Forum
- alan_kardec
- Kontakt:
Re: Forum
kad otvorim temu koje dresove posjedujete, pojavljuje mi se upozorenje da tu ima virus. jel se još nekom to dešaJe?
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
+1alan_kardec je napisao/la:kad otvorim temu koje dresove posjedujete, pojavljuje mi se upozorenje da tu ima virus. jel se još nekom to dešaJe?
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
jel sad OK?
- alan_kardec
- Kontakt:
jest, u redu je.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Je li dozvoljno stavljati tudje fb profile tamo po temi facebook i ostalo.Stavljaju se profili raznoraznih djevojaka,mislim da je to krajnje nepotrebno za sportski portal,stavljati profile i otkrivati neciju intimu.
1946
- badblueboylivno
- Kontakt:
Nije.
Osobni podaci – tuđi osobni podaci su sve informacije o imenu, prezimenu, datumu rođenja, adresi, broju telefona/mobitela, mailu - koje osoba NIJE sama iznijela na forumu i ne želi da ti podaci budu javno objavljeni. Objavljivanje takvih podataka sankcioniše se trajnim banom. Pod ovo spada i objavljivanje nečijeg IP-a. Izuzetak je kad forumaš sam objavi svoje podatke, te čestitanje rođendana.
Osobni podaci – tuđi osobni podaci su sve informacije o imenu, prezimenu, datumu rođenja, adresi, broju telefona/mobitela, mailu - koje osoba NIJE sama iznijela na forumu i ne želi da ti podaci budu javno objavljeni. Objavljivanje takvih podataka sankcioniše se trajnim banom. Pod ovo spada i objavljivanje nečijeg IP-a. Izuzetak je kad forumaš sam objavi svoje podatke, te čestitanje rođendana.
Hayley <3
Je li dozvoljeno izvrtanje imena klubova u postovima?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Najveća ironija ovog cijelog posta je što ti imaš "pretraživače" s mogućnošću unošenja url-a neke slike i onda ti on prikaže sve moguće rezultate na društvenim mrežama, tako da je smiješno jer je sve dostupno. Također ako neko objavi ime i prezime, a ne sliku, isto se pronađe, ima opet tih "pretraživača". Besmisleno je, mislim jedino da se ukine cijela tema, jer obično i služi većinom za postavljanje slabo obučenih djevojaka (jbg muškarci to vole).badblueboylivno je napisao/la:Nije.
Ali šta ćemo onda s temom "ljepotice" ? Pa i tu se stavljaju tuđe slike i imena i prezimena. Ako se poštuje nešto, nek se poštuje za sve.

Koja je razlika između neke strane djevojke objavljene u temi "Ljepotice" i neke domaće na temi "Facebook i ostalo" ?
Ljudsko biće s identitetom, tijelom itd..
Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Stavila sliku na fb,stavila public pa nije mislila valjda da ce je ljuti drzat u private 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
ovdje je posrijedi očita greška u poimanju privatnosti na forumu.
zabranjeno je iznositi lične podatke forumaša. što se tiče postavljanje linkova fb profila, to ne bi trebalo biti zabranjeno, jer su svakako javni svakome ko ima fb, ali nije lijepo i đentlmenski to šta se radi na toj temi. tema fb je koncipirana da se govori o problemima sa fb, a ne o ovome šta se sada piše...
zabranjeno je iznositi lične podatke forumaša. što se tiče postavljanje linkova fb profila, to ne bi trebalo biti zabranjeno, jer su svakako javni svakome ko ima fb, ali nije lijepo i đentlmenski to šta se radi na toj temi. tema fb je koncipirana da se govori o problemima sa fb, a ne o ovome šta se sada piše...
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', ni umišljene ćurke, ni zli komentari!
Vraćamo ti staru slavu, ne damo te zaboravu!
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Sta sve nije đentlmenski ali se radi. Stavila je slike na fb sto znaci da zeli da je svi vide. Da zeli privatnost ne bi je stavljala 

Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Ni jedna postavljena nije forumaš. KHAJ PHIČEPasha je napisao/la:ovdje je posrijedi očita greška u poimanju privatnosti na forumu.

A ozbiljno bunim se jer sam naš'o upravu super djevojku tu, slažemo se pričamo normalno iako je starija

Možda se još neko usreći

Jedina želja mi je da vidim ko je ovaj Monolog, dok nije *Monolog*, ono uživo, dok je baš ono što jest' (il' što nije)! :D
Preozbiljno shvatate forum.Tema o fb je pretvorena u glupost.Haj da se postavljaju slike nekih dobrih treba, nego sve neke lopate.
DRUG NEBI TI PUNCA
Ne spominju se imena =nema iznosenja privatnosti 

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
i to je isto pogreška u shvatanju privatnosti. zabranjeno je napisati recimo, karikiram naravno, " @iVar je Meho Mehić i živi u Sarajevu na adresi Maršala Tita 35". to ako je bilo ko od postavljenih linkova član foruma, ali taj link nije povezan sa profilom forumaša, ništa ne znači.iVar je napisao/la: Ni jedna postavljena nije forumaš.
ništa mi neće ovaj dan pokvarit', nikakvi crnjaci i ružne stvari,
- alan_kardec
- Kontakt:
Unofficialpage je napisao/la:Sta sve nije đentlmenski ali se radi. Stavila je slike na fb sto znaci da zeli da je svi vide. Da zeli privatnost ne bi je stavljala
Pošteno. Ali vidi ovo. Ta neka bomba ili lopata, svejedno, postavi provokativne slike na fb, javni profil, neko od forumaša joj uđe na profil i postavi slike ovdje. Ako je na slikama bomba onda su komentari tipa uufffff, joj šta bi joj radio, baci sisu... i sl. Ako je u pitanju lopata, onda bi bilo grob, koza, krava, ko joj dade telefon da se slika, slatka ko šećerna bolest...
I sad ti uletiš na temu o fb, tamo vidiš slike, recimo, svoje sestre, rodice, dobre drugarice, i ove gore komentare. Reci da bi ti bilo svejedno.
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
- Unknown Genius
- Kontakt:
Kad neko postavi sliku na facebook, ona automatski više nije njegovo vlasništvo sviđalo se to vama ili ne. Svaki korisnik koji je vidi ima pravo raditi sa njom šta god želi. A pošto je tema o fejsu, ne vidim razlog zašto se neko protivi postavljanju slika sa istog. Niko ih ne tjera da svoje slike dijele sa svim prijateljima + nekim anonimusima koje većina ovih "ljepotica" ima u prijateljima uglavnom zbog lajkova, a takvih koje imaju 2000+ prijatelja ima hejbet. Upravo takve uglavnom i završavaju na toj temi.
Ako imaš takvu sestru da ti se slika kao one što ih postavljaju, onda se nemaš ni pravo buniti na takve komentare. Sama je kriva što postavlja slike, još posebno ako postavlja provokativne na koje se raja najviše i loži na toj temi.
Ako imaš takvu sestru da ti se slika kao one što ih postavljaju, onda se nemaš ni pravo buniti na takve komentare. Sama je kriva što postavlja slike, još posebno ako postavlja provokativne na koje se raja najviše i loži na toj temi.
Moje ime ovdje od sad znači pravda.
misli se na osobne podatke forumaša.badblueboylivno je napisao/la:Nije.
tj. zabranjeno je reći "badblueboylivno je Hamo Hamić, a evo i njegove slike, itd.".
nije zabranjeno iznositi osobne podatke javnih ličnosti.
također, za svaku sliku ili bilo šta na Facebooku, svaki korisnik/korisnica sam podešava da li je to javno ili privatno. Ako je slika postavljena kao javna, ne vidim neku svrhu da ja stajem u zaštitu privatnosti.
naravno, bilo koja slika ili link na Fb profil koji meni budu prijavljeni od vlasnika profila (ili njihove rodbine) biće uklonjeni.
s druge strane, lično smatram da je kopanje po tuđim profilima i postiranje slika na forumu uz komentare "kako bi je..." degutantno, primitivno, glupo, seljački... međutim, isto tako lično smatram da je prepucavanje da li je bolji Messi ili Ronaldo još i gluplje, pa opet nabrijani adolescentri provode sate u tim raspravama i nema smisla da im to zabranjujemo.
@ admin
Vjerujem da ti je promaklo pitanje pod navalom ovih FB likova, pa da se citiram:
Vjerujem da ti je promaklo pitanje pod navalom ovih FB likova, pa da se citiram:
anonimni je napisao/la:Je li dozvoljeno izvrtanje imena klubova u postovima?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
zavisi od nivoa izvrtanja.
mislim da je normalan navijački sleng da se protivnički klubovi nazivaju nekim pogrdnim imenom. navijači ipak nisu cvjetići i teško na našem forumu možemo očekivati diskusije pune poštovanja prema protivniku. Izvrtanja ima toliko, da kad bih sve želio ukloniti i zabraniti, morao bih obrisati hiljade postova i banovati 80% forumaša.
mislim da je normalan navijački sleng da se protivnički klubovi nazivaju nekim pogrdnim imenom. navijači ipak nisu cvjetići i teško na našem forumu možemo očekivati diskusije pune poštovanja prema protivniku. Izvrtanja ima toliko, da kad bih sve želio ukloniti i zabraniti, morao bih obrisati hiljade postova i banovati 80% forumaša.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.