Mislim da Savez prije svega ima na umu produktivnost nečega u što je uloženo.
Pod ovim mislim na te kampove. Razlog zašto se isti organizuju nema potrebe navoditi, svi ga znamo.
Novi Savez, novi ljudi, svakako je tačno da i oni imaju svoje mane i vrline, o tome je suvišno raspravljati.
Novi Savez je prije svega, kada je došao na poziciju, naslijedio veliki dug koji je napravila stara garnitura.
Kada se krenulo iz minusa, svakako je to trebalo vraćati i nije bilo mjesta nekim radikalnim rezovima, nego se korak po korak popravljalo što se da popraviti uz ne velike žrtve.
Sada smo došli do toga, da Savez ima financije koje mogu da organizuju ove kampove. Ovi kampovi svakako ne uzimaju toliki broj novca koliko bi uzela cjelokupna reorganizacija omladinskog pogona.
Sama činjenica da je od rata na ovamo, dugi niz godina naš omladinski pogon na trulim temeljima, nikakvim uslovima, kaziva da je potrebna ogromna materijalna žrtva da bi se to pokrenulo.
Također, ne treba crtati da su to milionski iznosi. Vjerovatno Savez čeka naš plasman na veliko takmičenje, da bi se mogla konkretnija sredstva uložiti u takve ideje i generalno u ozdravljenje bh nogometa. Vjerujem da svi znamo da Savez trenutno te novce nema, i koristi se onim što mu je pristupačnije dok prođe doba turbulencije, a vjerujem da isto neće trajati još dugo.
Očekujem da će nakon plasmana naše reprezentacije na WC2014 ( u što svi vjerujemo i nadamo se ), stvari konačno krenuti da se pomiču sa mrtve tačke i u tom aspektu, životno bitnom aspektu bh nogometa. No važno je naglasiti da se radi korak po korak, stabilizira se Savez, i krećemo zajedno ka nekim boljim danima za bh nogomet u cjelini.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!