Uostalom, davno je rečeno a potom i zapisano: „Prvo te ignorišu. Nakon toga te ismijavaju. Potom se bore protiv tebe. Onda ti pobijediš“.
Trenutno je faza borbe protiv Amara, protiv njegovog uspjeha i rezultata. Tri titule i dva kupa u zadnjih 5 godina. Boli ih to sve, peče ih, ujeda za dušu. Dominacija, trajanje, konstantan uspjeh. Ne mogu to mali miševi oko kluba (i u klubu) da podnesu, pa spletkare ... podmeću ... izmišljaju razno razne priče. A tu negdje iz prikrajka im pomažu svi ostali, koji bi da nas pokopaju i pošalju na smetljište istorije. E pošto mi nikada tamo nismo završili (a mnogi su u istoriji pokušavali da nas tamo smjeste), nemojte se sekirati, mi smo uvijek izlazili jači i čvršći.
Draga gospodo, Amar je dio Željine porodice, istorije i mi mu vjerujemo. On je najzaslužniji što imamo ono što vi niste nikada imali, niti će vam poći za rukom, osvojiti ovolike trofeje. On vam je svima zadao zadaću za narednih 10 godina. I to u ovakvim uslovima, jadu i bijedi BiH sporta.
Mi navijači Željezničara moramo podržati ono što Amar radi, nas ne treba da interesuje koliko on zarađuje i kakva je transfer politika. Mi moramo biti objektivni u odnosu na državu i okolnosti u kojima živimo pa vidjeti da je nažalost ovdje najbitnije ne stvarati dugove, imati redovna primanja, plaćati tekuće obaveze i sve ostalo preko je veliki, veliki uspjeh.
Kupimo godišnje, kupujmo pojedinačne karte, odlazimo na tekme i to je ono što je naša zadaća. Podrška!!!