FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Radmilo

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 08:02

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Radmilo je napisao/la:Koji krkanluk onog sa juga sa megafonom svi su mu se smijali, nemamo snage, kvaliteta i znanja da preskočimo ovu **** prepreku sad opet godinu dana čekanja, i upitno je da ćemo biti i 5 mjesto ove sezone, ne možeš ti sa ovakvim manekenima igrati nemamo objektivno ekipu, odbrana isto retardirana ovo nisam u svom životu vidio naprijed nema ko da povuče pas i zabije gol..
Ebo me svak ako si ti dobar s glavom i ako se nisi vec negdje lijecio... Smiri se buraz, popij' tabletu...
Šta će mi tableta zar nije ovako ili ja ne vidim dobro pored svojih očiju, prijavi me ovim moderatorima oni su pristrasni i slušaju vas pa će me odstraniti trajno iako nikog ne vrijeđam samo to i znaju na taj način začepiti usta i raspravu.

super
Lokacija: 43° 52′ sjeverne sirine i 18° 25′ istocne geografske duzine
Kontakt:

Post Postao/la super » 24 jul 2013, 08:11

sve sto imam reci ADILOVIC i SVRAKA MRŠ IZ KLUBA
to je bio diktat navijački jačeg lobija iz Beograda , Zagreba, a, ako ćemo pravo, i Sarajeva! Ljudi oko Sarajeva, oni koji su radili u policiji, tuzilaštvu, sudu, sve su činili da Željezničaru pokažu put u – Drugu ligu!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 jul 2013, 08:12

Ne, nego si dvolican... TI ne vrijedjas, ali si psiholoski slucaj (ovo nije npr. vrijedjanje nego uputnica za bolnicu), okreces misljenje u 7 dana, pa malo opalis lose po ovom, po onom, ne znas ni ti sta bi, pa onda hvalis, ma fuj, jadnik onaj pravi... Bilo je mnogo jadnika i sinoc takodje...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 08:14

Ovaj Adilović ne zna ni uštopat loptu šta oni treniraju čitav život da ne pričam da opuca loptu po golu, on kad opuca ona ide pravoliniski pravo u aut iz kosine ovamo na zapad, pa ljudi na tribini mu jebu sve živo, i većina ih je kazala što me vidiš više na utakmici **** mi mater pa **** ovu prepreku više imaš rezultat golove primamo ko levati.

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 08:16

Baja_Zvjerka je napisao/la:Ne, nego si dvolican... TI ne vrijedjas, ali si psiholoski slucaj (ovo nije npr. vrijedjanje nego uputnica za bolnicu), okreces misljenje u 7 dana, pa malo opalis lose po ovom, po onom, ne znas ni ti sta bi, pa onda hvalis, ma fuj, jadnik onaj pravi... Bilo je mnogo jadnika i sinoc takodje...
Nije dvoličnost to, nego kad se nešto odigra dobro i odradi treba pohvaliti i pozdraviti, kad se ne odigra i ukaki sve to, a priča je bila druga od tih aktera, onda ih treba i iskritikovat nije lako biti javna ličnost ja to nisam, ali se oni laktaju da jesu po saunama kvarcanje fina im boja, al da igraju lopte neće i ne znaju neće ni da trče glumci da se oznoje, al hoće horvath od 38 godina on gine za svaku loptu.
To jadnik možda si ti ja sam gazda za tebe ja sam dao tvoje 2 i po karte parama za kartu.
Zadnja izmjena: Radmilo, dana/u 24 jul 2013, 08:17, ukupno mijenjano 1 put.

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 24 jul 2013, 08:17

super je napisao/la:sve sto imam reci ADILOVIC i SVRAKA MRŠ IZ KLUBA
Nije mi krivo sto smo ispali, ali mi je krivo sto nam napad predvodi frajr koji pojma nema, ne zna primiti loptu, ne zna potrcati, ne zna osutati, ne zna centrirati ne zna, ne zna nista. Zna ono sto bi pola forumasa uradilo, dati 15 golova za sampiona, i to vise od pola u utakmicama koje su zavrsavale vise golova razlike i ukupna udaljenost suteva od gola kod tih njegovih golova jednaka broju golova. Idiot, krampa, m.ars u Jez, Bosnu, i ostavi se fudbala. Svraku povedi.
Amare molim te stavi neko nase dijete u vrh napada. Pa ne mogu da vjerujem da covjek ne trenira 7 dana prije Plzena i onda u 7 dana igra 2 x 90 minuta protiv takve ekipe.
Jamak da malo mucne onom glavom mogao bi biti pravi igrac.

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 08:20

ja sam bio na zapadu ljudi su me ispljuvali nenamjerno koliko se deru i psuju mu sve živo adiloviću, kapitenu kakav ono kapiten, jadni drugi naši momci crkaju trče gore dole, oni se vuku po terenu ko mrljine što kaže moja majka.

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 24 jul 2013, 08:25

Slobodna interpretacija Amarove izjave nakon utakmice je detaljno objasnila dvomec Zeljo - Viktoria. Sa 10 igraca Zeljeznicar je bio ravnopravan u utakmici sa Viktoriom, nazalost po kvaliteti odskacu i to jako puno, ne radi se tu zelji, borbi, manekenstvu, u pitanju je kvalitet igraca.

Jedan Urdinov, kojeg je vecina ovdje proglasila medju 3 najbolja sinoc igraca u toku 90 min je bez pretjerivanja imao 15 centarsuteva i sve i jedan je bio na nivou kuhara iz Luksemburga, ne kazem da nije borac i da je srcem igrao, ali brate dragi za prolazak dalje treba i kvalitet. Da ne spominjem ostale igrace, Samir Bekric u ovakvoj jednoj utakmici bi nam zlata vrijedio, i Amar je to indirektno rekao, kad napravimo pritisak, stjeramo ih na njihovu polovicu, eh tad treba igrac koji zna fudbala, igrac poteza, igrac koji moze rijesiti utakmicu, kvalitetan igrac, nazalost Zeljo po meni osim Bucana ne posjeduje takvog igraca, sto je malo za bilo kakav Evropski uspjeh.

Sa ovakvom ekipom i dok je Amar Osim na celu , Zeljeznicar ce se opet prosetati ovom nasom ligom, pogledajte ostale predstavnike BiH u Evropi i sami cete se uvjeriti. . .

Bez obzira na zal za prolazom, ja kao navijac Zelje sam zadovoljan vidjenim, srce na terenu je ostavljeno, nazalost to ponekad nije dovoljno, ono sto zelim posebno istaci je fenomenalna publika, a ovi padobranci sto osporavaju megafon, kulirajte ljudi, da je bio tijesan rezultat ili da je Zeljo vodio, sve bi se to zaboravilo i islo na mlin Zeljinih navijaca, ovako svi generali poslije bitke.

Forza Zeljo ale !

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 08:29

juveboy je napisao/la:a ovi padobranci sto osporavaju megafon, kulirajte ljudi, da je bio tijesan rezultat ili da je Zeljo vodio, sve bi se to zaboravilo i islo na mlin Zeljinih navijaca, ovako svi generali poslije bitke.

Forza Zeljo ale !
Nisam ja padobranac nego realan navijač i pravi navijač i kažem ono što sam vidio i čuo, ništa tu loše nije nije fino živjeti u iluzijama i u oblacima, zato treba nekad i padobran upalit pa sletiti na zemlju.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 24 jul 2013, 08:35

Halo realni, sacuvaj svoje misljenje za sebe... Rekao si sta si imao, sada mozes lagano preci na druge teme... ;)

Po meni, iako smo izgubili, naucili smo vrijedne lekcije i popravili smo igru...

U odnosu na Maribor, psiholoski smo jaci nego prosle godine, bolje igramo nego prosle godine (od Maribora 6:2 a protiv Plzena koji je jaci 50% od Maribora 6:4), vise prihoda od karata, vise iskustva u evropskim utakmicama za mlade igrace, samo zali Boze Kvesica i Zolotica koji bi do sada jeli teren i travu zajedno sa njim, al' sta se moze, i na kraju u odnosu na Maribor ustedili smo klubu 50.000 KM i donijeli jos minimalno toliko u odnosu na tu utakmicu prosle godine...

Na kraju, kad se sve sabere i oduzme, mislim da imamo najjacu ekipu za premier ligu, pitari ce biti tu do polusezone a do kraja ce i oni posustati jer nisu uigrani... Volio bih da prodju Kusesija iz vise razloga, da nama makar malo poboljsaju koeficijent i da imaju jos 2 utakmice u Evropi koje bi ih psihicki i fizicki iscrpile i prakticno izbacile iz nekih utakmica na pocetku lige gdje bi onda mi imali mogucnost da pobjegnemo na neku finu prednost odmah na pocetku...

Sada nam evidentno treba jos jedan stoper, jer Kerla je stvarno toliko se bezobrazno ponasao sinoc da nisam mogao vjerovati... Na ostalim pozicijama smo odlicno pokriveni, s tim da bi nam dobro dosao neki napadac kojeg bi mozda i platili da bi ga uigrali do Evrope sljedece godine...

Klub je zaradio 750.000 (nesto manje) KM, od tv prava recimo 10.000 KM, od ulaznica (jug 5000x6=30.000 KM, istok 7000x10=70.000 KM, zapad i sjever oko 4,5000x15=70.000 KM, ukupno=170.000 KM - troskovi organizacije utakmice, ne znam koliko), godisnje ulaznice oko 30.000 KM, clanske ce donijeti oko 20.000 KM... Ukupno je to skoro 1 milion KM... Ovo sam otprilike izracunao, da ne bude price kako imamo bruku para, ovo ono, a budzet Zelje je preko 3 miliona KM... Indirektno smo ustedili 50.000 KM jer nije bilo baklji, petardi i sl. pa od tih para mozda mozemo pokusati dovesti nekog mladog i perspektivnog napadaca...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 24 jul 2013, 08:41, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

juveboy
Kontakt:

Post Postao/la juveboy » 24 jul 2013, 08:37

Radmilo je napisao/la:
juveboy je napisao/la:a ovi padobranci sto osporavaju megafon, kulirajte ljudi, da je bio tijesan rezultat ili da je Zeljo vodio, sve bi se to zaboravilo i islo na mlin Zeljinih navijaca, ovako svi generali poslije bitke.

Forza Zeljo ale !
Nisam ja padobranac nego realan navijač i pravi navijač i kažem ono što sam vidio i čuo, ništa tu loše nije nije fino živjeti u iluzijama i u oblacima, zato treba nekad i padobran upalit pa sletiti na zemlju.
Prijatelju, zar 20 000 ljudi kad dodje na stadion u ovoj napacenoj drzavi, kad klub inkasira nevjerovatno veliku sumu novca od ulaznica, zar je jug u proteklih 10 godina ikad bio puniji, zar treba pricati o stvarima koje su bile manje "uspjesnije", kao sto je u ovom slucaju megafon? Shvati jednu stvar da je toliko prioritetnijih dobrih stvari na sinosnjoj utakmici da nije potrebno i nije dopusteno pricati o tome o cemu ti pricas, zasto ne gledas u trud koji je ulozio momak sa megafonom, kako bi podrska nasem klubu bila sto glasnija, poredjenja radi, ako su igraci odigrali borbeno, trudili se i odali smo im priznanje, zasto ovog momka osudjivati ? Razmisli, pogledaj clip navijanja sa sinosnje utakmice, sigurno ces se najeziti i zaboraviti na sitnicu poput megafona. . .

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 24 jul 2013, 09:03

Plavi nemate sta govoriti na igrace,sinoc su svi poginuli,e sad sto je falilo kvalitete i srece to je druga stvar. Ponosno ste ispali,beze prvi go,drugi iz ofsajda i bili ste ih stisli 2 poluvrijeme. Pa nije taj famozni Plzen u drugom pol. 2 puta presao centar. Jbg kad smo svi u ovoj napacenoj zemlji kurate srece i jos nas i sudije karaju. Moj rezime je da ste igrali viktorije sa viktorijom. Sa boljim napadacem i ove osvajate titulu jer imate najbolju ekipu trenutno u ligi
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 09:04

Pruži onda tim ljudima utakmicu snova prođi ovu ekipu viktorie da zaradimo još više i da dignemo cijene igračima pa to nije teško, imali smo 90 minuta, imali smo helsinki onda i imali smo sigurnu grupnu fazu LE.

Radmilo

Post Postao/la Radmilo » 24 jul 2013, 09:08

I sad gledam video ovaj se nada pozivu u repku pa ko će te zvati, a hoće jer je sve ujdurma i poznanstva nema kvalitet da presudi, pa zar nakon onakve njegove utakmice da on očekuje poziv, i ovi novinari ne smiju da a pitaju jesi zadovoljan ti svojom igrom, da li nakon ove svoje noćašnje igre očekuješ poziv bilo gdje jadan i nebio.

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 jul 2013, 09:21

cole-ch je napisao/la:A.Osim: "Pokazali su da su velika ekipa. Riješili su sve na vrijeme. Malo nam je, ipak, falilo u nastavku. Bilo bi gusto da smo uspjeli zabiti jedan gol. Oni su, hajde da kažem, seljački igrali u odbrani, a mi nismo imali rješenja. Pokazali smo, međutim, da se možemo nositi sa jačim klubovima i to treba biti put za dalje".

Jedina seljacina si ti ovde, koja nema ni muda ni mozga.
Nije tacno da ne mozete se nositi sa jacima. Dok ne probas, ni ne znas... A ti definitivno nisi probao.
Svoje momke degradiras kao da se oni bave zemljoradnom i servisnim uslugama, a Cesi su kao izmislili fudbal.
Sramno!
Ti si bio i ostacec, sin poznatog i priznatog fudbaslkog oca, te galantnog gospodina Ivice Osima.
Ja ne znam što poklanjate pažnju čovjeku koji ne zna šta piše. Dva puta u istom postu sam sebe demantuje. PRvo nije Amar rekao da su naši seljaci nego daj ePLzen igrao seljački a ti pišeš kako on degradira svoje momke. Drugo rekao je Amar da se možemo nositi sa jačim klubovima što nije degradiranje. Također govoriš kako nije tačno da se ne mogu nositi sa jačima a to je i Amar rekao.
Da rezimiram napadaš Amara da je rekao suprotno od onoga što ti misliš, a ustvari on rekao to isto što si i ti rekao.

_plavac_
Kontakt:

Post Postao/la _plavac_ » 24 jul 2013, 09:26

Ja sam zadovoljan!

Dobro smo namucili ekipu koja je jedna od najjacih u kvalifikacijama,sigurno! Slavlje njihovog trenera to i potvrdjuje i meni je to znak da napredujemo.Borili su se,lavovski,u obje utakmice i zato im hvala!!!
Jbga zabijes cetiri gola i opet ispadnes,al stas...
SLjedece god imamo sanse da budemo nosioci i vecu sansu da napokon prodjemo u trece pretkolo,sto znaci najmanje play off za evropsku ligu. Zato mislim da sljedeca sezona je jedna od vaznijih i titula se nekako namece kao imperativ. A kad se vrate Zola i Kvesic bit ce to TO!

Kontam sinoc fino se raje skupilo i zanmisljam kako bi strasno bilo da se igra na Grbavici...
-MI SMO ZELJINI,ZELJO JE NAS-

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 24 jul 2013, 09:35

bordograd je napisao/la:Komšije, čestitam na dobroj igri, osvjetlali ste obraz grada i države i konačno nakon te titule respektabilno nas predstavili na ovim evropskim izletima. Kada se sve sabere i oduzme ovo je plafon što ste mogli uraditi jer ruku na srce oni su par nivoa iznad svih naših klubova.. Posjeta je bila za naše uslove odlična, navijanje isto tako, samo što je momak sa mikrofonom znatno pokvario utisak. Sve u svemu, čestitke i kapa dole!
Hvala majstore. Svaka ti je na mjestu. Realan do bola. I za ovog sa mikrofonom si u pravu. I to sve kulturno napisano. Nažalost mnogo je neznalica što se sporta tiče u ovoj državi i na ovim forumima a svi misle najpametniji.

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 24 jul 2013, 09:43

zaboljisportuBiH je napisao/la:
bordograd je napisao/la:Komšije, čestitam na dobroj igri, osvjetlali ste obraz grada i države i konačno nakon te titule respektabilno nas predstavili na ovim evropskim izletima. Kada se sve sabere i oduzme ovo je plafon što ste mogli uraditi jer ruku na srce oni su par nivoa iznad svih naših klubova.. Posjeta je bila za naše uslove odlična, navijanje isto tako, samo što je momak sa mikrofonom znatno pokvario utisak. Sve u svemu, čestitke i kapa dole!
Hvala majstore. Svaka ti je na mjestu. Realan do bola. I za ovog sa mikrofonom si u pravu. I to sve kulturno napisano. Nažalost mnogo je neznalica što se sporta tiče u ovoj državi i na ovim forumima a svi misle najpametniji.
Svaka cast obadvojici. Veliki rivali ali znaju za rijec postovanje. Malo sam citao postove na Zeljinoj temi i moj zakljucak je da treba trajno banovat jedno 60% pljuvaca sopstvenog tima. I onda kazu vole oni Zelju
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 24 jul 2013, 09:49

moRAja je napisao/la:Plavi nemate sta govoriti na igrace,sinoc su svi poginuli,e sad sto je falilo kvalitete i srece to je druga stvar. Ponosno ste ispali,beze prvi go,drugi iz ofsajda i bili ste ih stisli 2 poluvrijeme. Pa nije taj famozni Plzen u drugom pol. 2 puta presao centar. Jbg kad smo svi u ovoj napacenoj zemlji kurate srece i jos nas i sudije karaju. Moj rezime je da ste igrali viktorije sa viktorijom. Sa boljim napadacem i ove osvajate titulu jer imate najbolju ekipu trenutno u ligi
Otprilike, to je to. U 85. min. sudija je morao svirati penal za Želju, kada je jedan igrač Viktorije igrao rukom, a u nastavku akcije je Adilović fulio zicer. Bio sam na istoku do samog sjevera i to se jako dobro vidjelo. Ne zma da li se to vidjelo na TVu.

Viktorija je za dvije klase bolja od Želje. Svi su se trudili, a Jamak i Bučan su bili najbolji kod naših. U Plzenu smo imali sreće, a sada je sreća bila na strani Viktorije. Prvi gol Hadžićeva greška (u Plzenu branio odlično...), drugi gol iz ofsajda. U dvije utakmice nam se povrijede tri igrača (Hasanović, B. Čolić, Škaljić).

Viktorija nam je dala 6 golova, a pola ih je bilo plod s(p)retnih okolnosti i jedan iz ofsajda.

Čestitke Viktoriji na zasluženom prolazu, a Želji na dobroj igri, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 24 jul 2013, 10:02

avlami97 je napisao/la:
moRAja je napisao/la:Plavi nemate sta govoriti na igrace,sinoc su svi poginuli,e sad sto je falilo kvalitete i srece to je druga stvar. Ponosno ste ispali,beze prvi go,drugi iz ofsajda i bili ste ih stisli 2 poluvrijeme. Pa nije taj famozni Plzen u drugom pol. 2 puta presao centar. Jbg kad smo svi u ovoj napacenoj zemlji kurate srece i jos nas i sudije karaju. Moj rezime je da ste igrali viktorije sa viktorijom. Sa boljim napadacem i ove osvajate titulu jer imate najbolju ekipu trenutno u ligi
Otprilike, to je to. U 85. min. sudija je morao svirati penal za Želju, kada je jedan igrač Viktorije igrao rukom, a u nastavku akcije je Adilović fulio zicer. Bio sam na istoku do samog sjevera i to se jako dobro vidjelo. Ne zma da li se to vidjelo na TVu.

Viktorija je za dvije klase bolja od Želje. Svi su se trudili, a Jamak i Bučan su bili najbolji kod naših. U Plzenu smo imali sreće, a sada je sreća bila na strani Viktorije. Prvi gol Hadžićeva greška (u Plzenu branio odlično...), drugi gol iz ofsajda. U dvije utakmice nam se povrijede tri igrača (Hasanović, B. Čolić, Škaljić).

Viktorija nam je dala 6 golova, a pola ih je bilo plod s(p)retnih okolnosti i jedan iz ofsajda.

Čestitke Viktoriji na zasluženom prolazu, a Želji na dobroj igri, protiv daleko kvalitetnijeg protivnika.
Bravo Avlami, iz svega treba izvući pozitivne stvari i moramo priznati više ih je nego negativnih. Sjetite se samo prije 10 dana, svako ali baš svako od nas bi potpisao 6:4. Apetiti su porasli jer smo dokazali da možemo i znamo igrati, jer smo im parirali, čudo se umalo i desilo ali nije i sad nema nazad.

Svraku i Adilovića tušnuti za bilo kakvu lovu a sa ostatkom ekipe izdominirati našu ligu. Jako je bitno zadržati pozitivnu atmosferu kako bi momci nabrijani mogli ući u prvenstvo, da ne bude padove ko što je znalo biti poslije europe. Ko je u prilici otići na trening ovih dana, dati momcima do znanja da su nas učinili ponosnim.

Jednostavno NIKO dobronamjeran i niko ko je iskreni i realni navijač Želje neće crniti ekipu nakon ovog dvomeča!!!

DOK DRUGI TRAŽE MANE I SERU SA DRUGE STRANE S JUGA SE PJESMA ORI, BORI SE ŽELJO BORI!!!
Zadnja izmjena: Žvaka, dana/u 24 jul 2013, 10:03, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 16 gostiju.