Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

vendeta87
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji B

Post Postao/la vendeta87 » 31 jul 2013, 07:33

Cartman je napisao/la:
Zgembo Adislić je napisao/la:Povodom trećeg špica: svi nešto vade neke neprovjerene igrače Atajiće i slične iz rezervnih timova nekih europskih ekipa, ja sam mišljenja da postoji jedan momak koji je igrama za u21 zaslužio da dobije mjesto trećeg špica a niko ga ne pominje ovdje a to je Nemanja Bilbija. Ove godine sve češće igra u Vojvodini, svi smo gledali kako je ginuo za dres u21 reprezentacije. Eto toliko.
Taj dokazani cetnik nema sta trazit u svetom dresu.

Sad ce neko rec ma nije on, ako dva igraca (i to jedan Srbin) kazu da jest vrijedjao Adilovica na nacionalnoj osnovi onda u to i vjerujem. Bio je i jedan forumas ovdje koji je imao neke informacije iz mlade repke i nije mu to bio prvi put da tako vrijedja. Takvi nam ne trebaju, a lik i nije neki kvalitet. Licno mislim da Zec zasluzuje da bude treci napadac, dok se neko drugi ne pojavi. Igra standardno u Turskoj u svakom slucaju.
Daj pusti ti molim te Adilovica i njegove price covjek je obicni kloc, pa ja da igram protiv njega vrijedjao bih ga jos gore. Bilbija je prosao sve nase mlade selekcije (al to kod nas nista ne vijredi izgleda nego su navijacima 100% bolji oni koji ulete nako sa strane) i u svakoj se trudio maksimalno i ako se nametne u Vojvodini a izgleda da hoce ove sezone moze popuniti poziciju treceg napadaca. Jednostavna stvar pape samo treba da pratiove potencijalne napadace i na kraju da povede onog ko bude imao najbolju sezonu tj. onog koji bude u najboljoj formi u sezoni pred SP.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 31 jul 2013, 09:16

Cartman je napisao/la:
Zgembo Adislić je napisao/la:
Cartman je napisao/la:Povodom trećeg špica: svi nešto vade neke neprovjerene igrače Atajiće i slične iz rezervnih timova nekih europskih ekipa, ja sam mišljenja da postoji jedan momak koji je igrama za u21 zaslužio da dobije mjesto trećeg špica a niko ga ne pominje ovdje a to je Nemanja Bilbija. Ove godine sve češće igra u Vojvodini, svi smo gledali kako je ginuo za dres u21 reprezentacije. Eto toliko.
Taj dokazani Cetnik nema sta trazit u svetom dresu.
Ne daj bože da ja bilo koga branim, nemam nikakvog interesa od toga, ali menščini da je i Šunjić bio dokazani ujak, pa igra u svetom dresu, pa je bio i Hajrović dokazani izdajnik pa ce eto igrat u svetom dresu. Ja nesto ne vjerujem u te izjave rekla kazala dok ne vidim video u kom Bilbija to govori Adilovicu, mediji su se milion puta pokazali kao nositelji krivih informacija.
Sta je bilo u vezi Sunjica? Nisam upratio.
Kada je osvojio titulu sa Zrinjskim napisao status na fejsu, da je sampion umjetne tvorevine (misleci na drzavu BiH) i jos hrpu slicnih komentara.

A sto se Branimira H. tice ne znam kako su tako pojedinci sigurni da on ne zeli igrati za nas?Sve dok nas ne odbije (ili nen zaigra za A tim Sveda u zvanicnom mecu) ne treba odustati od njega.A moze nas odbiti samo ako ga pitamo.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 31 jul 2013, 09:48

Pa dolaskom zukanovica, bicakcica i aBd kolasinca, sunjic vise nece vidjeti terena u A timu, tako da moze birati: klupa il' tribine..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 31 jul 2013, 09:58

Bilbija je smece od osobe, i takav nema sta traziti u A-Timu reprezentacije.

Coach22
Kontakt:

Post Postao/la Coach22 » 31 jul 2013, 11:37

Nusmir Fajić , Denni Avdić ili Hrgota
SRUSICE HORDE SVE KORDONE,SJEVER GINE ZA SAMPIONE
U BOJ SVI ZNAJTE DA SMO JACI,RUSE SVE VASI NAVIJACI
KAD JE TESKO TI NEMOJ STATI,DOBRO ZNAJ SVE CU TEBI DATI
DUSU,PONOS ZIVOT SVOJ,VJECNO S TOBOM SJEVER TVOJ
NA NA NA NA ....

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 31 jul 2013, 13:21

Goalgetter je napisao/la:Bilbija je smece od osobe, i takav nema sta traziti u A-Timu reprezentacije.
Ne znam otkud vam to za Bilbiju ? Ako vjerujete onom kretenu od Adilovića, blago se vama onda .
P.S. Ermin Zec ! :D
Zadnja izmjena: bavarian_bk, dana/u 31 jul 2013, 13:28, ukupno mijenjano 1 put.

hroni
Kontakt:

Post Postao/la hroni » 31 jul 2013, 13:26

Coach22 je napisao/la:Nusmir Fajić , Denni Avdić ili Hrgota
Haris Vučkić,

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 jul 2013, 13:34

bavarian_bk je napisao/la:
Goalgetter je napisao/la:Bilbija je smece od osobe, i takav nema sta traziti u A-Timu reprezentacije.
Ne znam otkud vam to za Bilbiju ? Ako vjerujete onom kretenu od Adilovića, blago se vama onda .
P.S. Ermin Zec ! :D
Sve sto je rekao Adilovic potvrdio je i Bogicevic. Zasto bi vjerovali Bilbiji, a ne Adilovicu? Ima tu jos prica za Bilbiju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

bavarian_bk
Kontakt:

Post Postao/la bavarian_bk » 31 jul 2013, 13:53

A jok eto Adilović će reći jedno , a onda će Bogičević reći : "Eldin laže , Bilbija to nije rekao ! " .

Pa dajte molim vas, a kad je ljubio grb na dresu to ne gledate ? :)

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 jul 2013, 13:58

bavarian_bk je napisao/la:A jok eto Adilović će reći jedno , a onda će Bogičević reći : "Eldin laže , Bilbija to nije rekao ! " .

Nece rec da je lagao, ali nece ni sam kontaktirat novinare i rec da je istina ako i nije istina.

Sve to na stranu, Bilbija nema kvalitet za reprezentaciju.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 jul 2013, 14:38

bavarian_bk je napisao/la:A jok eto Adilović će reći jedno , a onda će Bogičević reći : "Eldin laže , Bilbija to nije rekao ! " .

Izjavio je Adilović to u novinama i u 2-3 intervjua (Hayat, izvor.ba), a potvrdio i Bogi.
Zašto bi Adilović to slagao, šta on ima od toga ?
Ako je lagao zašto se Bilbija nije oglasio na sličan način ?

Ne lupetaj o stvarima o kojima ne znaš, nemoj iznositi pretpostavke ovdje i dizati tenzije bezveze.
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 31 jul 2013, 14:38, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 31 jul 2013, 14:38

Citam u avazu,nista od Saida. :cry:
1946

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 jul 2013, 14:46

ceze je napisao/la:

Izjavio je Adilović to u novinama i u 2-3 intervjua (Hayat, izvor.ba), a potvrdio i Bogi.

Ne lupetaj o stvarima o kojima ne znaš, nemoj iznositi pretpostavke ovdje i dizati tenzije bezveze.
Demantovao je to Nemanja rijecima:"Šta reći na ovakvu izjavu? Ovaj momak me nakon dva mjeseca u emisiji koja se emitovala povodom navijačkih nereda opužio za nešto što nisam uradio. To što je on ljubomoran nije moja stvar, ali dešavale su mi se slične situacije i ranije pa sam se navikao"- rekao je Bilbija.
Ne znam,ja bas previse ne vjerujem ni ovim Zeljinim (neka se nitko ne nađe uvrijeđen),jer je Nemanja igrao bas k'o pravi Zmaj za reprezentaciju U-21.Sjetimo se samo s kakvom je rodosti proslavljao golove koje je postizao i kako je borio se pod Svetim grbom.Nikad necemo znati pravu istinu u vezi tog slucaja,a na selektoru je da odluci s vremenom ima li Nemanja mjesta u reprezentaciji.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 jul 2013, 14:48

Adi_Zepce je napisao/la:
ceze je napisao/la:

Demantovao je to Nemanja rijecima:"Šta reći na ovakvu izjavu? Ovaj momak me nakon dva mjeseca u emisiji koja se emitovala povodom navijačkih nereda opužio za nešto što nisam uradio. To što je on ljubomoran nije moja stvar, ali dešavale su mi se slične situacije i ranije pa sam se navikao"- rekao je Bilbija.
Ne znam,ja bas previse ne vjerujem ni ovim Zeljinim (neka se nitko ne nađe uvrijeđen),jer je Nemanja igrao bas k'o pravi Zmaj za reprezentaciju U-21.Sjetimo se samo s kakvom je rodosti proslavljao golove koje je postizao i kako je borio se pod Svetim grbom.Nikad necemo znati pravu istinu u vezi tog slucaja,a na selektoru je da odluci s vremenom ima li Nemanja mjesta u reprezentaciji.
Ako već kopiraš, kopiraj sve.
Mnogo je tenzija u ovim trenucima na relaciji Adilović - Bilbija. Prema tvrdnjama fudbalera Željezničara, Eldina Adilovića, napadač Borca Nemanja Bilbija je na meču ova dva kluba igračima kluba sa Grbavice psovao "balijsku majku", a Adilovića je nazvao "najgorim primjerkom balije". Odmah nakon što se tvrdnja Adilovića pojavila u medijima odgovorio je Bilbija.

- Šta reći na ovakvu izjavu? Ovaj momak me nakon dva mjeseca u emisiji koja se emitovala povodom navijačkih nereda opužio za nešto što nisam uradio. To što je on ljubomoran nije moja stvar, ali dešavale su mi se slične situacije i ranije pa sam se navikao - rekao je Bilbija.

Adilović je nakon Bilbijine izjave istakao da ostaje pri svojoj izjavi i da nema razloga da laže.

- I sada se sjećam tog događaja. Kada je bio korner upozorio sam ga i rekao mu da to nije ni malo fer i sportski, a on je samo spustio glavu. Bilbija treba da se izvini, a ne da traži opravdanja i laže - izjavio je Adilović.

Treba napomenuti da je Adilovićeve riječi potvrdio i Jadranko Bogičević, štoper Željezničara koji je takođe tek sada odlučio da se oglasi o navodnom incidentu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 31 jul 2013, 16:03

@ceze
Pa nemam potrebe kopirati sve iz razloga sto si ti rekao da se Bilbija po tom pitanju nije uopce oglasio.Ja sam dao dokaz da jeste,tako me Adiloviceva ponovna rekacija na to nije mnogo ni zanimala.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Konzerva
Kontakt:

Post Postao/la Konzerva » 31 jul 2013, 16:04

ELEKTOR SAFET SUŠIĆ O POTENCIJALNIM POJAČANJIMAU
Kolašincu ćemo dobiti igrača za narednih 10 godina

slika

Reprezentacija BiH će u Seadu Kolašincu, Izetu Hajroviću i Erminu Bičakčiću dobiti mlade, ali već oformljene fudbalere i dokazane internacionalce, dovoljno kvalitetne da se bore za mjesto u prvom sastavu.

Mjesto u timu

Ovako rezonira cijela bh. fudbalska javnost, ali i selektor Safet Sušić, koji nam je jučer otkrio da će ime 23-godišnjeg Bičakčića, odbrambenog igrača novog bundesligaša Braunšvajga, sutra pročitati kada bude objavljivao spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa SAD-om.

- Žao mi je što na Kolašinca i Hajrovića vjerovatno neću moći računati u ovim kvalifikacijama jer, prema svim prognozama, zbog administrativnih prepreka neće imati pravo nastupa za nas do kraja godine. Što se Kolašinca tiče, mogao je već skupiti nekoliko nastupa u dresu reprezentaciju.

S druge strane, sva trojica su veliki dobitak za naš tim. Nisu to igrači koji će biti s nama samo da popune broj, već s pravom mogu reći da će se boriti za mjesto među 11. To je velika stvar. Bez jake konkurencije nema ni jakog tima - ističe Pape u razgovoru za "Dnevni avaz".

Za Kolašinca, čiji je "transfer" iz njemačke u našu reprezentaciju minulog vikenda dogovorio predsjednik NSBiH Elvedin Begić uz posredovanje i podršku kapitena Emira Spahića, Sušić smatra da može pokriti dvije pozicije.

Bek ili stoper

- Prema onome što sam ga gledao u dresu Šalkea, on može igrati lijevog beka ili lijevog stopera. Kažu da bi mogao biti i zadnji vezni, ali ja ga na toj poziciji nisam vidio. Uostalom, kad nam se pridruži, bit će mi dovoljan jedan trening da vidim njegove kvalitete i eventualne nedostatke i odlučim se za njegovu ulogu.

On se u prošloj sezoni ozbiljno nametnuo u dresu Šalkea, postao je već prvotimac i očekujem da taj status učvrsti i da postane nezamjenjiv. Njegova su prednost godine (20) i u njemu bismo trebali imati vrlo korisnog igrača u narednih desetak godina - kaže selektor.

Sutra spisak za Ameriku

Sušić će sutra saopćiti spisak fudbalera za prijateljsku utakmicu s Amerikancima 14. avgusta na Olimpijskom na stadionu "Asim Ferhatović Hase". Osim Bičakčića, vjerovatno neće biti novih imena.

Odranije se zna da će poziv dobiti Zvjezdan Misimović, koji je selektoru u razgovoru rekao da bi, uprkos dužini puta iz Kine, rado došao na okupljanje reprezentacije.

Računa i na Hadžića

Osim njih trojice, selektor ozbiljno računa i na Anela Hadžića, veznog igrača Šturma, koji je nekada igrao za mladu reprezentaciju Austrije, ali nakon opredjeljenja da ubuduće nosi dres države u kojoj je rođen još nije dobio bh. pasoš.

- I on bi, da ima uredne papire, već dobio priliku da se nametne - kaže Sušić.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 31 jul 2013, 17:21

Konzerva je napisao/la:
Osim njih trojice, selektor ozbiljno računa i na Anela Hadžića, veznog igrača Šturma, koji je nekada igrao za mladu reprezentaciju Austrije, ali nakon opredjeljenja da ubuduće nosi dres države u kojoj je rođen još nije dobio bh. pasoš.

čojk završio svu papirologiju ima mjesec dana ospem se sav od nebuloza il je novinara il je selektora,ako je od selektora stvarno sramota..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 31 jul 2013, 17:24

zgembo89 je napisao/la:
Konzerva je napisao/la:

čojk završio svu papirologiju ima mjesec dana ospem se sav od nebuloza il je novinara il je selektora,ako je od selektora stvarno sramota..

Jbg , ne radi Susic administraciji tako da nije do njega

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 31 jul 2013, 18:00

Kako saznaje "Avazov Sport", Bahrudin Atajić, nada škotskog Seltika, bit će na spisku mlade nogometne reprezentacije BiH za prijateljsku utakmicu protiv Crne Gore, koju izabranici našeg selektora Vlade Jagodića igraju u Mostaru 13. avgusta ove godine.

Atajić vuče korijene iz Bosanske Gradiške, prošao je sve mlađe reprezentativne selekcije Švedske, a mnogi u ovoj skandinavskoj zemlji u njemu vide nasljednika Zlatana Ibrahimovića. Bahrudin je prošle sezone debitovao za Seltik, aktuelnog prvaka Škotske.

Bahrudin igra na poziciji napadača, a iz kancelarije NSBiH već su kontaktirali ovog igrača, pa ćemo tako dobiti još jednog kapitalca, odnosno igrača koji bi u budućnosti mogao predstavljati važnu kariku u timu Safeta Sušića, zajedno sa Kolašincem, Seferovićem, Bičakčićem...

Klasican amaterizam autora teksta u Avazu :(
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

vlada87
Kontakt:

Post Postao/la vlada87 » 31 jul 2013, 18:08

Samo mi nije jasno kako niko od novinara ne pita Papeta što se tiće Saida. Poslije Levskog je rekao kad smrša dobiće poziv i ja mislim da je tada jedino rekao za njega nešto u medijima.

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 231983, Micron, Sheyi i 33 gosta.