FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

crusader77
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la crusader77 » 11 dec 2009, 15:31

Ova izjava je sramota za citavu premier ligu. Medjutim i stvarna slika i prilika sadasnjeg stanja. Vjerovati i nadati se da se u skoroj buducnosti ovakve stvari nece ponavljati. Tu prvenstveno mislim na povecanje budzeta nasih clubova... U protivnom...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 dec 2009, 15:44

Ibričić, Zec i Alispahić su od strane hrvatskog internet portala Index izabrani u idealnih 11 HNL-a. Zajedničko im je da su svi bili u ŽELJI na probi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Mandrak
Kontakt:

Post Postao/la Mandrak » 11 dec 2009, 15:46

Željovac je napisao/la:Ibričić, Zec i Alispahić su od strane hrvatskog internet portala Index izabrani u idealnih 11 HNL-a. Zajedničko im je da su svi bili u ŽELJI na probi.
Što pokazuje kakve smo sve "strucnjake" imali u klubu godinama...dobro se nismo raspali sa njima.

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 dec 2009, 15:53

Ko je kod nas bio u napadu kad se Zec nije pojavio na potpisivanju i ko je bio u vezi da Ibricic ne zadovolji?
Bas nikako ne mogu da se sjetim...
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 11 dec 2009, 15:55

Mandrak je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Ibričić, Zec i Alispahić su od strane hrvatskog internet portala Index izabrani u idealnih 11 HNL-a. Zajedničko im je da su svi bili u ŽELJI na probi.
Što pokazuje kakve smo sve "strucnjake" imali u klubu godinama...dobro se nismo raspali sa njima.
To meni boli na šta smo mi spali da nam Cibalija, Šibenik, Zadar kupi talente ispred nosa, više se ne možemo ni s njima nositit, a kamoli sa CZ, Partiznom, Hajdukom što nam je cilj, jer kad tad će se stvoriti regionalna liga, a šta ćemo mi da se sramotimo i primamo petare, ako uoppšte budemo igrali u toj ligi..Pa jbt u Hajduku haos, a u timu imaju Ibričića, Sharbinia, Panđu, Cernata i kakve se igrače, pa mi kad bi takve igrače imali gdje bi nam bio kraj.

@Mandrak
Nisu ni ovi puno bolji, vjeruj mi, sem Amara Osima.Šta će smotani Žujo kukati i još više nas zavuću u dugove.Mene samo čudi kako je Osim pristao raditi.
Strauss Junior

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 dec 2009, 15:59

Sve igrači iz treće lige BiH. Samo treba malo skautirati i znati da talenti nekih trećeligaša nisu ništa lošiji od talenata prvoligaša. Uslovi su svugdje u BiH haman isti. I Raščića(e) smo doveli iz treće lige. I Haris Bešlija i Emir Hadžić su bili na putu da postanu igračine, a dovedeni su iz niželigaša. To bi trebala biti naša baza. K'o što smo Višću doveli. Jeste da još nije ni zaigrao, ali će sigurno biti bolji od svih ovih Srbijanaca zajedno, koji su prepreskupi.
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 dec 2009, 15:59

Seyo_TM je napisao/la:
boccaccio je napisao/la:
Željovac je napisao/la:Vjerovatno i jeste taj Javor jači od nas, ali nema dileme da Stojanović forme nije vidio očima već nekoliko godina. Mešanović je za Jedinstvo za polusezonu zabio 12 golova prije nego što je nama došao, a i nije tako fantastično pojačanje. Guvo je isto tako nekad znao, pa nije meda mog'o kad se vratio. Hoću da kažem da su njegove 4 godine neigranja u formi teška kocka za nas. A ako nemamo para za bolje, to je već druga stvar.
Najtužnije je što ćemo i za njega morati dati sve para što imamo. Možemo se samo nadati da će imati veće samopouzdanje u ligi koju je već jednom prekucao.
Jedinstvo i Javor se jednostavno u danasnje vrijeme ne mogu ni porediti,a Mesanovic je dosao sa 10kg viska koje i danas skida,u tom slucaju Stojanovic bi da igra u jedinstvu dao duplo vise golova i ovako kako nije u formi,sa razlikom da Mesanovic nije nikada prekucao nasu ligu i ima 4 godine vise,a nema gdje nije igrao u BiH...potpuno si ti u pravu sa konstatacijom da to nije pojacanje po mjeri,i evo da te obradujem da Stojanovic nece doci u zelju,to je ustvari potpuna dezinformacija cijelo ovo vrijeme,jedino ako uprava nesto radi po tom pitanju a da Amar ne zna za to,u sta cisto sumnjam,jer Amar nikada nije ni pomislio na Stojanovica a kamoli pricao sa njim,ako laze mene onda i ja lazem ovde,znam da ga je pratio ovih godina cijelo vrijeme,ali to je sve...ima se nesto para ali to nije dovoljno da se dovedu ekstra pojacanja,ako neko ekstra i dodje,onda ce to biti jedno pojacanje koje ce donijeti prevagu u kvaliteti ekipe i to ce biti to,ili ce biti nekoliko igraca kvalitete u 5 deka u odnosu na ove nase,sve zavisi da li ce neko otici ili ce ekipa ostati ista
Amar se sigurno raspitivao za njega, i to preko Sime, jedino ako ne postoji jos jedan Stojanovic...sto ne zeli da ti kaze, ako si vec pricao sa njim, to ne znam...

Dobro ako ti tako kazes,nemam nista protiv,mada nema logike da se preko sime raspituje za nekoga s kim je vec nekada davno pregovarao i bili su prije itekako u kontaktu,ali dobro,simo je sada tamo pa sigurno bolje zna situaciju,moze biti,meni je izgledao zabezeknuto kad sam ga pitao za purketa
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

Seyo_TM
Kontakt:

Post Postao/la Seyo_TM » 11 dec 2009, 16:07

Nije se raspitivao ko je on, nego u kakvom je stanju...jbg nece purketa pitat u kakvom je stanju :mrgreen:
http://fkzeljeznicar.com/ Najbolji portal za najbolji klub!

"Mi imamo svoga Boga i na klupi sina njegovoga!!!"

Ada
Kontakt:

Post Postao/la Ada » 11 dec 2009, 16:07

Sada dolaze nasi talenti...nisu to vise igraci koji su nakon rata poceli igrati fudball, vec su to momci koji su prosli kakve takve skole!
Tu se krije nasa buducnost...vise vremena posvetiti mladima..ali vise ozbiljnosti pokazat!
Ali stas kada se i tu uvalila ova prokleta korupcija!
Evo u velezu, onaj mali cemalovic (najmladji igrac u BiH --16 god) kojeg gura poznati pika cemalovic , nema veze sa nogometom!Misli pika da ce ga kupiti barselona kada cuje za njega!
To je i bio razlog zamalo odlaska ibrakovica!
Covjeku nametao da mali mora igrat!
Iman-vjerovanje se dijeli na dvoje: na ono koje te čuva od ulaska u vatru, i na ono koje te čuva od vječnog boravka u vatri.
Oči vide sve osim same sebe.

kosewsko hill
Kontakt:

Post Postao/la kosewsko hill » 11 dec 2009, 16:39

Željovac je napisao/la:Sve igrači iz treće lige BiH. Samo treba malo skautirati i znati da talenti nekih trećeligaša nisu ništa lošiji od talenata prvoligaša. Uslovi su svugdje u BiH haman isti. I Raščića(e) smo doveli iz treće lige. I Haris Bešlija i Emir Hadžić su bili na putu da postanu igračine, a dovedeni su iz niželigaša. To bi trebala biti naša baza. K'o što smo Višću doveli. Jeste da još nije ni zaigrao, ali će sigurno biti bolji od svih ovih Srbijanaca zajedno, koji su prepreskupi.

Super razmišljanje.Ovo što ti pričaš jeste dugoročni plan razvitka kluba uz naravno spremnost da se i finansijski ozbiljno uđe u takvo nešto.Te stvari radi npr. DInamo koji ne samo iz Hrvatske nego i iz BiH okuplja mlade igrače u tzv. Akademiju gdje ih ocjenjuju stručnjaci i odlučuju da li taj igrač(dijete) ima talenat za DInamo Zagreb.To ustvari radi svi iole ozbiljniji klubovi u Europi.međutim, kako kod nas narod nikad nije ni vidio ništa dugoročno tako nema ni strpljenja za takvo nešto.
Stvarno dođemo do zaključka da kod nas vladaju glupani, međutim teško je od Žuje očekivati da ulaže sredstva u tako ozbiljne projekte kad još nije donesen ni jedan važniji zakon za sport a samim tim i za fudbal...
Nije prošlo ni pola godine otkad je Žujo došao a već pola raje kuje nakve teorije zavjere zašto je on ustvari i došao...Gomila nakvih problema za koje i nema neke volje da se riješe...
Željo - My first love!!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 11 dec 2009, 16:42

Seyo_TM je napisao/la:Nije se raspitivao ko je on, nego u kakvom je stanju...jbg nece purketa pitat u kakvom je stanju :mrgreen:
:mrgreen: ma sta ga ima pitati preko sime u kakvom je stanju,pa svi vidimo statistiku,vidi se u kakvom je stanju :mrgreen: ,nego ovde se govorilo kako je amar pricao sa Stojanovicem i kao ovaj je pristao na amarove uslove,pa sad ono trebamo da ga dovedemo...ma nije ni vazno,kako god,ako dodje dobro dosao,ako ne dodje dovescemo nekoga ko zabije malo vise golova od njega :D
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 dec 2009, 16:49

Ne znam zasto se to pokusava prikriti, Zec je otisao jer su ga nasi u Zelji krenuli prevariti uslove koje su dogovorili nisu bili u ugovoru glavni krivci za to su Samir i Faruk.Kasnije se prodavali pricu da momak ima problema sa plucima.A momak je Zeljovac nek se zna, zelja mu je bila da zaigra u Zelji kitari su mu davali duplo para a on ih je odbio.I ja imam informacije da je Purke bio aktuelan i covjek je ove polusezone odigrao 14 utakmica od toga 9 sa klupe a postoji u timu Javora jos jedan Stojanovic Filip mlad igrac dvadestak godina mada sam siguran da se o Nenadu radilo.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

19TM87
Kontakt:

Post Postao/la 19TM87 » 11 dec 2009, 16:59

pile87 je napisao/la:Ne znam zasto se to pokusava prikriti, Zec je otisao jer su ga nasi u Zelji krenuli prevariti uslove koje su dogovorili nisu bili u ugovoru glavni krivci za to su Samir i Faruk.Kasnije se prodavali pricu da momak ima problema sa plucima.A momak je Zeljovac nek se zna, zelja mu je bila da zaigra u Zelji kitari su mu davali duplo para a on ih je odbio.I ja imam informacije da je Purke bio aktuelan i covjek je ove polusezone odigrao 14 utakmica od toga 9 sa klupe a postoji u timu Javora jos jedan Stojanovic Filip mlad igrac dvadestak godina mada sam siguran da se o Nenadu radilo.

ovo za zeca je potpuno istinito...samnom na fax ide njegov skolski prijatelj iz Bugojna i sam mi je pricao za Zeca kad mnogi nisu ni culi za njega i rekao mi je da 100% imao ponude od zelje, zrinjskog i njanjajeva, i da su mu bolje uslove davali ova druga dva tima a on se odlucio da dodje u zelju na probu...a onda se desilo ovo sto je vec naveo "pile87"... :roll:

btw: opet sa vama jos jaci :D
ZELJO DO GROBA ZIVOTA MI MOGA

Škrba,Berjan,Baljić,Šabanadžović,Komšić,Čapljić,Bahtić,Škoro,Mihajlović,Baždarević,Nikić...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 dec 2009, 17:05

A Zec je čini mi se dolazio na probu i pola godine ili godinu ranije. Dao dva gola Radniku iz Hadžića za drugi tim(bilo 2:2 ili 2:0), koliko se sjećam. Hadžiabdić bio trener. Neka me neko ispravi ako sam šta pogriješio. Kakogod, tada je vaćen u Iskru, pa je onda ponovo došao sa Alispahićem i Kmetašem nakon pola godine ili godinu kada je bio dosta dokazaniji igrač(tražili ga Zrinjski i Sarajevo, iš'o Slišković u Bugojno da ga gleda). Dva puta smo ga ispus(t)ili.

Visca el Višća!

Pirke_TM87
Kontakt:

Post Postao/la Pirke_TM87 » 11 dec 2009, 17:11

Željovac je napisao/la:A Zec je čini mi se dolazio na probu i pola godine ili godinu ranije. Dao dva gola Radniku iz Hadžića za drugi tim(bilo 2:2 ili 2:0), koliko se sjećam. Hadžiabdić bio trener. Neka me neko ispravi ako sam šta pogriješio. Kakogod, tada je vaćen u Iskru, pa je onda ponovo došao sa Alispahićem i Kmetašem nakon pola godine ili godinu kada je bio dosta dokazaniji igrač(tražili ga Zrinjski i Sarajevo, iš'o Slišković u Bugojno da ga gleda). Dva puta smo ga ispus(t)ili.
Koliko ja znam tacno je ovo sto si napisao, e sada ne znam sta je bilo na relaciji Zec - Uprava i kako je uopste doslo do toga da on ne zavrsi na Grbavici nego u Sibeniku. Ali eto taj Zec je pobjegao, sada treba ganjati druge zeceve koji ce ovu ligu iznijeti na svojim ledjima na put ka evropi...

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 dec 2009, 17:31

I mislim mi navijaci ko navijaci neki nam se igrac svidja neki ne i o tome raspravljamo sto je i normalno ali cesto i grijesimo recimo Mesanovic ja sam prvi bio skeptican a Amar tvrdio da nam je Alen najvece pojacanje eto covjek dao osam golova i to najbitnije golove to samo govori koliko smo mi nekompetentni,kad se usporedi sa Rovcaninom kad je ovaj bio u najboljoj formi jednom rijecju IGRACINA.Pisao sam kako Amar hoce potpisati sa nekim mladjim igracima iz naseg pogona profesionalni ugovor a njihovi roditelji nece da se ne ponavljam.Za nekog mladog igraca sa strane treba izdvojiti finu cifru obrestecenje je i ako je slobodan igrac par desetina hiljada a onda mu omoguciti uslove kad ga dovedes, sve to kosta.Zato se klubovi kod nas najcesce odlucuju za "gotove igrace" a oni koji vrijede idu vani,Visca je sticajem oklnosti zavrsio kod nas inace bi bio negdje u Hrvatskoj pa eto i on je u samom startu kostao 20 000KM odsteta za treniranje.

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 dec 2009, 17:50

Za Višću je naknada za treniranje iznosila 27.300 KM, prema pravilniku našeg saveza koji se može naći na netu. Nije mala cifra, ali su to sigurno najbolja ulaganja. Teško da ćemo prodajom Lazara nešto mnogo zaraditi. Mada, ako nastavi kako je krenuo :mrgreen:

Visca el Višća!

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 11 dec 2009, 18:01

Željovac je napisao/la:Za Višću je naknada za treniranje iznosila 27.300 KM, prema pravilniku našeg saveza koji se može naći na netu. Nije mala cifra, ali su to sigurno najbolja ulaganja. Teško da ćemo prodajom Lazara nešto mnogo zaraditi. Mada, ako nastavi kako je krenuo :mrgreen:
E vidis ja sam valjda naopak al mislim da bi Lazar mogao odigrati dobru poluseznu, dok se vecina raje voli zajebavati na taj racun.Lazar je donio tri boda iz Laktasa nek to ponovi jednom-dvaput bice vise nego dobro.Nekako sam ubjedjen da momak ima puno vise pokazati nego sto je to do sad bilo...mozda i ja grijesim vidjecemo...

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 11 dec 2009, 18:19

Pa u najmanju ruku je upitno ko je donio 3 boda iz Laktaša, a za pola godine nije uradio praktično ništa, iako je vjerovatno među najplaćenijim igračima. DaBogda osvojio zlatnu kopačku u 2010. , ali kako trenutno stvari stoje, ne može biti veći promašaj. Lijepo je podržavati Lazara i biti optimističan, ali nema dileme da je do sada bio praktično beskorisan. Čuo sam i da je imao desetak kilograma viška. Za nadat' se da ima namjeru nekad to da skine.

Visca el Višća!

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 11 dec 2009, 18:39

http://www.megaupload.com/?d=VWDIIRC5

http://www.megaupload.com/?d=DREW7AGC

Et vam Zeljeznicar - Newcastle i Zeljeznicar - Kilmarnock. :p
...Život za Široki...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kompromis i 28 gostiju.