BiH - USA (14.08.2013)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_
- DonCorleone
- Kontakt:
Re: BiH - USA (14.08.2013)
@baltazar
nigdje nije povucena paralela izmedu Rahimica i Husejinovica, nego se radi o principu pozivanja odredenih igraca, koji igraju malo ili nikako. Rahimic je dobio poziv a ne igra nikako, tu bi imao Husejinovic prednost u normalnim okolnostima, i ako ne igraju na istim pozicijama, to uopste nije poenta.
nigdje nije povucena paralela izmedu Rahimica i Husejinovica, nego se radi o principu pozivanja odredenih igraca, koji igraju malo ili nikako. Rahimic je dobio poziv a ne igra nikako, tu bi imao Husejinovic prednost u normalnim okolnostima, i ako ne igraju na istim pozicijama, to uopste nije poenta.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
Nije ispali su
gazda moj ... sad bi potpisao da Rahimić igra na jednoj nozi, bez treninga, umjesto Husejinovića, al hajde eto
lično ne bih imao ništa protiv da ga pozove i isproba a da on svojim igrama pokaže i dokaže da neki od nas ovdje griješimo - niko sretniji od mene
ja samo velim da igrač koji je prosjek u jednom prosječnom klubu koji dolazi iz jedne jako slabe lige i koji je u ovim LP kvalifikacijama igrao protiv Fole??? i Šerifa??? i nije se proslavio, teško da ima šta tražiti čak i na širem spisku Zmajeva
...................
...................
ljudi sve ja kontam isto ko što i vi treba da skontate da je Rahimić (zar treba da se lamentira o njemu) jedna bitna karika ove repke...po meni je General učinkovitiji sa tribina od Husejinovića na terenu i da ne bude zabune, njemu sličnih
P.S.
da dodam i ovo, nije mi cilj bilo koga da isprovociram (a vidim da ima takvih) samo imam pravo da pišem pro i kontra nekoga isto kao što neko ima pravo da rezonuje drugačije od mene
ako sam nekoga uvrijedio, nek halali
lično ne bih imao ništa protiv da ga pozove i isproba a da on svojim igrama pokaže i dokaže da neki od nas ovdje griješimo - niko sretniji od mene
ja samo velim da igrač koji je prosjek u jednom prosječnom klubu koji dolazi iz jedne jako slabe lige i koji je u ovim LP kvalifikacijama igrao protiv Fole??? i Šerifa??? i nije se proslavio, teško da ima šta tražiti čak i na širem spisku Zmajeva
...................
...................
ljudi sve ja kontam isto ko što i vi treba da skontate da je Rahimić (zar treba da se lamentira o njemu) jedna bitna karika ove repke...po meni je General učinkovitiji sa tribina od Husejinovića na terenu i da ne bude zabune, njemu sličnih

P.S.
da dodam i ovo, nije mi cilj bilo koga da isprovociram (a vidim da ima takvih) samo imam pravo da pišem pro i kontra nekoga isto kao što neko ima pravo da rezonuje drugačije od mene
ako sam nekoga uvrijedio, nek halali

Undici stelle - ACM 1899
Znaci,imamo i igraca iz turskog drugoligasa,masalah.Ima bisera ovaj nas selektor,s jedene strane mi smo ozbiljna reprezentacija a sa druge neki nerezonski,ponizavajuci rekao bih,pozivi igracima iz drugih liga.Visca mi se svidja,odigrao je odlicno svoju dionicu protiv Latvije ali brate druga liga Turske....grgr je napisao/la:Nije ispali su
Višća je Višća, ha igrao u prvoj ili šestoj ligi...uostalom Višća i još nekoliko njemu sličnih, tu su da popune broj, da odigraju nešto po potrebi, po potrebi da ih se pozove a po potrebi da ih se i ne zove
čim bude neko bolji prvi na listi za odstrijel su Višća, Avdija itd...
čim bude neko bolji prvi na listi za odstrijel su Višća, Avdija itd...
Undici stelle - ACM 1899
Da se odmah izjasnim,Husejinovic je trebao dobiti poziv prije Visce iz milion razloga.Mada,on je sebi dosta otezao,ko se sjeca,kad se ljutio sto kod Cire nije dobijao sansu ispred,zamisli sad,Dzeke i Ibisevica.Mislim da u tom grmu lezi zec,da je sutio danas bi sasvim sigurno bio na spisku.
vjerujem Miske da bi sada ko iz topa mogao nabrojati tih "milion" razloga ali čisto sumnjam da samo jedan od njih ima uporište u realnom stanju stvari i što je to po tebi Husejinović superiorniji od Višće ili tako nešto npr.
Undici stelle - ACM 1899
Huseinovic igra u klubu koji igra Ligu Prvaka dok Visca igra u turskom drugoligasu.Treba li jos ijedan razlog?baltazar1 je napisao/la:vjerujem Miske da bi sada ko iz topa mogao nabrojati tih "milion" razloga ali čisto sumnjam da samo jedan od njih ima uporište u realnom stanju stvari i što je to po tebi Husejinović superiorniji od Višće ili tako nešto npr.
- DonCorleone
- Kontakt:
Misimovic igra u klubu, kojem ime ne znam izgovoriti, na kontinentu, dje se mozda igra i najlosiji fudbal na svijetu, u ligi koja nije znatno bolja od premier lige. Rahimic ne igra profesionalno lopte vec godinama, a da je kvalitet u ovim godinama, valjda bi to najbolje procjenila uprava tog kluba. Ako ce igrati igraci koji ne igraju vise fudbal godinama iz sazluga prijasnjih, neka Argentina ponovo pozove Maradonu, a Brazil Dungu i Ronalda.
Mi ako ne mozemo sastaviti igrace koji se aktivno i profesionalno bave fudbalom u prvih 11 i to iz klubova dje se igra najkvalitetnijih fudbal (Evropa), onda ne znam stvarno, sta i kako dalje. A nalaziti klubu dlaku u jajetu, koji se bori za ligu prvaka, nije fer i posteno.
Uostalom, treba primjetiti razvoj forme jednog igraca, Misimovic vec godinama stagnira, Rahimic je totalno odpao, Ibricic takoder jako lose zadnjih godina, Ibisevic stagnira isto dugo vec, Muslimovic jako los isto, Vrsajevic nikada poziv nije smio ni dobiti-on nikakav razvoj nije ni imao naspram ovih gore navedenih igraca, a upravo Husejinovic ima veliki podvig forme, i u normalnim okolnostima bi to trebalo biti dovoljno barem za poziv u jednom prijateljskom susretu.
Mi ako ne mozemo sastaviti igrace koji se aktivno i profesionalno bave fudbalom u prvih 11 i to iz klubova dje se igra najkvalitetnijih fudbal (Evropa), onda ne znam stvarno, sta i kako dalje. A nalaziti klubu dlaku u jajetu, koji se bori za ligu prvaka, nije fer i posteno.
Uostalom, treba primjetiti razvoj forme jednog igraca, Misimovic vec godinama stagnira, Rahimic je totalno odpao, Ibricic takoder jako lose zadnjih godina, Ibisevic stagnira isto dugo vec, Muslimovic jako los isto, Vrsajevic nikada poziv nije smio ni dobiti-on nikakav razvoj nije ni imao naspram ovih gore navedenih igraca, a upravo Husejinovic ima veliki podvig forme, i u normalnim okolnostima bi to trebalo biti dovoljno barem za poziv u jednom prijateljskom susretu.
Kirsten Schlewitz: That's a polite way of stating what most fans were thinking, which is that Sušić had more or less lost his mind.
žurim pa ću pokušati da skratim...
- Husejinović ne igra u Ligi prvaka nego se njegov klub bori da prođe kroz kvalifikacije;
- do sada je njegov klub igrao protiv Fole??? i Šerifa??? i to bez nekog posebnog uspjeha
- u ovim utakmicama ni Said nije blistao, naprotiv
ovo su činjenice
.............
**** vam miša i raspravu zamalo ne pojedo crva u šljivi
- Husejinović ne igra u Ligi prvaka nego se njegov klub bori da prođe kroz kvalifikacije;
- do sada je njegov klub igrao protiv Fole??? i Šerifa??? i to bez nekog posebnog uspjeha
- u ovim utakmicama ni Said nije blistao, naprotiv
ovo su činjenice
.............
**** vam miša i raspravu zamalo ne pojedo crva u šljivi

Undici stelle - ACM 1899
Ibisevic stagnira a Husejinovic napreduje? Droga je zlo nevidjeno...
SI AMO CONte!!!
neki bi stvarno trebali dobro paziti šta pišu...DonCorleone je napisao/la:Misimovic igra u klubu, kojem ime ne znam izgovoriti, na kontinentu, dje se mozda igra i najlosiji fudbal na svijetu, u ligi koja nije znatno bolja od premier lige. Rahimic ne igra profesionalno lopte vec godinama, a da je kvalitet u ovim godinama, valjda bi to najbolje procjenila uprava tog kluba. Ako ce igrati igraci koji ne igraju vise fudbal godinama iz sazluga prijasnjih, neka Argentina ponovo pozove Maradonu, a Brazil Dungu i Ronalda.
ja lično mogu raspravljati sa osobama ako ćemo govoriti o Višći, Vršajeviću, Svraki, Sesaru, Husejinovići itd... ali kad lik poredi Misketa, Rahimića i ostalu klapu sa ovim ranije navedenim, onda mi stvarno bude krivo...
mogli bi se oni sami uvrijediti kad pročitaju ovakve ili slične postove

ovdje bi pod hitno trebali razdvojiti raspravu na dva dijela:
- potencijalni i reprezentativci sa klupe ili tribina
- standardni reprezentativci BiH
eto tako nešto
Zadnja izmjena: baltazar1, dana/u 01 avg 2013, 14:07, ukupno mijenjano 1 put.
Undici stelle - ACM 1899
- DonCorleone
- Kontakt:
Ti da znas sta rijec stagnira znaci, mozda i ne bi to napisao. A i najdrazi su mi ovi, koji iz citavog teksta izvuku tri rijeci i pokazu svu svoju evaluaciju.Mitar je napisao/la:Ibisevic stagnira a Husejinovic napreduje? Droga je zlo nevidjeno...
Spisak je manje-vise ok, mislim da je ispravna odluka sto je izbacio ovu cetvoricu. A iskreno mislim da ce se jedino Ibricic od njih vratit na spisak. Samo mi je cudno sto je izbacio trojicu veznih, a nije pozvao nijednog novog. Dobro za ovu utakmicu nema problema, ali za dvije utakmice protiv Slovacke bi mogao pozvat Besica ili Vrancica, i obavezno Husejinovica.
A ovi sto traze Kolasinca, Hajrovica i Hadzica, malo se informisite pa onda lupajte.
A ovi sto traze Kolasinca, Hajrovica i Hadzica, malo se informisite pa onda lupajte.
Zadnja izmjena: Cartman, dana/u 01 avg 2013, 14:14, ukupno mijenjano 1 put.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- DonCorleone
- Kontakt:
@baltazar
ti imas problem povezivanja kao i onaj drogeras. Ja ne poredim Misimovica, Ibisevica i Rahimica sa Husejnovicem, nego formu igraca. Ja ne pricam o zaslugama, nego o trenutnom prebivalistu u klubu i razvoju igraca u jednom odredenom periodu.
Ja nisam protiv Misimovica, ako kazem nesto za Huseujinovica, to moras shvatiti. A i dosta forumasa, nema smisla za konstruktivnu kritiku, te ne zna ni sta to znaci, te shvataju tu vrstu kritike, kao napad na osobine tog igraca, a to su dva razlicita pojma.
ti imas problem povezivanja kao i onaj drogeras. Ja ne poredim Misimovica, Ibisevica i Rahimica sa Husejnovicem, nego formu igraca. Ja ne pricam o zaslugama, nego o trenutnom prebivalistu u klubu i razvoju igraca u jednom odredenom periodu.
Ja nisam protiv Misimovica, ako kazem nesto za Huseujinovica, to moras shvatiti. A i dosta forumasa, nema smisla za konstruktivnu kritiku, te ne zna ni sta to znaci, te shvataju tu vrstu kritike, kao napad na osobine tog igraca, a to su dva razlicita pojma.
Sve u svemu,ne da nam se nikako da se ono do kraja uozbiljimo.Ipak ima nekih skrivenih interesa,nekih inata i ko zna cega sve ne.Kako ce jedan Avdukic imati prednost nad jednim Buricem?Nema tu razumnog objasnjenja osim ili inata ili nekih nefudbalskih razloga.Bilo bi dobro da se razgranice neke stvari i jasno utvrde kriteriji kojih se treba drzati,bez obzira o kome se radi.Ako kazemo jednom,ne mogu igraci iz drugih liga,onda ne mogu i tacka taman da je moj sin rodjeni.Izdvojio bih iz svega Zvjezdana Misimovica iz razloga sto je on jedan od najboljih ili cak i najbolji igrac kojeg je ova reprezentacija ikad imala ali i iz jos vaznijeg razloga sto svi u svakoj utakmici svjedocimo da on jos uvijek igra na vrhunskom nivou i da je bez sumnje mozak nase danasnje igre.
Misimovic je nas najbolji veznjak igrao on u najlosijoj ili najboljoj ligi na svijetu.
Dovoljna je bila partija protiv Grka da nas sve uvjeri u to.
Na prijateljske ne mora dolaziti jer je bukvalno na kraju svijeta.
Njegova veza sa Dzekom je po uigranosti u rangu sa Xavi-Iniesta kombinacijom.
I to bez presseravanja smijem ruku dati da cemo na Svjetskom aBd, dati jedan gol iz prekida kad Miske Dzeko u ćelo pogodi. Grke su vjerovatno medju Top 5 reprezentacija u skok igri, pogotovo defanzivno a mi ih tukli sa 2 gola iz ubacivanja u 16.
Miralem sa druge strane je genijalan sto se pasova izmedju stopera tice.
Zna proturiti loptu do napadaca i stavi Ibisevica u priliku da ni on sa onim svojim krkanskom šutinom ne moze promasiti.
Da mu šut i ne spominjem. Golmane svjetske klase poput Handanovica lomi svojim slobodnjacima i mrtve lopte sa 36 metara su sa njim opasne.
Ali ipak kod nase repke nije to to ako nam Miske fali.
Mislim na velike utakmice naravno.
Dovoljna je bila partija protiv Grka da nas sve uvjeri u to.
Na prijateljske ne mora dolaziti jer je bukvalno na kraju svijeta.
Njegova veza sa Dzekom je po uigranosti u rangu sa Xavi-Iniesta kombinacijom.
I to bez presseravanja smijem ruku dati da cemo na Svjetskom aBd, dati jedan gol iz prekida kad Miske Dzeko u ćelo pogodi. Grke su vjerovatno medju Top 5 reprezentacija u skok igri, pogotovo defanzivno a mi ih tukli sa 2 gola iz ubacivanja u 16.
Miralem sa druge strane je genijalan sto se pasova izmedju stopera tice.
Zna proturiti loptu do napadaca i stavi Ibisevica u priliku da ni on sa onim svojim krkanskom šutinom ne moze promasiti.
Da mu šut i ne spominjem. Golmane svjetske klase poput Handanovica lomi svojim slobodnjacima i mrtve lopte sa 36 metara su sa njim opasne.
Ali ipak kod nase repke nije to to ako nam Miske fali.
Mislim na velike utakmice naravno.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
teško je baš sve upratiti i skontat šta svako ponaosob misli u određenom trenutku...tvoj post koji sam citirao, bio mi je pravo jasan...ali očigledno ga nisam skontao onako kako si ti želioDonCorleone je napisao/la:@baltazar
nema veze, mojne samo dirat u Misketa, Rahimića i staru gardu

Undici stelle - ACM 1899
I moram jos pohvaliti Misketa zbog ovog insistiranja da dodje na ovu prijateljsku utakmicu cak iz Kine.Svaka ti cast majstore,jos jednom si dokazao kakva si fudbalska i ljudska velicina.
Razumljivo, da bi sacuvao mjesto u timu.Miske10 je napisao/la:I moram jos pohvaliti Misketa zbog ovog insistiranja da dodje na ovu prijateljsku utakmicu cak iz Kine.Svaka ti cast majstore,jos jednom si dokazao kakva si fudbalska i ljudska velicina.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.