Ok. Stoji i vazi jos za Sahina.moustapha je napisao/la:Jasno je meni sta ti govoris, ali treba nekad ostaviti prostora i za drugacija tumacenja. Sve greske koje je napravio Watzke su uradjene u nekom proslom vremenu, a na povrsinu izlaze danas kada se desavaju transferi. Ne treba zaboraviti u kakvoj je situaciji bio Dortmund, kako su se jedva izvukli iz finanijskog ponora. Kad se jednom nadjes u takvoj situaciji, onda sigurno eliminises sve rizike u donosenju odluka, i trazis bilo kakav nacin da sastavis tim u uslovima u kojima se nadjes.
Dok za levata, Kagawu i Judasa vise ne. Za njihove "ciste" ugovore lova je bila tu

Zasto sad nema novi ugovor sa Gündoganom i Reusom?
Kakva je sad situacija? Dvije godine zaredom pravi rekordan neto profit u Bundesligi. Nekih 60-70 miliona. Jel to i sad nema prostora da odkloni opasnosti da nas igraci opet nelevate?
Zadnje dvije godine se diglo preko 100 miliona iz CL-a, a za transfere se neulozi vise od 5,6 miliona po godini (prodati-kupljeni).
Niko netrazi zvijezde, ali brate kad imas mogucnost onda barem svoje igrace tako ugovorima zavezi da te nem're handrit ko gdje stigne i uz to sastavi roster da je svako zamjenjiv. To je srz kritike.

Gledajuci sa vremenske distance meni ovo sve vise izgleda PLANIRANO. Trojka zeli svake godine da "proizvodi" nove igrace, a za takvo sto moraju se stvoriti mjesta u ekipi. Tako da njima i nije bas plaho zao kad nas napuste zvijezde na ovakav nacin, jer cijeli "bad boy" imidz fasuje igrac a oni kao nevina jagnjad. U medjuvremenu imaju jeftine igrace i mogu drkat na ulogu underdoga, bez pritiska, laganini.moustapha je napisao/la:Siguran sam da je Watzke svjestan koliko ga kostaju ti neki propusti danas, ali tesko je stvari promjeniti na brzinu. Bez obzira na danasnje rezultate i finansijsku stabilnost koja je iz toga proizasla, velika vecina navijaca se sjeca transfera Amorosa, i gdje ih je tada najskuplji transfer Bundeslige doveo. I Porto je prosao malo duzi put stabilizacije, da bi danas mogli stavljati visoke klauzule i raditi neke od najvecih transfera u Evropi.
Jedino ih je gece malo zajebo jer su ove godine planirali levata tutnut u bajern a sledece judasa u spaniju ili na otok. Sad je ispalo obrnuto i sa minusom od nekih 20tak miliona. Za dvije godine idu Reus ili Hummels, a za tri Hofman napr. koji ce u medjuvremenu stasat u dobrog igraca i biti u prezadnjoj godini ugovora

Sve mi se cini da zele biti "Arsenal 2.0". Drugacije nemogu da objasnim ovakvo ponasanje.
.