Prva liga FBiH 2013./2014.

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

GK1996
Kontakt:

Re: Prva liga FBiH 2013./2014.

Post Postao/la GK1996 » 30 jul 2013, 11:38

cesc4 je napisao/la:
GK1996 je napisao/la:
Benjo_AFC86 je napisao/la:Možda bih mogao srediti za Branitelj i Podgrmeč nekoga, preko fejsa i tako.

samo me zanima kako ćemo se čuti i kome javljati, da je kakvu grupu napraviti na fejsu nas koji javljamo ili sl, pa da ostavimo brojeve naše i vidimo npr 1. kolo ko će biti kući ko na utakmici ili tako nešto, ne znam kako ste to zamislili?
Ja sam kontao,da se cujemo putem skype da razmjenimo nickove i napravimo sobu.Tako bi najbrze funkcionisalo.
Druga stvar,cuo sam se s adminom on bi nam mogao srediti jednog novinara kojem bi mi javljali rezultate a on bi to objavljivao,ovi sto su mi se javili svaku domacu su tu,bar su tako rekli tako da ovih 12 gradova,tj klubova koji budu domacini nece biti problema..za ova ostala 4 Bog zna kako cemo doc do nekog :D
Evo kako bi prvo kolo izgledalo i ko bi javljao,samo bi dvije utakmice ostale ne pokrivene :

Buducnost - Orasje - Ljumani_Banovici
Podgrmec - Rudar - ?
Gošk - Branitelj - LG97DM
Bratstvo - Iskra - cesc4
Sloboda - Troglav - TaRgEt_
Jedinstvo - Gradina - Sn96
Radnicki - Igman - Casp3r
Mladost - Capljina - L'imperator , gk1996 i ziher
Buraz upiso si me gore vec ja pokrivam Bratstvo :D
Do mene je izvini :D
Rudar Kakanj !!!

L' Imperator
Kontakt:

Post Postao/la L' Imperator » 30 jul 2013, 12:24

budimo_realni je napisao/la: Pa ako ste vec toliko privrzeni klubovima vjerovatno imate i igrace prijatelje koji bi vam mogli javiti rezultate s utakmica u ta 4 grada. Npr. ako neko od navedene dvojice koji ce izvjestavat za Rudar ima prijatelja nekog fudbalera nek mu se on javi iz Sanskog Mosta sa rezultatom, a ovaj onda to objavi :D Malo komplikovano, ali ako ne moze drugacije onda...
Ja bih tako mogao saznati rezultat, al' samo na poluvremenu i na kraju utakmice (kad su igrači u svlačionici).., ne bih mogao svaku promjenu objavljivati..
#samoRudar #zauvijek

admin
Site Admin
Kontakt:

Post Postao/la admin » 30 jul 2013, 15:41

Samo jedno tehničko pitanje...
mogu li svi forumaši koji su se javili da pokrivaju utakmice biti online na stadionu?

Ako će se koristiti Skype, morali bi svi biti online...

mi ćemo pokušati obezbijediti sistem i osobu koja bi to sve unosila na sajt, tako da se ne mora pratiti na forumu, već da to bude skroz kako treba. Nisam siguran da to može biti baš od prvog kola, ali biće vrlo brzo.

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 30 jul 2013, 15:51

Može li fejsić?

Skype nikad nisam uključio, a za fejs mi i ne treba wifi, dovoljan mi je samo jedan fening za konekciju. :D
Hayley <3

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 jul 2013, 16:39

Na oficijelnoj stranici FK Sloboda će se raditi minimalno tekstualni prenosi sa Tušnja (iako i ako se bude radio live stream vjerovatno će biti na zatvorenoj mreži, mahom za dijasporu)
tuzlanska Sloboda

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 30 jul 2013, 16:59

admin je napisao/la:Samo jedno tehničko pitanje...
mogu li svi forumaši koji su se javili da pokrivaju utakmice biti online na stadionu?

mi ćemo pokušati obezbijediti sistem i osobu koja bi to sve unosila na sajt, tako da se ne mora pratiti na forumu, već da to bude skroz kako treba. Nisam siguran da to može biti baš od prvog kola, ali biće vrlo brzo.
Teško da mogu svi biti online, ja bih mogao javljati porukom na mobitel čim padne gol, a svakako da treba i radio slušati jer kad bude uključenje oni govore kao šanse neke ozbiljnije.. tako da kad se spoji može se imati i tačno vrijeme gola i rezultat, a i neke šanse
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 30 jul 2013, 17:25

admin je napisao/la:Samo jedno tehničko pitanje...

Na Podavali nema Wi-Fi pa ja ne mogu, ali dogovorio sam sve sa GK1996 pa valjda to moze prolaziti ja cu slati poruke preko moba kad bude promjena rezultata tijekom utakmice, kad je pocetak (ako mognem i zvanicne sastave, znat cu GOSK-ov, od protivnicke ekipe cu probat zapisat kad bude citano), poluvrijeme i tad mogu poslati i što se događalo (šanse, terenska incijativa..) i kraj (tad isto poslati izvjestaj). To je ukupno 4 poruke + promjene rezultata ;)
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 30 jul 2013, 17:44

Mislim da 20-30 konvertibilnih feninga svake druge sedmice možemo halaliti da bi ostalima dobacili rezultate sa svih terena, najidealnija bi bila opcija kad bi svi mogli preko VIbera ili Google Hangouta preko telefona da se uvežemo grupno, ali shvatam da neki nemaju ni opremau ni volju, neka bude ova polusezona zauhodavanje pa ćemo vidjeti na zimu kakva ćemo pojačanja dovoditi.

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 jul 2013, 17:53

Najbolja opcija je Viber, definitivno.
Ja se nudim (ako ima potrebe uopšte) da sa utakmica iz Tuzle saljem promjene rezultata, strijelce i pocetne postave samo Slobode - do postave protivnicke ekipe ne mogu doć jer utakmice pratim sa tribine a ne tartan staze :D (nisam službeno lice niti sam u tom fazonu)
075

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 30 jul 2013, 18:19

Ma ja sam htio da se uvezemo putem skype da se malo bolje upoznao i da razmjenjujemo ideje na brzi nacin.
Sto se tice prenosa rezultata,najlakse je putem sms-a..to ne kosta puno ako treba i 1KM svake druge sedmice,moze svako halalit :D
Jer nemaju svi wi-fi na stadionu :D
Samo je bitno da admin nadje nekog,kome cemo javljati i ko ce to sve objavljivati.
Rudar Kakanj !!!

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 jul 2013, 18:26

zlajci je napisao/la:Na oficijelnoj stranici FK Sloboda će se raditi minimalno tekstualni prenosi sa Tušnja (iako i ako se bude radio live stream vjerovatno će biti na zatvorenoj mreži, mahom za dijasporu)

znaci ja cu moci gledat :)
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

TzBulevar87
Kontakt:

Post Postao/la TzBulevar87 » 30 jul 2013, 18:39

GK1996 je napisao/la:Ma ja sam htio da se uvezemo putem skype da se malo bolje upoznao i da razmjenjujemo ideje na brzi nacin.
Sto se tice prenosa rezultata,najlakse je putem sms-a..to ne kosta puno ako treba i 1KM svake druge sedmice,moze svako halalit :D
Jer nemaju svi wi-fi na stadionu :D
Samo je bitno da admin nadje nekog,kome cemo javljati i ko ce to sve objavljivati.
Ma najbolje bi bilo da rezultat javlja onaj ko je tehnički opremljen - 3G i te zajebancije.. znači ko ima pristup internetu bilo gdje i bilo kad.
075

admir12345
Kontakt:

Post Postao/la admir12345 » 30 jul 2013, 18:45

:D Cuj preko Sms da se javlja pa nama Bugojancima bi trebalo kredit dignut koliko cemo ih se ove sezone naprimat da bi vam mogli javljat svaku promjenu :?

Casp3r
Kontakt:

Post Postao/la Casp3r » 30 jul 2013, 18:49

admir12345 je napisao/la::D Cuj preko Sms da se javlja pa nama Bugojancima bi trebalo kredit dignut koliko cemo ih se ove sezone naprimat da bi vam mogli javljat svaku promjenu :?
Vi imate Wi Fi na stadionu, SMS za vas nije potreban.

modecom
Kontakt:

Post Postao/la modecom » 30 jul 2013, 19:00

Casp3r je napisao/la:
admir12345 je napisao/la::D Cuj preko Sms da se javlja pa nama Bugojancima bi trebalo kredit dignut koliko cemo ih se ove sezone naprimat da bi vam mogli javljat svaku promjenu :?
Vi imate Wi Fi na stadionu, SMS za vas nije potreban.
hahha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: istina za golove a sto se tice Wi Fi imamo ja ga koristim kad sam na tekmi ;NK ISKRA BUGOJNO;mreza otvorena i signal je jak pa nam nece smetat otic na utakmicu i gledat pa i javljat :D
srcu draga boja plava

Benjo_AFC86
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Benjo_AFC86 » 30 jul 2013, 19:52

Ajmo mi nešto konkretno predložiti za ovo prvo kolo :mrgreen:

Možda bi bilo dobro kad bi npr sa utakmice Jedinstvo - Gradina, meni (kao navijaču Gradine) sms-om javljao ovaj iz Bihaća.. i tako za druge klubove, Radnički - Igman Casper npr javlja ovom iz Konjica, ali ako ga nemamo može i nekome drugome nije belaj :D

Ugl, na pm se dogovoriti i uzeti broj telefona.

Aj sad još konkretnih prijedloga xD a ne okolo nešto sve idemo, šta bi bilo kad bi bilo :v
OFK Gradina Srebrenik
Silver Town Boys

laponac
Kontakt:

Post Postao/la laponac » 30 jul 2013, 20:32

Svaka utakmica Jedinisstva se tekstualno prenosi na forumu kluba iz Bihaca. I domaće i gostujuce. Javljaju svake dvije - tri minute.

LG97DM
Kontakt:

Post Postao/la LG97DM » 30 jul 2013, 22:47

Benjo_AFC86 je napisao/la:Ajmo mi nešto konkretno predložiti za ovo prvo kolo :mrgreen:

Možda bi bilo dobro kad bi npr sa utakmice Jedinstvo - Gradina, meni (kao navijaču Gradine) sms-om javljao ovaj iz Bihaća.. i tako za druge klubove, Radnički - Igman Casper npr javlja ovom iz Konjica, ali ako ga nemamo može i nekome drugome nije belaj :D

Aj sad još konkretnih prijedloga xD a ne okolo nešto sve idemo, šta bi bilo kad bi bilo :v
Kao sto je vec GK1996 spomenuo samo treba naci čovjeka koji ce se prihvatiti tog posla. On ce sa nama razmjeniti brojeve moba, mi cemo mu slati izvjesca s utakmica on ce to unositi na live prenos na ss.ba i to je to po meni.
Los días que tu juegas, son todo lo que soy.

GK1996
Kontakt:

Post Postao/la GK1996 » 30 jul 2013, 22:53

LG97DM je napisao/la:
Benjo_AFC86 je napisao/la:Ajmo mi nešto konkretno predložiti za ovo prvo kolo :mrgreen:

Kao sto je vec GK1996 spomenuo samo treba naci čovjeka koji ce se prihvatiti tog posla. On ce sa nama razmjeniti brojeve moba, mi cemo mu slati izvjesca s utakmica on ce to unositi na live prenos na ss.ba i to je to po meni.
Benjo nemoj komplikovati.cekamo admina da javi koji bi se covjek prihvatio posla i to je to.I mi cemo s njim brojeve razmjeniti i slati mu izvjestaje.Mi smo svoje odradili :D
Rudar Kakanj !!!

Sn96
Kontakt:

Post Postao/la Sn96 » 30 jul 2013, 23:45

Ja i kad ne bi bio na utakmici lako bi vam javio sve sa našeg foruma. Jer baš koga zanima za Jedinstvo može na forum naš, registrujete se i imate svake 3-4 minute vijest. Ko je šutao, kakva prilika, ko je zabio i sve to. Već odavno je tako. Pokušavaju nam i Livestream da možemo i gledati utakmicu kad je u gostima, ali to je bilo počelo, pa stalo ponovo.
A to za poruke, ne vjerujem da bi svi htjeli to

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.