FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ForcaBarca
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ForcaBarca » 28 jul 2013, 14:46

Dogovoreno!! ;) ;) ;)
Srce moje kuca za dvoje(ZELJO I BARCA)!

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 28 jul 2013, 15:05

Barcelona midfielder Cesc Fabregas has agreed to join Man United following a secret meeting between his agent and the English club [express]
Šta ovi puše,dajte i meni malo da probam :lol:

Neymar i Dani Alves dosli u Barcelonu i sutra na prvi trening,koji ce isto po prvi put voditi Tata.
Barcelona bi zeljela da proda Jonathana dos Santosa za 2 M eura. :roll:

Jedan drugi izvor navodi da ce Cesc u narednim danima popričati sa Tatom da vidi jeli u njegovim planovima ili ne,pa ce onda donijeti odluku o svojoj buducnosti.
Keep walking.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 28 jul 2013, 15:10

Cautinho je napisao/la: Barcelona bi zeljela da proda Jonathana dos Santosa za 2 M eura. :roll:
I treba.

soxx
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la soxx » 28 jul 2013, 15:29

arhimed89 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Sa strane imaju i ostali nastavci..

Bajern jest pobjedio Barcelonu ali da je Bajern toliko mocniji nije uopste.Stvar je da su igraci Barce postali zasiceni trofeja i da je ocito da im fali motivacije.Sve velike ekipe koje su nekad dominirale svijetom imaju taj neki vremenski period od nekih 5 godina i poslije toga dolazi do zasicenja.U naredne godine predvidjam dominaciju prvenstveno Bajerna ali i Njemackog fudbala s obzirom da su im klubovi skoro bez dugovanja dok se u Engleskoj i Spaniji ti dugovi mjere milijardama.Nije iskljuceno ni da Real pocne bolje da igra jer su i oni gladni trofeja i gledajuci na ovom gore snimku sa kakvim zarom su tada igraci Barce slavili i sa kakvim zarom sada slave ne moze se ni poredit.
Sad su vec i sami svjesni da su vecina njih dokazani igraci i pokusavaju mljeti na kvalitet sto svakako i prolazi protiv slabijih ekipa u Spanskoj ligi,ali kad naletis na kvalitetnu ekipu u ligi prvaka koja ostavi srce na terenu,tu Barcelona pokazuje da je izgubila onu draz.Prije je to bio skup poniznih majstora a danas sve vise postaje skup preplacenih zvijezda.Gluma,mahanje rukama,prigovaranja i slicno.Nekad je tu bio ponizni i prehebeni Etoo u napadu kasnije se posralo na njega i doveden je preplaceni Ibrahimovic.
Mani se toga zasiceni pa niste osvojili 5x zaredom.. nece biti 2 godine zasiceni lige prvaka. Treba izmjena u ekipi to je svima poznato. Xavi nece biti bolji, odbrana ima rupa, golman slab.. realno je tako.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 4 Beta

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 jul 2013, 15:37

Zasicenje definitivno postoji.Ovi igraci su osvojili vise trofeja u posljednjih 5 godina nego li vecina klubova.

Motivacija se nalayi u gladnim igracima kao sto je Neymar koji moze oziviti citav tim.

Barcelona je i dalje najjaca ekipa na Svijetu !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 jul 2013, 15:44

arhimed89 je napisao/la:
bparena je napisao/la:Ja samo ne zatvaram oci i pisem ono sto mi se pise. I konstantno to pisem pa se to vama svidjelo ili ne svidjelo. Eto vam 0:9 protiv Bajerna u zadnjim tekmama pa kontajte ko je u pravu. :evil:

Moj dido je doktor za ovu odbranu a ne samo taj levat Hummels. :?

p.s. ko hoce da i dalje spava i sanja nekad lijepe snove pored ove odbrane - samo bparenu na ignore i nastavite.
Ni ja ga nebi volio pretjerano vidjeti u Barceloni.Uopste me ne odusevljava u odbrani.Ali je cinjenica da su sve masine stoperi vecinom vezani jako dobrim ugovorima.Isto tako bi uvijek izabrao Tiago Silvu umjesto Davida Luiza,nekako mi Luiz tu i tamo cesce kiksa.Ali je stvar da su obojica tesko dostupni.
Jedina kvaka u svemu ovome je sto zele preko noci do nekog velikog imena umjesto da su godinama ranije pratili potencijalne igrace za nasu odbranu. Sad nit imas izbora nit vremena.

@Johny
Od biskvita i naprijed se apsolutno slazem, ali ali ali .... :)
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

arhimed89
Kontakt:

Re: Odg: FC Barcelona

Post Postao/la arhimed89 » 28 jul 2013, 16:21

soxx je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:[youtube][/youtube]
Sa strane imaju i ostali nastavci..

Bajern jest pobjedio Barcelonu ali da je Bajern toliko mocniji nije uopste.Stvar je da su igraci Barce postali zasiceni trofeja i da je ocito da im fali motivacije.Sve velike ekipe koje su nekad dominirale svijetom imaju taj neki vremenski period od nekih 5 godina i poslije toga dolazi do zasicenja.U naredne godine predvidjam dominaciju prvenstveno Bajerna ali i Njemackog fudbala s obzirom da su im klubovi skoro bez dugovanja dok se u Engleskoj i Spaniji ti dugovi mjere milijardama.Nije iskljuceno ni da Real pocne bolje da igra jer su i oni gladni trofeja i gledajuci na ovom gore snimku sa kakvim zarom su tada igraci Barce slavili i sa kakvim zarom sada slave ne moze se ni poredit.
Sad su vec i sami svjesni da su vecina njih dokazani igraci i pokusavaju mljeti na kvalitet sto svakako i prolazi protiv slabijih ekipa u Spanskoj ligi,ali kad naletis na kvalitetnu ekipu u ligi prvaka koja ostavi srce na terenu,tu Barcelona pokazuje da je izgubila onu draz.Prije je to bio skup poniznih majstora a danas sve vise postaje skup preplacenih zvijezda.Gluma,mahanje rukama,prigovaranja i slicno.Nekad je tu bio ponizni i prehebeni Etoo u napadu kasnije se posralo na njega i doveden je preplaceni Ibrahimovic.
Mani se toga zasiceni pa niste osvojili 5x zaredom.. nece biti 2 godine zasiceni lige prvaka. Treba izmjena u ekipi to je svima poznato. Xavi nece biti bolji, odbrana ima rupa, golman slab.. realno je tako.

Sent from my HTC One V using Tapatalk 4 Beta
Ne kontas ti care..Nije to samo liga prvaka,vecina ovih igraca vec par sezona igra i osvaja trofeje kako lige prvaka,prvenstvo spanije,kupove tako i sa Spanijom-repkom.Kad imas recimo na jednoj strani igraca koji je nesto osvajao 2-3 puta a na drugoj nekog kome je to vrhunac karijere,motiv nikako nije isti.Ne ulazi se sa onim zarom,ne ulazi se srcem nego to vec postaje formalnost.To se pokazalo i u tekmi sa Milanom,kad je Barca nakon sto su ih svi ismijavali namlatila taj Milan.Onda su opet ponovili gresku i formalno i opusteno su usli u tekmu sa Bajernom koji je nakon 2 izgubljena finala zapeo i nogama i rukama.Nakon prve tekme su vidjeli da su ispusili i revans je bio samo formalnost protiv onako motivisanog i kvalitetnog Bajerna.

Ovoj ekipi pod hitno neko treba da vrati takmicarski duh jer taj duh koji gube konstantno iz sezone u sezonu nastoje nadoknaditi kupovanjem preskupih igraca.U svakom slucaju ovo je bilo 5 godina koje je obiljezila Barca i drago mi je da sam mogao uzivati i radovati se svim tim uspjesima.U buduce ocekujem da igraju konstantno i lijepo,pa makar ta ljepota u igri kostala i gubitka kojeg trofeja.Nebi volio da ova ekipa izgubi ono svoje "vise od kluba" koje je u zadnje vrijeme jako poljuljano.Barcelona treba da predstavlja karakter svojih navijaca a nekako se gube u zadnje vrijeme sa tim,tesko se poistovjecuje sa sve cudnijom politikom kluba.
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jul 2013, 17:15

Ekipa je ipak bila zasicena trofejima koje im je uefa poklonila u LP :lol: :lol: Nije to sto ih je Bayern otresao ko slinu ukupnim rezultatom 7-0 to nije realno stanje nisu bili motiani pa je zato Bayern pobjedio, inace bi Barcelona pobjedila. :mrgreen:

Da ste bili jos motivisaniji ne bi bilo 7-0 bilo bi 6 ili 5 -0 tako da ti na kraju to isto ispadne.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jul 2013, 17:22

arhimed89 je napisao/la:
Bajern jest pobjedio Barcelonu ali da je Bajern toliko mocniji nije uopste.Stvar je da su igraci Barce postali zasiceni trofeja i da je ocito da im fali motivacije.
Zasićeni trofeja :lol:

Rezultat pokazuje koliko je Bayern bio moćan.Sad vi možete izmišljati razloge ovog debakla : zasićenost,Messi igrao bez jedne noge,Iniesta i Xavi igrali pod inekcijama,Shakira uletila gola u svlačionicu itd itd,..
1974---1975---1976---2001---2013---2020

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 28 jul 2013, 17:23

sto je najgore oni su uvjereni u to da im je ekipa zasicena bila
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 28 jul 2013, 17:49

Nema zasicenost veze.
Stvar je u nacinu igre i intezitetu.
Ne moze se 5 godina svaka utakmica igrati sa jednakim jakim intezitetom presinga.
Ako Tata uspije to ponovno uspostaviti,igra,trofeji i dominacija ce opet biti tu.
Mislim da ce Neymar tu biti prilicno vazna karika.
Mlad igrac,jednostavno zeljan lijepe igre i trofeja i zeljan da se upise u historiju.
Tu je i nekoliko odlicnih mladica.
Ako Tata to spoji kako valja,zelju i glad mladih igraca i iskustvo igranja na visokom nivou od starijih,hegemonija ce opet stati na noge.
Nakon sto je cucnula :mrgreen:

Poslano sa moj Digitron FCB
Keep walking.

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 28 jul 2013, 17:50

Saurman je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:
Bajern jest pobjedio Barcelonu ali da je Bajern toliko mocniji nije uopste.Stvar je da su igraci Barce postali zasiceni trofeja i da je ocito da im fali motivacije.

Rezultat pokazuje koliko je Bayern bio moćan.Sad vi možete izmišljati razloge ovog debakla : zasićenost,Messi igrao bez jedne noge,Iniesta i Xavi igrali pod inekcijama,Shakira uletila gola u svlačionicu itd itd,..
Ko "mi" pacijentu? :lol: Mani svrstavanja u neki tor da bi se nesto kao osjecali vrijednije na ovom bijednom svijetu ;) Obicna prdimahovina lafo brani cast neceg svog a ljudi nemaju pojma ni da postojis.
Ja nisam svrstan ni u jedan tor,simpatisem ovaj kluba i uzivam u igrama istog.Uzivao sam i dok je bio puno losiji i kad su jedva znali da izbore ligu prvaka a i kad su razvaljivali.Nekad su sudije siljile pa se proslo nekad su sudije stetile Barcu pa se ispadalo kao u prvoj tekmi protiv tog istog Bajerna.Ali sve je to sastavni dio igre,na terenu nije sudio ni Bajern ni Barca nego sudija koji je trebao bolje obavljati posao.Imao sam cast biti na stadionu ovog tima i gledati tekmu,upoznati ovaj grad i prihvatio filozofiju ovog kluba kojeg u zadnje vrijeme nerijetko kritikujem jer se gubi sa svog kursa.Kao da je meni potrebno opravdanje za njihovo nezalaganje,nekvalitet i losu igru.Pogotov da to opravdanje tebi pisem koji je lafo navijac nekog kluba koji je pobjedio dvije tekme i pravi se vazan :mrgreen:
Edin Dzeko..Amel Tuka..Mirza Teletovic..Asmir Begovic..Vedad Ibisevic..Emir Spahic..Muhamed Besic..Sabahudin Delalić..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jul 2013, 17:54

arhimed89 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:
arhimed89 je napisao/la:

Ko "mi" pacijentu?

Ti pacijentu.Prosipaš ovdje šuplju djeci o razlozima debakla protiv Bayerna, zasićenost trofejima i nedostatak motivacije epic. :lol:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 28 jul 2013, 18:04

Saurman je napisao/la:
Ti pacijentu.Prosipaš ovdje šuplju djeci o razlozima debakla protiv Bayerna, zasićenost trofejima i nedostatak motivacije epic. :lol:
Dobar,ispao si pametan,evo banana :mrgreen:

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 28 jul 2013, 18:28

Ovo remplovanje Uniteda u vezi Cesca mi je na vrh tukija.

Nosi ga u 3 lijepe ako mu je milo da ide , daleko mu kuca bila..

Klasa je od igraca ali velika pizda a takvih Barcelona ima na pretek.Stakor se prepao da jos jednu sezonu ne presjedi na klupi pa se ocito necka.Dok je Maestro ziv njegovo je mjesto na klupi da uci.Xavi je godinama grijao klupu Guardioli , neka i on dobije hemoroide na istoj.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Damian
Kontakt:

Post Postao/la Damian » 28 jul 2013, 18:43

Johny je napisao/la:Ovo remplovanje Uniteda u vezi Cesca mi je na vrh tukija.

Klasa je od igraca ali velika pizda a takvih Barcelona ima na pretek.Stakor se prepao da jos jednu sezonu ne presjedi na klupi pa se ocito necka.Dok je Maestro ziv njegovo je mjesto na klupi da uci.Xavi je godinama grijao klupu Guardioli , neka i on dobije hemoroide na istoj.
Pa nije Cesc nista rekao...To samo novine pizdekaju.
RIP CITY!

Dok dišem ja ću živjeti za Modree!

arhimed89
Kontakt:

Post Postao/la arhimed89 » 28 jul 2013, 18:46

Ma meni je nekako nejasna uprava Barcelone.Ocito je da nisu zeljeli zadrzati Tiaga sto se moze vidjeti i iz njegove izjave da se uopste nisu trudili da ga zadrze.Sad vidim i ovo flertovanje oko Cesca pa mi nije jasno sta se desava sa svim tim navodnim "nasljednicima" Xavia.Nema sta da nervira ovo Manchesterovo slanje ponuda,ljudi prepoznaju kvalitet igraca i rado bi ga zeljeli u svojim redovima.Ali mi nikako nije jasna uprava,a ni sam Fabregas.Izadji javno reci da nema nista od toga,i rijesena stvar.Ovo sto se desava preko ljeta u Barceloni podsjeca na jednu totalnu anarhiju u klubu,totalni amaterizam.

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 28 jul 2013, 19:06

arhimed89 je napisao/la:

Ma meni je nekako nejasna uprava Barcelone.Ocito je da nisu zeljeli zadrzati Tiaga sto se moze vidjeti i iz njegove izjave da se uopste nisu trudili da ga zadrze.Sad vidim i ovo flertovanje oko Cesca pa mi nije jasno sta se desava sa svim tim navodnim "nasljednicima" Xavia.Nema sta da nervira ovo Manchesterovo slanje ponuda,ljudi prepoznaju kvalitet igraca i rado bi ga zeljeli u svojim redovima.Ali mi nikako nije jasna uprava,a ni sam Fabregas.Izadji javno reci da nema nista od toga,i rijesena stvar.Ovo sto se desava preko ljeta u Barceloni podsjeca na jednu totalnu anarhiju u klubu,totalni amaterizam.
a sta je ovo nego javna izjava potpredsjednika barce bartomeua na predstavljanju tate:
Que el United muestre interés por Cesc es bueno, pero llegue la oferta que llegue no vamos a venderle. No está en venta y contamos con él, Tata también, y Zubizarreta dijo desde que llegó una oferta que no se vende. Estamos contentos con él", aseguró en rueda de prensa.
i cesc je izjavljivao da nece nigdje da ide ,i da ostaje u barci

manco salje ponude vise zbog toga sto nemaju opcija ,sad ce pocet liga a jos nikoga nisu doveli ,sad panicno nazor hoce nekoga da dovedu iako i klub i igrac su rekli da nema govora o prodaji oni navaljuju nadajuci se da ce na kraju barca pristat .
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 28 jul 2013, 19:16

[youtube][/youtube]
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 28 jul 2013, 20:58

bparena je napisao/la:[youtube][/youtube]
kakve ovo ima veze s Barcelonom :roll:
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.