FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

schweinsteiger
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la schweinsteiger » 28 jul 2013, 12:24

Bastian Schweinsteiger izabran za najboljeg igraca godine po Kickeru.Inace,to je bilo 54. takvo izvlacenje i Schweini je dobio 92 glasa od ukupnih 527.Drugi je bio Ribery sa 87,a treci Muller s 85.

Za razliku od izbora za igraca godine,za trenera godine je glasalo 517 novinara,a po tom pitanju su bili slozniji.Heynckes je bio ubjedljivo prvi sa 383 glasa,drugi je bio Freiburgov Christian Streich sa 77 i treci Klopp sa 19 glasova.

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... ahres.html

MIA SAN MIA
#miasanmia

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 28 jul 2013, 12:26

Pod br 1. nema Bilala. Bilal je dva cilindra od naše V8 mašinerije, te se njegov izostanak itekako osjeti, ness slično kad CR il' Leo nedostaju Realu odnosno Barci, te Bilal automatski uz njih dvojicu čini taj trojac najboljih na Dunjaluku.

Dalje, šta više onaj Van Buyten radi u Bayernu. Nikad mi neće bit' jasno čime je to on zaslužio da nosi naš dres. Vječiti luzer kojeg su dominirali skoro svi napadači, pa i jedan antitalenat D.Milito (nikad to neću zaboravit' :twisted: ), a Dante na klupi. Formacija užas. Ne može se protiv jače ekipe igrat' bez klasičnog DM, to prolazi protiv slabijih ekipa gdje je moguće vršit stalni presing. Šaćiri :? se gubi k'o abdest, nikad od njega ništa više, ostaje vječiti talenat i dečko za male utakmice.

Ne može Thiago igrat' nikako nazad, dečko je mašina (ima par pacijenata koji su jedva dočekali da popljuju malca) sa tim ubojitim napadačkim instiktom i zadnji pas koji nema nijedan naš igrač, te se može izvest' jednadžba da je malac bio legitimni nasljednik Inieste a ne Xavia. Dečko može igrat' 8 il 10 i na toj poziciji izvest' rotaciju sa Krosom sa Geceom il čak Milerom. Martinez i Švajni moraju zajedno da igraju jer to je provjeren recept.

Ako me iko iznevjerio to je Miler. Čovjek nije odigr'o goru utakmicu za Bayern od kad ga ja gledam. Mandžo se pogubio jer ni njemu siroma nije bilo jasno šta igra. Njegova isfrustriranost se vidjela tek kad' je izlazio. Ulazak Dantea na CF ne treba ni komentarisat'.

Iskreno se nadam da je Pep uvidio da nema zezancije, bar kod Švabe i ako se bude igro menadžera u Minhenu neće ni nove godine dočekat. Pep je dobio mašinu koja nije puno prešla te joj ne treba radit' generalku, valjda to na vrijeme uoči. Ekipa od prošle godine pojačana Thiagom i Geceom :twisted: je skoro pa savršena i favorit u svakoj utakmici (kad su svi naši spremni). @Saurmanov sastav možemo nazvat' tom nekakvom prvom postavom, iako će svaka utakmica (po meni) donijet' neku novinu, bar što se tiče veznog reda, jer Pep nas je sinić baš sve iznenadio, nema govora.
Najjače od svega je što je odmah nakon poraza uslijedio niz komentara da je Pep promašaj, a Thiago antitalenat :lol: , od likova koji našu temu posjete samo nakon poraza (dakle jednom godišnje), a ti isti pacijenti na temi BvB prosipaju lažnu demagogiju i podršku. Svaki neutralni koji tamo pišu su ustv. mrzitelji Bavarskoga kluba, al' na nepismene likove koji žive na nadmorskim visinama višim od 1000m na planinama Srednje Bosne ko shvata ozbiljno. :? Ako je poraz mor'o doć doš'o je na vakat, čisto da Pep i uprava vide gdje škripi i da se to zakrpi na vrijeme, jer imamo najjači roster na svijetu i takvi igrači jednostavno garantuju uspjeh.
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jul 2013, 13:05

Pep će dosta rotirati dok ne pronađe dobitnu kombinaciju. Poznat je po tome, to je radio skoro uvijek u Barci. Saurmanova postava nije loša, no po mom ukusu nedostaje jedan pravi špic. Gotze i Muller su u neku ruku slični i nisu klasični poacheri (dobro, Thomas bi mogao to postati), a takvu formaciju je jedino mogla igrati Del Bosqueova Španija. Treba probati pa vidjeti, ima još vremena. Činjenica je da 90% ekipa iz Bundeske nema teoretske šanse dobiti Bayern. Prava prijetnja je BVB, a oni nisu tako imuni na ostale ekipe jer nemaju tako stabilnu odbranu kakvu je Bayern imao protekle sezone. Sve u svemu, Pep će morati pametno vući potezi želi li se na vrijeme obezbijediti.

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 28 jul 2013, 13:53

edo07 je napisao/la:ne znam cemu toliko pesimizma..polako bit ce ovo puno bolje u nastavku...cim se vrate Neuer, Dante i Schweini ( u prvu postavu ),Martinez, Ribery i Gotze to ce puno bolje izgledati...sa ovom sestoricom to je odmah druga ekipa...poslije poraza u finalu LP nek se malo i BvB raduje :) vidjet cemo kako ce proci u ligi ;) ono sinoc i nije bilo toliko lose...po mom misljenju Thiago, Muller i Van Buyten najslabije karike sinocnje tekme
+1
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 jul 2013, 14:04

Kako dortmund promjeni misljenje o svemu za 90 min. Mislim da je ovo koliko-toliko dobro za bayern. Da se malo spuste na zemlju...

Sent from my HTC One V using Tapatalk 4 Beta

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jul 2013, 14:08

Još jedan od razloga što za sada nema razloga za brigu je to, što je ekipa i sinoć dobro i atraktivno odigrala. Muller je još zamalo postigao i gol za 3:3. Ali igra je generalno prema naprijed bila dosta dobra, samo je pozada bilo rupa, zbog toga što se određene stvari u nešto novom sistemu nisu ukomponovale.

I prestanite napadati Van Buytena, to su neutemeljene kritike totalno. Ko to još ovde misli kao prvo da je taj čovjek igrao lošu prošlu sezonu? Ako neko misli da jeste, onda ne znam šta je stvarno gledao.
A isto tako neki kao da su propustili prvo poluvrijeme sinoć, gdje Belgijanac bio možda čak i najbolji. Sjajna postavljanja, zaustavljanje napada, agresivnost. Ako je igrač loš u jednoj utakmici samo zato što je zabio autogol, onda ovde možemo odmah otvorit obdanište i reći LAKU NOĆ fudbalu.
Čovjek jeste u godinama, napravi i on grešaka i ne može biti svjetska klasa, ali čovjek je potvrdio u utakmicama LP prošle sezone da klase i dalje ima i to internacionalne klase. Čim ne ide znači treba pljuvat. A samo pogledajte šta se dešavalo na sredini terena kod drugog i trećeg gola Dortmunda. Nađite snimak, detaljno pogledajte, pa ona mi recite ko je kriv za te golove.

A ne znam kakva je to panika i nervoza odmah, nakon onakve sezone, u kojoj je pregažena Evropa u stilu, kako je možda nikad niko nije pregazio u jednoj sezoni. I sad odmah nervoza, neki se ne znaju opustit i uživat. A samo treba pričekat, dok se kockice poslože. Samo priznanje za Bayern je onoliki broj ljudi na pdf-u Dortmunda koji veličaju Dortmund i ranjivosti Bayerna. Uvijek treba biti svima jasno jedno: Kada Bayern dobiva onda su protivnici ili slabi, nemaju svoj dan (ekipe-giganti odjednom imaju ozljede, probleme u timu i slično), ili su to možda nižerazredne bundesligaške ekipe u pitanju. Kada Bayern gubi, onda je Bayern ranjiv..... :D Ko to danas nije ranjiv? Zato samo opušteno......Ne treba se obazirat na sve te ljude, koji liječe svoje komplekse i svoju neostvarenost u životu. A odmah se to na ljudima vidi. Pola ih i ne pogleda utakmicu a komentariše....Važno je samo vidjet rezultat da je Bayern izgubio...... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 28 jul 2013, 14:10

ko **** domuzare ,bice kada se V8 motor zagrije ,za kratko vreme.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 28 jul 2013, 14:11

soxx je napisao/la:Kako dortmund promjeni misljenje o svemu za 90 min. Mislim da je ovo koliko-toliko dobro za bayern. Da se malo spuste na zemlju...

Sent from my HTC One V using Tapatalk 4 Beta
Kome je promjenio????? :D :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

thomashasler
Kontakt:

Post Postao/la thomashasler » 28 jul 2013, 15:09

na vrijeme poraz dosao odmah alarm ukljucen Pep da previse ne kenja sa sastavom, i brate ako si covjek prilagodi se ti sastavu kao sto si obecao a ne da igraci pojma nemaju na terenu ni gdje su ni sta su izgubljeni, imas stroj koji ti je YUP don ostavio samo malo nesto dodaj i ne diraj vise, gledam sinoc igraci zutih nabrijani i ono je njihov maximum limit ne moze vise a mi smo igrali bez 4-5 igraca koji su kostur i ono je od BAYERNOVE prave jacine nekih 65%, i gledam navijace dortmunda slave i klince se vise nego kad smo mi LP klepili u maju i to za torfej za koji si do jucer govorili da je nebitan, al kao sto effe rece pravila za Bayern su drugacija u odnosu na druge, Pep il ce nastaviti dominaciju il ce letiti sredine nema ULI i drustvo to nece tolerisati budite sigurni jer on nije dosao da vadi bayern iz govana kao sto su neki nekad dolazili pa su se i trpili al da se trpi neko ko ima masineriju i da to nase glavesine gledaju halooo pa nisu oni glupi nit smo mi pametniji od njih BAVARCI SVE CE TO BITI SUPER

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jul 2013, 15:20

Guardiola - "Izgubili smo 4-2, ali ja nemam osjećaj da je dortmundska ekipa bila puno bolja od nas. Sve u svemu, zadovoljan sam našom predstavom i ponašanjem u utakmici. Moramo biti svjesni da smo igrali protiv izuzetno jakog tima" :roll:

slika

8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 28 jul 2013, 15:37

Pljuljte FC Bayern samo Pljuljte .Vidimo se u maju iduće godine aBd sa brojem osvojenih trofeja .

MIA SAN MIA

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 28 jul 2013, 15:47

[quote="Bayern@heart"]Pljuljte FC Bayern samo Pljuljte .Vidimo se u maju iduće godine aBd sa brojem osvojenih trofeja .

:!:
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

Blaszczykowski
Kontakt:

Post Postao/la Blaszczykowski » 28 jul 2013, 16:29

anelbavarac je napisao/la:Pri odlasku nasih igraca sa stadiona domuzarske p,ichke i huligani kamenovali nas bus na srecu nije bilo povrijedjenih,a bus je pretrpio manja ostecenja.
fin potpis. lijepo je kad netko progleda i shvati. :mrgreen:
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!

BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa

Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 jul 2013, 16:30

Vrlo ostroumni navijaci Europskog prvaka koji nakon jednog kiksa traze dlaku u jajetu, sve sami strucnjaci, nema sta.

Niko da se zapita jel' ovaj poraz moze donijeti nesto vise od same pobjede, ipak su padovi nekad dobrodosli za razliku od uspona. Kazu, moras pasti da bi se ponovo digao, a to je nesto sto upravo Bayerna opisuje. Sinoc su mnogi shvatili da niko nije nepobjediv a isto to su shvatili nakon Arsenala pa su se na kraju uzeli svi moguci trofeji. Nepuni mjesec treniranja (neki cak ni toliko) i sud se nakon jedne losije utakmice donosi, sezona je po nekim nakon ovog kiksa odlucena. :?

Bayern je gigant, ekipa koja je puna kvalitetnih igraca koji nece dozvoliti neki veci neuspjeh, bez obzira koliko novi trener, pazi novi trener (bas cudno, doci u novu sredinu i moras odmah u prvom mjesecu zaredati pobjede, jer u suprotnom ti slijedi otkaz, barem sto se tice navijaca) bude radio nesto sto ne ide u prilog istim a ja sumnjam da se uopste radi nesto protiv igraceve volje.

Javi, nedovoljno spremni Schweini, Ribery, Neuer pa i Gotze su igraci koji su nedostajali (ne, ne trazim alibi za poraz, jer mi je u cilju da vidim kompletnu ekipu i razvoj na terenu a ne klupu) i koji su glavni nosioci Bayernove igre, pogotovo Ribery koji je alfa i omega ovog tima i bez kojeg Bayern ne bi prosle sezone osvojio trostruku krunu.

Cekacemo pocetak sezone, tacnije prva dva mjeseca nove sezone (barem cu ja cekati), pa cu onda donositi neki ekstra sud o svemu. Ukoliko u tom periodu Bayern ne pokaze naznake napretka, onda cemo se zapitati je li problem u Pepu i njegovim zahtjevima za nesto komplikovaniju igru ili je problem u igracima?

Ja kazem da ce Bayern u prvih 5 kola uzeti 15 bodova i ovdje ce biti totalno druga prica.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 28 jul 2013, 16:48

evo jedna interesantna činjenica .. prvu legendarnu sezonu Guardiole u Barceloni , Pep je u prve dvije utakmice imao poraz i remi , i to poraz od tek promovisane Numancie 2:0 . i onda je na kraju osvojio sve što se moglo ..

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 jul 2013, 17:00

Bez Generala na sredini smo duplo slabiji.
Najbolji igrac Njemacke.

slika

Iznenadjuju me neki Forumasi Bavarci koji Bilalov znacaj za ekipu stavljaju ispred Bastianovog i Martinezovog.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 jul 2013, 17:19

Saurman je napisao/la:Guardiola - "Izgubili smo 4-2, ali ja nemam osjećaj da je dortmundska ekipa bila puno bolja od nas. Sve u svemu, zadovoljan sam našom predstavom i ponašanjem u utakmici. Moramo biti svjesni da smo igrali protiv izuzetno jakog tima"
$, у праву је &.
Ја ? " $ $ је " $ &. " " ? " ", ? су ? " -.
" су ? % ?. У " су ? " & % & ", а " ' $ у " ", " ? $ "/- ?.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jul 2013, 17:28

farinelli123 je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Guardiola - "Izgubili smo 4-2, ali ja nemam osjećaj da je dortmundska ekipa bila puno bolja od nas. Sve u svemu, zadovoljan sam našom predstavom i ponašanjem u utakmici. Moramo biti svjesni da smo igrali protiv izuzetno jakog tima"
$, у праву је &.
Ја ? " $ $ је " $ &. " " ? " ", ? су ? " -.
" су ? % ?. У " су ? " & % & ", а " ' $ у " ", " ? $ "/- ?.
Dortmund nas nije nadigrao ali ne možeš izjaviti da si zadovoljan igrom u kojoj si primio 4 gola gdje je odbrana izgledala smiješno a vezni red izgubljeno.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 jul 2013, 17:44

Saurman je napisao/la:
Dortmund nas nije nadigrao ali ne možeš izjaviti da si zadovoljan igrom u kojoj si primio 4 gola gdje je odbrana izgledala smiješno a vezni red izgubljeno.
У праву ". " ја " & $ ' $. " % " " ? " " страна.
А, " " % % " се " $ " на $ " у ", ? $ су " ? " & $ "$ трзај" ? ". А то је оно / & & ¥ $ се $ $ & простора. Тога је " ? $. " " " $ пасова, % $ уђу у ?.
Zadnja izmjena: farinelli123, dana/u 28 jul 2013, 17:44, ukupno mijenjano 1 put.

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 28 jul 2013, 17:44

Klopp je uspio napucati ekipu pred sinošnji derbi uspio ih je motivisati, bili su spremni za osvetu za prošlu sezonu. S druge strane Pep to nije uspio na pravi način psihički pripeminit ekipu za derbi i to je mislim ključni razlog sinošnjeg neuspjeha i lošeg izdanja pojedinih igrača.
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.