Antonio Konte je iz San Franciska poručio rivalima da se ne bave Juventusom.
"Oni neka troše, mi ćemo da pobeđujemo. Juve je sa osam novih igrača pre dve godine i posle dva sedma mesta osvojio titulu. Takođe, ulagali smo manje novca od rivala, a oni sada nekako moraju da opravdaju neuspeh", kaže trener Juventusa.
Konte se osvrnuo na neke izjave doskorašnjeg trenera Napolija, sada Intera, Valtera Macarija.
"Kada sam ja došao u klub, drugi su trošili, recimo Napoli je dao 18 miliona za Inlera. Nikada u trenerskoj karijeri nisam imao mogućnost da tako stvaram tim, Juventus je i ovog leta potrošio manje novca od rivala, a opet, siguran sam da smo bolji i da napredujemo. To ne znači da ćemo osvojiti titulu, niko u to ne može da bude siguran, ali da smo sve bolji iz sezone u sezonu, to se vidi. Jer, takav je moj sistem rada. Inter je osvojio sve, ali je naredne godine završio loše. Mi imamo plan da se postepeno poboljšavamo i tako će i biti", smatra Antonio Konte.
Pecnuo je i Gvardiolu.
"Izjavio je da smo opasni jer imamo mnogo novca? On izgleda još igra za Brešu, ta vremena velikih transfera u Seriji A su prošla. Neka gleda sebe i svoj tim", odbrusio je trener Juventusa dok igrači kažu da su treninzi ove godine pravi pakao.
"Ne plašim se da su igrači zasićeni, kod mene toga nema, niti su takve stvari u Juventusu moguće. U ovom klubu jedina filozofija je pobeda, tako da nema razloga za bojazan da će se bilo ko opustiti", zaključio je nekadašnji kapiten "Bjankonera" koji je vratio klub tamo gde mu je i mesto, na italijanski tron.
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli