Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Damian
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la Damian » 03 avg 2013, 11:17

Denizli je napisao/la:Kakve veze ima ''joe'' Simunic s Hrvatskom.Roditelji su mu iz Kreseva.On je bio Joe Simunic dok nije zaigrao za Hrvatsku i dobio ime Josip.Niti su mu roditelji vidjeli dan Hrvatske.Niti je on vidio.Ili onaj Rakitic.Ista prica

Svi koji su igrali prijateljske, nisu izgubljeni.To je tacno.No, ne znam.Previse je tu ambicioznih ljudi koji bi izabrali radije tudje, ali da igraju, vidi pod Seferovic.Nego da budu ta opcija treceg napadaca

Realno, ima 2-3 lika koji mozda zasluzuju poziv.Fajic, onaj iz Herculesa.I to je to.Zec i ove sto prozivate.Oni su preslabi ili su vec imali sansu
Hajde nemoj pricat o necemu sto ne znas.

Pa se tako okani Hrvatske, Simunica i Rakitica.

Znaci svi ljudi koji se osjecaju kao Hrvati, Bosanci, Talijani i tako dalje, normalno da ce igrat za svoju reprezentaciju. Nema tu krađe. Oni sami biraju. Ovaj potez NSBiH je odlican.
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 03 avg 2013, 12:10

gruezi je napisao/la:Nekrade bosna nikome nista nego vraca svoju djecu sebi...samo glupi bosnjo sa kompleksom manje vrijednosti moze da se osjeca nelagodno zbog toga... Kad italija poziva italijane iz argentine(camoranesi,osvaldo) koji nisu znali ni talijanski kad su pozvani onda je to ok izgleda a kad bosnjo leti svojoj matici onda nevalja jer druga drzava mu eto dala sve...kopleks je cudo
Ko je rekao da je ok? Naravno da nije.

Ja govorim o tome da našem savezu u prvom planu treba biti domaća liga, da naši klubovi proizvode igrače za reprezentaciju. Ako će nam u kadetskim i juniorskim reprezentacijama igrati sve sami dijasporci, zašto da djeca iz BiH uopšte treniraju nogomet? Nogometu u Bosni i Hercegovini prijeti smrt, sve je manje djece u omladinskim školama i ovaj potez saveza će tu propast samo ubrzati.
I je li se iko zapitao šta ćemo kad nestane dijaspore? A svakim danom ih je manje jer buduće generacije se osjećaju više Amerikancima, Austrijancima, Švicarcima, Šveđanima nego Bosancima.
NAPRIJED NARODE!

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 03 avg 2013, 12:37

Surova je istina da će naša repka propasti cim nestane igraca iz dijaspore a nestaće. Barem trenutno se to tako cini. I ne desava se nista da se ta slika buducnosti promijeni.

Zamislite sad nasu repku samo sa igracima koji su potekli iz Premijer lige BiH : Avdukic - Vrsajevic, Pandza, Sunjic, Zukanovic - Svraka, Sesar, Zahirovic, Visca - Dzeko, Fajic
Eto onako bezveze sastav, ali koji dovoljno opisuje to trenutno stanje, a sta se cini da nesto bude bolje? Ne cini se skoro nista. Osim omladinskih skoli Sarajeva, Sirokog Brijega, Zelje i mozda Celika nigdje drugo nisam primjetio rad s mladima koji je na zadovoljavajucem nivo,a ni ovaj nije takav ali eto najblizi je tome da bude zadovoljavajuci.
O tome Zeman govori da se na to treba obratiti paznja a ne na moljakanje igraca da igraju za nas, a mi prakticno im nista dali nismo, za razliku od drzava u kojima su oni odrasli.

Naravno da nam dobro dodje jedan Kolasinac ili Bicakcic ali ima i na nasem tlu talenata tipa Kovacic, Halilovic, i na takvu djecu treba ici najveca paznja.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Edol
Kontakt:

Post Postao/la Edol » 03 avg 2013, 13:24

Čovječe, pa Džeko i Stevanović su jedini koji su se fudbalski školovali u BiH a da su dogurali do liga petice unazad 8 godina... možda i duže, ali ne da mi se gledati. Jednostavno u školama fudbala ne postoje ljudi koji znaju šta treba uraditi sa talentovanim djetetom da se pravilno razvije i gotovo. Fale stručnjaci.

Savezu bi najpametnije bilo da ako se BiH kvalifikuje na SP uloži koji milion u obuku ljudi koji rade s djecom. Poslati po mogućnosti mlade ljude koji znaju bar jedan strani jezik vani na dvije-tri godine i platiti nekim ljudima koji imaju iskustva da im drže predavanja. Popravila bi se i liga, što je i bitnije od reprezentacije.

Možemo učiti i od susjeda... Eno, Srbija dobila prvaka Evrope u mlađim kategorijama. A onda se neki ovdje ibrete kako Srbi i Hrvati prodaju igrače u lige petice a nama Turska kapak.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 03 avg 2013, 13:31

Amar Dzeko je napisao/la:Surova je istina da će naša repka propasti cim nestane igraca iz dijaspore a nestaće. Barem trenutno se to tako cini. I ne desava se nista da se ta slika buducnosti promijeni.

Zamislite sad nasu repku samo sa igracima koji su potekli iz Premijer lige BiH : Avdukic - Vrsajevic, Pandza, Sunjic, Zukanovic - Svraka, Sesar, Zahirovic, Visca - Dzeko, Fajic
Eto onako bezveze sastav, ali koji dovoljno opisuje to trenutno stanje, a sta se cini da nesto bude bolje? Ne cini se skoro nista. Osim omladinskih skoli Sarajeva, Sirokog Brijega, Zelje i mozda Celika nigdje drugo nisam primjetio rad s mladima koji je na zadovoljavajucem nivo,a ni ovaj nije takav ali eto najblizi je tome da bude zadovoljavajuci.
O tome Zeman govori da se na to treba obratiti paznja a ne na moljakanje igraca da igraju za nas, a mi prakticno im nista dali nismo, za razliku od drzava u kojima su oni odrasli.

Naravno da nam dobro dodje jedan Kolasinac ili Bicakcic ali ima i na nasem tlu talenata tipa Kovacic, Halilovic, i na takvu djecu treba ici najveca paznja.

:cry: :cry: e sto mi dan pokvari :mrgreen: ovo je sastav iz najcrnjih nocnih mora :mrgreen:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 03 avg 2013, 13:35

neće dijaspore nikad nestati, to znajte .. a sad, druga je stvar da l' će oni biti kalibar Edina, Misketa, Vede, Seje, itd

za nas je odlična stvar što i ako budemo nekada imali 'slabiju' repku, odgovara nam ovo proširenje prvenstava, pa će tako umjesto 16 ići 24 repke na EP, za SP više, ne znam koliko

a najvažnije od svega je da imamo dobrog selektora i dobar Savez, jer džaba ti dobra ekipa a loš Savez :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 03 avg 2013, 13:39

JTS je napisao/la:neće dijaspore nikad nestati, to znajte .. a sad, druga je stvar da l' će oni biti kalibar Edina, Misketa, Vede, Seje, itd

za nas je odlična stvar što i ako budemo nekada imali 'slabiju' repku, odgovara nam ovo proširenje prvenstava, pa će tako umjesto 16 ići 24 repke na EP, za SP više, ne znam koliko

a najvažnije od svega je da imamo dobrog selektora i dobar Savez, jer džaba ti dobra ekipa a loš Savez :D
zato i sluzi onaj kamp nfsbih da pronadjemo novog edina, misketa, vedu itd itd...a medju onolikom djecom mora neko biti da valja...a ne kao sto onaj burzum veli da je to bezobrazan potez saveza...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 03 avg 2013, 13:44

Igraca ce uvijek biti, to je valjda kristalno jasno i to kvalitetnih igraca. Dijasporaca ima jos uvijek puno, pa koliko je tamo samo omladinaca od 10-15 godina pa i mladjih koji su poceli igrati nogomet, a od svih tih momaka izrast ce njih barem 5-6 u kvalitetne igrace koji ce moci igrati za repku. Evo vidimo da stalno neko novo ime izadje kao potencijalni kandidat.

Ne trebamo se oko toga previse brinuti, veca briga su nam Slovaci nego buduci Zmajevi. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 03 avg 2013, 13:53

Papastathopoulos je napisao/la:
JTS je napisao/la:neće dijaspore nikad nestati, to znajte .. a sad, druga je stvar da l' će oni biti kalibar Edina, Misketa, Vede, Seje, itd

zato i sluzi onaj kamp nfsbih da pronadjemo novog edina, misketa, vedu itd itd...a medju onolikom djecom mora neko biti da valja...a ne kao sto onaj burzum veli da je to bezobrazan potez saveza...
pa to pričam, uvijek ima dijasporaca, samo treba malo pokrenuti to, kao što i jeste :D
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 03 avg 2013, 14:02

Buric
Vrsajevic - Pandza - Zukanovic - Kvesic
Stevanovic - Rahimic - Zahirovic - Visca
Husejinovic
Dzeko

Rezerve: Avdukic, Sunjic, Vranjes, Fajic, Ibricic, Nadarevic, Sesar, Zeba, Mahmutovic, Ljevakovic, Alispahic, Zec, Cocalic.
Nije tako losa ekipa. ;)
Mozda se i Vedo moze racunati kao produkt bh lige jer je igrao u Zmaju od Bosne prije odlaska vani.
Sigurno sam jos nekog zaboravio...
Zadnja izmjena: calcio, dana/u 03 avg 2013, 14:05, ukupno mijenjano 1 put.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 03 avg 2013, 14:03

Omerbavarac je napisao/la:Igraca ce uvijek biti, to je valjda kristalno jasno i to kvalitetnih igraca. Dijasporaca ima jos uvijek puno, pa koliko je tamo samo omladinaca od 10-15 godina pa i mladjih koji su poceli igrati nogomet, a od svih tih momaka izrast ce njih barem 5-6 u kvalitetne igrace koji ce moci igrati za repku. Evo vidimo da stalno neko novo ime izadje kao potencijalni kandidat.

Ne trebamo se oko toga previse brinuti, veca briga su nam Slovaci nego buduci Zmajevi. :mrgreen:

apsolutno tacno,,,sad sve snage usmjeriti na predstojeci dvomec,,,,i onda dernek :D 8-)

Zeman
Kontakt:

Post Postao/la Zeman » 03 avg 2013, 15:08

Amar Dzeko je napisao/la:Surova je istina da će naša repka propasti cim nestane igraca iz dijaspore a nestaće. Barem trenutno se to tako cini. I ne desava se nista da se ta slika buducnosti promijeni.

Hvala qrcu da ima neko ko razmišlja na ovom forumu.
Složićemo se da Srbija i Hrvatska imaju jednako brojnu dijasporu kao i mi. Sad gledam sastave Srbije U19 i Hrvatske U19. Srbija, prvak Europe, ima 3-4 stranca među 18 igrača. Hrvatska dvojicu. Oni mogu sto puta lakše od BiH da dođu do svojih dijasporaca i guraju ih u ove mlađe kategorije ali neće. Cilj omladinskih reprezentacija je da promovišu igrače iz domaćih liga. Bojim se da uskoro ovo malo talenata što imamo neće moći nigdje da se pokaže. Našu ligu malo ko da prati, a u repkama će prednost imati dijasporci.
NAPRIJED NARODE!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 avg 2013, 15:26

Ne znam o čemu pričate
U21 14 igrača koji igraju u našoj ligi, 3-4 koji su otišli van iz BIH i 4-5 koji su djeca iz dijaspore
U19 reprezentacija 12 igrača koji igraju u našoj ligi, 4-5 koji su otišli nakon kadeta iz BIH i 4-5 koji su odrasli u dijaspori i tamo igraju cijelo vrijeme

E ako su ovo reprezentacije koje sačinjavaju igrači iz dijaspore onda stvarno ne znam ;) i normalno da ovi svi neće igrati za reprezentaciju ovo je test, da se proberu po 3-4 igrača za svaku kategoriju, daj bože da odavde izađe 15 kvalitetnih reprezentativaca ja nemam ništa protiv, glupo je to razmišljanje eto bolje dati šansu našoj djeci iako su nekvalitetniji nego nekom tamo igraču iz dijaspore :roll:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 03 avg 2013, 15:53

Mislim da Savez prije svega ima na umu produktivnost nečega u što je uloženo.
Pod ovim mislim na te kampove. Razlog zašto se isti organizuju nema potrebe navoditi, svi ga znamo.
Novi Savez, novi ljudi, svakako je tačno da i oni imaju svoje mane i vrline, o tome je suvišno raspravljati.

Novi Savez je prije svega, kada je došao na poziciju, naslijedio veliki dug koji je napravila stara garnitura.
Kada se krenulo iz minusa, svakako je to trebalo vraćati i nije bilo mjesta nekim radikalnim rezovima, nego se korak po korak popravljalo što se da popraviti uz ne velike žrtve.

Sada smo došli do toga, da Savez ima financije koje mogu da organizuju ove kampove. Ovi kampovi svakako ne uzimaju toliki broj novca koliko bi uzela cjelokupna reorganizacija omladinskog pogona.
Sama činjenica da je od rata na ovamo, dugi niz godina naš omladinski pogon na trulim temeljima, nikakvim uslovima, kaziva da je potrebna ogromna materijalna žrtva da bi se to pokrenulo.

Također, ne treba crtati da su to milionski iznosi. Vjerovatno Savez čeka naš plasman na veliko takmičenje, da bi se mogla konkretnija sredstva uložiti u takve ideje i generalno u ozdravljenje bh nogometa. Vjerujem da svi znamo da Savez trenutno te novce nema, i koristi se onim što mu je pristupačnije dok prođe doba turbulencije, a vjerujem da isto neće trajati još dugo.

Očekujem da će nakon plasmana naše reprezentacije na WC2014 ( u što svi vjerujemo i nadamo se ), stvari konačno krenuti da se pomiču sa mrtve tačke i u tom aspektu, životno bitnom aspektu bh nogometa. No važno je naglasiti da se radi korak po korak, stabilizira se Savez, i krećemo zajedno ka nekim boljim danima za bh nogomet u cjelini.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 03 avg 2013, 15:55

Imamo li jos nekog perspektivnog fudbalera u Svici koji je igrao za njihove mladje selekcije?............znam da su pored Seferovica i Hajrovica onda na juniorskom prvenstvu igrala jos dvojica nasih,,al ih niko vise ne spominje

Kome su prije pola godine ovi nasi iz saveza isli na noge u Svicarsku?

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 03 avg 2013, 16:19

hroni je napisao/la:
Nekom Gazibegoviću(tako nešto se preziva), Admir Smajić im preporučio da je veliki talenat i išla delegacija, od tad više nikakvih informacija da li će na jesen taj mali biti pozvan u neku repku ostaje da se vidi ;)

Neki Maik Nakić i Mijatović su sjedili na klupi, dok su Seferović i Hajrović igrali ;) a ima i sad 4-5 igrača u mlađim kategorijama Švicarske ne znam kakvi su, ali ima na spiskovima prema transfermarktu
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

adnan79
Kontakt:

Post Postao/la adnan79 » 03 avg 2013, 16:22

Sigurno ce me dosta vas sada napasti ali ovo je moje skromno misljenje o mladim igracima: 99,9% od svih talenata bilo koje nacije i u bilo kojoj drzavi/ligi nikada se ne razvije u igrace za A-reprezentaciju.

Hrpa "manjih" drzava je osvajala neke U-21, U-19, U-16 takmicenja bez da je njihova A-reprezentacija ista na kraju bila bolja zbog toga. Samo primjera radi Svicarska je uzela U-17 prvenstvo 2009 i nijedan od tih igraca niej ostavio neki veci utisak sada 4 godine kasnije. Ja sam gledo U-21 europsko u Danskoj 2011 i ponovo Svicarka i Bjelorusija su igrali fantasticno i dosli do polufinala. Nijedan od igraca iz ta dva tima sada ne igra u nekom vecem klubu ili se zna za njega.

Vazno je investirati u djecu iz puno vise razloga nego samo da dobijemo A-reprezentativce ali realnost je da uspjeh A-reprezentacija ovisi od puno vise faktora nego samo koliko mladih "talenata" mozemo naci.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 03 avg 2013, 16:25

legenda reala je napisao/la:Ne znam o čemu pričate
U21 14 igrača koji igraju u našoj ligi, 3-4 koji su otišli van iz BIH i 4-5 koji su djeca iz dijaspore
U19 reprezentacija 12 igrača koji igraju u našoj ligi, 4-5 koji su otišli nakon kadeta iz BIH i 4-5 koji su odrasli u dijaspori i tamo igraju cijelo vrijeme

E ako su ovo reprezentacije koje sačinjavaju igrači iz dijaspore onda stvarno ne znam ;) i normalno da ovi svi neće igrati za reprezentaciju ovo je test, da se proberu po 3-4 igrača za svaku kategoriju, daj bože da odavde izađe 15 kvalitetnih reprezentativaca ja nemam ništa protiv, glupo je to razmišljanje eto bolje dati šansu našoj djeci iako su nekvalitetniji nego nekom tamo igraču iz dijaspore :roll:
legenda je upravu

generacija 92,93,94 su prepune dobrih talenata
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 03 avg 2013, 16:33

legenda reala je napisao/la:
hroni je napisao/la:
Nekom Gazibegoviću(tako nešto se preziva), Admir Smajić im preporučio da je veliki talenat i išla delegacija, od tad više nikakvih informacija da li će na jesen taj mali biti pozvan u neku repku ostaje da se vidi ;)

Neki Maik Nakić i Mijatović su sjedili na klupi, dok su Seferović i Hajrović igrali ;) a ima i sad 4-5 igrača u mlađim kategorijama Švicarske ne znam kakvi su, ali ima na spiskovima prema transfermarktu
ok hvala brate

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 03 avg 2013, 16:39

Jos samo da krene prica kako BiH krade igrace RS-u, i onda cirkus moze da pocne.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: hurem, MrPink i 37 gostiju.