SVAKA CAST MOMCIMA

Edit: Poljska,Crna Gora i Belgija su izborile ulazak u A diviziju
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
neno#4 je napisao/la:No, dobro sad cemo naci jednog dobrog playa i Ivo i osovina Nedim - Adin - Jusuf pojacana sa klupe sa par igraca iz U - 18 reprezentacije, plus ce neko jos da iskoci i taman napadamo A diviziju i do 20 godina![]()
Da li mislis na U20 repku BiH, kakve su sanse da se prijavimo iduce godine tu ??neno#4 je napisao/la:No, dobro sad cemo naci jednog dobrog playa i Ivo i osovina Nedim - Adin - Jusuf pojacana sa klupe sa par igraca iz U - 18 reprezentacije, plus ce neko jos da iskoci i taman napadamo A diviziju i do 20 godina![]()
Normalno da je bilo do nas , al niko se nije prihvatio da to i pokusa zaustavit dok nije dosao Harun... Ali opet djeca zele igrat na visokom nivou ne zele sranja i presipanja iz suplje u prazno donekle i razumijem taj izbor slovenije mi trebamo vise ozbiljnih projekata tipa sparsi i to, Iako ne postoji osoba na planeti ugovor klub itd koji bi mogao da stane izmedju mene i bosne. Ma mi trebamo samo polako lagano za razliku od janeza talenata nam nikad nece nestat a nicija ne gori do zoreneno#4 je napisao/la:Eh, vidis to je pravi primjer koliko je bilo do nas. I Jusuf i Imran su mogli igrati za njih, ali nista na kraju. Ako ovako nastavimo, buducnost nam je blistava. No, idemo sad korak po korak.
znao si da ce biti produzeci, a nisi javljaobhsport je napisao/la:Ono jucer je bio podvig, nakon 72-68 kada smo gubili i 30-tak sekundi do kraja, ugasio sam stranicu za pracenje jer sam mislio da je sve gotovo. Nakon desetak minuta palim da vidim trenutni rezultat i vidim da vodimo 84-79.
Radosti nije bilo kraja, ono jucer je podvig, vratilo nam se i sreca nas je pogeldala.
Ali sreca prati hrabre, a ovi momci to jesu, ostati bez kompletne petorke i namjeriti se na A diviziju mogu samo srcani momci, a ova nasa djeca to jesu definitivno.
Momci vi ste ponos nase drzave, nakon rukometasa obradovali ste naciju i vi i stvarno plijenite paznju tim zajednistvom, zalaganjem i borbom. Samo nastavite ovako ovim ste omogucili da djeca koja nisu htjela da igraju za BiH sada imaju i uslove i ozbiljne protivnike.
Druga stvar sto me je obradovala je ispadanje Slovenaca, pa janezi nema vise crne kise, nema vise bosanskih igraca koji su donosili prevagu, sada mozete ucjenjivati, prijetiti, ali igraca dobiti necete. Nek je dosao i kraj vasoj kvarnoj politici zbog koje smo mi ispastali zbog koje nas nigdje nije bilo, zbog koje su nasa djeca pod prijetnjama igrala u vasem zelenom dresu.
Ali Jusuf Nurkic je to prekino, dosao je srcem i udario temelje, Polutak je nastavio tim putem, ne znam sta je sa Omicem, da li je definitivno izgubljen, ali se nadam da nikad ama bas nikad nece odigrati ni minute za vasu repku. Necu vam nikad zaboraviti Preldzica kojeg ste prodali Turcima, pa za Omica ste spletke pravili, Polutak je isto zadnji primjer, vjerujem da bi rado vrbovali i Sulejmanovica ali nece moci, nece jer smo sada konkurentni jer djeca zive BiH, jer im je puno srce i dusa.
Ovo je kvalitetetan temelj za buduce generacije za pravilan razvoj od U16 do seniora i takav rad ce donijeti rezultat kad tad.
Harune, tebi treba spomenik dici pored FIS-a i svaki dan ti zahvaljivati za ovo, ti si digo kosarku na noge, digo si naciju na noge, samo svojim antuzijazmom i radom, ti si dokaz da se moze kad se hoce.
Sada kadetima maksimalna podrska da udju u A diviziju da osiguraju nasljednicima takmicenje sa najjacim a njima priprema za juniorsko prvenstvo.
Dame i gospodo, vrhunska kosarka opet stanuje u BiH, uzivajte u tome.