FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

Saurman
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Saurman » 27 jul 2013, 22:41

Nadam se da će Guardiola koristiti Juppov sistem 4-2-3-1 Martinez i Schweinsteiger jednostavno MORAJU biti taj bedem ispred zadnje linije i tačka.

Thiago/Gotze na ceneru Kroos na klupu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 jul 2013, 22:41

Paradajz je napisao/la:Dobro, ekipa jeste igrala bez Bilala i Javia, ali ovo je zalostan performans, i sta je Pep hteo sa Shaqirijem i Mullerom, ne znam. Nije mi jasno kako Dante nije poceo mec, i da li to znaci da ce vise racunati na Javia kao stopera nego na njega, a da ce Thiago igrati kao danas. Thiago me ne odusevljava uopste, bar za sada...

Visoka linija odbrane sa dva stopera koji nisu bas suptilni za taj sistem, ne daj boze van Buyten, Boateng manje vise, kompaktnost odbrane se naravno gubi, Borussia to kazni zestoko.
Sorry, Thiago je IGRAČINAAAAAAAAAAAA i mene je oduševio jer Bayern odavno nije imao takvog igrača. Unatoč pogreškama ali jbg, nitko nije savršen.

Kao prvo, nije fizički spreman da odigra na tako velikom nivou.

Kao drugo, problem je u tome da je Thiago OFANZIVNO orijentiran igrač a nije nikako lik koji će razbijati napade i igrati neku 6-cu. On mora imati iza sebe razbijača da ima slobodu prema naprijed. Tek tada dolazi do izražaja.

RealMoudrid
Kontakt:

Post Postao/la RealMoudrid » 27 jul 2013, 22:44

Fali Martinez.
2012/2013

Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 1:3
Real Madrid - Barcelona 2:1
Barcelona - Real Madrid 2:2
Real Madrid - Barcelona 1:1
Barcelona - Real Madrid 3:2

Ozren
Kontakt:

Post Postao/la Ozren » 27 jul 2013, 22:44

Pep forsira sistem koji je koristio u Barceloni, mislim da se nece odreci toga.

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 jul 2013, 22:48

ako se neće odreći toga mislim da će brzo pakovat kofere....pa ovakve igrače može svako trenirat samo skontaš ko šta igra ona zamjena Dante-Kros ja u svom dugogodišnjem praćenju fudbala nisam vidio i bilo me sramota ko navijača Bajerna

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 27 jul 2013, 22:49

Kroos ponajbolji danas, samo sto se vidi da mora igrati malo blize protivnickom golu. Buyto na klupu i standardno Dante-Boateng da bude. Alcantara mnogo pelja pa pravi puno gresaka, iako je imao i dobrih poteza, danas defintivno nije bio na nivou, kao ni proslu utakmicu. Švajni na njegovo mjesto, on naprijed ili na klupu ;).Alaba zvijerka kao i uvijek, robben se izvuce sa golovima, Muller tanak, Mandzo jos tanji. Lahm standardno dobar. Shaq malo dezorijentisan, i trebalo bi ga koristiti sklucivo po desnoj strani. Da se ja pitam Shaq bi igrao u prvoj postavi umjesto Robbena ili Mullera po toj desnoj strani.
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 27 jul 2013, 22:51

Stefan Effenberg je napisao/la:
Sorry, Thiago je IGRAČINAAAAAAAAAAAA i mene je oduševio jer Bayern odavno nije imao takvog igrača. Unatoč pogreškama ali jbg, nitko nije savršen.

Kao drugo, problem je u tome da je Thiago OFANZIVNO orijentiran igrač a nije nikako lik koji će razbijati napade i igrati neku 6-cu. On mora imati iza sebe razbijača da ima slobodu prema naprijed. Tek tada dolazi do izražaja.
No shit Sherlock... :lol:

Pa ja o tome i pricam, nije me odusevio na toj poziciji skoro nikad, koliko sam ga gledao, al' Pep ce tu da ga forsira, a Javi ce na stopera, jbg... :|
Da nije fizicki spreman, ne bih rekao, igrao je momak ovo prvenstvo za vreme leta. Daleko od igracine...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 jul 2013, 22:52

Saurman je napisao/la:Nadam se da će Guardiola koristiti Juppov sistem 4-2-3-1 Martinez i Schweinsteiger jednostavno MORAJU biti taj bedem ispred zadnje linije i tačka.

Thiago/Gotze na ceneru Kroos na klupu.
Žalosno ali neće sigurno iako u VELIKIM utakmicama tako mora biti i nema filozofiranja.

Najviše sam ljut jer Pep doslovno izmišljava toplu vodu. Pa čemu brate to kad smo trenutni prvaci Europe sa glavnim adutom u igri a to je BALANS.

Bojim se da ćemo u velikim utakmicama biti slabiji samo zbog obrane koja je na vjetrometini 90 minuta.

Žao mi je bilo Boatenga i Buytena danas. Pa momci bukvalno moraju čistiti uvijek jedan na jedan pa se sad ti izbori uvijek u takvim situacijama, brutalno teško, niti Thiago Silva niti Pique to ne bi mogli zadržati svaki napad.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 jul 2013, 22:55

Paradajz je napisao/la:
Stefan Effenberg je napisao/la:

No shit Sherlock... :lol:

Pa ja o tome i pricam, nije me odusevio na toj poziciji skoro nikad, koliko sam ga gledao, al' Pep ce tu da ga forsira, a Javi ce na stopera, jbg... :|
Da nije fizicki spreman, ne bih rekao, igrao je momak ovo prvenstvo za vreme leta. Daleko od igracine...
Thiago, koliko sam ja njega gledao je uvijek igrao ofanzivne pozicije u Barceloni ili sad na EP. Tek u Bayernu igra čistu 6-cu.

Fizički nije spreman to se vidi iz aviona.

Za mene igračina.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 27 jul 2013, 22:56

slika
:? :?

slika
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 27 jul 2013, 22:57

Ја не ' ' & ", $ је ово ? за ".
$ " се ? на ' ?. Он јесте " $ ?, ? поента је у ' $ он " $ $ је згуснута $, & ? сезоне. Ја се ? не - " % ? сезоне.

% " " " ? ?, ? ' га " $ ".

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 jul 2013, 22:57

dobro ljudi mi znamo gdje je problem kako ćemo to riješiti jer ovo me strašno nervira..

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 27 jul 2013, 23:01

Saurman je napisao/la:Nadam se da će Guardiola koristiti Juppov sistem 4-2-3-1 Martinez i Schweinsteiger jednostavno MORAJU biti taj bedem ispred zadnje linije i tačka.
+1
Jedan od njih konstantno mora da vrsi destrukciju protivnicke igre. Kada se lopta gubi u veznom redu DM obavezno usporava protivnicki napad dok se tim ne transformira u defanzivnu formaciju.
Svi ce nas nabusiti kontrama ako ovako budemo igrali...jer nemamo mi stopere za takvu igru.
Nisu nasi stoperi ni tako brzi ni fizicki izdrzljivi da mogu odgovoriti tim zahtjevima.

Zaboravio sam kada je neko Bayernu zabio 4 komada :D
Opet nije nista strasno.. ovo je Pep i posmatrao kao jos jednu pripremnu utakmicu inace nebi se glupirao sa izmjenama ovih pozicija. Nadam se da ce uvidjeti da ovako ne ide jer treba na vrijeme...

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 27 jul 2013, 23:04

@ phily, ma pusti taj ofsajd, jest bitan ali me nije toliko "dirnuo".

Dirnulo me Pepovo filozofiranje.

@ Bilall, potpuno ste u pravu ti i @ Saurman, samo je problem da taj film ove sezone nećemo gledati kako se čini.

I onda Pep kaže da će se on prilagoditi Bayernu............ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 27 jul 2013, 23:05

Stefan Effenberg je napisao/la:Žao mi je bilo Boatenga i Buytena danas. Pa momci bukvalno moraju čistiti uvijek jedan na jedan pa se sad ti izbori uvijek u takvim situacijama, brutalno teško, niti Thiago Silva niti Pique to ne bi mogli zadržati svaki napad.
Nemoj Buytena braniti plz ne zasluzuje on to, sto se tice propuha to stoji, ali veliki krivci za taj propuh pored veznog reda su i Muller i Mandzukic koji su odigrali katastrofalno i gotovo da nisu vrsili pritisak na zadnju liniju Dortmunda.
Pored toga i prva dva gola koje je Bayern primio su dodatno shebali ekipu. Bayo ce ofanzivno biti strasan, ali ako se ne napravi balans puno ce se golova primati. Thiago je igracina, treba mu malo vremena za adaptaciju, Guardiola ga nije trebao samarati bez obzira na sve. Cak je i dobro sto se ovako zavrsilo, tek sada ce Bayo pokazati svoju pravu snagu, a bit ce velikih kritika na treninzima za igrace, a i Guardiola sam mora izmijeniti vezni red.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 27 jul 2013, 23:05

Previse histerije u roku od pola sata, bas sam se nasekirao. :?
Neka ba ljudi, polako, nije smak Svijeta, sezona je tek pocela, novi sistem se uigrava (iako nam to nije bilo obecano), ekipa se susrece sa nekim novim idejama, novi trener koji zahtijeva drugaciji pristup igri...

Sve ce doci na svoje mjesto, vrijeme ce pokazati.

Jedan poraz ko nijedan, plitke rane brzo zarastaju. 8-)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 27 jul 2013, 23:06

Ljudi polako pa nije ovo bila neka znacajna tekma, hebes supercup. Nema ozbilje igre bez Javi Martineza, on je nas glavni igrac u defanzivi, pa da je igrao veceras Gundogana nebi bilo na terenu Javi bi ga u dzep stavio!

bawaraac
Kontakt:

Post Postao/la bawaraac » 27 jul 2013, 23:10

vendeta87 je napisao/la:Ljudi polako pa nije ovo bila neka znacajna tekma, hebes supercup. Nema ozbilje igre bez Javi Martineza, on je nas glavni igrac u defanzivi, pa da je igrao veceras Gundogana nebi bilo na terenu Javi bi ga u dzep stavio!
Ma slazem se sa tobom,Schweini i Martinez moraju igrat zadnje vezne i to je to,Dantea umjesto Bujtena,a Thiaga naprijed i nece nam moci niko nista.........

bajern100
Kontakt:

Post Postao/la bajern100 » 27 jul 2013, 23:11

ja ipak mislim da se Pep malo zahebavo ako nije onda će biti velikih problema pa kao što već neko reče on ima formiranu ekipu od prošle godine, golman se zna i dva beka normalno Dante i Boa na stoperima,dva zadnja vezna najvažnija igrača Švajni i Javi, naprijed siguran Ribi ostale nek kombinuje i reda kako hoće i to je dobitak čisti valjda se samo malo poigravo ,neznam ili je totalni promašaj

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 27 jul 2013, 23:14

Nije mi krivo zbog poraza, neko mora i da pobjedi, ono sto me iritira je nonšačalantnost kompletnog tima i odsusvo koncentracije a to je ono sto nas je krasilo citavu proslu sezonu, za svaku se loptu borilo a veceras previse netačnih pasova, malo trke, i totalna dekoncentracija, previse se prostora ostavlja pozadi kad krecemo u napad, štopere ostavljamo da se sami bore sa navalom jer Thiago nije toliko defanzivan kao sto je Martinez.

Buyten nije za prvih 20 a ne 11, jer je star, spor, i neznam koji mu je k da dante sjedi na klupi

Da se razumijemo ni napad nam nije na nekom nivou, ali bojim se da cemo dugo imati problema u odbrani s ovom formacijom, pa mi smo cini mi se 9 golova u 20 utakmica primili prosle sezone, sad 4 na jednoj utakmici :o
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.