Rekonstrukcija stadiona u BiH

NeRi_K
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la NeRi_K » 23 jul 2013, 15:11

I po meni je i vise nego apsurdno pricati o nekim velikm projektima kad su nasi stadionu u pitanju. Do sada smo pogledali veliki broj projekata za vecinu stadiona u BiH, ali se nazalost nista nije napravljeno.

Iako sam iz bihaća ja bih bio najsretniji da Zeljeznicar dobije stadion po projektu koji gledamo zadnjih dana, ali definitivno u ovome trenutku to nije realno ocekivati. Svi klubovi u BiH, pa tako i Zeljeznicar treba da budu usmjereni na faznu izgradnju stadiona. Vjerujem da je bilo vise volje do sada je na Grbavici mogla niknuti jedna super moderna tribina umjesto one drvene gdje bi se nalazili svi potrebni sadrzaji, pa onda kasnije razmisljati sta i kako dalje.
Službena web stranica NK "Jedinstvo" Bihać: www.****

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 23 jul 2013, 15:19

slika
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 23 jul 2013, 15:47

koševo jedino ne treba nadogradnju tribina, ima odlican kapacitet, i prostorno je "najkomotnije" uz to NIJE privatno vlasnistvo kluba ili pojedinca.... ogroman parking prostor i prostor za daljnju nadogradnju i izgradnju :)
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

kupajte se u smradu titula koje niste osvojili!

31 31 31 31 31 31 31

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 23 jul 2013, 16:06

Hoće ljudi fan shop od hiljadu kvadrata :lol: :lol: :lol: Pa vi gori od nas.
DRUG NEBI TI PUNCA

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 23 jul 2013, 16:17

Sto se tice stolica na BP, iste stolice su stavljene i na jug i sjever kao i na istok i zapad. Cak su na jug i sjever stavljene kasnije.
Stolice su izblijedile najvise na sjeveru, a razlog je jednostvan - sunce. Sjeverna tribina se nalazi na najjačem udaru sunca tokom dana i zbog toga najvise i blijede stolice. To nema veze sa kisom ili nekim drugim stvarima.
Cijena stolica se izmedju ostalog odredjuje i prema tome da li i kojom brzinom blijede na suncu ;)
Pravda za flash-a!!!

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 23 jul 2013, 16:42

htcxone je napisao/la:koševo jedino ne treba nadogradnju tribina, ima odlican kapacitet, i prostorno je "najkomotnije" uz to NIJE privatno vlasnistvo kluba ili pojedinca.... ogroman parking prostor i prostor za daljnju nadogradnju i izgradnju :)
Sve to stoji,ali ja mislim da će oni rekonstruisati stadioni koji savez predlozi,a ako se bude gledalo u interesu reprezentacijE,onda bi to trebalo biti BP jer je velika mana Koseva atleska staza :S i opet stoje izjave reprezentativaca da im je najbolje na BP i da im godi to sto su tribine blizu terena
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 23 jul 2013, 18:57

sagitarius je napisao/la:
htcxone je napisao/la:koševo jedino ne treba nadogradnju tribina, ima odlican kapacitet, i prostorno je "najkomotnije" uz to NIJE privatno vlasnistvo kluba ili pojedinca.... ogroman parking prostor i prostor za daljnju nadogradnju i izgradnju :)
Sve to stoji,ali ja mislim da će oni rekonstruisati stadioni koji savez predlozi,a ako se bude gledalo u interesu reprezentacijE,onda bi to trebalo biti BP jer je velika mana Koseva atleska staza :S i opet stoje izjave reprezentativaca da im je najbolje na BP i da im godi to sto su tribine blizu terena
ali opet to je stadion celika a ovo je drzavni i tu je razlika :))

31 31 31 31 31 31 31

romeo
Kontakt:

Post Postao/la romeo » 23 jul 2013, 19:14

Opstinski stadion je BP.
Volimo Čelik i oči nam se cakle !

macak_
Kontakt:

Post Postao/la macak_ » 23 jul 2013, 19:55

cuj drzavni :lol:

Hajde ti lave prati juventusa, okani se bh fudbala ;)
Pravda za flash-a!!!

htcxone
Kontakt:

Post Postao/la htcxone » 23 jul 2013, 20:01

macak_ je napisao/la:cuj drzavni :lol:

pa jel opstina DIO BRZAVE??? drzavna jedinica'?? nemoj vise molim te!

31 31 31 31 31 31 31

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 23 jul 2013, 20:16

htcxone je napisao/la:
macak_ je napisao/la:cuj drzavni :lol:

pa jel opstina DIO BRZAVE??? drzavna jedinica'?? nemoj vise molim te!
Mozda je i kantonalni,mozda federalni?
Drzavno trenutno nije nista dok se gospoda ne dogovori.
Sto bi drzava uzimala sebi stadion.Imas lijepo nize organe vlasti koji time upravljaju.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

BRIGATE ROSSONERE
Kontakt:

Post Postao/la BRIGATE ROSSONERE » 24 jul 2013, 08:54

FliX je napisao/la:
denirob je napisao/la: evo slika sa danasnje utakmice likce-cibalia 2-0. kad samo vidim ove bljede "roze" stolice na jugu i sjeveru dodje mi da povratim. imam boljku u ocima kad su upitanju stolice na jugu i sjeveru. znam da vecina ljudi to ni neprimjeti al ova razlika u boji stolica izmedju istoka i zapada naspram juga i sjevera su mi ocajne. pa nemoraju ni dizat jug i sjever. sto se tice zenice i celika ovakav stadion ove velicine je perfektan sto se tice kapaciteta i svega... gledajuci trenutnu situaciju. naravno kad bi celik sad bio na nivou zelje rezultatski i konstantno bio prvak vice-prvak, te svake godine igro predkola evropskih takmicenja, onda bi nam veci stadion komotno mogo jer bi ga ispunjavali na svakom derbiju, i svaku evropsku utakmicu. al ovako kako je nek ostane sto se tice celika kapacitet isti. al sto bi ja volio da eto ovih 90000 koliko ce dobit uloze kolko vec treba od tih para za identicne stolice ko na zapad i istoku, il **** mater nek ih prefarbaju u crveno, kako bi stadion tek onda ljepo izgledo, kako bi to crvenilo se isticalo ljepo. al mora u nas bit nesto retardirano u svemu i nista ured 100% zavrseno nije. mene ove pink roze :lol: stolice iritiraju godinama i evo bas sam postavio jednu sliku gdje se mogu vidit ove novije crvene stolice ko na zapadu i istoku stavljene kao zamjenu za ove usrane ruzne na jug/sjeveru nakon sto su pocupane il slomljene pa su bili primorani da ih zamjene za reprezentaciju. eh sta bi dao da sve stolice urade ovako, jel ima jos iko da ga ovo iritira il sam ja jedini, posto nikad nisam cuo nekog da spomene ista u vezi toga. vjerjute bp bi jos toliko ljepse izgledalo a to je skroz jeftina investicija kao sto kazem na kraju dana mogu ih ofarbat samo ba to se moze u roku 3 dana uradit za skrooooz male pare. evo dole slika primjera
Ako hoces da ti stolice ne blijede, moras natkrit tribinu.. meni boja ne smeta. Mislim ima veci stvari, kao sto je podizanje juga i sjevera u visinu zapada.
I samo za Info stolice ne mozes farbati jer je to sizifov posao zato je bolje nove staviti ako tribine natkrijemo a ove blijede pokloniti za ragbi Stadion

Mirexyl
Kontakt:

Post Postao/la Mirexyl » 24 jul 2013, 13:10

Bolje davati svaki mjesec 1 KM il' 2 KM za rekonstrukciju ili izgradnju nečega u državi nego za TV pretplatu.
"Neka" nas ima 3 miliona u državi.

3.000.000 * 1 = 3.000.000 KM (jedan mjesec)
3.000.000 * 12 = 36.000.000 KM (jedna godina)

Da je ovo uvedeno, šta ja znam, prije deset godina. Sada u tom nekom budžetu bi imali 360.000.000KM mogli bi napravit' 10 stadiona, a ne jedan rekonstruisat'.
posjetite http://www.realmadridcf.info/

Head
Kontakt:

Post Postao/la Head » 25 jul 2013, 11:54

http://www.fcsarajevo.ba/vijesti/uskoro ... ovini/1098" onclick="window.open(this.href);return false;
1946

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 25 jul 2013, 12:40

Ko je radio ovaj projekat opasnom se gudrom lupa.
DRUG NEBI TI PUNCA

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 25 jul 2013, 12:45

Neka se i pisu ovakve stvari samo da se daje na znanje i ne zaboravlja potreba za novim stadionom, iako mi svi znamo da ni od popravke Koseva i Grbavice nema nista.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 jul 2013, 16:04

Mirexyl je napisao/la:Bolje davati svaki mjesec 1 KM il' 2 KM za rekonstrukciju ili izgradnju nečega u državi nego za TV pretplatu.
"Neka" nas ima 3 miliona u državi.

3.000.000 * 1 = 3.000.000 KM (jedan mjesec)
3.000.000 * 12 = 36.000.000 KM (jedna godina)

Da je ovo uvedeno, šta ja znam, prije deset godina. Sada u tom nekom budžetu bi imali 360.000.000KM mogli bi napravit' 10 stadiona, a ne jedan rekonstruisat'.
Dajemo mi puno vise od te popisane marke. Dajemo kroz poreze, a stadiona nigdje. Guzonje ulazu u vlastite guzice. Da barem oce otvoriti tvrtke u kojima ce zaposliti mase ljudi oprostio bi im svaku ukradenu marku, ali ne, oni guraju u svoje dzepove i onda to trose na svoj zivot. I ovi sto imaju tvrtke ne placaju radnike i te im tvrtke uglavnom sluze za pranje love. Nacekat cemo se mi vremena da dodje vrijeme kad se nasi novci budu trosili na ono sto mi zelimo.

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 25 jul 2013, 16:22

Inspektor UEFA-e obišao Bilino polje koje brzo postaje novo gradilište

slika

Europska fudbalska unija ( UEFA) spremna je uložiti sredstva u rekonstrukciju jednog stadiona u BiH na kojem bi igrala državna reprezentacija. Tim povodom, inspector i ekspert UEFA-e za stadione Trygve Borno obišao je i stadion Bilino polje u Zenici. Direktor NK Čelik Alija Porča i zenički načelnik Husejin Smajlović upoznali su predstavnika UEFA sa trenutnim stanjem Bilinog polja i radovima koji su proteklih mjeseci izvršeni na stadionu. Predstavnik UEFA poseban interes pokazao je za detalje planiraniranih radova na rekonstrukciji stadiona i njegovom faznom proširenju. Sa planovima proširenja Bilinog polja, Borno je upoznat na prezentaciji projekta koja je ovom prilikom organizovana u prostorijama NK Čelik.

Prema potvrđenim informacijama skora rekonstrukcija Bilinog polja podrazumijeva uklanjanje postojećih “južne” i “sjeverne” tribine, te izgradnju novih, savremenih tribina, čime će se kapacitet stadiona Bilino polje uvećati za preko 6.000 gledalaca.
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 25 jul 2013, 16:52

Nekako mi najrealnije djeluje da ce UEFA pomoci Grbavici, jer je u nagorem stanju. Ova dva stadiona jos mogu da koriste svrsi, a Grbavica ne moze ni da primi kadetsku reprezentaciju.

thegunn
Kontakt:

Post Postao/la thegunn » 25 jul 2013, 16:55

vivaILchelik je napisao/la:Inspektor UEFA-e obišao Bilino polje koje brzo postaje novo gradilište

slika

Europska fudbalska unija ( UEFA) spremna je uložiti sredstva u rekonstrukciju jednog stadiona u BiH na kojem bi igrala državna reprezentacija. Tim povodom, inspector i ekspert UEFA-e za stadione Trygve Borno obišao je i stadion Bilino polje u Zenici. Direktor NK Čelik Alija Porča i zenički načelnik Husejin Smajlović upoznali su predstavnika UEFA sa trenutnim stanjem Bilinog polja i radovima koji su proteklih mjeseci izvršeni na stadionu. Predstavnik UEFA poseban interes pokazao je za detalje planiraniranih radova na rekonstrukciji stadiona i njegovom faznom proširenju. Sa planovima proširenja Bilinog polja, Borno je upoznat na prezentaciji projekta koja je ovom prilikom organizovana u prostorijama NK Čelik.

Prema potvrđenim informacijama skora rekonstrukcija Bilinog polja podrazumijeva uklanjanje postojećih “južne” i “sjeverne” tribine, te izgradnju novih, savremenih tribina, čime će se kapacitet stadiona Bilino polje uvećati za preko 6.000 gledalaca.

druze kad bi se mogle znati zvanicne informacije..hvala

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.