RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Re: RSD Velež Mostar

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 jul 2013, 16:07

Raja vi isto ko da gledate Zvjezdane Staze, popijete litar Loze, ispusite kilo vutre pa pocnete o stadionu.
Ljudi moji, gradom vladaju ljudi koji su pokusali ugasiti Velez jedno 20 puta, ljudi koji su svinjama namjestali dupla primanja od Veleza, koji su opravdavali krsenje prava Veleza za povratak pod BB temeljenju svoje opravdanje na nelegalnom dokumentu o izdavanju stadiona na 99 godina tokom etnickog ciscenja grada koji nebi priznao niti jedan sud na svijetu. Zar vi stvarno ne svatate da ce prije izbit novi rat nego sto ce Velez dobit stadion u SL?

Jedini ispravan put je "uzdaj se u se i u svoje kljuse". Stadion se gradi i doradjuje, korak po korak, i sada on ispunjava internacionalne standarde (kako tako). A ova izgradnja 3 tonske press kabine je, izgleda, vijest koja nije dosta ljudi ponutkala na razmisljanje.

Zasto 3 tonske press kabine? Zasto, osim ako se ne planira situacija gdje ce 3 radio/TV prenosa ici odjednom?
E sad se vi pitajte kada to 3 TV kuce prenose utakmicu s komentarima?

A da ne govorimo o tome da tu ima i TV prava (koji donose lovu klubu) i dodatnog gledateljstva preko TV ekrana (koji donose sponzore) i plus sto stadion sam po sebi pravi iskorak.

A zasto ce nam stadion od 10,000-15,000 ako se prepiremo jeli bilo 1300 ili 2000 gledalaca? Ako pocne dolazit 4000 ljudi na stadion, imam osjecaj da ova ekipa u Velezu sad (ako vec ulazu u press kabine, WCove, itd) ne bi gubila vrijeme da izgradi jos vecu tribinu i poveca broj gledalaca. Ali zasto to radit sad kad joa nismo stigli na 4000 po tekmi?
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 28 jul 2013, 16:12

Upravo tako,novi stadion bio bi velika stvar i napredak za klub i sve njegove navijače.Nego zna li iko ima li barem neki idejni projekat gotov?
''Neka me mrze samo da me se boje''

vm22
Kontakt:

Post Postao/la vm22 » 28 jul 2013, 16:55

Uprava dobro radi na trenutnom stadionu u Vrapcicima, to vjerovatno znaci da ne racunaju na stadion u Sjevernom.

RodjeniiBrato
Kontakt:

Post Postao/la RodjeniiBrato » 28 jul 2013, 17:38

Jusufbašić: Hvala navijačima na podršci

Nogometaši Veleža upisali su prva tri boda u novoj sezoni Premijer lige jučerašnjom pobjedom nad Slavijom (2:1). Velež se poprilično namučio u duelu sa timom iz Lukavice, a tri boda golom u 79. minuti donio je pojačanje Rođenih Sabahudin Jusufbašić.

Jusufbašić je pogodio u svom debiju i tako odmah stekao simpatije navijača Veleža.

"Naravno da mi je drago što sam pogodio za tri boda i zadovoljan sam svojom igrom, ali uvjek može bolje. Posebno mi je drago zbog naših navijača i hvala im na podršci. Mislim da imamo veoma dobru ekipu i da se ove godine možemo boriti za vrh tabele", istakao je Jusufbašić.

U drugom kolu Velež će u hercegovačkom derbiju na Pecari odmjeriti snage sa Širokim brijegom.

"U narednom kolu igramo sa uvijek jakim Širokim Brijegom i to će sigurno biti veoma dobra utakmica. Nadam se da dobroj igri cijele ekipe i pozitivnom rezultatu", dodao je ovaj mladi napadač koji je u Velež došao iz GOŠK-a.
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶

rodjak
Kontakt:

Post Postao/la rodjak » 28 jul 2013, 17:39

vm22 je napisao/la:Uprava dobro radi na trenutnom stadionu u Vrapcicima, to vjerovatno znaci da ne racunaju na stadion u Sjevernom.
ma treba biti realan i reci da trenutno ne mozemo ocekivati nikakav stadion u SL(a svi bi mi jako zeljeli)zbog financijske nemogucnosti(jedino ako lasom uhvatimo kakvog bogatog arapa :) ) .Mislim, ne treba odustati ni od BB ni od tog novog stadiona(barem papirologija ) ali realno nek urede Vrapcice,nek postave reflektore(trebaju nam ko hljeba),pomocni teren,mokre cvorove i mozda ovu tribinu prema Djuri salaju uraditi i to je to,a u isto vrijeme se bazirati da se ostvare neki zapazeniji rezultati (da se raja skroz ne ohlade od Veleza)Nema veze sto je 4-5 km udaljen od Mostara,ako se bude igralo dobro brzo ce se on trebati prosirivati.

Hocemo reflektore **** pomocni teren nek treniraju na asfaltu :lol:

FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti

BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 jul 2013, 17:41

Pricati o stadionu u Sjevernom je nerealno do bola.
Prije ce Velez izgradit stadion u Listici nego sto ce mu bit dozvoljeno da ga gradi u SL.

Klub se borio sa dugom od pola miliona maraka i jedva prezivio, zar vi stvarno mislite da klub moze izgradit stadion od 10,000-15,000 sjedista koji kosta desetinama miliona? Pa zar ne vidite ko vlada gradom? :roll:

I dan danas se cuje balije ovo ono. I dan danas se otvoreno prica o stolnom gradu. I dan danas se podrzava nelegalna prodaja BBa svinjama. I dan danas javna kuhinja na zapadnoj strani ne smetano prima hranu da pomaze ljudima u nevolji dok ona u SL stalno gleda kako ostati otvorena. Javna Kuhinja u SL dnevno hrani 400 ljudi i nema dovoljno hrane za sve, a vi mislite da ce neko Velezu dati stadion da gradi?

Sta je vama? Probudite se i budite sretni vijestima koje ste dobili.

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 28 jul 2013, 18:19

MostaracVelezovac je napisao/la:Pricati o stadionu u Sjevernom je nerealno do bola.
Prije ce Velez izgradit stadion u Listici nego sto ce mu bit dozvoljeno da ga gradi u SL.

Klub se borio sa dugom od pola miliona maraka i jedva prezivio, zar vi stvarno mislite da klub moze izgradit stadion od 10,000-15,000 sjedista koji kosta desetinama miliona? Pa zar ne vidite ko vlada gradom? :roll:

I dan danas se cuje balije ovo ono. I dan danas se otvoreno prica o stolnom gradu. I dan danas se podrzava nelegalna prodaja BBa svinjama. I dan danas javna kuhinja na zapadnoj strani ne smetano prima hranu da pomaze ljudima u nevolji dok ona u SL stalno gleda kako ostati otvorena. Javna Kuhinja u SL dnevno hrani 400 ljudi i nema dovoljno hrane za sve, a vi mislite da ce neko Velezu dati stadion da gradi?

Sjeverni logor je zacrtan kao strateški plac za izgradnju naselja za hrvate koji dolaze u Mostar, čime bi se i istočna strana demografski poklopila. Teško je to objasniti nekim ljudima. ;)
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

anel81m
Kontakt:

Post Postao/la anel81m » 28 jul 2013, 18:25

DRHAUSE je napisao/la:
MostaracVelezovac je napisao/la:Pricati o stadionu u Sjevernom je nerealno do bola.

Sjeverni logor je zacrtan kao strateški plac za izgradnju naselja za hrvate koji dolaze u Mostar, čime bi se i istočna strana demografski poklopila. Teško je to objasniti nekim ljudima. ;)
Nažalost, Mostar je priča koja je već ispričana.Određen je i od Sarajeva da bude stolni grad još u Dejtonu.Možemo se mi nadati ali je to činjenica.Jedino mi navijači možemo održati Velež i naš život u Mostaru.I ovo što imamo moramo čuvati, jer vjerovatno neki drugi klub bi se odavno raspao.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 jul 2013, 18:30

Prvo skutori nisu ni milimetra bulevara prosli pola srednje bosne su doveli u mostar.sjeverni logor ce dobit ali malo morgen....drugo zar nije stadion u sj u regulacionom planu?

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 28 jul 2013, 18:30

Eto ti MV znas ko vlada gradom. Ti si uvijek najpametniji iz Kanade ili pm odakle se vec javljac. Cuj 1300-1400 pa to i jest radi toga sto stadion nije u gradu i pusti meni te dijasporske. Sto se ne vratite vise ili nas nar postedi soljenja pameti po forumu. Ti covjece pojma nemas ni sta se desava u klubu a pogotovo u gradu. Mozda neki vladaju u smrcenjacima cimu ili ilicima ali u mom Mostaru NE niti ce ikad a ti DR Hause punono vam lazu na nedjeljnim samami u ckamacv
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

DRHAUSE
Kontakt:

Post Postao/la DRHAUSE » 28 jul 2013, 18:34

gruezi je napisao/la:Prvo skutori nisu ni milimetra bulevara prosli pola srednje bosne su doveli u mostar.sjeverni logor ce dobit ali malo morgen....drugo zar nije stadion u sj u regulacionom planu?
Ljubo Bešlić, dalje ne moram.
“You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking.”

Dr. Gregory House

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 28 jul 2013, 18:37

Kakav deyton i kakav stoni. Nikad nece biti jer su ti sto to misle uvijek bili u manjini i geografski i istorijski. I daj ljudi skrenuli ste svi s teme zahvaljujuci dijasporcu MV koji pojma nema sta se desava u klubu i gradu

puza
Kontakt:

Post Postao/la puza » 28 jul 2013, 18:41

gruezi je napisao/la:Prvo skutori nisu ni milimetra bulevara prosli pola srednje bosne su doveli u mostar.sjeverni logor ce dobit ali malo morgen....drugo zar nije stadion u sj u regulacionom planu?
Jeste stadion u SL je u regulacionom planu lično sam gledao kod Salema Bubala.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 28 jul 2013, 18:47

Dr House ima jedna divna pjesma a pocinje VIDI SE IZ AVIONA................DA MOSTAR NIJE SKUTORIJA. Nemoze se to desiti onima koji su prije 500 godina pusili nargile,jeli begovu corbu i kupali se u hamamima dok su ovi drugi tim istim nosili vino,kmetovali i gonjali **** da prezive

Goodison
Kontakt:

Post Postao/la Goodison » 28 jul 2013, 20:29

MV je realan što se tiče ovoga. Ni lijevoj obali a ni Veležu se ne da naprijed a bošnjački političari to sve mirno gledaju jer su njihove potrebe zadovoljene. Možda Velež jeste malo stao na noge ali i dalje smo trn u oku i opet će isti jedva dočekati da zadaju bolan udarac instituciji Hercegovine jer smo i dalje nevjerovatno ranjivi. I moja je želja taj stadion u Sjevernom logoru ali zasad o tome samo možemo maštati jer sve drže ljudi kojima Velež i nije nešto omiljen. U ovakvoj krizi nam je bitno održati ime Velež na nivou, da ne postaje predmet ismijavanja, zaebavanja i kad je najgori jer kad jednom ljude otjeraš od jedne ideje teško ih se vraća na stari put, ne smijemo ga se kaniti.

Meni neki dan srce k' o Hum, mali rođak došao i odveo ga na utakmicu. Znao je za Velež ali ono nebitna stvar ali za vrijeme utakmice počeo da luduje, da psuje sudije sa rajom, sekira se kod promašaja zicera i ono što mi je najdraže, odmah poslije tekme pita s kim i kad igramo sljedeću utakmicu. Odmah mi je dan popravio, moram sad da ga zadržim da ga vodim na još nekoliko utakmica jer je oduševljen a prije toga su mu punili glavu, kakav Velež, naša liga, njesra, bezveze. Mali( 10 godina) nikakve veze nema s Mostarom ali se mogu u život kladiti da nikada neće zaboraviti Velež i ovu utakmicu i siguran sam da će visiti na tekmama kad dolazio u Mostar i da smo još jednog brata Rođenog pridobili.
1922 & 1878

'' Everton are bigger club than Liverpool. Everywhere you go on Merseyside you bump into Everton supporters. ''
Ex- Liverpool player Graeme Souness.

RŠD VELEŽ MOSTAR !!!

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 jul 2013, 20:46

moRaja - izbij sebi iz glave da ti volis vise Mostar od mene ili da volis Velez vise od mene.

Ja nisam ulazio u politiku Mostara nimalo dublje nego sto sam morao da ti skrenem paznju da u dogledno vrijeme od stadiona u Sjevernom Logoru (po mom misljenju, a i misljenju vecine drugih) nece bit nista. Ne zato sto to ja nebi volio ili sto to nebi bilo dobro za Velez - nego upravo zato sto dusmani Veleza znaju da bi to bilo dobro za Velez i taj bi se proces otegnuo 20-50 godina.

A ako mi zelimo, za svog zivota, gledati Velez u Evropi - onda taj Velez mora imati svoje press kabine na stadionu Rodjeni u isseljenickom stadionu u Vrapcicima, dok se ovo ostalo ne ispravi.

Tema je bila Velez u ovoj sezoni i desavanja u Velezu sada. Tako da ta prica o stadionu u SL - to mozda i bude ali ima godina i godina do toga. Meni licno je cekanja preko glave - ja hocu da gledam Evropske ekipe u Vrapcicima, a ne da se stadion puni kad svinje dodju, jer s tim klubom je iz ponizenja igrati. Velez zasluzuje Borusiju. Velez zasluzuje Udinese, a ne Listica. A to za Sjeverni Logor - ako Bog da, ali ne vjerujem da ce se desit uskoro, ako se ikad i desi.

Do tad, od stadiona Rodjeni treba napraviti stadion na koji se mogu dovesti bilo koje ekipe na svijetu (i pobjediti). Samo takvim mentalitetom se moze ici naprijed - a ziveci u oblacima i nekim zeljama za stadionom u SL, to su pusta mastanja jos uvijek. Opet kazem - mozda bude nesto od toga - ako Bog da, ja bi volio da bude - ali do tad cu se radovat svakom napretku na trenutnom stadionu. A trebao bi i ti.

MostaracVelezovac
Kontakt:

Post Postao/la MostaracVelezovac » 28 jul 2013, 20:51

I jos jedna stvar, ovo prvo kolo imalo pravo puno nerjesenih.
Jos da Sarajvo izadje nerjeseno sa svinjama - bili bi jedna od 3 ekipe koja je ubrala 3 boda - sto je super.

Maestro^^
Kontakt:

Post Postao/la Maestro^^ » 28 jul 2013, 20:57

Javlja mi prijatelj rezultate omladinskih timova.
Juniori: Slavija 3-1 Velez
Kadeti: Slavija 2-0 Velez
Lose su poceli. :evil:
VELEŽ MOSTAR 1922 !
AC MILAN !
Kapiten FK Kockara !
Miami Heat !

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 28 jul 2013, 21:03

puza je napisao/la:
Jeste stadion u SL je u regulacionom planu lično sam gledao kod Salema Bubala.
Ako si gledao,znaš li možda ima li gotov i idejni projekat?
''Neka me mrze samo da me se boje''

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 28 jul 2013, 21:28

MV puno ti solis pamet na ovom forumu i preko toga mogu preci ali da napises " ko drzi grad " jesi li svjestan da si se posrao po hiljadama onih ispod zemlje koji su dali zivote da bi danas slobodno setali mahalom ceenicom lukom santicevom. Kako te nije stid to pisat iz pm. Ne smatram se vecim velezovcem ni od tebe ni petog ni desetog jer je znam da svi mi volimo nasu svetinju i svak na svoj nacin. Presro si brate ito dobro. Sa posta o pustim i realno nemogucim zeljama o stadionu doveo si nekog kamenjarka na nasu temu da provocira i neka su vam ugasili stream radi takvih kao ti i netreba vam dat da gledate Lezve

Zaključano

Natrag na “FK Velež”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.