FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

vendeta87
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la vendeta87 » 27 jul 2013, 23:15

bawaraac je napisao/la:
vendeta87 je napisao/la:Ljudi polako pa nije ovo bila neka znacajna tekma, hebes supercup. Nema ozbilje igre bez Javi Martineza, on je nas glavni igrac u defanzivi, pa da je igrao veceras Gundogana nebi bilo na terenu Javi bi ga u dzep stavio!
Ma slazem se sa tobom,Schweini i Martinez moraju igrat zadnje vezne i to je to,Dantea umjesto Bujtena,a Thiaga naprijed i nece nam moci niko nista.........
ja licno nisam neki pretjerani ljubtelj Schweinija, al nenormalno gotivim Javi Martineza, pa taj covjek je prosle sezone imao 80% dobivenih duela u Bundesligi i po tome je bio na prvo mjestu jednostavno kraj njega nema prolaza za portivnicke igrace. Samo me cudi sto ga Pep nikako ne ubaciva u igru.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 jul 2013, 23:22

Prije svega samo da pozdravim mamu i da mu **** sve po spisku onom malo je reci amateru na eurpsortu 2,ma ono nije vidjelo ni p od profesionalca ,kako covjek slatko pokazuje svoju pristranost domuzu pa to je nevjerovatno imal ko njihov e mail .

Sta reci za tekmu nego da smo sami sebe fakticki porazili ,starke ne zasluzuje klub kao sto je bayern mogli su daleko boljeg, dr.golaman dovesti mesto njega ,ali st je tu je Van buyte katastrofa klupa samo ga ubaciti za nedaj boze on je osvoje odsvirao ovu sezonu i hvala tuga , ,roben sta reci doc.za domuz ali covjek sam nije mogao ,ribery ,noer ,svajni falio od prve minute ,igraci bez kojih je bayer slabiji 30 posto,mancukic los los los na trcanje mandzo ,milera ni sam ne znam sta bi reko sve u svemu lose ,za premjerni sezonski mec ,Pep me malo iznenadio sa izmjenama pogotovu ona s danteom :roll: ,ne znam sve ovo meni lici na jos neku fazu experimetiranja ,halalit cu pepu ovaj supercup, ,al;i vise prastanja nema ,ima mega ekipu ako nije u stanju da ukomponuje homogenira momcad ,sto se mene tice moze odma kufere pakovati,sezona je na pragu BL ,CL prastanja vise nema ,svaka se od sada greska placa.

Ipak optimistican sam ,smijem se usuditi reci upamtite da ovaj domuz vise bayern nece uzeti u ovoj seznoni ,imamo igrace sve je ovo jos frisko ozbirom da je pep tek mjesec i kusur dana u minkenu i mislim da ce ono to se skockati ,kada imas igrace kao sto su gece ,tiago koji dok se jos aklimatizira,ribery ,doc.za domuz robena,svinjceka,,i ostala ekipa nema toga tima na svijetu kojeg bayern ne moze uzeti.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 jul 2013, 23:25

Ofanzivno dobri, defanzivno loši. Ali ovde govorim o defanzivnoj postavci, o radu pozada, a ne o odbrani kao odbrani, jer ona nije bila loša. Niko od odbrambenih igrača nije bio loš. I Boateng i Van Buyten solidni. I ne udarajte bezveze po Belgijancu, prošla sezona mu je bila dosta dobra, večeras je odigrao odlično prvo poluvrijeme. U drugom imao samo taj pech da zabije autogol, dešava se. Starke kiksao kod prvog gola, poslije imao par dobrih odbrana. Ofanzivno kažem dosta toga je bilo dobrog, osim par nepovezanosti. Ali rad prema naprijed loš.....

Problem je što Thiago ne može sam igrati šesticu protiv ekipa kakve su Dortmund. Tu treba bar Martinez uz njega, a bolje čak i da su Schweini i Martinez tu skupa (ko prošle sezone), a da Thiago ide ofanzivnije.
Kroos je bio npr dosta spor, kod tog čovjeka nikako da se vrati ona dinamika s početka karijere. A prošle sezone sam vidio napredke kod njega, ali meni se nikako ne sviđa što je on spor s loptom, dugo čeka loptu. On ima tehniku, ali to sve ide presporo. Dobro opravdanje je i što se vraća nakon povrede postepeno.
Lijepo bi bilo da smo uzeli titulu, ali ako je ovo večeras pouka, onda je to dobro. U ostalim takmičenjima će valjda stvari doći na svoje. Ali i Pep sada mora naučiti iz neki svojih grešaka. Ima dobrih zamisli, dosta toga atraktivno izgleda, ali balans odbrane i napada se mora opet uspostaviti ko prije kod Juppa. Naravno da ne može biti isti koncept, Pep ima svoja shvatanja, ali mora se to sve malo modifikovati. Dortmund je trkački i borbom bio odličan, te sjajno ograničavao igru naše ekipe i zato zaslužio pobjedu. Uz malo sreće stvari su se mogle obrnut na našu stranu. A sada se vidi koliko je Martinez bitan, pa posebno s njim protiv Dortmunda odlično stojimo i tada ne gubimo.... ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jul 2013, 23:26

Eh, eh... 8-)

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

SemaFCBM
Kontakt:

Post Postao/la SemaFCBM » 27 jul 2013, 23:29

Nojer

Lam Boateng Dante Alaba

Martinez Švajnštajger

Roben Tijago Gece Riberi

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 27 jul 2013, 23:31

SemaFCBM je napisao/la:Nojer

Lam Boateng Dante Alaba

Martinez Švajnštajger

Roben Tijago Gece Riberi

tako ce najvjerovatnije i biti
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 jul 2013, 23:39

SemaFCBM je napisao/la:Nojer

Lam Boateng Dante Alaba

Martinez Švajnštajger

Roben Tijago Gece Riberi
to je prava postava sa dovoljno igrača pozadi a mi smo večeras igrali samo sa dva prava obrambena igra a to su bila dva stopera ovi vezni su svi ofanzivni a Miler i Mandžo su dvije katastrofe na klupi bi oni meni sjedili

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 27 jul 2013, 23:42

Zaista mi mnogi simpatizeri i navijaci Bayerna na ovom forumu nisu jasni.Pa jel vi dovoljno pratite Bayerna? Ova postava je istrcala iz samo jednog jedinog razloga.A ko god detaljno prati Bayern znat ce.Naravno da je Dante bio rezerva jer je tek neki dan poceo trenirati s ekipom.Naravno da je Bastian bio na klupi kad je u zadnjih mjesec-dva odigrao 20-tak minuta.Mene ovaj poraz ni najmanje ne brine.Ne postoji ekipa na svijetu koja bi bez toliko vaznih igraca u gostima mogla ostvariti dobar rezultat protiv po mom misljenju 3 ekipe svijeta.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 27 jul 2013, 23:47

Previse smo se na forumu digli bili.
Govorili kako cemo utrpati vise golova i samo je pitanje koliko razlike cemo dobiti.

Ja nisam nista htio pisati u smislu prognoze rezultata jer nisam podcijenjivao Borussiju, znam da niste ni vi ali ono je prevazislo optimizam bilo i postala je oholost.

Guardiola ako se ispostavi kao ogranicen trener koji moze postaviti svoju igru ili nijednu drugu, treba ga sutnut dok su nam jos momci u najboljim godinama, vratiti Doktora Juppa, platiti mu milione i pustiti ga da vrati Super Bayern samo pomlađen.

Spusteni na zemlju u pravom momentu i pokazano je da nismo nepobjedivi, sreca pa je skroz nebitan kup.
Slazem se i sa @gerdmullerom da ovo ipak nije pravi pocetak sezone ali i da smo bez Bastiana kao generala sredine terena jako ranjivi za napadacku ekipu.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 27 jul 2013, 23:50

BadrHari je napisao/la:Previse smo se na forumu digli bili.
Govorili kako cemo utrpati vise golova i samo je pitanje koliko razlike cemo dobiti.

Ja nisam nista htio pisati u smislu prognoze rezultata jer nisam podcijenjivao Borussiju, znam da niste ni vi ali ono je prevazislo optimizam bilo i postala je oholost.

Guardiola ako se ispostavi kao ogranicen trener koji moze postaviti svoju igru ili nijednu drugu, treba ga sutnut dok su nam jos momci u najboljim godinama, vratiti Doktora Juppa, platiti mu milione i pustiti ga da vrati Super Bayern samo pomlađen.

Spusteni na zemlju u pravom momentu i pokazano je da nismo nepobjedivi, sreca pa je skroz nebitan kup.
Slazem se i sa @gerdmullerom da ovo ipak nije pravi pocetak sezone ali i da smo bez Bastiana kao generala sredine terena jako ranjivi za napadacku ekipu.
Ne može vama ni Pep valjati...i njemu ste vec našli mane, a nije ni pocela sezona.

Bježi Pep iz Bavarije, dok se te nisi popljuvali, samo te cekaju na ziceru
Zadnja izmjena: 111, dana/u 27 jul 2013, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.

SemaFCBM
Kontakt:

Post Postao/la SemaFCBM » 27 jul 2013, 23:54

Ni mene ovaj poraz ne brine, pa bez 5 standarnih igrača odigrati, ovo je elhamdulillah, i štaviše imali smo i velikih prilika, no Borusija je ovo uzela zasluženo.

Sada slijedi Audi Kup, gdje trebamo uigrati ekipu što je više moguće (Pod tim smatram prolaz protiv Sao Paula).
Tijago ne može nikako da igra defanzivnog, pa tu se zna da ide jedan ''kostolomac'' tipa Martinez, Gustavo. Treba forsirati Tijaga sa Geceom što je više moguće.
Ekipu imamo, stil igre imamo, samo još da malo više poradimo na istoj i blitzkrieg na Evropu ne bi trebao doći u pitanje.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 27 jul 2013, 23:54

Ovakve utakmice se desavaju jednom u 10 godina. Prvo primis gol zbog greske golmana, uspijes se vratiti i izjednaciti rezultat, onda tvoj igrac zabije sebi gol, minutu poslije primis jos jedan i to je vec previse. Dortmund je i veceras igrao svoju igru, ali mi smo svoju promijenili. Thiago je jednostavno bio nemocan kod njihovih napada i zaista se vidi da je igrac vise orijentisan ka napadu. Kroos protiv ovako jake ekipe ne smije onoliko peglati loptu i mora biti mnogo brzi. Da smo na raspolaganju imali dvojac Martinez-Schweini od pocetka uvjeren sam da bi slavili veceras, ali sta je tu je. Mislim da je ovaj poraz cak i dobar za nas, cisto da ekipu malo spusti na zemlju. Alaba i Robben su veceras bili sjajni i zaista mi nije jasno kako Alaba ne crkne od onoliko trcanja gore-dole, momak je prakticno igrao sam po lijevoj strani. Ribery je mnogo falio, a svi znamo da je Bayern bez njega 30% slabiji. Shaqiri izgubljen i dosta je grijesio, pogotovo u prvom poluvremenu.

Lahm je ponovo pokazao o kakvom se igracu radi. Upisao je dvije asistencije, a uvjeren sam da ga je Pep ostavio u sredini da bi veceras puno bolje prosli.

PS Joj sto Pep odvali Thiaga :)
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 jul 2013, 00:01

Kako mrzim kada se neko takmičenje shvati neozbiljno. Vidite jednu stvar, ne brinem se ja, nije bilo 3-4 igrača iz prvog tima no mrzim kada se shvate neozbiljno timovi. Perfektcionista sam i mnogo toga mi kod ovog rezultata ide na živce.

Pljuvao sam mnogo na njega, no da nastavim. Daniel van Buyten ne bi imao mjesta na tribini, hvalite ga svake godine a momak je krajnje limitiran igrač. On gine na terenu, no veze sa fudbalom nema. Koja je to štela pa je on još na godinu dana produžio. Za njega je Holger Nesta.

Primiš u 17 utakmica na strani 4-5 gola i sada u jednoj utakmici. Pep, šta radiš ? Nije ovo Getafe (ništa protiv njih, poštujem ih). Ako hoće da proba različita kombinacije neka to čini u drugim okolnostima a ne superkupu. Bez veze me naljuti večeras sa katastrofalnim izborom taktike i igrača.

Svaka čast BvB, neka ste nas na vrijeme zgazili, neće li se opametiti Pep.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 28 jul 2013, 00:01, ukupno mijenjano 1 put.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 28 jul 2013, 00:01

el-fighter je napisao/la:
PS Joj sto Pep odvali Thiaga :)
/ $ га " Пеп, него "тата".
;)

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 28 jul 2013, 00:04

111 je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Previse smo se na forumu digli bili.

Ne može vama ni Pep valjati...i njemu ste vec našli mane, a nije ni pocela sezone.

Bježi Pep iz Bavarije, dok se te nisi popljuvali, samo te cakju na ziceru
Ma moze Pep valjati ako shvati neke stvari.
Halalimo mu ovu nebitnu utakmicu ali dok on Martineza i Schweiniea ne stavi na zadnje vezne tesko da ce ovakve ekipe poput BvBa dobivati. Pa Borussija je druga najbolja ekipa na svijetu.

Polako tamo u oktobru kad Svinja najbolji kreativni zadnji vezni na svijetu, zajedno sa Javiem, najboljim destruktivcem danasnjice, pocne ponovo mljeti na sva 3 fronta opet ce Evropa da drhti.

Mora se nekad zrtvovati ljepota igre za stabilnost ali nije ova utakmica nikakav pokazatelj jer nisu igraci svi bili na onakvom raspolaganju kakvom ce biti tokom sezone kad se udje u formu.

Imamo Thiaga na 6-ici suprostavljen Gundoganu koji je jaci i brzi, sa i bez lopte.
Da je tu Javi bio pojeo bi ga.

Imamo tu Mullera, Kroosa i ostale koji briljiraju samo kad citava ekipa dominira. Inace cesto samo lutaju.
Danas 4-5-1 igra 90 % velikih ekipa sa pravim Centarforima, a ako Pep bude uspio uvesti u Bayern ono sto je u Barcu u kojoj su igraci od šeste godina "uzgajani" za njegov stil igre, i sprovede to uspjesno svaka cast.

Tiki Taku uz disciplinovanu odbranu, fizicki dominantne / spremne igrace i dobru kontru mozes razbiti vrlo lahko.
Borussija ima sve gore navedeno. Znam da ovo Tiki Taka bila nije ali svi znamo da Pep barem dio nje pokusava sprovesti u djelo.

Nece biti njegova adaptacija lahka to su svi znali i ja se molim da ce kad tad proraditi sta Pep zamislja, ali danas se Kloppu samo cestitati moze.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 28 jul 2013, 00:05

pravi pep gresku sa tiagom isto kao i u barci, kao sto je radio i njegov nasljednik, forsiranje tog momka na pozicijama klasicnog veznog i centralnog veznog za defanzivnim vecim zadacima je pogreska, vidi se da mu je u krvi i dnk pozicija ofanzivnog veznog, dakle kod nas nije trebao biti xavijev nasljednik nego iniestin koji je ofanzivniji, a kod vas idealno mjesto za njega je ofanzivni vezni, a iza njega da igraju svinja i martinez

vjerovatno ce pep uvidjeti tu gresku i vrlo brzo vratiti betonski bedem martinez-svinja, a ispred njih koristiti tiaga,krosa ili geceta
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 28 jul 2013, 00:07

Pep i dalje eksperimentiše ;)

Najbolji desni bek na svijetu u veznom redu.

Pljuje se po Pepu radi važnosti utakmice.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 jul 2013, 00:13

Koliko sam mogao shvatiti, ovdje je više ili manje zastupljeno mišljenje da je ovo "nepotreban" trofej i da ne predstavlja neku veliku stvar što je Bayern ostao bez njega.
Ja se ne slažem.

Prije svega zato što je Pep dobio dobro uštimanu ekipu koja prekucala Bundesligu i Kup Njemačke na veoma dominantan način i ekipu koja je osvojila Ligu prvaka poniživši do tada najbolju ekipu svijeta, Barcelonu.
Ekipu koja je igrala nevjerovatno i njegov zadatak je bio da podigne igru na viši nivo.
Dakle, Pep nije došao da vadi Bayern jer je loš, nego da poboljša stvari.
I upravo iz tih razloga koje sam nabrojao je ovo za mene veoma loše.
Da je Jupp ostao ja vam garantujem da bi osvojili ovo. Doduše, možda ne osvojili ali ne bi primili 4 gola i bili skoro pa bezopasni naprijed.

Mnogo mana je imala igra Bayerna danas.
Presinga nije bilo, 0 bodova. Ono što je bila jedna od karakteristika Bayernove igre nije večeras postojalo.
Tranzicija prespora ! I u fazi napada i u fazi odbrane. Također jedna od karakteristika Bayerna od prošle sezone.

Dalje, velika praznina u sredini (i u napadu i u odbrani), daleko su stajali od igrača u većini situacija.
I ono što me najviše razočaralo : izgubljene i neprecizne lopte.
Igra na krilima također loša, nedostatak ideje je bio pristuan u većini slučajeva.

Shaqiri je bio izgubljen na poziciji lažne 9.
Muller rijetko loš, bezopasan je bio.
Thiago podbacio. Ne želim sad reći da je loš igrač, niti da je ovo loš transfer potez, nego jednostavno nije bio dobar večeras. Dosta izgubljenih lopti i nepreciznih pasova. Bilo je tu i par dobrih pasova i oduzetih lopti, ali cijelokupna predstava je loša.
On ne može igrati zadnjeg veznog, pogoto ne protiv BvB-a i sličnih ekipa.
Ne razumijem što je igrao Buyten pored Dantea i Kirchoffa. Nije bio loš, imao taj kiks, ali nije bio loš kao individualac, nego je odbrana bila loša.

Neigranje Riberya se osjetilo.

Od svih igrača koji su bili na raspologaju Pep-u, samo je Gotze povrijeđen, a Neuer i Ribery roviti.
Ostali su bili pošteđeni zbog nastupa na Kupu Konfederacija, na kojem je samo Luiz Gustavo bio standardan igrač.
Dante ukupno 59 minuta odigrao, Martinez 100 minuta.
A u istom periodu kada je održan Kup Konfederacija je bilo i Evropsko U21 prvenstvo gdje je Thiago nastupao i bio standardan član Špranije (odigrao 5 tekmi ili 440 minuta).
Ukratko, nenastupanje ovih igrača ne može imati za opravdanje umor, a u isto vrijeme za Thiaga to ne vrijedi.
Pogotovo ne u ovako teškoj i važnoj tekmi.

E sad, kad se pogleda ekipa Bayerna u kojoj nije bilo Neuera, Ribery-a, Bastiana, Martineza i Dantea, rezultat je možda i očekivan.
Ali loša igra nije očekivana. Igrači koji su zaigrali umjeto njih su jako kvalitetni i oni će danas-sutra zaigrati ako se jedan od njih povrijedi ili bude suspendovan. Uz to, ovi igrači koji su ih zamijenili su također odigrali većinu pripremnih tekmi.
Nisu ih zamijenili neki neprovjereni igrači ili juniori.

Ukratko, igra zabrinjava unatoč tome što su nedostajali neki igrači.
Pep treba da radi onako kako je obećao, tj. da se prilagodi Bayernu, a ne da ostavlja svoj potpis po cijenu rezultata i igre.
Također je rekao da svako treba "zaraditi" zalaganjem i dobrim partijama da igra. Ako mu je vjerovati, Thiago je sebi ovom partijom odmogao.

Istina je da je ovo još period navikavanja, ali sezona samo što nije počela i ako se ovo navikavanje produži na 4-5 kola, posljedice bi mogle biti kobne.

Iskreno se nadam da će ovo biti bolje, jer gore (s obzirom na kvalitet i na činjenicu da je ova ekipa prošle sezone bila fenomenalna) teško može biti.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

dawud
Kontakt:

Post Postao/la dawud » 28 jul 2013, 00:32

E sta Pep zeli od ovog Baye, odnosno nasih heroja jer u pripremama je radio sasvim drugo od ovog weceras :shock: Lama forsira u sredinu a wecaras wraca na standard :oops:
izvlaci puno bekove i eto Alaba nestize da se vrati (zatvori)...dosta puta :o
Javi nedostaje :x
BUJO :P penzija
Mandzo postaje prosjek i nije za nas jedostavno nam treba napadac tipa SUAREZ ;)
PEP---mozeli se covjek snaci u BL. hoceli unistiti SUPER BAYERN za nesto novo :cry: , vrijedili mijenjati taktiku koja dobija, jednostavno sta taj covjek trazi da se igra, kroz glavu mi je proslo milion ideja ko ce igrati,ko nas napustiti, kakvu taktiku,koji fudbal,tika taka u BL. sve i sve ali nist da ce to biti SUPER BAYERN :x ili ce samo samarati Tiagu.Alabu i dr.
Sve ove stvari,stvorene su s predumišljajem,rođene s odlučnošću,hranjenje preciznošću,vođene pravilima,usmjeravane razumom,a potom pogubljene i sahranjene na uobičajen način. I njihovi nijemi grobovi koji u duši ljudskoj leže čak su označeni i numerisani.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 28 jul 2013, 00:37

Pep Guardiola strucnjak :lol: :lol: :lol:

Thiago Alcantara strasni talenat :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Ne trebaju da vas cude fiks ideje strucnjaka Guardiole, njemu su tamo u Barceloni usadili to da je on neki veliki strucnjak i ne samo to vec i inovator i drugciji od drugih pa sad konta da je popio svu pamet svijeta i hoce da nesto mijenja u Bayernu koji je prosle godine bio stroj a ustvari kao sto sam i predvidio sve ce usrati...
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.