KK Bosna

Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz

neno#4
Kontakt:

Re: KK Bosna

Post Postao/la neno#4 » 10 dec 2009, 15:02

Mladen je napisao/la:Evo pogledajte izvjestaj sa Sutjeska -Bosna ako vas zanima,imaju i izjave trenera.
Sto se tice Bosne,tjerajte onog Koplanda,centre uopste nemate,nije mi jasno kako ste dobili FMP-a,cak smo culi pricu od vasih nekih iz kluba da je dogovoreno,sto je vrlo vjerovatno,s obzirom kako igrate.Nek vam je bog na pomoci u natavku NLB-a,a sa ovom ovakvom ekipom Bosne liga za prvaka se ne mora ni igrati,Siroki ce se prosetati.
http://www.youtube.com/watch?v=SPPJhZ3fDFw
:D :D :D :D :D :D :D :D :D dobar dobar

ako pratis nlb vidio bi da fmp - u gori isto kao i bosni.......eh dugo je do kraja sezone sve cemo vidjeti.....ako se sjecas sta je sa sirokim bilo prosle godine i da su gubili utakmice od ispodprosjecnih ekipa........pa poslije bili prvaci.....
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

Željovac
Kontakt:

Post Postao/la Željovac » 10 dec 2009, 15:08

Rakočević ima mangupsku reputaciju. Trebao bi biti istinsko pojačanje!
Red hat oooooo grandmaaaaaaa, red hat ooooooooo granyyyyyyyyyy, red hat for my Edin, oooooooooo grandma, granny. I wish Edin ooooooooo grandmaaaaaaa, I wish Edin oooooooo grannyyyyyy, I wish Edin scores, oooooooooo grandma, grannyyyyyyyy.

Visca el Višća!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 dec 2009, 15:32

neno#4 je napisao/la:
Mladen je napisao/la:Evo pogledajte izvjestaj sa Sutjeska -Bosna ako vas zanima,imaju i izjave trenera.
Sto se tice Bosne,tjerajte onog Koplanda,centre uopste nemate,nije mi jasno kako ste dobili FMP-a,cak smo culi pricu od vasih nekih iz kluba da je dogovoreno,sto je vrlo vjerovatno,s obzirom kako igrate.Nek vam je bog na pomoci u natavku NLB-a,a sa ovom ovakvom ekipom Bosne liga za prvaka se ne mora ni igrati,Siroki ce se prosetati.

ako pratis nlb vidio bi da fmp - u gori isto kao i bosni.......eh dugo je do kraja sezone sve cemo vidjeti.....ako se sjecas sta je sa sirokim bilo prosle godine i da su gubili utakmice od ispodprosjecnih ekipa........pa poslije bili prvaci.....
nije Bosna Široki :lol: ;)
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 10 dec 2009, 15:42

Kevin je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:

nije Bosna Široki :lol: ;)
Hvala Bogu Klebine da nije.
Inače ko zna ako se Bosna iščupa sa zadnjeg mjesta,možda proradi pizdarijska taktika zvana "lišticarija".
Ta taktika je posebna po tome što se čuvaju pare 5 minuta prije finala i onda se dovede 12 novih igrača i da im se po jedna premija za finalne tekme i dobije se finale i onda se kurce(ala tompson) A PRIJE TOGA JEDVA UĐEŠ U LIGU 6.
Nema šta renome jednog velikog kluba,koji je star godina koliko ljudi imaju prstiju na rukama i to nastao u vrijeme kad smo svi pjevali.

ŠB_Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la ŠB_Fidelis » 10 dec 2009, 15:59

Ne mogu da odlucim, hate or jealousy? :) U svakom slucaju, za uskoumnog pojedinca, svakako suvisno komentirati, pogotovo s obzirom da ne zna prihvatiti salu.
...Život za Široki...

blazz
Kontakt:

Post Postao/la blazz » 10 dec 2009, 18:41

Rakočević je odličan igrač i sigurno će biti pojačanje.Miloševića treba izbjeći jer Bosni je potrebniji 4/5 igrač nego trojka.Bosna ima četiri igrača koja mogu igrati trojku Kojadinović,Šehović,Đurasović te Radonjić.

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 10 dec 2009, 20:49

kobe moras imati 3 covika i jos jednu ruku :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

zlatandr
Kontakt:

Post Postao/la zlatandr » 10 dec 2009, 21:07

Nesto mi nizak onaj Rakocevic za centra, nemoj te me pogresno shvatiti, lik je igracina, al bas mi je 204 malo za centra :?
Volim te Zeljo!!!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 10 dec 2009, 22:00

kobe je napisao/la:Evo pogledajte izvjestaj sa Sutjeska -Bosna ako vas zanima,imaju i izjave trenera.

nije Bosna Široki :lol: ;)Hvala Bogu Klebine da nije.
Inače ko zna ako se Bosna iščupa sa zadnjeg mjesta,možda proradi pizdarijska taktika zvana "lišticarija".
Ta taktika je posebna po tome što se čuvaju pare 5 minuta prije finala i onda se dovede 12 novih igrača i da im se po jedna premija za finalne tekme i dobije se finale i onda se kurce(ala tompson) A PRIJE TOGA JEDVA UĐEŠ U LIGU 6.
Nema šta renome jednog velikog kluba,koji je star godina koliko ljudi imaju prstiju na rukama i to nastao u vrijeme kad smo svi pjevali.
hhaha..jesi smješan sa ovim Klebine..prava fora nema šta.. :lol: :lol:
šta se hvataš koji k...c svaki put. :roll: .neznaš se zajebavat..kako se neno zna zajebavat..neno je pravi čovik...

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 11 dec 2009, 14:44

Cestitke Bosni na dovodjenju Rakocevica,svaka cast! ON ce biti veliko i i sigurno najvece pojacanje Bosne u ovoj sezoni! Ako dovedemo jos jednog igraca njegovih kvaliteta imamo velike sanse da izbjegnemo ovu groznu poziciju na tabeli i rutinski osvojimo domace prvenstvo! Jos kad nam se vrati Jovanovic sigurno cemo Sirokog nabiti na Pecari 20 razlike! Milosevic je dobar igrac,volio bi ga vidjeti u Bosni,ali naravno ako smo u stanju dovesti boljeg igraca od njega normalno da bi to podrzao! Iskreno nisam Milosevic nikada gledao da igra 4,ali ako je tu poziciju u nekoliko navrata igrao u Zvezdi,onda bi mogao i kod nas,plus momak ima odlican ulaz,dobra bacaja,solidan sut...Ali opet kazem,ako imamo para za jednog dobrog amerikanca onda sam za tu opciju,ako ne onda bi i Milosevic prestavljao pojacanje,jer nam je svaki kvalitetan igrac itekako potreban!

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 11 dec 2009, 15:37

bosnas_ je napisao/la:Cestitke Bosni na dovodjenju Rakocevica,svaka cast! ON ce biti veliko i i sigurno najvece pojacanje Bosne u ovoj sezoni! Ako dovedemo jos jednog igraca njegovih kvaliteta imamo velike sanse da izbjegnemo ovu groznu poziciju na tabeli i rutinski osvojimo domace prvenstvo! Jos kad nam se vrati Jovanovic sigurno cemo Sirokog nabiti na Pecari 20 razlike! Milosevic je dobar igrac,volio bi ga vidjeti u Bosni,ali naravno ako smo u stanju dovesti boljeg igraca od njega normalno da bi to podrzao! Iskreno nisam Milosevic nikada gledao da igra 4,ali ako je tu poziciju u nekoliko navrata igrao u Zvezdi,onda bi mogao i kod nas,plus momak ima odlican ulaz,dobra bacaja,solidan sut...Ali opet kazem,ako imamo para za jednog dobrog amerikanca onda sam za tu opciju,ako ne onda bi i Milosevic prestavljao pojacanje,jer nam je svaki kvalitetan igrac itekako potreban!
:shock: :shock:

njofra
Kontakt:

Post Postao/la njofra » 11 dec 2009, 15:39

mozel bosba dobiiti buducnost...fina kvota pa imam namjeru odigrat...
19TM87 to sam ja

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 dec 2009, 15:41

Kevin je napisao/la:
bosnas_ je napisao/la:Cestitke Bosni na dovodjenju Rakocevica,svaka cast! ON ce biti veliko i i sigurno najvece pojacanje Bosne u ovoj sezoni! Ako dovedemo jos jednog igraca njegovih kvaliteta imamo velike sanse da izbjegnemo ovu groznu poziciju na tabeli i rutinski osvojimo domace prvenstvo! Jos kad nam se vrati Jovanovic sigurno cemo Sirokog nabiti na Pecari 20 razlike! Milosevic je dobar igrac,volio bi ga vidjeti u Bosni,ali naravno ako smo u stanju dovesti boljeg igraca od njega normalno da bi to podrzao! Iskreno nisam Milosevic nikada gledao da igra 4,ali ako je tu poziciju u nekoliko navrata igrao u Zvezdi,onda bi mogao i kod nas,plus momak ima odlican ulaz,dobra bacaja,solidan sut...Ali opet kazem,ako imamo para za jednog dobrog amerikanca onda sam za tu opciju,ako ne onda bi i Milosevic prestavljao pojacanje,jer nam je svaki kvalitetan igrac itekako potreban!
:shock: :shock:
Nemoj ba da se čudiš,
ako nam bude tad trebala pobjeda, ima da nas pustite
Jasno :!: :?: ;) ;) :) :) :D :D :lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
EDIT @njofra, ja bi ti preporucio da ne igras, mada mi neki osjećaj govori da ćemo pobijedit, a osjećaj me ne vara u zadnje vrijeme ;)

kobe
Kontakt:

Post Postao/la kobe » 11 dec 2009, 16:02

Kevin je napisao/la:
kobe je napisao/la:Evo pogledajte izvjestaj sa Sutjeska -Bosna ako vas zanima,imaju i izjave trenera.

nije Bosna Široki :lol: ;)Hvala Bogu Klebine da nije.
hhaha..jesi smješan sa ovim Klebine..prava fora nema šta.. :lol: :lol:
šta se hvataš koji k...c svaki put. :roll: .neznaš se zajebavat..kako se neno zna zajebavat..neno je pravi čovik...
volim i ja da se zajebajem ali još više volim da ubodem istinu i to je ovaj put prevagnulo.
Eto nešto lijepo da kažem vezano za vas je da vam želim pobjedu u sljedećem kolu ali ako je mason povrijeđen nemate šta tražiti kod FMP-a a s njim mislim da možete dobiti ove retarde kad smo ih mi dobili ovako osakaćeni.
P.S. Za ovog kloca advokata fidolinja samo da kežem da mu je ćaća uskouman i da on nema šta komentarisat kad ga niko ništa ne pita.

Imp
Kontakt:

Post Postao/la Imp » 11 dec 2009, 16:05

ŠB_Fidelis je napisao/la:Ne mogu da odlucim, hate or jealousy? :) U svakom slucaju, za uskoumnog pojedinca, svakako suvisno komentirati, pogotovo s obzirom da ne zna prihvatiti salu.
nema tu velikog razmisljanja,Obodvoje! :lol:
ps.tesko da ce te pobijedit na pecari pogotovo ne 20 razlike,a pustit vam necmo ;)

BlueSharks
Kontakt:

Post Postao/la BlueSharks » 11 dec 2009, 16:20

Sabit Hadžić
'Košarka nam tone, stvari se hitno moraju mijenjati'
"Čelni ljudi Bosne od mene su zahtijevali da garantujem osvajanje titule u bh. prvenstvu i bijeg sa posljednjeg mjesta u NLB ligi. To nijedan trener u Evropi ne bi mogao obećati, naročito što je ekipa sastavljena od igrača koje nisam ja angažovao".
Razgovarao: Edin Isanović
Bh. košarkaška reprezentacija doživjela je ugodne trenutke u vrijeme kada je sa klupe predvodio Sabit Hadžić. Tada smo redovno smo išli na kontinentalnu smotru. Odavno smo sa ovim stručnjakom dogovorili intervju za naš portal. Hadžić je bio krajnje otvoren po svakoj temi, odajući dojam čovjeka koji je razočaran činjenicom da nije dobio priliku da ponovo vodi KK Bosna ASA BH Telekom nakon odstupanja Vlade Vukoičića, iako je to istinski želio.

Možemo li tako reći?

Možemo! Ja sam 'Bosnaš' i žao mi je što nisam izabran za prvog šefa struke. Nije mi jednostavno kada vidim da su zakucani za dno tabele. Uvijek sam spreman pomoći kada za to imam priliku, sada sam bio slobodan, ali nažalost, nismo se dogovorili.

Zbog čega?

Čelni ljudi kluba od mene su zahtijevali da garantujem osvajanje titule u bh. prvenstvu i bijeg sa posljednjeg mjesta u NLB ligi. To nijedan trener u Evropi ne bi mogao obećati, naročito što je ekipia sastavljena od igrača koje nisam ja angažovao. Naravno, dao bih sve od sebe za povoljan ishod, ali teško je nešto 100% garantirati. Mislio sam završiti ovu i onda dobiti priliku u naredne dvije sezone, gdje bi sistemskim i kvalitetnim radom, siguran sam, došao do rezultata. No, nismo našli zajednički jezik i nisam sretan zbog toga.

Činjenica je da su rezultati Bosne ispod svih očekivanja. Po Vašem mišljenju, gdje je problem?

Situacija je jako teška. Po informacijama koje ja imam, plate igrača su za naše uslove relativno visoke. Kašnjenje jednog ili dva dohotka dovodi do nezadovoljstva u svlačionici, a to se oslikava na konačan rezultat. Nedostaje voljni momenat i motivacija. Gledao sam zadnjih četiri ili pet utakmica i samo u posljednjem dvoboju protiv FMP-a igrači su dali sve od sebe. Šehovac je jednom pametnom i mudrom igrom iskoristio sve slabosti suparnika, što je dovelo do trijumfa. Nadam se da će nastaviti sa pobjedama.

Vi ste trenutno bez posla, ima li konkretnih ponuda?

Tačno je da trenutno nisam trenerski angažovan. Oko Nove godine su česte smjene trenera, tako da očekujem da početkom 2010. godine bude ozbiljnijih ponuda.

Samo po sebi nameće se pitanje reprezentacije koja ponovo nije izborila odlazak na Evropsko prvenstvo, i to drugi put zaredom. Činjenica je da rejting polako opada, jer smo ranije bili redovni sudionici kontinentalnih smotri. Slažete li se sa konstatacijom da situacija nije dobra?

Slažem se u potpunosti. Prije svega treba napraviti dubinsku analizu i vidjeti gdje je problem. Potom treba razgovarati sa pojedinim igračima i utvrditi zbog čega neće da igraju za reprezentaciju. S druge strane, nadležne institucije trebaju voditi računa o državnoj selekciji u trenucima kada imaju pripreme, bar da imaju približne uslove kao i reprezentacije iz regiona. U vrijeme kada sam ja bio selektor, igra pod obručem dijelila je poziciju broj jedan sa nogometom, što se tiče popularnosti. Uvijek nam je dvorana bila puna. Danas to nije slučaj.

Publike je sve manje na tribinama.

Definitivno. Vidjeli ste da zanimanje gledalaca nije kao nekada. Da stvar bude još gora, mislim da je rukomet prestigao košarkau, što znači da je u ovom trenutku po popularizaciji u BiH tek na trećem mjestu, iako je jedino košarkaška reprezentacija izborila plasman na jedno veliko takmičenje. Stvari se pod hitno moraju mijenjati, jer smo upravo u ovom sportu imali evropskog prvaka.

Spomenuli ste period kada ste bili šef državne košarkaške selekcije. Kako danas gledate na to vrijeme?

Bilo je lijepih trenutaka. Sjećam se da je pola reprezentacije bilo iz domaće lige, a drugu polovinu činili su košarkaši koji igraju u inostranstvu. Redovno smo učestvovali na Evropskom prvenstvu. Sjećam se da smo jednom napravili niz od devet pobjeda i stvorila se takva atmosfera da ćemo na prvenstvu, mislim da je to bilo u Francuskoj, doći do medalje. No, na kontinentalnoj smotri vratili smo se u realnost. Naravno da je to bila utopija. Za vrhunske rezultate potrebno je mnogo više od talentirane generacije. Sve u svemu sa nostalgijom se sjetim pojedinih utakmica.

Čini se da imamo nedostatak mladih trenera i da se često angažiraju stručnjaci van granica BiH?

Dobro ste to primijetili. I to je jedan od faktora zbog koji nema zapaženih rezultata. Trener se konstantno mora educirati. Recimo u Hrvatskoj i Srbiji često se organizuju seminari na kojima se razmjenjuju iskustva. Kod naših istočnih susjeda dolaze i treneri iz NBA lige. Bilo je i ovdje seminara, ali nije dovoljno samo jednom godišnje organizovati edukaciju i očekivati progres.

Rad u omladinskim školama nije na zavidnom nivou?

Apsolutno. Treba se praktikovati da uz prvi tim dva ili tri mlađa igrača stalno dobijaju priliku. Čini mi se da se više ide za rezultatom i da se stvari gledaju od danas do sutra.
Strauss Junior

frenki
Kontakt:

Post Postao/la frenki » 11 dec 2009, 17:56

rakočević nema u ruci čarobni štapić, pa da digne bosnu toliko...takođe ni to drugo pojačanje...mada teško očekivati da uprava ubode s oba pojačanja :D
bosni predstoji teška, teška borba za pretposljednje mjesto i to je njena realnost...realnost je i da je kk široki za jednu stepenicu bolji i od takve pojačane bosne...jednostanvo imaju 10 igrača na koje ozbiljno mogu računati, za razliku od bosne...i tu bilo kakva priča da ćemo ih mlatnut 20 razlike na pecari izaziva, u najboljem slučaju, podsmijavanje...ne možemo im u sarajevu opelit, a ne tamo...a ne kažem da se u finalu plej-ofa (ako se bosna plasira :mrgreen: ) ne može desiti neki ludi dan, poseban dan, pa da bosna dobije na pecari (kao što se bar jednom dogodilo širokom u skenderiji), to je uvijek moguće, pogotovo u košarci...

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 11 dec 2009, 18:16

frenki je napisao/la:
rakočević nema u ruci čarobni štapić, pa da digne bosnu toliko...takođe ni to drugo pojačanje...mada teško očekivati da uprava ubode s oba pojačanja :D
bosni predstoji teška, teška borba za pretposljednje mjesto i to je njena realnost...realnost je i da je kk široki za jednu stepenicu bolji i od takve pojačane bosne...jednostanvo imaju 10 igrača na koje ozbiljno mogu računati, za razliku od bosne...i tu bilo kakva priča da ćemo ih mlatnut 20 razlike na pecari izaziva, u najboljem slučaju, podsmijavanje...ne možemo im u sarajevu opelit, a ne tamo...a ne kažem da se u finalu plej-ofa (ako se bosna plasira :mrgreen: ) ne može desiti neki ludi dan, poseban dan, pa da bosna dobije na pecari (kao što se bar jednom dogodilo širokom u skenderiji), to je uvijek moguće, pogotovo u košarci...
Ma onaj bosnas pise gluposti samo, za njega Bosna jedan dan moze pobijedit Lakerse, a sljedeci ne moze Hercegovac ;)

ipsa
Kontakt:

Post Postao/la ipsa » 11 dec 2009, 22:10

stvarno bosnas, ti bas opalis iz krajnosti u krajnost....nije ni cudo sto nam se onda rivali duplo vise smiju kad nas maznu u medjusobim duelima...ja bih se suzdrzao od takvih komentara s obzirom na situaciju u kojoj se jos uvijek nalazimo...
I feel devotion!!

Barney Stinson
Kontakt:

Post Postao/la Barney Stinson » 11 dec 2009, 23:13

bosnas tebe manta dobro ovih dana :mrgreen: :mrgreen:
19 - ђ - 11
HKK Široki - Sportski ponos Hercegovine

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.