Slazem se potpuno. Samo kad pomislim na onaj mec protiv Mexika kako je momak igro, i to sa ne puni 20.risha1988 je napisao/la:Ma meni je žao onog malog Bešića svališe ga u Mađarsku a dečko je izmislio fudbal za one našE reprezentativce što griju klupu... Pošalju ga u mladu da igra a davno ih prevazišao...sajo10 je napisao/la:Otkad ja govorim da je Besic za Zahirovica izmislio fudbal ali eto ljudi zavolili Zahirovica kao i Susic i nema promjene!![]()
Adnan Zahirović
Re: Adnan Zahirović
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
Alternativa do kraja kvalifikacija je general pukovnik Elvir Rahimic,on ce to iznijeti bez ikakvih problema.Paralelno s tim selektor ima zadatak da nadje jos koje rijesenje za tu poziciju.Na kraju nkrajeva,ako zapne to moze sto puta bolje od Zahe odigrati i Sejo Salihovic.AllGunsBlazing je napisao/la:Koje su alternative? Svraka, Sesar? Hadzic? Zadnji put kad sam provjerio nije Austrijska liga bila nista posebno, mozda u rangu ove druge Njemacke. Kolasinac nece da igra za nas, to je valjda svima ocigledno. Cocalic nikad nije igra u repki, zar je moguce da toliko selektora ne vidi tu kvalitetu?
Tako kazu "strucnjaci" sa forumaAllGunsBlazing je napisao/la:To bi znacilo da mi na poziciji defanzivnog veznog imamo Besica koji igra u Madjarskoj ligi(malo kvalitetnija od ove nase) imamo Hadzica(koji u odnosu na nasu igra u dobroj, ali u odnosu na drugu Njemacku i nije nesto) te Cocalica kojeg ni jedan selektor nije zvao. I onda Zahirovic ne valja

Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
alternative treba trazit jer ce bit kasno kad se vrati u PL,a ocito je da je lakse prodat polovan hyundai nego njega koliko god mu reprezentacija pomogla
Momci,uzet cu za pravo da napisem ovo posto skoro na svaku utakmicu reprezantacije idem od njenog osnivanja i nikad nisam propustio ni jednu gostujucu koja je bila u tv prijenosu.Adnan Zahirovic je u nasoj reprezentaciji bio nesto kao treci stoper tj.igrao je samo u defanzivi a sto se tice ofanzivnog dijela nije dao nikakav doprinos,krije se iza protivnickih igraca da ne primi loptu pa je Spaha milion puta bio prinudjen da on iznese loptu ili je jednostavno napuca prema Dzeki a to je bio Adnanov zadatak da primi loptu od stopera i dalje je proslijedjuje prema veznom redu.Danasnji zadnji vezni mora biti igrac koji je podjednako dobar i u ofanzivi i u defanzivi.Sta recimo kad jak protivnik(a to ce se desiti kad tad)zatvori i Pjanica i Miskete?E tad zadnji vezni ima zadatak da nekako dobaci loptu do napadaca,pa makar malo i rizikovao iduci naprijed.Adnan Zahirovic to ne moze a mi hocemo i jesmo vrlo ozbiljna reprezentacija.
to i jest stvar sa modernim zadnjim veznim .. zahirović to nije . trudi se on i zalaže , ali sve u odbrani samo . on je onaj klasični zadnji vezni , nešto kao Rahimić , samo služi kao treći stoper , jedino što igra malo ispred druge dvojice . loptu jednostavno samo dodaje najbližem igraču. netko reče da Hadžić zna dobro ubacivati ?
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Po definiciji defanzivni vezni je defanzivan. Te moderne sto vi spominjete su pozicija Mede, a ne Zahirovica. Svaka ekipa ima jednog igraca koji ne igra naprijed. Pogledas Bayern, pogledas Borussiju. Bender u Borussiji ne radi nista naprijed, zato je uvijek nazad. Ali mi odjednom gajimo nekakav ''moderan'' fudbal, a glavni spic nam sidras i dalje. Onda koristimo Misketa koji je DALEKO od modernog fudbalera. Da ne spominjem Begovica modernog golmana.
Celik!3,2,2.
- legenda reala
- Kontakt:
Žalosno je da standardni reprezentativac(i to jedan od najstandardniji) 15-te reprezentacije Svijeta, ide na probe u drugoligaše

Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
Samo sam to htio i ja napisati... Adnanu svaka cast , stvarno me nikad nije razocarao niti nesto posebno podbacio. Ali ocigledo da momak nema neki kvalitet mi mora da smo subjektivni po tom pitanju i to je to. Jer je nemoguce da ga do sad neko nije zamjetio pa makar neki standardni klub iz lige petice ili neke ok lige kao sto je bila rusija ili ukrajna il sta ti ja znam ,nista vise ... Ide covjek na probe u cvajtu to je malo tuzno. Nadam se da ce iz svega ovog izac jos jaci , ja mu zelim svu srecu svijeta. Ali zelim isto tako da njegovu poziciju makar proba popunit hadzic koji je igra dobro pripreme sa klubom igra u finoj ligi i mlad je nista vise. Zasluzuje makar priliku , zahirovica uvijek mozemo vratit ako nista.... A sto se tice njegovog profila igraca da on je klasicni staromodni DM meni to ne smeta , ali ocito je da takvi igraci vise ne pale u modernom fudbalu. Jer zaista njegove tehnicke kvalitete nisu na nekom nivou danas se od svakog igraca trazi da moze povuc loptu makar malo i dodat. Sve u svemu ovo je porazavajuce za nasu repku nista vise , a ponavljam zahi zelim sve najbolje. Pojma nemam kakav je bohum i kakve su im sanse za ulazak u prvu al mislim da je to sve tanko. Pogotovo je tanko za ovakvu repku kakvu mi imamo, zaista ne mogu da prezalim zlatana kakva bi mi samo ekipa bili da imamo i njega...legenda reala je napisao/la:Žalosno je da standardni reprezentativac(i to jedan od najstandardniji) 15-te reprezentacije Svijeta, ide na probe u drugoligaše![]()
Idealna prilika za Hadzica da sad uskoci u repku na zahirecevovo mjestu u veznom i sebi zacementira.
Jer ako sebi nemozes naci mjesto u nekom timu iz prve lige, nemas sta traziti ni u repci. tacka.
Jer ako sebi nemozes naci mjesto u nekom timu iz prve lige, nemas sta traziti ni u repci. tacka.
"Ali, kad dođeš u Zenicu, ne da ti se ne igra, više ti se ni ne živi" : ivica osim za jutarnje novine
Vala i Nalchik je igrao u drugoj ligi, pa je ovaj opet bio u startnoj postavi, tako da to propada.
Čelik Zenica 1945
Ovo je odlicna prilika za Zahirovica, Bochum je klub koji ima tradiciju i odlicne navijace, te super trenera legendu njemackog fudbala Petera Neureurer-a. Ako potpise ugovor sa njima vidim ga za najvise dvije godine u Bundesligi.
Pa nije baš ni austrijska liga neka snaga u odnosu na Cvajtu, realno...Konzerva je napisao/la:Idealna prilika za Hadzica da sad uskoci u repku na zahirecevovo mjestu u veznom i sebi zacementira.
on realno pitanje je bil mogao imedju 18 igraca.Head je napisao/la:Bolje mu je da je otis'o u Dinamo Zagreb.
na zadnjem veznom do ove sezone dinamo je imao kovacica,prije toga badelja koji su za zahu dr.sc a vjerovatno ce im isplivati neki novi kvaltetan igrac(antolic,leko vec u godinama.ademi) koji ce kostat i koga ce htjet
a ovo nije rijeseno s bohumom,on ide na probu i moguce je da ne zadovolji
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
Ovaj Ciza poredi pogresne igrace. To je ono sto mnogi ne shvataju. Mi igramo sa tri vezna, i jednim spicem(s tim da Vedo ide od spica do krila). Jedan je pravi klasicni defanzivni vezni, tj. Zaha, onda tu imamo MEdu koji igra i naprijed i nazad. I Badelj je taj igrac, nije on defanzivni vezni. Sve velike ekipe imaju igrace koji su samo klasicni defanzivni vezni. Najbolji primjer je Arteta koji je odlican ofanzivni igrac, ali to ne stigne raditi jer mora pokrivati nazad. Ali se samo mi moramo praviti pametni i pricati da igramo taj neki moderni fudbal.
Nije bitna ekipa u kojoj igra vec ekipe protiv kojih igra, a vjerujem da su ekipe iz druge Njemacke lige jace i od Austrijskih, a sigurno od Madjarskih i Hrvatskih odnosno nasih.
Nije bitna ekipa u kojoj igra vec ekipe protiv kojih igra, a vjerujem da su ekipe iz druge Njemacke lige jace i od Austrijskih, a sigurno od Madjarskih i Hrvatskih odnosno nasih.
Celik!3,2,2.
ne govorim ja o zahinom statusu reprezentativca,neka ga dok ne dodje bolji.
ali ove stvari pokazuju da mu je kvaliet upitan.S 24 godine trazis klub koji ce te prihvatiti po bilo koju cjenu u evorpi,od druge ruske,diamo minska,do probe u bohumu,i u kojem ce igrati a ne samo voditi da je clan istog.Vidjecem odokle ce ovako a u prilog mu ide da je reprezentativac standardan.
i on u bohum ne dolazi ni kao pojacanje i neko ko im stvarno treba,nego na probu kao no name igrac,moze zadovoljit a i ne mora,moze napredovat a i ne mora.S obzirom na raniju njegovu karjeru dovoljna je da otvori sumnju na sta ce ovo izac i ako slucajno i ostane u bohumu.Mada bi volio da se varam
ali ove stvari pokazuju da mu je kvaliet upitan.S 24 godine trazis klub koji ce te prihvatiti po bilo koju cjenu u evorpi,od druge ruske,diamo minska,do probe u bohumu,i u kojem ce igrati a ne samo voditi da je clan istog.Vidjecem odokle ce ovako a u prilog mu ide da je reprezentativac standardan.
i on u bohum ne dolazi ni kao pojacanje i neko ko im stvarno treba,nego na probu kao no name igrac,moze zadovoljit a i ne mora,moze napredovat a i ne mora.S obzirom na raniju njegovu karjeru dovoljna je da otvori sumnju na sta ce ovo izac i ako slucajno i ostane u bohumu.Mada bi volio da se varam
Zadnja izmjena: ciza, dana/u 24 jul 2013, 21:49, ukupno mijenjano 1 put.
- AllGunsBlazing
- Kontakt:
U 24-oj je Rahimaga igrao u Anziju, i igrao i u 25-oj, pa je opet napravio fantasticnu karijeru. Tako da ja necu jos uvijek zakljucivati da li ce njegova karijera biti prosjek ili nesto iznad.
Celik!3,2,2.
''Odbrambeni vezni igrač je središnji vezni igrač koji je postavljen ispred središnjih odbrambenih igrača zbog odbrambenih razloga i tako “čuva leđa“ veznim igračima i napadačima da idu prema suparničkom golu. Glavni zadatak odbrambenog veznog je uzeti loptu protivnicima i na siguran način je isporučiti veznom redu ili napadu. Osim što imaju najčešće obrambene zadatke, daju osiguranje ostalim veznim igračima za odlazak prema suparničkom dijelu igrališta bez da brinu o odbrani.''
Zahirović sasvim zadovoljavajuće obavlja ove zadatke, eh sad što neko ima loše mišljenje o momku iz njemu poznatih razloga, to je već druga stvar.Poznato je da u Bosni žive najveći samoprozvani stručnajci za sve oblasti, a pogotovo za fudbal.
I ja bih volio Pirla na toj poziciji, al' trenutno je Adnan najbolje rješenje, jer ponuđene alternative su u najboljem slučaju podjednakog kvaliteta kao on, a Adnan je već uigran sa reprezentacijom.
Zahirović sasvim zadovoljavajuće obavlja ove zadatke, eh sad što neko ima loše mišljenje o momku iz njemu poznatih razloga, to je već druga stvar.Poznato je da u Bosni žive najveći samoprozvani stručnajci za sve oblasti, a pogotovo za fudbal.
I ja bih volio Pirla na toj poziciji, al' trenutno je Adnan najbolje rješenje, jer ponuđene alternative su u najboljem slučaju podjednakog kvaliteta kao on, a Adnan je već uigran sa reprezentacijom.
Oni koji nikada ne mijenjaju mišljenje, vole sebe više nego istinu.
E ovdje prijatelju grijesis u odnosu na proslu sezonu Bohum su napustili Kramer (otisao u Gladbach), Goretzka (otisao u Schalke bio apsolutna zvijezda ekipe) i Dabrowski (kraj karijere) sve trojica zadnji vezni tako da su njima prijkeo potrebni igraci na to poziciji.ciza je napisao/la:ne govorim ja o zahinom statusu reprezentativca,neka ga dok ne dodje bolji.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.