Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Cartman
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la Cartman » 28 jul 2013, 21:00

slika

Cestitke Zacku. 8-)
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 16:36

Upravo stigle odlicne vijesti 8-) 8-)
Andrija Stipanovic od prije pola sata ima pravo nastupa za nasu reprezentaciju!
Volim te Bosno!
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 30 jul 2013, 16:43

neno#4 je napisao/la:Upravo stigle odlicne vijesti 8-) 8-)
Andrija Stipanovic od prije pola sata ima pravo nastupa za nasu reprezentaciju!
Volim te Bosno!
Zar to nije bilo prije rijeseno? :?
Ili sam se ja vodio iskljucivo nasem entuzijazmu, a ne toliko provjerenim vijestima iz FIBA-inog sjedista? :oops:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 30 jul 2013, 16:46

Ne, stigla je tek danas i zvanicna potvrda od FIBA - e.

Ostalo je samo ime.....

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 31 jul 2013, 09:45

neno#4 je napisao/la: Andrija Stipanovic od prije pola sata ima pravo nastupa za nasu reprezentaciju!
Šta je sa Šutalom? Ako se dobro sjećam, uvijek su se Stipanović i Šutalo pominjali zajedno kad je u pitanju dozvola FIBE za nastup na prvenstvu.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 31 jul 2013, 10:13

Sta ce biti sa Sutalom? On ne treba nijedno odobrenje.

Ostalo je samo ime.....

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 31 jul 2013, 11:23

neno#4 je napisao/la:Sta ce biti sa Sutalom? On ne treba nijedno odobrenje.
Ne znam, pitam jer sam čitao po nekim medijima da treba. Ako Harun nije u pravu, nisam ni ja. Ovaj tekst dole je od 18. jula.
Šutalo i Stipanović još čekaju dozvole

D. Maksimović - 18.07.2013 22:14

Košarkaška reprezentacija BiH večeras se okupila u ilidžanskom hotelu "Hungaria" i tako označila početak priprema za Eurobasket 2013. u Sloveniji.

Aleksandar Petrović od starta priprema može računati na 13 košarkaša, dok će im se Mirza Teletović i Zek Rajt priključiti 1. avgusta.

Bez obzira što neće trenirati sa saigračima od početka priprema, kapiten Teletović je sinoć stigao na okupljanje. No, zbog strogih NBA pravila na dispoziciji selektoru Petroviću biće tek od narednog mjeseca. Naime, Teletović prema pravilima NBA lige ne smije trenirati duže od 35 dana sa reprezentacijom.

Problem bi za Petrovića mogla predstavljati činjenica da Marko Šutalo i Andrija Stipanović još nisu dobili dozvolu FIBA da nastupaju za BiH. Kada će se to i hoće li se desiti ne zna ni Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH.

"Svi momci su došli na okupljanje, ali još ne znamo hoće li Stipanović i Šutalo moći igrati. Iskreno ne znam kada ćemo dobiti odgovor od FIBA po tom pitanju. Davno smo prikupili svu potrebnu dokumentaciju i predali je, ali i dalje nema nikakvog odgovora. Ponovo sam u četvrtak ujutru poslao dopis u FIBA kako bismo znali na čemu smo. Kada ćemo dobiti odgovor, ne znam. Naravno, nadamo se da će se ovaj slučaj pozitivno riješiti. Imamo usmeno obećanje od ljudi iz FIBA da neće biti problema, ali dok ne stigne zvanična dozvola Stipanović i Šutalo ne mogu igrati", kaže Mahmutović.

Bh. košarkaši u Sarajevu će trenirati do 25. jula kada odlaze u Kranjsku Goru, gdje će boraviti do 6. avgusta.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 jul 2013, 23:59

sutalo nije zaigrao ni za jednu reprezentaciju do sada, pa mu netrebaju nikakvi papiri pogotovu sto vec ima nas pasos
stipanovic u drugu ruku jeste igrao za hrvatsku pa mu je trebalo odobrenje FIBA-e
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 01 avg 2013, 09:10

nerminh74 je napisao/la:sutalo nije zaigrao ni za jednu reprezentaciju do sada, pa mu netrebaju nikakvi papiri pogotovu sto vec ima nas pasos
stipanovic u drugu ruku jeste igrao za hrvatsku pa mu je trebalo odobrenje FIBA-e
Eto Harun kaže da mu treba dozvola FIBE, a ti kažeš da ne treba. Zato sam i pitao, jer su se Šutalo i Stipanović uvijek pominjali u paru kad je ta dozvola u pitanju. U medijima se može naći i izjava selektora koji isto to kaže. Da li su to mediji izmislili ili je u međuvremenu nešto riješeno za Šutala, nemam pojma. Bitna razlika između Stipanovića i Šutala je ta što je Stipanović rođen u BiH, a Šutalo u Srbiji.

Ovo što si rekao da Šutalu ne trebaju papiri jer ima pasoš a nije igrao za drugu reprezentaciju mi je nejasno. Po čemu se onda njegov status razlikuje od Rajtovog? Ispada da su obojica naturalizovani, a samo jedan može da igra. Ne bih volio da se desi da se pred samo prvenstvo ispostavi da je jedan od njih višak.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2013, 09:35

vladedivac je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:sutalo nije zaigrao ni za jednu reprezentaciju do sada, pa mu netrebaju nikakvi papiri pogotovu sto vec ima nas pasos
Eto Harun kaže da mu treba dozvola FIBE, a ti kažeš da ne treba. Zato sam i pitao, jer su se Šutalo i Stipanović uvijek pominjali u paru kad je ta dozvola u pitanju. U medijima se može naći i izjava selektora koji isto to kaže. Da li su to mediji izmislili ili je u međuvremenu nešto riješeno za Šutala, nemam pojma. Bitna razlika između Stipanovića i Šutala je ta što je Stipanović rođen u BiH, a Šutalo u Srbiji.

Ovo što si rekao da Šutalu ne trebaju papiri jer ima pasoš a nije igrao za drugu reprezentaciju mi je nejasno. Po čemu se onda njegov status razlikuje od Rajtovog? Ispada da su obojica naturalizovani, a samo jedan može da igra. Ne bih volio da se desi da se pred samo prvenstvo ispostavi da je jedan od njih višak.
pazi stipanovic i ako je rodzen u BiH igrao je za mlade hrvatske, zato nam je trebala dozvola od hrvatske i da to FIBA aminuje sto je i uradila
sutalio nije isti kao wright zato sto je preko roditelja u BiH i on je jos davno najnormalnije izvaio BiH dokumente, znaci nije mu trebala saglasnost vjeca ministara kao sto to treba za ljude koji nisu rodzeni u BiH i koji nemaju porijeklo odavde (cinimi se da se gleda do drugog kokljena)
zatim sutalo nije igrao ni za jednu selekciju srbije tako da od srbije nisu trebali nikakvi papiri, jedino je sutalo igrao za srpski klub pa se vodio kao srpski igrac i u takvom slucaju salje se samo dopis FIBA-i da je igrac u stvari igrac iz BiH
isto kao sto rade srbija i hrvatske za igrace iz BiH koji veoma cesto imaju daleko manje veze sa istim nego sutalo jer daleko cesce hrvati i srbi (preko 75% slucajev) imaju korijenje iz BiH nego obrnuto
prema tome za sutala je poslan dopis i nema nikakvih prepreka da zaigra za nas, a i u osnovi on je kratkotrajno rijesenje (2-3 godine) dok ne stasaju nase mlade nade (vrabac, buza, atovic, djedovic,...)
a to sto pise u novinama, pa zar se nisi mogao uvjeriti u bezbroj primjera da veoma cesto pisu pausalno jer nemaju znanje za neku dubinu, a to je opet rak rana naše države jer zbog nepotizma i korupcije jednostavno sve manje ima stručnih ljudi u BiH
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

vladedivac
Kontakt:

Post Postao/la vladedivac » 01 avg 2013, 10:25

Ma super ako je tako. Znam da su papiri u Fibu otišli i za jednog i za drugog, pa me zbunilo zašto je odgovor došao samo za jednog. Pala mi je na pamet ona situacija od prije par godina kad Vasiljeviću nisu dali odobrenje, pa sam pomislio da možda i sad ne bude nešto u zadnji tren.

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 01 avg 2013, 12:29

zeko ode izgleda u bamberg. dobra odluka!
sretno

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 01 avg 2013, 21:09

Kakva je situacija sa ostalim ekipama u nasoj grupi?
Od Latvije smo jaci, a i Srbije jer im fali pola ekipe.
Crna Gora? Hoce li igrati Vucevic i Pekovic?
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2013, 22:37

Amar Dzeko je napisao/la:Kakva je situacija sa ostalim ekipama u nasoj grupi?
Od Latvije smo jaci, a i Srbije jer im fali pola ekipe.
Crna Gora? Hoce li igrati Vucevic i Pekovic?
sve ekipe su negde u 5 deka gore dole mozemo dobiti sve, a mozemo izgubiti od sviju
sem mozda litvanije koja je najvjerovatnije najaca

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 avg 2013, 23:44

armin dju je napisao/la:ma samo da nam se ne desi finska.
u ovoj grupi nema finske odnosno ekipa koja se smatra autsaider, u ovoj grupi sve ekipe igraju za prvo i zadnje mjesto, jedino litvanija malo odskace

armin dju
Kontakt:

Post Postao/la armin dju » 02 avg 2013, 02:43

nerminh74 je napisao/la:
u ovoj grupi nema finske odnosno ekipa koja se smatra autsaider, u ovoj grupi sve ekipe igraju za prvo i zadnje mjesto, jedino litvanija malo odskace
hahha, druze realno bili smo mi ausajder onda. ko je ocekivo pobjede protiv susjeda, niko. mpslio sam, ne bih volio da nas neko onako razvali, al sami smo bili krivi tad, pricalo se da su neki igracili slavili predhodnu pobjedu nad crnom gorom,duboko u noc.. sad se takve stvari ne smiju desavat.

fanatic
Kontakt:

Post Postao/la fanatic » 02 avg 2013, 03:00

armin dju je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
hahha, druze realno bili smo mi ausajder onda. ko je ocekivo pobjede protiv susjeda, niko. mpslio sam, ne bih volio da nas neko onako razvali, al sami smo bili krivi tad, pricalo se da su neki igracili slavili predhodnu pobjedu nad crnom gorom,duboko u noc.. sad se takve stvari ne smiju desavat.
A to slavlje poslije pobjede nad CG je bilo mala maca za ono sto se desavalo nakon pobjede protiv susjeda. Vjerujem da toga nece bit' s Acom, pogotovo sto sad imamo i neke ambicije na eurobasketu, za razliku od 2011-te..

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 02 avg 2013, 07:55

Kakvu funkciju ima Hukic u reprezentaciji,on je uzeo slovenacki pasos?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 02 avg 2013, 08:35

kobe64 je napisao/la:Kakvu funkciju ima Hukic u reprezentaciji,on je uzeo slovenacki pasos?
Nikakvu, sta ce njemu fukncija u nasoj repki?
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: filip13, Vaya i 24 gosta.