FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

effe_sa
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la effe_sa » 28 jul 2013, 01:58

U ovim pripremnim utakmicama su mnoge stvari bile dobre, bilo je elemenata tika-take, ali nije to bilo u potpunosti.
Samo želim reči, da ako proba da to skroz provede, s tim će odlepršat iz Bayerna brzo. To nema šanse da prođe.

Na ovome što je počeo, treba dograđivat i mora opet uspostavit ravnotežu između odbrane i napada.
Schweini i Martinez moraju igrati.

Pep pokušava doći drugačijom filozofijom do titula (u odnosu na onu prethodnu Juppovu). S jedne strane želi pokazat da se i na drugi način može do titule, drugačijim putem, a možda su promjene i potrebne da bi nam ekipa bila teže proračunljiva i totalno nepredvidljiva za protivnika. Samo svaka se revolucija provodi polako, ali on je ubrzao previše. Mora naučit iz grešaka, mora se još i on navići na ekipu, na klub, ekipa na njega, da shvate jedno drugo. Onda će prvih par kola te utakmica evropskog superkupa pokazat, gdje smo i šta smo.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 jul 2013, 02:16

Počeo se Bayern podcjenjivati, hvala.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 28 jul 2013, 02:36

Zasto se nije igralo na neutralnom terenu?
Ja nesto ne pratim vise od druge lige pa ne znam.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 28 jul 2013, 03:03

Ne znam stvarno, Guardiola je izvrstan trener, a i prvu tekmu je sa Barcom izgubio a drugu odigrao nerijeseno, od tada krenule su pobjede i osvajanja.E sad istina je da Bayern ne smije igrati s laznom devetkom, jer stvarno to nema ko igrati osim mozda Riberya(nije svak' Messi), ako bi se i on snasao tu.Njemacka i Bayern su uvijek igrali sa pravim CF nekad i sa 2 i to je ono sto krasi njemacki fudbal.Jaka krila i dobar CF, tako ste prosle godine i osvojili, plus jaka odbrana.E sad ovo sa zamjenom Dante-Kroos me je iznenadilo, imao je Pep nelogicnih poteza i u Barceloni kao npr kad smo gubili 3-1 od Intera covjek je izvadio Messija i ubacio Abidala :roll: E sad ovo je bilo prizemljenje na zemlju na vrijeme i svi su jedva cekali da izgubite kao nekoc Barcelona :mrgreen: Iskreno meni je drago sto niste izjednacili rekord Barce sa 6 titula 8-)
27.10.2020

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 28 jul 2013, 03:30

Samo se pokazalo da je Javi najbolji igrač Bayerna.Borussiju su zbog njega dobili par puta,znamo svi kako je prije njega bilo.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 28 jul 2013, 03:31

Tanki ste ki ćat. :twisted:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 jul 2013, 03:48

Ne mogu vjerovati šta se sve piše :roll:

Nebitno, od sada kao što je i uobičajna praksa nekvalitetni postovi se ignoriraju.

Shaqiri se dokazao u pripremnim utakmica tako da me ne bi čudilo da postane standardan na tom lijevom krilu a da Ribery igra u veznom redu. To je lijepo izgledalo protiv Gladbacha i HSV-a. Zar još neko sumnja da jedan General neće zaigrati u veznom redu ? Bastian je sigurno u prvih jedanaest (Bože zdravlja). U vezi Javija, on će igrati sa Generalom ili na stoperskoj poziciji, zavisno kako to zamišlja Pep. Gotze kada se vrati može igrati u napadu bez problema. Ako Javi bude igrao na stoperu Thiago će igrati sa Bastianom. Ako bude sa Bastianom u veznom redu onda će Thiago uskočiti na poziciju Kroos-a.
Luiz Gustavo će 99% ići iz Bayerna. Imamo previše veznih igrača i neko mora platiti ceh. Kroos je tehnički potkovaniji tako da Luiz ide iako bi volio da je to Kroos.
Mandžukić jedino može igrati kao čisti napadač. Izmišljanje nove pozicije je potpuno besmisleno. Jedno je isprobati nešto novo, no kada starta liga od te nove pozicije nema ništa.
Čekam Gotze-a koji se ako Bog da vraća za par dana, tako da ćemo napokon imati na raspolaganju najvećeg talenta Njemačke.

Sigurni igrači po meni za prvi sastav Bayerna:

Neuer, Lahm, Dante, Alaba, Javi, Bastian, Ribery.

Boateng ako Javi bude igrao u veznom redu.
Mandžo ako neće Pep furati Gotze u napadu.
Thiago ako će igrati Javi na stoperskoj poziciji.
Kroos ako se neko ne daj Bože povrijedi.
Robben ili Muller na desnom krilu.
Muller eventualno u napadu.
Shaqiri ako Ribery bude igrao u sredini.

Uglavnom, imamo hvala Bogu 10+kombinacija, no bez 2 zadnja vezna nema rašta igrati ozbiljne utakmice jer će nas rasuti u komade, to je činjenica.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 28 jul 2013, 08:21

onaj snob od našeg trenera izjavio kako je zadovoljan igrom i kako samo grešćice treba ispraviti ako ne vrati sve onako kako smo mi ovde pisali ja mislim da on neće dugo ostati u <munhenu vjerujte ja bih se sada odrekao Pepa zato što on fura svoj fazon i neće se mijenjati volio bih da griješim...ako stavi Martineza na stopera a svog Tiaga na zadnjeg veznog mi smo tarabe za ostalo da i ne govorim uhh još sam pod dojmom od sinoć...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 jul 2013, 10:05

ako pep planira da nam redovno servira iznenadjenja( :roll: ) poput sinosnjeg, ne vjerujem da ce se dugo zadrzat u minhenu. qrac ce uli i kompanija trpit njegove eksperimente.
najvise me iznenadilo sto lik uopste ne poznaje bundesku, tacnije bayine konkurente iako, ruku na srce, borusija iliti ´klub -25´ nije konkurent. hejnkes je naso recept kako izdominirat klopov ziherasko-kontraski fudbal tak da od pepa ne ocekujem nista osim da nastavi tim putem. u odnosu na hejnkesa, gvardo ima jos bolju ekipu oplemenjenu gecetom i tiagom koja mora, mora izdominirat ligu.
ako vec planira forsirat tiaga...

lam------boateng-----dante-----alaba
------------------martinez--------------
-----------svajni--------tiago----------
roben---------goce(muler)--------king

moze mijenjat goceta i tiaga, svajna i krosa, mulera i mandzu.
vido, lajkovo, da **** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 28 jul 2013, 10:50

Previše zvijezda u ekipi, vrlo teško je to ukomponovati. Ni najveći timovi u historiji ove igre vjerovatno ne bi ostvarili takve rezultate da su bili nagomilani zvijezdama. Sjetimo se Los Galacticosa, zvijezda do zvijezde ali većinom bez značajnijih naslova i trofeja. :roll: Guardiola pokušava od Bayerna napraviti novu Barcelonu, ali to definitivno neće ići lako. Želi sistem s lažnom devetkom i tiki-takom, no Bundeska nije Primera i pored Dortmunda će mu teško proći takav način igre. Sve što je potrebno je da uspješno nastavi prakticirati Heynckesov način i neće biti problema. Žestok presing i transformacija su najveće oružje novog Bayerna, a promjena pobjedničke taktike je glupost. Vjerujem da se većina vas ne slaže, da mislite da je Pep trener za duže staze (možda će on to uskoro i dokazati), no otpustiti Juppa, koji je osvojio sve što je mogao, i to zarad Guardiole, po mom mišljenju je loš potez. Sada se momčad ponovo mora adaptirati na novi način i filozofiju igre, što može biti bolno.

Ne bih se ni sekunde iznenadio da Klopp nadmudri Guardiolu i uzme titulu, jer evidentno je da je prekucao Bu-Li. Međutim, ne želim se izblamirati prognozirajući razvoj sezone unaprijed. Dosta bitnih kotačića je nedostajalo u sinoćnjem Bayernu i tek kada Bastian, Ribery, Neuer, Gotze i Martinez budu igrali, možemo se uvjeriti u pravu snagu Bavaraca. Jučerašnje izdanje nije bilo uvjerljivo i obećavajuće, što opet ne znači da će Španac dokazati suprotno.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 jul 2013, 11:15

slika

Super Bayern.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 jul 2013, 11:38

Saurman je napisao/la:slika

Super Bayern.
To je to.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 28 jul 2013, 11:40

Ma morace Pep promjeniti taktiku u 4-3-3 a ne ovo 4-1-4-1. Za 4-3-3 imamo za svaku poziciju po dva igraca. Can i Wieser mogu na posudbu, a mladi Hojberg svakako igra u Amaterim i po potrebi moze igrati i u prvoj ekipi.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 28 jul 2013, 11:49

Pojedini Bavarci bas smijesni...prije 24 sata su najavljivane neke pobjede u hendikepu a danas se maksimalno pljuje po treneru koji je jucer imao prvi zvanicni mec na klupi Bayerna :roll:

Najlakse je reci da bi trebao nastaviti ono sto je radio Heynckes...vjerovatno mislite da bi i Moyes trebao raditi isto sto i Ferguson :lol:

Covjeku je tiki-taka jedini poznat sistem i normalno da ce ga pokusati primijeniti...da li ce biti uspjesan ili ne,vidjet cemo za par mjeseci a definitivno ne prije pocetka samog prvenstva.

Druga je stvar sto ste vi na 16.-om nebu pa kontate dobiti sve utakmice do kraja...naravno cast izuzecima.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 jul 2013, 11:55

adnan24 je napisao/la:Pojedini Bavarci bas smijesni...prije 24 sata su najavljivane neke pobjede u hendikepu a danas se maksimalno pljuje po treneru koji je jucer imao prvi zvanicni mec na klupi Bayerna :roll:

Najlakse je reci da bi trebao nastaviti ono sto je radio Heynckes...vjerovatno mislite da bi i Moyes trebao raditi isto sto i Ferguson :lol:

Covjeku je tiki-taka jedini poznat sistem i normalno da ce ga pokusati primijeniti...da li ce biti uspjesan ili ne,vidjet cemo za par mjeseci a definitivno ne prije pocetka samog prvenstva.

Druga je stvar sto ste vi na 16.-om nebu pa kontate dobiti sve utakmice do kraja...naravno cast izuzecima.
A treća stvar je što se od njega očekivalo i što je sam izjavio na press konferenciji (i još par puta) da će se on prilagoditi Bayernu, a ne prilagođavati Bayern sebi.

Vrijeme će pokazati svoje.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 jul 2013, 12:07

Pri odlasku nasih igraca sa stadiona domuzarske p,ichke i huligani kamenovali nas bus na srecu nije bilo povrijedjenih,a bus je pretrpio manja ostecenja.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 28 jul 2013, 12:08

Iskren da budem, razočaran sam. Čak nisam ni Real-Psg pratio zbog ove utakmice, a šta sam vidio od Pepa, veliko ništa. Evo moje analize Bayernove igre:

Prva i najvažnija stvar je ta što igrači nisu znali šta trebaju činiti. Potpuno neorganizovano, nerazumljivo su igrali, kao prvi put da su zajedno na terenu. Dalje, previše čudnih grešaka individualaca, jednostavno ne znam šta se desilo.

Odbrana je bila očajna. Prvi gol igrač sam, a Van Buyten također ima mali udio krivice, jer je išao na loptu pa se sageo, što je Starkeu otežalo situaciju. Bekovi su bili solidni u napadu, ali defanziva slaba. Štoperi u ovakvom paru tj. u paru sa veoma visokim štoperom ne može na centru biti. Boateng nekako može podnijeti to, ali Buyten nikako.

Veza je bila katastrofa. Thiago defanzivac? Ne znam šta je Pep pokušao, da li da od ofanzivaca pravi defanzivce, a od defanzivaca ofanzivce ( Lahm, Dante). Thiago kao prvo nije fizički jak za defanzivnog veznog, nema pokrivanje dobro, te ne igra odbranu. Kroos nevidljiv, da li je igrao? Muller pokušava pete i sve samo ne ono što ga je krasilo, trka. Schweinsteiger isto izgubljen bio. Nije mi jasno kad već Javi nije igrao, što nije počeo ovako:

---------Bastian-------
--Thiago-------Kroos----

Bastian je bolji od Thiaga defanzivno, i to dosta, a ne znam šta se ovdje radi. Znao sam da se karte neće otkrivati, te da će adaptacija potrajati, ali ovo ne znam... Pa ne liči na igru sa prijateljskih utakmica. Guardiola kao amater, kao na igrici krenuo ofanzivca na zadnjem vezno. Ne ide to tako.

Napad je isto katastrofa. Mandžukić, Shaqiri izgubljeni, Robben se izvukao sa 2 pogotka, te uz Lahma najbolji od Bavaraca.

Golman jeste pogriješio, ali je spasio 2-3 gola.

Misli da, ako hoće da se zadržii duže od 3 mjeseca i ako hoće baš 4-3-3 da forsira, mora igrati ovvako:

--------------Neuer------------------
--Lahm-----Boateng--Dante---Alaba---
--------------Javi Martinez---------------
------------Thiago------Bastian----------
--Robben(Muller)---Goetze-----Ribery--

U ovoj postavci je dosta izbalansirana ekipa. Odbrana, onako izvučena, dobija potporu od Javia, a diktator tempa je Bastian. Thiago je isključivo zadužen za brži protok lopte, dok bi se napad rotirao i sjekao u sredinu, omogućavajući bekovima krilne pozicije. Uz to varijabilnost formacije, nejna raznolikost je vemo velika.

Ona bi pro napadu bila 3--1-4-2:

-----------Neuer-----------------

odbrana izvučena

----Boateng---Javi----Dante---
---------Bastian-------
Lahm---Thiago---Ribery---Alaba-
------Robben(Muller)--Goetze----

Ribery bi se rotirao sa dvojkom u napadu.

A pri odbrani bi mogla biti klasična, vama dobro poznata 4-2-3-1:

---------------Neuer---------------
--Lahm--Boateng---Dante--alaba
----------Javi--Bastian-----------
--Robben(Muller)--Thiago---Ribery---
---------------Goetze------------------

I ovdje je rotacija u napadu veoma moguća.

Sve u sveu, BVB je zasluženo slavila.

I da, presing 0.

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 28 jul 2013, 12:16

ne znam cemu toliko pesimizma..polako bit ce ovo puno bolje u nastavku...cim se vrate Neuer, Dante i Schweini ( u prvu postavu ),Martinez, Ribery i Gotze to ce puno bolje izgledati...sa ovom sestoricom to je odmah druga ekipa...poslije poraza u finalu LP nek se malo i BvB raduje :) vidjet cemo kako ce proci u ligi ;) ono sinoc i nije bilo toliko lose...po mom misljenju Thiago, Muller i Van Buyten najslabije karike sinocnje tekme

edo07
Kontakt:

Post Postao/la edo07 » 28 jul 2013, 12:19

Saurman je napisao/la:slika

Super Bayern.
to je najjaca postava Bayerna :D ovaj sastav ima da melje sve pred sobom a shvatit ce to i Pep :)

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 28 jul 2013, 12:22

Poluozbiljno, s primjetnom dozom sarkazma, prokomentirao je Jupp Heynckes poraz (4-2) minhenskog Bayerna od dortmundske Borussije u utakmici Njemačkog superkupa...

- Ja nikad nisam trenirao toliko savršenu momčad, sastav toliko posvećen uspjehu – rekao je 68-godišnjak koji je momčad lani vodio do trostruke krune u izjavi za ZDF.

- Naravno da mi ovaj poraz nije zabavan: ipak su to moji dečki.

- Mogu reći da momčad nije daleko od top-izvedbi. Trener Guardiola izgleda dobro, lijepo je odjeven. Ima k tome i savršenu momčad. Što bi uopće moglo poći po zlu?

Nakon što je poručio javnosti da je minhenski sastav toliko dobar da bez trenera može osvojiti sve u čemu se natječe, iskusni se stručnjak vratio samom sebi.

- U određenom trenutku morate se odlučiti na povlačenje u mirovinu. To je ono što sam ja učinio. Bitno je ostati hladnokrvan na događanja oko vas. Mislim da sam i u tome uspio.

- Gledat ću početak nove bundesligaške sezone udobno smješten u vlastitoj dnevnoj sobi.
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Objektivac i 5 gostiju.