I ja se slažem sa tim da se ne trebaju pozivati igrači koji nemaju kluba.
Za mene je to krajnje neprofesinalno i priliči fudbalskim reprezentacijama trećeg svijeta tipa Maršalovi otoci, Šejšeli, Maldivi, Tuvalu i slično.
Igrač koji nema kluba ne trenira redovno sa ekipom (individualni treninzi su samo održavanje kondicije), ne napreduje, ne igra tekme, ukratko ne bavi se profesionalnim fudbalom.
E sad, to je u neku ruku prihvatljivo ako je kraći period od mjesec ili dva, ali sve ostalo je previše.
Što se Zahirovića tiče, ja ne znam šta se dešava sa njim i njegovom karijerom.
On je meni dobar igrač koji je sve tekme u repki odigrao u najmanju ruku solidno i korektno, osim kad je bio desni bek protiv Portugala (što je neko već i napisao).
Bio je dobar i u PL kad je igrao i bio kapiten Čelika i igrao standardno za mladu repku.
Ono što je najčudnije je to što i kad je bio u Nalčiku nije igrao svaku tekmu, pogotovo kad su ispali u drugu ligu.
U Minsku, koji je izgleda jedna loša ekipa (izgubili od Lokomotive koja je satelitski klub Dinama i koja ima mali broj igrača pod ugovorom), odigrao 7 tekmi (370 minuta) za pola godine i sad je bez kluba.
Također je zabrinjavajuća informacija da njegova cijena drastično pada iako je standardni reprezentativac BiH.
U ovo vrijeme prošle godine je vrijedio 1.2 miliona eura, sada vrijedi duplo manje 600.000 eura (koliko je vrijedio kad je tek došao u Nalčik).
http://www.transfermarkt.com/en/adnan-z ... 78947.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve u svemu čudan i zabrinjavajući tok karijere jednog standardnog reprezentativca 15. reprezentacije svijeta.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...