FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
- gerdmuller
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
Shaq http://25.media.tumblr.com/366bb409155e ... o1_400.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Can http://24.media.tumblr.com/84eb94aeaaba ... o1_500.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
Can http://24.media.tumblr.com/84eb94aeaaba ... o1_500.gif" onclick="window.open(this.href);return false;
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
217.241 članova (koji plaćaju članarinu) ima Fc Bayern Munchen što to je za neki 7000 manje od rekordera Benfike iz Lisabona. Bitno je napomenuti da je od novembra 2012 pa do danas broj povećan za preko 30 000 tako da bi do nove godine (ako se nastavi ovakav rast) trebali preuzeti prvo mjesto i u ovom!!!
--------------- Neuer -----------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------
Lahm---Boateng---Martinez---Alaba
---------- Schweinsteiger ------------
-------Thiago ------- Götze-----------
---Robben ------------------ Ribery---
--------------- Lewa ------------------
Vidim da bas svakom smetaju dodavanja u odbrani.
Razlog je sto Schweinie nije igrao da pokupi to iz odbrane i da dalje gradi napad.
Drugi razlog je sto i Barca cesto sa 3 igraca pressing na odbranu vrsila pa je Neueru stalno vracana lopta, a Manu ne voli bas izbijati jer mu Dante uvijek pridje kod korner zastavice i forsira se igra od noge do noge.
Igrali smo bez klasicnog zadnjeg veznog tako da i ne cudi sto nije protok lopte iz odbrane u sredinu bio najbolji.
Bayern je najmocnije djelovao prvih pola sata i mogli su uvaliti mnogo vise.
Kad se uđe u 16 onda nema vise kratkih pasova, to se ili ubacuje na drugu ili suta. Komplikuju cesto.
Ja vjerujem da se Mandzo izboriti kod Pepa za prvih 11.
On je jednostavno takav tip igraca koji trci, bori se , uzore teren i opet mu ostane snage da postize golove.
Ako bude imao sezonu kao i proslu nema tog trenera koji ima hrabrosti da ga opet na klupi drzi.
Ni kralj rotacija Mancini.
Tako da bi se onda Muller morao boriti sa Arjenom za to krilo, Gotze i Kroos za 10, Riberyu niko meda na krilu ne moze, Lahm se u odbranu vraca, Schweinie u sredinu.
U bitnijim utakmicama Martinez u sredinu sa Schweinijem pa ce se onda Kroos, Gotze i Thiago boriti za mjesto playmakera. Uff ...
Samo nek ovi mladji stavljaju rezultate kluba na prvo mjesto i budu strpljivi ko Shaqiri.
Svaki igrac ce morati podici nivo igre da bi dobio vise minuta i ne sumnjam da ce Pepova 11-orka davati maximum protiv koga god igrali.
To se moglo na Heynckessovom Super-Bayernu vidjeti, svaki igrac je bio motivisan toliko da je djelovalo da su nam i stoperi brzi kao krila, da nam se krila vracaju kao da su bekovi mah simfonija na terenu.
Ni ujednom trenutku Bayern nije ranjivo izgledao a cijena takve postave je bio Destruktivac na sredini.
Mozda toga kod Pepa ne bude. Najvjerovatnije ce Schweinie morati kao i Busquets biti mjesavina kreatora igre i destruktivca.
Postali smo razmazeni ljudi, nek igraju i dok god pobjedjuju mi se ne smijemo zaliti a Pep jos za Poraza ne zna
.
Razlog je sto Schweinie nije igrao da pokupi to iz odbrane i da dalje gradi napad.
Drugi razlog je sto i Barca cesto sa 3 igraca pressing na odbranu vrsila pa je Neueru stalno vracana lopta, a Manu ne voli bas izbijati jer mu Dante uvijek pridje kod korner zastavice i forsira se igra od noge do noge.
Igrali smo bez klasicnog zadnjeg veznog tako da i ne cudi sto nije protok lopte iz odbrane u sredinu bio najbolji.
Bayern je najmocnije djelovao prvih pola sata i mogli su uvaliti mnogo vise.
Kad se uđe u 16 onda nema vise kratkih pasova, to se ili ubacuje na drugu ili suta. Komplikuju cesto.
Ja vjerujem da se Mandzo izboriti kod Pepa za prvih 11.
On je jednostavno takav tip igraca koji trci, bori se , uzore teren i opet mu ostane snage da postize golove.
Ako bude imao sezonu kao i proslu nema tog trenera koji ima hrabrosti da ga opet na klupi drzi.
Ni kralj rotacija Mancini.
Tako da bi se onda Muller morao boriti sa Arjenom za to krilo, Gotze i Kroos za 10, Riberyu niko meda na krilu ne moze, Lahm se u odbranu vraca, Schweinie u sredinu.
U bitnijim utakmicama Martinez u sredinu sa Schweinijem pa ce se onda Kroos, Gotze i Thiago boriti za mjesto playmakera. Uff ...

Samo nek ovi mladji stavljaju rezultate kluba na prvo mjesto i budu strpljivi ko Shaqiri.
Svaki igrac ce morati podici nivo igre da bi dobio vise minuta i ne sumnjam da ce Pepova 11-orka davati maximum protiv koga god igrali.
To se moglo na Heynckessovom Super-Bayernu vidjeti, svaki igrac je bio motivisan toliko da je djelovalo da su nam i stoperi brzi kao krila, da nam se krila vracaju kao da su bekovi mah simfonija na terenu.
Ni ujednom trenutku Bayern nije ranjivo izgledao a cijena takve postave je bio Destruktivac na sredini.
Mozda toga kod Pepa ne bude. Najvjerovatnije ce Schweinie morati kao i Busquets biti mjesavina kreatora igre i destruktivca.
Postali smo razmazeni ljudi, nek igraju i dok god pobjedjuju mi se ne smijemo zaliti a Pep jos za Poraza ne zna

Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
Bayern danas odigrao tzv. Sommerkick i zasluzeno pobjedio Barcu...
Ovu utakmicu isto tako ne treba uzimati za ozbiljno, jer treba biti realan i reci da je Barci nedostajalo vise do pola prve ekipe.
Jedva cekam utakmicu protiv Chelsea-ja da vidim kakvu ce taktiku pripremiti Mourinho. Ukoliko PEP u kosturu ostavi sistem Heynckesa i u isti ubaci jos neke svoje zamisli mislim da onda nema te ekipe koja ce uspjeti dobiti tu ekipu sa tim sistemom.
Ovu utakmicu isto tako ne treba uzimati za ozbiljno, jer treba biti realan i reci da je Barci nedostajalo vise do pola prve ekipe.
Jedva cekam utakmicu protiv Chelsea-ja da vidim kakvu ce taktiku pripremiti Mourinho. Ukoliko PEP u kosturu ostavi sistem Heynckesa i u isti ubaci jos neke svoje zamisli mislim da onda nema te ekipe koja ce uspjeti dobiti tu ekipu sa tim sistemom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Ove pripremne utakmice nikad ne treba previše uzimati ozbiljno, pa tako često iako se tokom sezone trudim svaku Bayernovu utakmicu pogledat, ove pripremne neke čovjek komotno može propustit.
Eto ova protiv Barce, sad Audi cup, tome se uvijek više pažnja može posvetiti. A u pripremnim samo od prilike vidiš, šta zapravo trener namjerava i kakvo je stanje ekipe.
Što se današnje utakmice tiče, ona je u početku ponudila dobar fudbal i svidjelo mi se to kako je naša ekipa u prvih pola sata igrala, redala šanse, imala više od igre, pa onda taj gol Lahma glavom, prosto nevjerovatno i možda najspektakularniji momenat na utakmici. Ali eto nekad prije se Lizarazu jednim golom glavom pobrinuo za spektakl u jednoj bundesligaškoj utakmici, a sada ga i Lahm uvali glavom (vrijedno će to dugo biti pomena, iako se radilo o prijateljskoj). I sad je i Lahm Kopfballungeheuer....
Generalno s većinom se na ovim pripremama može biti zadovoljno, a mislim da je možda najviše sviju iznenadio Boateng, koji ima velike šanse da bude standardan na stoperskoj poziciji. Možda pozicija Dantea i ne bude toliko više sigurna kao prije, jer možda se njegov stil Pepu uvijek ne svidi. Mandžo može imati isto problema da igra, ali jednostavno i on i Dante su takvi borci da na kraju trenera mogu prisilit da ih stavlja u tim. Mandžo je jedan od heroja i velikih dobitnika prošle sezone (takav tip igrača volim), ali jednostavno se mogu pojavit problemi u ovom sistemu, iako bi Pep morao njemu pružiti pravu šansu.
Dante je isto kod mnogih nas osvojio simpatije, i taj borbeni duh (isto kao kod Mandže) mi se i kod Brazilca sviđa. Samo problemi mogu nastati ako Pep odluči gurnut Martineza na stopera. Naime Boa odlično igra, nije onda njega tako lako ostavit na klupi. I onda odjednom imamo rasplamsanu borbu za stoperske pozicije. Schweini bi mislim skoro pa sigurno trebao dobiti ofanzivniju poziciju, pa će igrati neku osmicu. Za početak bi Thiago mogao ostati ta šestica. Lažna devetka će mislim isto biti forsirana, s tim da će Pep vjerovatno koristit i Mandžukića, a to će biti više slučaj ako ova prva opcija ne bude davala rezultata (tada će neko Pepu nešto šapnut, ako se sam ne sjeti, a znamo već da ima takvih dovoljno kod nas u klubu....
).
Ribery je nevjerovatno motivisan i čak bi mogao sjajnu prošlu sezonu nadmašit. On već sad gori i prosto mu sve polazi za rukom, a zamislite tek kada velike i prave utakmice dođu....
Eto ova protiv Barce, sad Audi cup, tome se uvijek više pažnja može posvetiti. A u pripremnim samo od prilike vidiš, šta zapravo trener namjerava i kakvo je stanje ekipe.
Što se današnje utakmice tiče, ona je u početku ponudila dobar fudbal i svidjelo mi se to kako je naša ekipa u prvih pola sata igrala, redala šanse, imala više od igre, pa onda taj gol Lahma glavom, prosto nevjerovatno i možda najspektakularniji momenat na utakmici. Ali eto nekad prije se Lizarazu jednim golom glavom pobrinuo za spektakl u jednoj bundesligaškoj utakmici, a sada ga i Lahm uvali glavom (vrijedno će to dugo biti pomena, iako se radilo o prijateljskoj). I sad je i Lahm Kopfballungeheuer....

Generalno s većinom se na ovim pripremama može biti zadovoljno, a mislim da je možda najviše sviju iznenadio Boateng, koji ima velike šanse da bude standardan na stoperskoj poziciji. Možda pozicija Dantea i ne bude toliko više sigurna kao prije, jer možda se njegov stil Pepu uvijek ne svidi. Mandžo može imati isto problema da igra, ali jednostavno i on i Dante su takvi borci da na kraju trenera mogu prisilit da ih stavlja u tim. Mandžo je jedan od heroja i velikih dobitnika prošle sezone (takav tip igrača volim), ali jednostavno se mogu pojavit problemi u ovom sistemu, iako bi Pep morao njemu pružiti pravu šansu.
Dante je isto kod mnogih nas osvojio simpatije, i taj borbeni duh (isto kao kod Mandže) mi se i kod Brazilca sviđa. Samo problemi mogu nastati ako Pep odluči gurnut Martineza na stopera. Naime Boa odlično igra, nije onda njega tako lako ostavit na klupi. I onda odjednom imamo rasplamsanu borbu za stoperske pozicije. Schweini bi mislim skoro pa sigurno trebao dobiti ofanzivniju poziciju, pa će igrati neku osmicu. Za početak bi Thiago mogao ostati ta šestica. Lažna devetka će mislim isto biti forsirana, s tim da će Pep vjerovatno koristit i Mandžukića, a to će biti više slučaj ako ova prva opcija ne bude davala rezultata (tada će neko Pepu nešto šapnut, ako se sam ne sjeti, a znamo već da ima takvih dovoljno kod nas u klubu....

Ribery je nevjerovatno motivisan i čak bi mogao sjajnu prošlu sezonu nadmašit. On već sad gori i prosto mu sve polazi za rukom, a zamislite tek kada velike i prave utakmice dođu....

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- amel10071988
- Kontakt:
Samo nek on vrati Lahm-a gdje mu je i mjesto, jucer Rafinha igra beka a nigdje ga nema, a vidljivo je i na terenu da čak ni Lahm ne konta šta Pep od njega hoce pa se vrati i na krilo, usporedbe radi, mali Alaba je bio ofanzivniji od Lahm-a a defanzivniji od Rafinhe, i ma kolko Pep htio igrati napadački fudbal, mislim da je previše riskantno ostaviti 2 štopera pozadi a igrati ofanzivnije sa bekovima a na 6-tici da igra Thiago
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
- Bayern@heart
- Kontakt:
Prošla su tačno dva mjeseca od ovog 
Osjećaj i dalje fantastičan i ponosan
Još jednom Danke Don JUPP HEYNCKES
P.S
Goetze se vjerovatno sutra priključuje ekipi na trening jedva čekam da ga vidim u crvenom dresu

Osjećaj i dalje fantastičan i ponosan

P.S
Goetze se vjerovatno sutra priključuje ekipi na trening jedva čekam da ga vidim u crvenom dresu
Bayern@heart je napisao/la:Prošla su tačno dva mjeseca od ovog
Osjećaj i dalje fantastičan i ponosanJoš jednom Danke Don JUPP HEYNCKES
P.S
Masala,uh zestoko ce biti sigurno ce zakuhati.

PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
Rafinja definitivno nemože u kontinuitetu odgovoriti zahtjeve na desnom bočnom ni fizički ni psihički ali da pokrije nekih pola sata može,znači Lam obavezno nazad,srednji red pep će valjda sredit to jer ima veliki izbor a što se tiče napada ja bih igrao sa Mandžom kao najisturenijim pa ako ne ide nek mijenja,u suštini nije mi bitno ko igra samo da pobjeđujemo i dobro igramo i još nešto ja mislim da za Arijena neće biti mjesta čini mi se da se on ne mijenja što se tiče držanja lopte volio bih da griješim mislim da će tekma protiv BVB u subotu dati odgovore na još neka pitanja...
- GazijaKalesija
- Kontakt:
Otkako je sedmog svibnja 2008. godine na Santiago Bernabeuu Real u domaćoj pobjedi (4-1) nadmašio momčad Franka Rijkaarda u posjedu lopte (50.3-49.7%), Barcelona je nanizala 309 utakmica s dominacijom u toj statističkoj kategoriji.
Za neprekinuti je niz osobito zaslužan Josep Guardiola koji je naslijedio Nizozemca: kroz četiri je sezone avangardni trener vezao 247 utakmica s prevladavajućim posjedom lopte na Barçinoj klupi. Niz koji je nastavio njegov prijatelj i nasljednik Tito Vilanova lanjske sezone prekinuo je upravo Guardiola, koji je pak produljio osobnu seriju.
Bayern je u reprizi polufinalnog dvoboja lanjske Lige prvaka slavio 2-0 i pritom loptu u posjedu držao 54% vremena.
U proljetnim dvama dvobojima, koje je Bayern apsolvirao s ukupnom prednošću 7-0, kasniji su europski prvaci imali loptu u posjedu tek 41% vremena.
Za neprekinuti je niz osobito zaslužan Josep Guardiola koji je naslijedio Nizozemca: kroz četiri je sezone avangardni trener vezao 247 utakmica s prevladavajućim posjedom lopte na Barçinoj klupi. Niz koji je nastavio njegov prijatelj i nasljednik Tito Vilanova lanjske sezone prekinuo je upravo Guardiola, koji je pak produljio osobnu seriju.
Bayern je u reprizi polufinalnog dvoboja lanjske Lige prvaka slavio 2-0 i pritom loptu u posjedu držao 54% vremena.
U proljetnim dvama dvobojima, koje je Bayern apsolvirao s ukupnom prednošću 7-0, kasniji su europski prvaci imali loptu u posjedu tek 41% vremena.

U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
kopitari ajmo izbacite ta minijaturna jajca na sunce i predložite kakvu okladu za subotu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
BVB, Liverpool, Atletico, Basel - pozitivna strana nogometa
Buyern, PSG, Shity, Chelsky, Jube, Real M - ružna strana nogometa
- anelbavarac
- Kontakt:
Ako me sjecanje sluzi jedan vas je p.opusio opkladu i nije ispunio obecano,tako da kada ispunite prethodnu opkladu mozemo pricati o novojBlaszczykowski je napisao/la:kopitari ajmo izbacite ta minijaturna jajca na sunce i predložite kakvu okladu za subotu.

- gerdmuller
- Kontakt:
Kad se uzme u obzir da nas zadnjih 5 tekmi niste dobili svaka ti cast na hrabrostiBlaszczykowski je napisao/la:kopitari ajmo izbacite ta minijaturna jajca na sunce i predložite kakvu okladu za subotu.

"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
gerdmuller je napisao/la:Kad se uzme u obzir da nas zadnjih 5 tekmi niste dobili svaka ti cast na hrabrostiBlaszczykowski je napisao/la:kopitari ajmo izbacite ta minijaturna jajca na sunce i predložite kakvu okladu za subotu.Ja nekako imam osjecaj da ce penali odluciti pobjednika.
Ovo bayo glatko uzima .
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- amel10071988
- Kontakt:
Guardiola izjavio da namjerava da smanji kadar nakon utakmice sa Dortmundom sjest ce za sto zajedno sa Samerom i razgovarati, pored Luis Gustava pominje se da bi klub mogli da napuste jos Xerdan Shaqiri, Patrick Weiser, Emre Can i onaj sto mu prezime neznam izgovoriti Wei......
Sve bi mogao nekako podnijeti ali Shaqirija NEDAM

Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju
- anelbavarac
- Kontakt:
Ti nabrojani osim Gustava bi jedino mogli na pozajmice,a prodaja sigurno ne dolazi u obzir.
- Blaszczykowski
- Kontakt:
Ja sam svoju okladu s Bilalom uredno ispunio, ostalo not my stvar. Onda hoćemo o recimo potpis? Gerd ponuda vrijedi i za tebe .anelbavarac je napisao/la:Ako me sjecanje sluzi jedan vas je p.opusio opkladu i nije ispunio obecano,tako da kada ispunite prethodnu opkladu mozemo pricati o novojBlaszczykowski je napisao/la:kopitari ajmo izbacite ta minijaturna jajca na sunce i predložite kakvu okladu za subotu.
Hans J. Watzke - HEROJ, A NE ZLOČINAC!
Ovo se oni oporavljaju od onog gola Robbenovog u 90 minuti pa svaki put kad ga vide padaju u trans pa ne znaju sta pisu.
To je šok veliki koji ima velike posljedice.

Evo iz jos jednog ugla.

Dominacija se nastavlja

If you know what I mean

To je šok veliki koji ima velike posljedice.

Evo iz jos jednog ugla.

Dominacija se nastavlja

If you know what I mean

Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.
- anelbavarac
- Kontakt:
Eh ovako,ako izgubimo od vas ja ti dajem svoju sifru i imas pravo da stavis potpis koji zelis na mjesec dana i avatar takodjeBlaszczykowski je napisao/la:Ja sam svoju okladu s Bilalom uredno ispunio, ostalo not my stvar. Onda hoćemo o recimo potpis? Gerd ponuda vrijedi i za tebe .anelbavarac je napisao/la:Ako me sjecanje sluzi jedan vas je p.opusio opkladu i nije ispunio obecano,tako da kada ispunite prethodnu opkladu mozemo pricati o novojBlaszczykowski je napisao/la:kopitari ajmo izbacite ta minijaturna jajca na sunce i predložite kakvu okladu za subotu.

Kako sam gledao ove priateljske tekme cini mise da Can, Weiser ili ce ici na posudbu ili ce biti prodani, da ce Weirauch ici u drugi tim, te da ce Contento biti prodan jer nikako ne odgovrara Pepu, tak oda bi se u sezonu trebalo krenuti sa 24 igraca.amel10071988 je napisao/la:Guardiola izjavio da namjerava da smanji kadar nakon utakmice sa Dortmundom sjest ce za sto zajedno sa Samerom i razgovarati, pored Luis Gustava pominje se da bi klub mogli da napuste jos Xerdan Shaqiri, Patrick Weiser, Emre Can i onaj sto mu prezime neznam izgovoriti Wei......![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.