SSC Napoli

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma

EnzoFerrari
Kontakt:

Re: SSC Napoli

Post Postao/la EnzoFerrari » 24 jul 2013, 16:08

ElLoco7 je napisao/la:
EnzoFerrari je napisao/la:Higuainu haman plata 6 miliona, koliko je ono u Real-u bila? 1,5 ? Nije ni Real ko sto je nekad bio :mrgreen:
De Opicentis krenuo da spiska sve pare.
Sigurno je u Realu imao platu 1,5mil :roll:
Nisam ni rekao da je bila tolika nego se zapitao, samo ti ne vidis ono sto treba da vidis.Uglavnom lik je dobio vecu platu nego u Realu, to se rjetko desava, to je bit drugog dijela posta, posto od ranije vidim da tebi pored pisanja posta iste treba i objasnjavat.Sta ces, Boze moj, ne kontamo svi isto.
31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★★★

Andrej
Kontakt:

Post Postao/la Andrej » 24 jul 2013, 16:09

[youtube][/youtube]
"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 24 jul 2013, 16:12

10DelPiero je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:
Mago je napisao/la:Da je Juventus imo para i da ga je uspio dovest bio bi on masina. Ovako je preplacen. To je logika :mrgreen:
Prvo su pricali kako je Pipita idealan za Serie A, "utrpace on 20+ golova garant", "kad ga Marotta uzme za 18-22 miliona evra" - onda kada ih je Real odyebao bilo je price kako je dobro sto je to tako, jer se za iste pare moze dovesti Jovetic. A onda su i Viole pokazale da imaju muda. :mrgreen:

Sad je Higuain 1 krampa, a Jovetic je staklen i "bolje je sto je otisao u City". :lol:
Pricate gluposti, jedan jedini forumas je bio za tog masno placenog igraca pod nickom @Pogba i branio ga je na sve strane a i sad mu je zao sto ga ne gleda u crno bijelom dresu. Sto se tice Jovetica opet ista prica, igrac je odlican ali ne vrijedi para koje je City dao za njega, sto se tice finansijkog aspekta bolje da ja otisao u EPL a sto se tice igrackih kvaliteta steta je sto nije zavrsio u Juventusu. Da se vratim na Higuaina, niko ne moze garantovat niti da ce Higuain ici 20+ a ni da ce ostati ispod medutim cinjenica je da je on pre preplacen i to je to.
Higuain da vrijedi te pare mi bi dali, isto kao za Jovetića.Jednostavno nama nije bio toliko vrijedan, sa obojicom smo imali nacelan dogovor.To je sad druga stvar sto Fiorentina tj.Della Vale bi radje stavio Jovetića na klupu nego po manjoj cijeni ga prodao nama, a sa druge strane nakon rucka sa Perezom bilo je jasno da Real ne odstupa od cijene a to je preko 30 miliona.Tu je kraj bio i za Higuaina.Ljudi skontali da mogu dobit vece pare i Real i Viole i tako se ponasali i na kraju dobili ono sto su htjeli.Al hajd ti hejterima objasni, sve to na svoj mlin okrene. :mrgreen:

Sarajevo1946
Kontakt:

Post Postao/la Sarajevo1946 » 24 jul 2013, 17:06

Pricate gluposti, jedan jedini forumas je bio za tog masno placenog igraca pod nickom @Pogba i branio ga je na sve strane a i sad mu je zao sto ga ne gleda u crno bijelom dresu.
Bio sam i ja za Pipitu, jer je to rasni napadač, baš kao i Mario Gomez, mada se slažem da je 40 miliona previše.
30 je mjera, relano. Nama je u međuvremenu uletio Tevez, za znatno nižu cijenu, a otprilike smo isto dobili, možda čak i profil igrača koji Conte posebno tražio i eto...

Ne znam kako će Higuain se pokazati u Napoliju, u njegovom slučaju ne bih davao neke prognoze, jer zavisi kako će ekipi ići, a tu je i Liga prvaka sad. Neće im baš biti lako...

Što se Jovetića tiče, on će u Cityu pokazati kakav je igrač. Šteta za Juve, bili bi 20% jači s njim.
37 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
ALESSANDRO DEL PIERO #10

Vivo Per Lei - Juventus
AHHHHHHHH come gioca DEL PIERO!!!

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jul 2013, 17:10

Imam osjećaj da će Gonzalo biti odličan u Napoliu , samo da ga Benitez stalnim rotacijama na izbaci iz takta.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 24 jul 2013, 17:34

Napoli mi je trenutno postao najdrazi tim u Italiji.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 24 jul 2013, 17:35

Napoli mi je trenutno najdraži klub nakon Reala.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jul 2013, 17:40

Gostovanje u Napulju , će biti strašno pakleno za sve klubove Serie A a i šire. :D
-Rui Costa-

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 24 jul 2013, 17:41

francobaresi je napisao/la:Gostovanje u Napulju , će biti strašno pakleno za sve klubove Serie A a i šire. :D
Bilo je i do sada :)
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 24 jul 2013, 17:53

Napoli je napisao/la:
francobaresi je napisao/la:Gostovanje u Napulju , će biti strašno pakleno za sve klubove Serie A a i šire. :D
Upravo to.

Mene je u zadnje dvije godine najviše tog gostovanja "strah". Juventus je to na Areni lagano apsolvirao u dva navrata, ali u Napulju je uvijek bilo krvavo.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jul 2013, 17:54

Napoli je napisao/la:
Mislim da će to dobiti sada još jednu novu dimenziju , ovakva euforija nije bila već dugo godina. To će još više podgrijati atmosferu , na to sam mislio. :D
-Rui Costa-

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jul 2013, 18:01

Jel vi stvarno mislite da su rezerve Reala Callejon i Albiol, Reina koji nije najsjajniji golman, Mertens za kojeg Seria A moze biti dobra ili losa (zavisi kako se prilagodi) igraci za Skudeto?

Svi oni ne mogu nadomjestiti Cavanija koji je za Serie A bio klasa..

Ovakvih gore navedenih ima po Seriji A dosta, samo sto Benitez naravno nije u toku sa tom ligom, dosao covjek sa svojim spiskom. Dovodi ljude sa strane za koje Serie A moze biti pogubna i usput izlaze klub finansijskom kolapsu kao sto je to uradio i sa Lpoolom koji se ni dan danas ne moze oporavitii od 250 mil sto je ovaj potrosio

Kakva je situacija sa Inlerom, kako stvari stoje i on nesto nije mu u planovima, a ponajbolji je uz Hamsika im vezni igrac..
Higuain ima nos za gol, dobar transfer za klub razine Napoli, ali 40 mil? Previse. Juventus je doveo Llorentea i Teveza za 12 mil. Sta ce biti ako se covjek povrijedi, ko da im igra Pandev i da ih vodi do titule

Milan je jos uvijek najbolji drugi tim u Serie A i ima najbolji napad u ligi, u dobroj su seriji bili na proljece. Tako da..Napoli je i u najbolje dane imao kapacitet za titulu samo sa Maradonom, ipak bi malo treblali pratiti Milan. To je klub koji ima kontinuitet dobrih rezultata, a za jedan projekat u Italiji treba vremena i nije se u tome da potrosis pare sto je i Juve pokazao. Pirlo, Barzagli, Pogba..nije sve u parama. Treba imati kapacitet. Ne mozes od tima velicine Sampdorije, tu je meni Napoli sto se tice velicine ekipa uz Sampu i Fiorentinu napraviti sampiona.
Zadnja izmjena: tuzlak1987, dana/u 24 jul 2013, 18:04, ukupno mijenjano 1 put.

EnzoFerrari
Kontakt:

Post Postao/la EnzoFerrari » 24 jul 2013, 18:02

IlCapitano je napisao/la:
Napoli je napisao/la:
Upravo to.

Mene je u zadnje dvije godine najviše tog gostovanja "strah". Juventus je to na Areni lagano apsolvirao u dva navrata, ali u Napulju je uvijek bilo krvavo.
Jbga uvijek je jbeno ici dole, pola grada drzi Camorra kako po ulici tako i u vaznim mjestima u vlasti grada, nije se s njima zezat.
Jos dodaj da je uvijek sirotinja sa juga Italije kivna na bogati sjever, gledaju na sjever sa dozom zavisti pa polude kad bogati sjeverni klub dodje.Sranja dole budu.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jul 2013, 18:11

Sve su to igraci u Milanu i Juventusu koji su navikli da igraju pred svakim oblikom navijaca. U prijevodu ko je bolji pobjedit ce, a Napoli ih kuci nije dobio ni prosle sezone.

Uglavnom u Seriji A nije oko toga ko ce dobiti derbije, vec ko ce odigrati dobro ostalih 30-ak utakmica sto Napoli kada ima LP ne moze da izdrzi ili kad igra u Evropa ligi namjerno gubi od ekipa tipa Plzen :)

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 24 jul 2013, 19:15

Ala bi rubentini da jedu kiselog grozdja, auuuuu.
Pipita nije ok, ali je Llorente 1 WC igrac. Tevez je i dalje WC, a on nije odigrao ozbiljno barem dve godine. :roll:

@tuzlak

Pokusavas da pises konstruktivno, a to uvek treba ceniti. Ali, hajde da ti rekontriram:
Zar zaista mislis da se moglo kupiti kvalitetnije od Callejona i Maertensa za te pare :?:
Zar zaista mislis da je mogao da se dovede neko bolji od Higuaina u ovom momentu ili da je bilo moguce zadrzati Cavanija :?:
Zar zaista mislis da je Reina losiji od MDSa, a Albiol od Campagnara :?:

To sto je neko rezerva u Realu, ne znaci puno. Rezerva je i 1 Modric, 1 Kaka, 1 Higuain, 1 Coentrao...pa bi oni mogli da igraju skoro bilo gde. Da ne bi mozda Ogbonna, Llorente ili Tevez igrali u prvoj u Realu :?: Daj molim te... :lol:

Napoli je dobio klupu u ovom mercatu. Dovedeno je 6 igraca koji mogu da igraju u prvoj i koji jesu kvalitativni iskorak u odnosu na ono sto je bilo prosle sezone u timu, naravno sa akcentom da je Cavanija nemoguce zameniti jednim igracem. Ali, Cavani je proslost, a Real je kapitalizovao na Higuainu, bas kao sto je Napoli na Matadoru. Jbga, treba znati prodati za skuplju cenu ponekad, ali treba imati muda i preplatiti nekog igraca koji bi mogao da da veliki doprinos.

Za mog zivota, ne verujem da ce se neko poput Cavanija ponovo igrati fudbala pod Vezuvom. To je spic u realizatorskom nivou Van Bastena, Vierija ili Crespa u njihovom primeu - sto ce reci da je "ubica". Napoli takvog igraca nije imao nikada u modernoj eri i jedino je u celoj istoriji 1 Altafini bio takav, ali davno je on nastupao i to sve dvadesetak godina pre mog rodjenja, u zrelo doba svoje karijere.

Milan kao anti-Juve :?: Ajde da vidimo i to, ali bez 10-15 bodova uzetih na sumnjive odluke sudija.
Firenca je jaca nego prosle sezone i to osetno, bas kao i Juventus.
Napoli ce izgleda biti isto tako jaci. Roma takodje. Slicno se moze reci i za Lazio, kao i Mazzarrijev Inter. Milan je u prosloj sezoni u svim tim derbijima bio polukrimogen i uspeo je da zabelezi 2 pobede, 5 remija i 5 poraza u 12 meceva, sto je daleko losije od Napolija u tim obracunima 7orke.

Kako se to Milan pojacao :?: Doveo je klinca iz J.Amerike neproverenog. Unapredio je dvojicu mladica u prvi tim. Doveo mladog Saponaru, koji nema ni minut prvoligaskog fudbala u svojim nogama. Kupio pola ugovora vecitog talenta Polija koji je u najbolju ruku 1 pristojni igrac za popuniti roster.
Taj Milan je prvi pratilac Juventusa, jel' tako :?: :lol:

Milanski klubovi ce ove sezone moci da se udaraju nogama u dupe ako 1 od njih bude usao u top3 lige, da ne govorimo o tome da oba tu budu. Isto vazi i za rimske klubove, samo sto ce oni ipak morati da se zadovolje ELom, jer nemaju dovoljno jake rostere da izazovu Firencu ili Napoli, o Juventusu da ne govorimo.

Jedina je nada onih u Milanu i Rimu da se Napoli i Fiorentina potrose u Evropi, ali to je situacija u kojoj ne zavisis od sebe samog, vec od nekog drugog.

Istina je: bez velikih pojacanja, Roma, Lazio, Inter i Milan ne mogu da se nadaju velikim rezultatima u Serie A*, osim ako im se mnogo toga ne poklopi, ali to je vec na dugackom stapu.

Oprosti(te) za ovoliko dugacak post, ali sam morao da reagujem na ova pisanija.

*pod velikim rezultatima podrazumeva se borba za titulu i/ili plasman u zonu koja vodi u LS.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 24 jul 2013, 19:20

Maradona: Bravo Higuain, pravi Argentinac ne odlazi u Juve
D10S prepoznao momenat za javit se :mrgreen:
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 24 jul 2013, 19:38

MaGiCa je napisao/la:Ala bi rubentini da jedu kiselog grozdja, auuuuu.
Pipita nije ok, ali je Llorente 1 WC igrac. Tevez je i dalje WC, a on nije odigrao ozbiljno barem dve godine. :roll:

@tuzlak

Pokusavas da pises konstruktivno, a to uvek treba ceniti. Ali, hajde da ti rekontriram:
Zar zaista mislis da se moglo kupiti kvalitetnije od Callejona i Maertensa za te pare :?:
Zar zaista mislis da je mogao da se dovede neko bolji od Higuaina u ovom momentu ili da je bilo moguce zadrzati Cavanija :?:
Zar zaista mislis da je Reina losiji od MDSa, a Albiol od Campagnara :?:

To sto je neko rezerva u Realu, ne znaci puno. Rezerva je i 1 Modric, 1 Kaka, 1 Higuain, 1 Coentrao...pa bi oni mogli da igraju skoro bilo gde. Da ne bi mozda Ogbonna, Llorente ili Tevez igrali u prvoj u Realu :?: Daj molim te... :lol:

Napoli je dobio klupu u ovom mercatu. Dovedeno je 6 igraca koji mogu da igraju u prvoj i koji jesu kvalitativni iskorak u odnosu na ono sto je bilo prosle sezone u timu, naravno sa akcentom da je Cavanija nemoguce zameniti jednim igracem. Ali, Cavani je proslost, a Real je kapitalizovao na Higuainu, bas kao sto je Napoli na Matadoru. Jbga, treba znati prodati za skuplju cenu ponekad, ali treba imati muda i preplatiti nekog igraca koji bi mogao da da veliki doprinos.

Za mog zivota, ne verujem da ce se neko poput Cavanija ponovo igrati fudbala pod Vezuvom. To je spic u realizatorskom nivou Van Bastena, Vierija ili Crespa u njihovom primeu - sto ce reci da je "ubica". Napoli takvog igraca nije imao nikada u modernoj eri i jedino je u celoj istoriji 1 Altafini bio takav, ali davno je on nastupao i to sve dvadesetak godina pre mog rodjenja, u zrelo doba svoje karijere.

Milan kao anti-Juve :?: Ajde da vidimo i to, ali bez 10-15 bodova uzetih na sumnjive odluke sudija.
Firenca je jaca nego prosle sezone i to osetno, bas kao i Juventus.
Napoli ce izgleda biti isto tako jaci. Roma takodje. Slicno se moze reci i za Lazio, kao i Mazzarrijev Inter. Milan je u prosloj sezoni u svim tim derbijima bio polukrimogen i uspeo je da zabelezi 2 pobede, 5 remija i 5 poraza u 12 meceva, sto je daleko losije od Napolija u tim obracunima 7orke.

Kako se to Milan pojacao :?: Doveo je klinca iz J.Amerike neproverenog. Unapredio je dvojicu mladica u prvi tim. Doveo mladog Saponaru, koji nema ni minut prvoligaskog fudbala u svojim nogama. Kupio pola ugovora vecitog talenta Polija koji je u najbolju ruku 1 pristojni igrac za popuniti roster.
Taj Milan je prvi pratilac Juventusa, jel' tako :?: :lol:

Milanski klubovi ce ove sezone moci da se udaraju nogama u dupe ako 1 od njih bude usao u top3 lige, da ne govorimo o tome da oba tu budu. Isto vazi i za rimske klubove, samo sto ce oni ipak morati da se zadovolje ELom, jer nemaju dovoljno jake rostere da izazovu Firencu ili Napoli, o Juventusu da ne govorimo.

Jedina je nada onih u Milanu i Rimu da se Napoli i Fiorentina potrose u Evropi, ali to je situacija u kojoj ne zavisis od sebe samog, vec od nekog drugog.

Istina je: bez velikih pojacanja, Roma, Lazio, Inter i Milan ne mogu da se nadaju velikim rezultatima u Serie A*, osim ako im se mnogo toga ne poklopi, ali to je vec na dugackom stapu.

Oprosti(te) za ovoliko dugacak post, ali sam morao da reagujem na ova pisanija.

*pod velikim rezultatima podrazumeva se borba za titulu i/ili plasman u zonu koja vodi u LS.
Ne mislim da bi se mogao kvalitetniji uzeti, tu sam se malo pogresno izrazio. Mislim da Benitez previse gleda na igrace van Italije, a da je u Italiji kljuc. Mislim da u Serie A moze pronaci 3-4 igraca odlicna za povoljnu cijenu, a da su vec okusili Serie A.
Pitanje je kako ce Callejon i Mertens reagovati na ligu...Dosta se razlikuje od drugih liga i igraci iz Serie A teze igraju u drugim ligama u vecini slucajeva, a igraci iz drugih evropskih liga znaju naici na probleme. Uglavnom Mertens je imao iza sebe odlicnu sezonu, mogao bi biti pogodak.

U ovom trenutku se nije mogao dovesti bolji napadac. Sve je stvar ukusa i svi su tu u 10 deka sto su na trzistu. Cavani kad je dolazio u Napoli nije vazio za ovo sto je sad, tako da Napoli prakticno i ne moze dovesti boljeg igraca od Higuaina...s obzirom na tim koji se gradi on je vrh, samo bode ta cijena u oci. Ako bude promasaj i ako ne bude pruzao partije koje se od njega ocekuju ili udje u par povreda onda finansijski Napoli gubi bas dosta novca. Mada opet mislim da Napoli moze profitirati s eventualnim cetvrtfinalom lige prvaka koje je realno..U Serie A je tesko ocekivati odmah titulu, jednostavno zbog sistema. Conte ima svoj sistem, Benitez treba da ga uvede..

Ne mislim da je Reina losiji, bolji je golman, malo je kikser i futsall golman koji vecinom ide na postavljanja..
Albiol sto se tice mogucnosti i jeste bolji stoper. Njegova greska je sto je otisao u Real, povuce tako veliki klub. Stagnirao, malo igrao..On jeste bolji, ali bih izabrao nekako Campagnara kada bi se radilo o Serie A. Ili nekog Talijana tipa Astori, Ogbona..

Za Milan se necu sloziti, oni jesu slabiji nego ikada ali opet u zadnje vrijeme skupljaju bodova vise nego Juve. Sudjenje posteno imaju, lobi imaju. Ispod treceg mjesta ne mogu i kad ne blistaju :)
Roma opet ce biti losija od Lazija, rade istu stvar evo vec 3-4 godine. Novi trener, pusta ko mu nije u planu bez obzira jel ima kvalitet ili ne, dovodi svoje. Ima jednu godinu, nije uspio. Otkaz :) Lazio ima neki sistem bar...

Za Inter i Fiorentinu necu nista da kazem. Moze biti svasta...Mada je Interu primarno da stane na noge ove sezone finansijski i da ubaci 2-3 talenta. Uglavnom dug put pred njima

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 24 jul 2013, 20:22

tuzlak1987 je napisao/la: Milan je jos uvijek najbolji drugi tim u Serie A i ima najbolji napad u ligi, u dobroj su seriji bili na proljece. Tako da..Napoli je i u najbolje dane imao kapacitet za titulu samo sa Maradonom, ipak bi malo treblali pratiti Milan. To je klub koji ima kontinuitet dobrih rezultata, a za jedan projekat u Italiji treba vremena i nije se u tome da potrosis pare sto je i Juve pokazao. Pirlo, Barzagli, Pogba..nije sve u parama. Treba imati kapacitet. Ne mozes od tima velicine Sampdorije, tu je meni Napoli sto se tice velicine ekipa uz Sampu i Fiorentinu napraviti sampiona.
Milan jedino napad i ima i daleko od toga da je najbolji u ligi.
Ne znam da li si gledao utakmicu kojom su osigurali LP. Milan uz sudijsku pomoc moze biti max na 3 mjesto mada ove godine tu vidim Fiorentinu
🇵🇸

francobaresi
Kontakt:

Post Postao/la francobaresi » 24 jul 2013, 20:30

Već dugo sam navijač Milana , i ovo je vjerovatno najlošiji Milan po imenima u zadnjih 10 godina , da ne odemo previše u prošlost. Ali tek tako ih otpisati , to je van svake pameti , kao što neko jednom reče " Milan je Milan i nikad ih ne možete otpisati " . A pogotovo to uraditi prije nego je i počelo prvenstvo , zapitam se da li uopšte razmišljate o čemu pišete.
-Rui Costa-

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 24 jul 2013, 20:34

francobaresi je napisao/la:Već dugo sam navijač Milana , i ovo je vjerovatno najlošiji Milan po imenima u zadnjih 10 godina , da ne odemo previše u prošlost. Ali tek tako ih otpisati , to je van svake pameti , kao što neko jednom reče " Milan je Milan i nikad ih ne možete otpisati " . A pogotovo to uraditi prije nego je i počelo prvenstvo , zapitam se da li uopšte razmišljate o čemu pišete.
Pa eto reci mi realno sta ti ocekujes od Milana u ovoj sezoni
🇵🇸

Odgovori

Natrag na “Serie A”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.