boli te ku**c ti se napio ko čo'jektepsija je napisao/la:Yebite se i vi,i vaša naglabanja.Ono šta sam ja doživio u proteklih 5 dana,to se riječima ne može opisati.
Bio sam u posjeti rodbini u Beogradu i prošao cijelu Srbiju,od Subotice do Albanije u Veležovom dresu.
Od Ade Ciganlije do Ade Bojane....koliko su mi ljudi zvali 'Jelena' i 'Lavova',ja nisam mogao popiti.
U svakom gradu,u Beogradu,u Subotici,u Kruševcu,u Nišu...
Od mlađih respekt,sa starijim uglavnom priče kako je nekada to bilo,o finalu kupa u Beogradu...predobro nešto.
Iskreno,ja sam dres nosio iz fore bez da izazovem neku reakciju kod ljudi,ali reakcija je bila više nego pozitivna.
Yebote,Velež je ime!
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
-
- Kontakt:
Re: RSD Velež Mostar
❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
@Tepsija
Ja ti sve vjerujem, i slazem se sa tobom kad kazes Velez je ime, uz Hajduk i Zelju najkarizmaticnini klub u bivsoj Jugi...
s tim sto je Hajuk dio velike cetvorke pa karizmaticnost nije toliko sama po sebi vazna.
Ali problem Veleza je sto Vi njegovi navijaci, ste prestali vjerovati u to, vjerujte mi da u Sarajevu i okolici ima sigurno 5~10 hiljada ljudi koji ne navijaju za Zelju ni FKS vec za Velez.
Znam 5 osoba, velikih navijaca Zelje ili FKS ciji otac navija za Velez, koji nemaju veze sa hercegovinom.
Ja ti sve vjerujem, i slazem se sa tobom kad kazes Velez je ime, uz Hajduk i Zelju najkarizmaticnini klub u bivsoj Jugi...
s tim sto je Hajuk dio velike cetvorke pa karizmaticnost nije toliko sama po sebi vazna.
Ali problem Veleza je sto Vi njegovi navijaci, ste prestali vjerovati u to, vjerujte mi da u Sarajevu i okolici ima sigurno 5~10 hiljada ljudi koji ne navijaju za Zelju ni FKS vec za Velez.
Znam 5 osoba, velikih navijaca Zelje ili FKS ciji otac navija za Velez, koji nemaju veze sa hercegovinom.
- tepsija
- Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
- Kontakt:
Apsolutno si u pravu.Ja sam još u šoku,pod dojmom.Iskreno,mislio sam...sve palo u zaborav,nekad bilo...ali kad mi čovjek 600km od Mostara nabroja sastav Veleža iz 1988(sa rezervamatu i tamo je napisao/la:@Tepsija

Jer niko se se ne sjeća Modriče,Brotnja,Đerzeleza...pa da su i 100 puta bili prvaci.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!
Nemojmo živjeti u staroj slavi, Bijedić , Vladić i ostatak ekipe su nama dali da se zajedno sa igračima borimo za još jači Velež. Svaki klub ima svoju historiju, ima je i Manchester United pa kad im neko kaže da je uzeo city titulu ne pričaju o historiji nego to naši mediji napumpavaju. U SUBOTU SVI U VRAPČIĆE !
Tepsija mnogo sam u kontaktu s turistima i sjebao bi se kad bi ti poceo nabrajat drzave u kojima se zna za Velez. Ne cudi me nimalo za to poznavanje jer Velez i u Beogradu ima vise navijaca nego 50% klubova nase premijer lige. Kao sto napisa tu i tamo problem je u nama koji mislimo da smo pali ku.rc.u za usi a nismo ni svijesni da se i dan danas kad igramo u 6/znamenkastoj cifri prati rezultat Rodjenih u evropskim i regionskim domacinstvima. Velez je uz Stari Most simbol Mostara i da smo 16 liga ta ljubav i ta petokraka koja ide s koljena na koljeno ce sijati najjacim sjajem. Evo jedna zanimljivost kad je Partizan izvukao ove nase komsije podjose me zvat prijatelji iz Beograda,Kikinde,Zajecara i ostalih gradova kontali skrivena kamera ili greska u UEFI jer oni znaju samo za Velez. Tako brate djabe nosit limove na brda,djabe izmisljat istoriju zna se koja su 2 simbola grada i nemoj da te zacudi ako ti neki singapurcanin ili samoanac spomene Velez. Forza i idemo po 3 boda protiv Slavijetepsija je napisao/la:Yebite se i vi,i vaša naglabanja.Ono šta sam ja doživio u proteklih 5 dana,to se riječima ne može opisati.
Bio sam u posjeti rodbini u Beogradu i prošao cijelu Srbiju,od Subotice do Albanije u Veležovom dresu.
Od Ade Ciganlije do Ade Bojane....koliko su mi ljudi zvali 'Jelena' i 'Lavova',ja nisam mogao popiti.
U svakom gradu,u Beogradu,u Subotici,u Kruševcu,u Nišu...
Od mlađih respekt,sa starijim uglavnom priče kako je nekada to bilo,o finalu kupa u Beogradu...predobro nešto.
Iskreno,ja sam dres nosio iz fore bez da izazovem neku reakciju kod ljudi,ali reakcija je bila više nego pozitivna.
Yebote,Velež je ime!
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo
-
- Kontakt:
Ono sto Velezu treba sljedece 2-3 godine je apsolutna pozitiva od strane nas.
Kad Velez krene s pobjedama, dusebriznici ce poceti s pricom "ma NN sredio - ovo je kratkorocan uspjeh". Dusmani, koji se u Mostaru pojavljuju u svim nacijama, ce uciniti sve da umanje i popljuju uspjeh a uvecaju neuspjehe.
A mi, ako zelimo Velezu dobro, moramo raditi upravo suprotno - skretati paznju na uspjehe i odvracati od neuspjeha i gresaka (kojih ce sigurno biti), ali ne dozvoliti da izazivamo euforiju i stvaramo pritisak. Jednostavno, dusmana Veleza se nakotilo i oni sire svaku mogucu negativu - a mi tu negativu moramo ugasiti i pozitivnim temama o Velezu stvorit atmosferu da raja dodje na stadion u gomili.
Ja ne razbijam glavu o pojacanju danas ili sutra - ja ovdje vidim zaokret prema na bolje. Vidim ozbiljniji rad. Vidim napretke. Vidim da ima i pojacanja, a znam da ce s radom doci i Evropa i titula i sve ostalo.
Kad Velez krene s pobjedama, dusebriznici ce poceti s pricom "ma NN sredio - ovo je kratkorocan uspjeh". Dusmani, koji se u Mostaru pojavljuju u svim nacijama, ce uciniti sve da umanje i popljuju uspjeh a uvecaju neuspjehe.
A mi, ako zelimo Velezu dobro, moramo raditi upravo suprotno - skretati paznju na uspjehe i odvracati od neuspjeha i gresaka (kojih ce sigurno biti), ali ne dozvoliti da izazivamo euforiju i stvaramo pritisak. Jednostavno, dusmana Veleza se nakotilo i oni sire svaku mogucu negativu - a mi tu negativu moramo ugasiti i pozitivnim temama o Velezu stvorit atmosferu da raja dodje na stadion u gomili.
Ja ne razbijam glavu o pojacanju danas ili sutra - ja ovdje vidim zaokret prema na bolje. Vidim ozbiljniji rad. Vidim napretke. Vidim da ima i pojacanja, a znam da ce s radom doci i Evropa i titula i sve ostalo.
Zadnja izmjena: MostaracVelezovac, dana/u 21 jul 2013, 21:09, ukupno mijenjano 1 put.
http://www.heroji.ba/midhat-hujdur/
-
- Kontakt:
Od tvojih 1572 postova na forumu, jednostavno ovaj je NAJBOLJI!MostaracVelezovac je napisao/la:Ono sto Velezu treba sljedece 2-3 godine je apsolutna pozitiva od strane nas.
POTPIS

❶❾ ❷ ❷ ★ ❶❾❽❶
-
- Kontakt:
Upravo tako,čim uvežemo par utakmica bez poraza krenu priče o nekim talovima,namještanjima itd.Svi odjednom sve znaju ko šta radi,i gdje ko krade!Mada mi moramo skrenuti pažnju ovim mlađim naraštajima,da se nebi plaćale kazne zbog nekakvih skandiranja i sl.To nije ono što nas krasi,i po čemu ljudi prepoznaju kako navijače Veleža tako i Velež.Ko može neka dođe na utakmicu i navija fer i korektno,a oni koji žele napraviti nacinalistički klub od Veleža trebaju biti odmah odstranjeni.Naša petokraka sija sve jače,a klub sigurno ide naprijed,zato i mi moramo pratiti klub i biti ponos kluba,grada i države.VELEŽ DO GROBA
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE
Tako je druze samo pjesme o Velezu i nista vise. Poludio sam bio protiv Sirokog na ona skandiranja. Tome stati u kraj jer nam mnogi zele staviti prefiks MFK sto nikad nismo bili niti cemo bitiemil02in je napisao/la:Upravo tako,čim uvežemo par utakmica bez poraza krenu priče o nekim talovima,namještanjima itd.Svi odjednom sve znaju ko šta radi,i gdje ko krade!Mada mi moramo skrenuti pažnju ovim mlađim naraštajima,da se nebi plaćale kazne zbog nekakvih skandiranja i sl.To nije ono što nas krasi,i po čemu ljudi prepoznaju kako navijače Veleža tako i Velež.Ko može neka dođe na utakmicu i navija fer i korektno,a oni koji žele napraviti nacinalistički klub od Veleža trebaju biti odmah odstranjeni.Naša petokraka sija sve jače,a klub sigurno ide naprijed,zato i mi moramo pratiti klub i biti ponos kluba,grada i države.VELEŽ DO GROBA
- Titova-Juga
- Kontakt:
Emile, svaka cast na razmisljanju, takav stav je jedini ispravan kada je nas klub u pitanju. Medjutim dojma sam da je situacija na tribini posljednjih godina mnogo gora po pitanju tog defektnog skandiranja koji se apsolutno ne poklapa sa onim sta Velez ustvari predstavlja. Svaka cast pojedincima i toj mladjoj raji ali izbor pjesama, ako ih uopste mogu tako nazvati i ponasanje tih momaka je u najmanju ruku imbecilno i sramota za nasu svetinju.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Bar mi imamo pjesama za 4 utakmice i da jos malo pjevamo do kuce nakon te zadnje. Debilizam mladje populacije moj Tito ali kad im jednom podjemo taceve pucat po mozgu opametit ce se. Malo mi je falilo protiv Sirokog da im upadnem na tribinuTitova-Juga je napisao/la:Emile, svaka cast na razmisljanju, takav stav je jedini ispravan kada je nas klub u pitanju. Medjutim dojma sam da je situacija na tribini posljednjih godina mnogo gora po pitanju tog defektnog skandiranja koji se apsolutno ne poklapa sa onim sta Velez ustvari predstavlja. Svaka cast pojedincima i toj mladjoj raji ali izbor pjesama, ako ih uopste mogu tako nazvati i ponasanje tih momaka je u najmanju ruku imbecilno i sramota za nasu svetinju.
- samo_lijevo
- Kontakt:
A tek protiv Borca i pjesama o Kosovu. 

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
Nur gucken, nicht anfassen
Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo
- Titova-Juga
- Kontakt:
Ja bola, eo da nemamo pjesama pa haj, nego potrose cijelo poluvrijeme na retardirizmu, ubijaju svaku zelju da budes na istoj tribini sa njima. Smrt lizmunaciona !moRAja je napisao/la:Bar mi imamo pjesama za 4 utakmice i da jos malo pjevamo do kuce nakon te zadnje. Debilizam mladje populacije moj Tito ali kad im jednom podjemo taceve pucat po mozgu opametit ce se. Malo mi je falilo protiv Sirokog da im upadnem na tribinuTitova-Juga je napisao/la:Emile, svaka cast na razmisljanju, takav stav je jedini ispravan kada je nas klub u pitanju. Medjutim dojma sam da je situacija na tribini posljednjih godina mnogo gora po pitanju tog defektnog skandiranja koji se apsolutno ne poklapa sa onim sta Velez ustvari predstavlja. Svaka cast pojedincima i toj mladjoj raji ali izbor pjesama, ako ih uopste mogu tako nazvati i ponasanje tih momaka je u najmanju ruku imbecilno i sramota za nasu svetinju.
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
Smrt nacionalizmu !!
Smrt nacionalizmu !!
Ma nista ovo uopste nije Red Army, treba vratit RAju koja je isla na gostovanja po federalnoj.
te delikvente koji brukaju VELEŽ treba pod hitno sankcionisati, inače bi se savez mogao obogatiti od VELEŽA, a znamo da dušmani jedva čekaju nešto tako, pa bože dragi, kao da već nemamo neprijatelja, pa nam još i ti d.e.b.i.l.i. trebaju... 

Druze svi smo mi tu samo trebaju dobri rezultati da pokrenu tu uspavanu gomilu. A za ovaj sada RA se nebi slozio s tobom. Sve su to ok momci samo da izbace debilizam tipa Sirokivm22 je napisao/la:Ma nista ovo uopste nije Red Army, treba vratit RAju koja je isla na gostovanja po federalnoj.
Vise psuju drugim klubovima i navijacima nego sto pjevaju o Velezu. Samo treba izbacit te pjesme, pjevat o Velezu kao sto je uvijek Red Army radio i bit ce uredu. Stvarno ruzno vidit i cut ono pjevanje o kosovu jos utakmica na tvu bilamoRAja je napisao/la:Druze svi smo mi tu samo trebaju dobri rezultati da pokrenu tu uspavanu gomilu. A za ovaj sada RA se nebi slozio s tobom. Sve su to ok momci samo da izbace debilizam tipa Sirokivm22 je napisao/la:Ma nista ovo uopste nije Red Army, treba vratit RAju koja je isla na gostovanja po federalnoj.

i meni su se na ku ra c popeli,pa znaju li ta djeca sta je navijanjemoRAja je napisao/la:Bar mi imamo pjesama za 4 utakmice i da jos malo pjevamo do kuce nakon te zadnje. Debilizam mladje populacije moj Tito ali kad im jednom podjemo taceve pucat po mozgu opametit ce se. Malo mi je falilo protiv Sirokog da im upadnem na tribinuTitova-Juga je napisao/la:Emile, svaka cast na razmisljanju, takav stav je jedini ispravan kada je nas klub u pitanju. Medjutim dojma sam da je situacija na tribini posljednjih godina mnogo gora po pitanju tog defektnog skandiranja koji se apsolutno ne poklapa sa onim sta Velez ustvari predstavlja. Svaka cast pojedincima i toj mladjoj raji ali izbor pjesama, ako ih uopste mogu tako nazvati i ponasanje tih momaka je u najmanju ruku imbecilno i sramota za nasu svetinju.

Kad oni hoce oni mogu biti pravi,ali izgleda na taj debilizam se furaju sve navijacke grupe pa i oni.
FORZA VELEZ
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Doce to sve na svoje na tribini dragi moji veteRAni

MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.