što tebe lično (hu iz ju?) ne zanima šta se desilo sa svim tim rezultatima ne znači da je to apriori nevažna stvar i za sve ostale. UEFA i FIFA nisu ništa priznali nego su te rezultate upisali na taj način, što uopšte ne znači da će ih upisati na drugi način ako budu morali. Ne postoji niti jedna meritorna odluka izvrših organa ovih institucija kojima se pripisuju ovi rezultati Srbiji, nego je, kako sam ranije naveo, stvar urađena po ugledu na SSSR i Čehoslovačku, što nije trebalo biti urađeno.NEZALAGANJE je napisao/la: Nema tu rasprave,stvari su sasvim jasne i argumentovano objasnjene.Da li su rezultati uzeti silom,legalno ili nelegalno,nije bitno. Bitno je ono sto stoji i bitno je da su to priznali i UEFA I FIFA,nazalost...
Stvari su jasno i argumentovano objašnjene, ali to nisi uradio ti jer se ne baviš argumentima nego samim sobom, tj. tvoje lično mišljenje iz kojeg pršte neupućenost i ignorancija postalo je svrha samom sebi, što je najbolji dokaz da je tvoje izlaganje promašeno, a što ti svakako nisi u stanju da percipiraš zbog ranije pomenutih objektivnih nedostataka s kojima si suočen.
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Onda ti ne znaš značenje riječi argument. Vujakliju u ruke, možda i naučiš.
Dosta vala vas dvojice, tema je BH klubovi u Europi, a ne naka jugoslavija i njene medalje. Sat vremena čitam ovdje vaša sranja, a Iskreno, koga boli k...c? Za ovoliki offtopic ste obojica zaslužili malo hlađenje. Ima tema regionalni sport, pa idite tamo bit nekom interesantni, ovdje se prati ova šaka jada koju volimo i ako nemate šta reći o tome razgulite obadva. A najbolji ste mi kako se vrijeđate "načitani glupan" kaže ovaj, a sve šatro intelektuala cccc
Ova tema nam je dala koliko toliko solidnu zabavu ovo ljeto i bilo je interesantno, najviše da pozdravim i da se zahvalim Anelu, Signoreu i Hendersonu, radi vaših se postova ovde vraćam, i druge je fine raje bilo sa kvalitetnim dijalogom. A ova dvojica "advokata" i njihova mišljenja su isto ko i ovi nacionalistički šuupci koji su došli pisati samo iz mržnje. Ako neko nije pratio, na ovoj je temi izbrisano više stranica nego što je još tu.
Ova tema nam je dala koliko toliko solidnu zabavu ovo ljeto i bilo je interesantno, najviše da pozdravim i da se zahvalim Anelu, Signoreu i Hendersonu, radi vaših se postova ovde vraćam, i druge je fine raje bilo sa kvalitetnim dijalogom. A ova dvojica "advokata" i njihova mišljenja su isto ko i ovi nacionalistički šuupci koji su došli pisati samo iz mržnje. Ako neko nije pratio, na ovoj je temi izbrisano više stranica nego što je još tu.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
A koji si ti faktor pa da odlucujes kako ce se pisati na forumu i ko treba na hladjenje?Ako te se ne tice,fino preskocis cim vidis nick ili stavis na ignore.Ono o cemu smo mi raspravljali se itekako tice rezultata nasih klubova...SirAmar je napisao/la:Dosta vala vas dvojice, tema je BH klubovi u Europi, a ne naka jugoslavija i njene medalje. Sat vremena čitam ovdje vaša sranja, a Iskreno, koga boli k...c? Za ovoliki offtopic ste obojica zaslužili malo hlađenje. Ima tema regionalni sport, pa idite tamo bit nekom interesantni, ovdje se prati ova šaka jada koju volimo i ako nemate šta reći o tome razgulite obadva. A najbolji ste mi kako se vrijeđate "načitani glupan" kaže ovaj, a sve šatro intelektuala cccc
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Piše se "oba".SirAmar je napisao/la:Dosta vala vas dvojice, tema je BH klubovi u Europi, a ne naka jugoslavija i njene medalje. Sat vremena čitam ovdje vaša sranja, a Iskreno, koga boli k...c? Za ovoliki offtopic ste obojica zaslužili malo hlađenje. Ima tema regionalni sport, pa idite tamo bit nekom interesantni, ovdje se prati ova šaka jada koju volimo i ako nemate šta reći o tome razgulite obadva. A najbolji ste mi kako se vrijeđate "načitani glupan" kaže ovaj, a sve šatro intelektuala cccc
Trebao si se ugledat na njih, a ne napisat' post siromašan stilom i bogat uvredama. Al' dobro, to je valjda tvoj nivo.
Nek sam ja vas pomirio, za sve ostalo ćemo lako. Gramatičari moji 

Imam nekih dobrih vijesti i imam nekih loših vijesti.
Prva jeste da je Sheriff izgubio u Moldaviji od direktnog konkurenta u borbi za titulu i trenutno nakon dva odigrana kola ima samo jedan bod. Prvoplasirani Draganesti već ima 5 bodova prednosti.
Ekranes je danas gostovao kod Bange i pobjedio sa 1-2. Nakon 19 kola, Žalgiris ima 6 bodova prednosti i utakmicu manje. Ponavljam, treba nam titula Žalgirisa.
Bate je u Bjelorusiji danas pobjedio Naftana sa 1-5 i tako se približio prvoplasiranom Soligorsku na 1 bod. Treba napomenuti da Soligorsk ima utakmicu manje i sutra igra kod kuće protiv Nemana. Treba nam tu pobjeda Soligorska.
Ludogoretz je pobjedio Slaviu Sofiu na gostovanju 0-3. Tako Ludogoretz ima 6 bodova iz 3 meča, a za sada su sa 100% učinkom iz prva dva kola jedino Litex i Botev Plovdiv. Ne znam koliko je pametno ovdje navijati za Ludogoretz, jer ako izbace Partizana, sasvim sam siguran da će prestići i Želju i Sarajeva po koeficijentu. Najbolje je navijati za Botev jer su oni najsigurniji. Litex sam ima veći koeficijent nego Sarajevo i Željo.
Prva jeste da je Sheriff izgubio u Moldaviji od direktnog konkurenta u borbi za titulu i trenutno nakon dva odigrana kola ima samo jedan bod. Prvoplasirani Draganesti već ima 5 bodova prednosti.

Ekranes je danas gostovao kod Bange i pobjedio sa 1-2. Nakon 19 kola, Žalgiris ima 6 bodova prednosti i utakmicu manje. Ponavljam, treba nam titula Žalgirisa.

Bate je u Bjelorusiji danas pobjedio Naftana sa 1-5 i tako se približio prvoplasiranom Soligorsku na 1 bod. Treba napomenuti da Soligorsk ima utakmicu manje i sutra igra kod kuće protiv Nemana. Treba nam tu pobjeda Soligorska.

Ludogoretz je pobjedio Slaviu Sofiu na gostovanju 0-3. Tako Ludogoretz ima 6 bodova iz 3 meča, a za sada su sa 100% učinkom iz prva dva kola jedino Litex i Botev Plovdiv. Ne znam koliko je pametno ovdje navijati za Ludogoretz, jer ako izbace Partizana, sasvim sam siguran da će prestići i Želju i Sarajeva po koeficijentu. Najbolje je navijati za Botev jer su oni najsigurniji. Litex sam ima veći koeficijent nego Sarajevo i Željo.

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Joj Henderson, prerano si poceo
. Treba pratit one sto su vec odmakeli po pola sezone, a ove sto tek pocinju sacekat barem 12-13 kola

Pa Litvanija, Latvija i Bjelorusija.Signore je napisao/la:Joj Henderson, prerano si poceo. Treba pratit one sto su vec odmakeli po pola sezone, a ove sto tek pocinju sacekat barem 12-13 kola

Zaboravio sam napisati lošu vijest da je Hafnafjordur pobjedio na gostovanju 1-2, i da sada ima 4 boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog. Doduše Hafnafjordur ima 2 utakmice manje.

Skonto Riga je u Latviji remizirala 0-0 i sada ima 3 boda više od Ventspilsa ali i utakmicu više.
Ma vidim da Bugarsku spominjes, pa zato kazem.
Lijepe vijesti do sada sa fudbalskih terena.
Prva nam dolazi iz Bjelorusije, gdje je Soligorsk savladao Nemana sa 2-0 i sačuvao 4 boda prednosti u odnosu na Bate Borisov. U Bjelorusiji je odigrano 19 od 33 kola a naredno kolo nam donosi direktan okršaj između Batea i Soligorska. Tu svim srcem treb navijati za Soligorsk, jer mislim ako prežive tu utakmicu bez poraza, na dobrom su putu da uzmu titulu. Prethodnih sezona je Bate standardno uzimao četiri boda u ovim mečevima, na strani bod a kod kuće sva 3. Ove sezone je Soligorsk bio domaćin u prvom meču i bilo je 0-0. Nadam se da će Soligorsk prekinuti tradiciju i uzeti makar bod.
Iz Finske također lijepe informacije. Helsinski je kiksao na gostovanju kod Kupsa i odigrao samo 0-0. Tako je Honka idalje prva nakon odigranih 21 utakmicu. U ovim trenucima Honka igra domaću utakmicu sa Inter Turkuom i rezultat je 0-0 nakon 45 minuta. Nadati se da će Honka slomiti protivnika i slaviti u ovom meču. Dakle, 12 kola prije kraja Honka ima bod prednosti u odnosu na Helsinki.
U Moldaviji također lijepe vijesti. Milsami je pobjedio Dinamo u gostima 1-2 i nakon dva kola ima 6 bodova. Sheriff već kasni 5 bodova i to je lijepa prednost iako je prvenstvo tek počelo. Milsamo je domaćin narednog vikenda ekipi FC Tiraspol.
Danas se igraju još neke važne utakmice a treba pratiti rezultate Žiline, Rosenborga, te utakmicu Litex-Botev.
Prva nam dolazi iz Bjelorusije, gdje je Soligorsk savladao Nemana sa 2-0 i sačuvao 4 boda prednosti u odnosu na Bate Borisov. U Bjelorusiji je odigrano 19 od 33 kola a naredno kolo nam donosi direktan okršaj između Batea i Soligorska. Tu svim srcem treb navijati za Soligorsk, jer mislim ako prežive tu utakmicu bez poraza, na dobrom su putu da uzmu titulu. Prethodnih sezona je Bate standardno uzimao četiri boda u ovim mečevima, na strani bod a kod kuće sva 3. Ove sezone je Soligorsk bio domaćin u prvom meču i bilo je 0-0. Nadam se da će Soligorsk prekinuti tradiciju i uzeti makar bod.
Iz Finske također lijepe informacije. Helsinski je kiksao na gostovanju kod Kupsa i odigrao samo 0-0. Tako je Honka idalje prva nakon odigranih 21 utakmicu. U ovim trenucima Honka igra domaću utakmicu sa Inter Turkuom i rezultat je 0-0 nakon 45 minuta. Nadati se da će Honka slomiti protivnika i slaviti u ovom meču. Dakle, 12 kola prije kraja Honka ima bod prednosti u odnosu na Helsinki.
U Moldaviji također lijepe vijesti. Milsami je pobjedio Dinamo u gostima 1-2 i nakon dva kola ima 6 bodova. Sheriff već kasni 5 bodova i to je lijepa prednost iako je prvenstvo tek počelo. Milsamo je domaćin narednog vikenda ekipi FC Tiraspol.
Danas se igraju još neke važne utakmice a treba pratiti rezultate Žiline, Rosenborga, te utakmicu Litex-Botev.
Švedska, 18 od 30 kola
1. Helsingborg 37 ( ne valja
);
2. Malmo 35 ( ne valja
);
3. AIK 35 ( ne valja
);
4. Goteborg 32 ( ne valja
);
5. Kalmar 31 ( ne valja
).
Treba biti iskren pa reći da prije Šveđana ne možemo nikako i da njih treba otpisati. Bilo koja ekipa od prvih 5 da budu prvak, biće nosioc u drugom pretkolu.
Latvija, 14 od 36 kola
1. Skonto Riga 32 ( odlično
);
2. Ventspils 29 ( ne valja
).
Ovdje trebamo tražiti svoju šansu.
Litva, 19 od 36 kola
1. Žalgiris 50 ( oldično
);
2. Ekranes 41 ( ne valja
).
Ovdje smo na dobrom putu.
Norveska, 18 od 30 kola
1. Rosenborg 40 ( ne valja
);
2. Stromgest 38 ( odlično
).
Naredno kolo direktan okršaj Stromgest-Rosenborg. Nadati se da će Stromgest na domaćem terenu pobjediti i preuzeti vrh. U prvom meču Rosenborg je pobjedio 1-0 kod kuće.
Bjelorusija, 19 od 33 kola
1. Soligorsk 46 ( odlično
);
2. BATE 42 ( ne valja
).
Ovo će možda biti ključna titula koja će presuditi nosioca. Treba nam titula Soligorska i sve dok je četiri boda prednosti, ne treba se brinuti. Naredno kolo je direktni okršaj ova dva tima, BATE je domaćin.
Finska, 22 od 33 kola
1. Honka 43 ( odlično
);
2. Helsinki 41 ( ne valja
).
Svim srcem uz Honku do kraja prvenstva. Imaju dva boda prednosti ali i utakmicu više. Danas nisu uspjeli pobjediti Inter Turkua na svom terenu, a anaredno kolo Helsinki ide baš Interu.
Island, 14 od 22 kola
1. Hafnafjordur 32 ( ne valja
);
2. Rejkjavik 28 ( odlično
).
Hafnafjordur je prvi trenutno i ima četiri boda više od drugoplasiranog, ali Rejkjavik ima dvije utakmice manje. Hafnafjordur ima bolji koeficijent od svih naših ekipa i biće nosioc ( na niske grane smo spali kada ekipa sa Islanda ima bolji koeficijent od svih naših ekipa ). Ovdje navijamo za Rejkjavik
Kazahstan, 22 od 32 kola
1. Aktobe 47 ( ne valja
);
2. Astana 41 ( odlično
).
Teško će Astna prestići Aktobea do kraja sezone, ali nerealan je život bez maštanja.
1. Helsingborg 37 ( ne valja

2. Malmo 35 ( ne valja

3. AIK 35 ( ne valja

4. Goteborg 32 ( ne valja

5. Kalmar 31 ( ne valja

Treba biti iskren pa reći da prije Šveđana ne možemo nikako i da njih treba otpisati. Bilo koja ekipa od prvih 5 da budu prvak, biće nosioc u drugom pretkolu.
Latvija, 14 od 36 kola
1. Skonto Riga 32 ( odlično

2. Ventspils 29 ( ne valja

Ovdje trebamo tražiti svoju šansu.
Litva, 19 od 36 kola
1. Žalgiris 50 ( oldično

2. Ekranes 41 ( ne valja

Ovdje smo na dobrom putu.
Norveska, 18 od 30 kola
1. Rosenborg 40 ( ne valja

2. Stromgest 38 ( odlično

Naredno kolo direktan okršaj Stromgest-Rosenborg. Nadati se da će Stromgest na domaćem terenu pobjediti i preuzeti vrh. U prvom meču Rosenborg je pobjedio 1-0 kod kuće.
Bjelorusija, 19 od 33 kola
1. Soligorsk 46 ( odlično

2. BATE 42 ( ne valja

Ovo će možda biti ključna titula koja će presuditi nosioca. Treba nam titula Soligorska i sve dok je četiri boda prednosti, ne treba se brinuti. Naredno kolo je direktni okršaj ova dva tima, BATE je domaćin.
Finska, 22 od 33 kola
1. Honka 43 ( odlično

2. Helsinki 41 ( ne valja

Svim srcem uz Honku do kraja prvenstva. Imaju dva boda prednosti ali i utakmicu više. Danas nisu uspjeli pobjediti Inter Turkua na svom terenu, a anaredno kolo Helsinki ide baš Interu.
Island, 14 od 22 kola
1. Hafnafjordur 32 ( ne valja

2. Rejkjavik 28 ( odlično

Hafnafjordur je prvi trenutno i ima četiri boda više od drugoplasiranog, ali Rejkjavik ima dvije utakmice manje. Hafnafjordur ima bolji koeficijent od svih naših ekipa i biće nosioc ( na niske grane smo spali kada ekipa sa Islanda ima bolji koeficijent od svih naših ekipa ). Ovdje navijamo za Rejkjavik

Kazahstan, 22 od 32 kola
1. Aktobe 47 ( ne valja

2. Astana 41 ( odlično

Teško će Astna prestići Aktobea do kraja sezone, ali nerealan je život bez maštanja.
Henderson, ti si religiozan covjek, pomoli se da se sve poklopi
. Mislim da sanse ima ako Zeljo ili Sarajevo uzmu titulu, ali nekako ne vjerujem, pogotovo za Zelju, tesko ce opet, a i Sarajevo je silu pokazalo u Europi. Neozbiljna su ekipa.

@ Henderson
Koliko tih liga treba da se poklopi da bi Zeljo ili Sarajevo bili nosioci?
Koliko tih liga treba da se poklopi da bi Zeljo ili Sarajevo bili nosioci?
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Rumuniju, Češku, Poljsku, Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju, Azerbejdžan, Švedsku, Škotsku, Izrael, Gruziju i Kazahstan sam odmah prekrižio. To je 12 od 17 nosioca u drugom pretkolu. Tu se nadam i vidim našu šansu.
Za tih preostalih 5 mjesta se bore Moldavija, Norveška, Latvija, Finska, Mađarska, Bugarska, Bjelorusija, Island, Slovačka i Bosna i Hercegovina.
Sreća pa su Armenija, Albanija, Makedonija, Irska, Farski Otoci, Andora, San Marino, Crna Gora, Malta, Estonija, Wels, Sjeverna Irska, Luxemburg u podređenom položaju. Barem sljedeće sezone, kako su krenuli naši, i ovi će biti bare bare sa nama za godinu dvije.
Za tih preostalih 5 mjesta se bore Moldavija, Norveška, Latvija, Finska, Mađarska, Bugarska, Bjelorusija, Island, Slovačka i Bosna i Hercegovina.
Sreća pa su Armenija, Albanija, Makedonija, Irska, Farski Otoci, Andora, San Marino, Crna Gora, Malta, Estonija, Wels, Sjeverna Irska, Luxemburg u podređenom položaju. Barem sljedeće sezone, kako su krenuli naši, i ovi će biti bare bare sa nama za godinu dvije.

- vendeta1921
- Kontakt:
@Henderson
Svaka ti cast, obavjestavaj nas o razvijanju situacije sto cesce mozes
Svaka ti cast, obavjestavaj nas o razvijanju situacije sto cesce mozes
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!
A zamisli te kurate srece da budemo nosioci, a dobijemo nenosioca u vidu Norvežana, Kazahstanaca, Bjelorusa ili Bugara koji sigurno nebi bili naivni protivnici i morali bi se dobro potruditi da ih prodjemo 

Bili smo nosioci pa smo Izraelce izvlacili, nista nas vise ne moze izenadit.AnelZ je napisao/la:A zamisli te kurate srece da budemo nosioci, a dobijemo nenosioca u vidu Norvežana, Kazahstanaca, Bjelorusa ili Bugara koji sigurno nebi bili naivni protivnici i morali bi se dobro potruditi da ih prodjemo

Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.