Rekonstrukcija stadiona u BiH

Signore
Kontakt:

Re: Rekonstrukcija stadiona u BiH

Post Postao/la Signore » 21 jul 2013, 10:37

Ne znam jesam li dobro upratio, ali mi se cini da se na BP u zadnjih par godina radila zamjena stolica. I ne znam sad, jel te stolice na sjeveru i jugu uvijek ostave i ne mijenjaju ih pa su tako izblijedile ili namjerno stave te neke fensy pinky? Nisam bio na BP godinama, pa ne znam jesul ofucane ili ipak nove. Trebalo bi jednom napravit akciju, pocupat sve stolice i da ih zamjene :lol:

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 21 jul 2013, 11:35

Zar nisu bile fakat nove crvene stolice na sjeveru i jugu nedavno?

IlPrincipe
Kontakt:

Post Postao/la IlPrincipe » 21 jul 2013, 12:03

slika
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 21 jul 2013, 12:10

denirob je napisao/la: evo slika sa danasnje utakmice likce-cibalia 2-0. kad samo vidim ove bljede "roze" stolice na jugu i sjeveru dodje mi da povratim. imam boljku u ocima kad su upitanju stolice na jugu i sjeveru. znam da vecina ljudi to ni neprimjeti al ova razlika u boji stolica izmedju istoka i zapada naspram juga i sjevera su mi ocajne. pa nemoraju ni dizat jug i sjever. sto se tice zenice i celika ovakav stadion ove velicine je perfektan sto se tice kapaciteta i svega... gledajuci trenutnu situaciju. naravno kad bi celik sad bio na nivou zelje rezultatski i konstantno bio prvak vice-prvak, te svake godine igro predkola evropskih takmicenja, onda bi nam veci stadion komotno mogo jer bi ga ispunjavali na svakom derbiju, i svaku evropsku utakmicu. al ovako kako je nek ostane sto se tice celika kapacitet isti. al sto bi ja volio da eto ovih 90000 koliko ce dobit uloze kolko vec treba od tih para za identicne stolice ko na zapad i istoku, il **** mater nek ih prefarbaju u crveno, kako bi stadion tek onda ljepo izgledo, kako bi to crvenilo se isticalo ljepo. al mora u nas bit nesto retardirano u svemu i nista ured 100% zavrseno nije. mene ove pink roze :lol: stolice iritiraju godinama i evo bas sam postavio jednu sliku gdje se mogu vidit ove novije crvene stolice ko na zapadu i istoku stavljene kao zamjenu za ove usrane ruzne na jug/sjeveru nakon sto su pocupane il slomljene pa su bili primorani da ih zamjene za reprezentaciju. eh sta bi dao da sve stolice urade ovako, jel ima jos iko da ga ovo iritira il sam ja jedini, posto nikad nisam cuo nekog da spomene ista u vezi toga. vjerjute bp bi jos toliko ljepse izgledalo a to je skroz jeftina investicija kao sto kazem na kraju dana mogu ih ofarbat samo ba to se moze u roku 3 dana uradit za skrooooz male pare. evo dole slika primjera
Ako hoces da ti stolice ne blijede, moras natkrit tribinu.. meni boja ne smeta. Mislim ima veci stvari, kao sto je podizanje juga i sjevera u visinu zapada.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 21 jul 2013, 12:51

FliX je napisao/la:
denirob je napisao/la: evo slika sa danasnje utakmice likce-cibalia 2-0. kad samo vidim ove bljede "roze" stolice na jugu i sjeveru dodje mi da povratim. imam boljku u ocima kad su upitanju stolice na jugu i sjeveru. znam da vecina ljudi to ni neprimjeti al ova razlika u boji stolica izmedju istoka i zapada naspram juga i sjevera su mi ocajne. pa nemoraju ni dizat jug i sjever. sto se tice zenice i celika ovakav stadion ove velicine je perfektan sto se tice kapaciteta i svega... gledajuci trenutnu situaciju. naravno kad bi celik sad bio na nivou zelje rezultatski i konstantno bio prvak vice-prvak, te svake godine igro predkola evropskih takmicenja, onda bi nam veci stadion komotno mogo jer bi ga ispunjavali na svakom derbiju, i svaku evropsku utakmicu. al ovako kako je nek ostane sto se tice celika kapacitet isti. al sto bi ja volio da eto ovih 90000 koliko ce dobit uloze kolko vec treba od tih para za identicne stolice ko na zapad i istoku, il **** mater nek ih prefarbaju u crveno, kako bi stadion tek onda ljepo izgledo, kako bi to crvenilo se isticalo ljepo. al mora u nas bit nesto retardirano u svemu i nista ured 100% zavrseno nije. mene ove pink roze :lol: stolice iritiraju godinama i evo bas sam postavio jednu sliku gdje se mogu vidit ove novije crvene stolice ko na zapadu i istoku stavljene kao zamjenu za ove usrane ruzne na jug/sjeveru nakon sto su pocupane il slomljene pa su bili primorani da ih zamjene za reprezentaciju. eh sta bi dao da sve stolice urade ovako, jel ima jos iko da ga ovo iritira il sam ja jedini, posto nikad nisam cuo nekog da spomene ista u vezi toga. vjerjute bp bi jos toliko ljepse izgledalo a to je skroz jeftina investicija kao sto kazem na kraju dana mogu ih ofarbat samo ba to se moze u roku 3 dana uradit za skrooooz male pare. evo dole slika primjera
Ako hoces da ti stolice ne blijede, moras natkrit tribinu.. meni boja ne smeta. Mislim ima veci stvari, kao sto je podizanje juga i sjevera u visinu zapada.
Upravo tako,dizanje tih tribina je prioritet ili recimo novi semafor i sl.
''Neka me mrze samo da me se boje''

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jul 2013, 13:25

Yebale vas stolice, po Španjolskoj i Italiji su sve takve, nenatkriveni stadioni pod udarom kiše.

Od ovog novca bi najbolje bilo napraviti novi semafor, realno, nema se mjesta za neke druge zahvate jer su isti nepotrebni - naravno, govorim za ovaj iznos od 90-ak tisuća eura. Podizanje novih tribina neka sačeka neka bolja vremena.
Hayley <3

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 21 jul 2013, 13:29

Led display :D
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jul 2013, 13:44

Nešto ovakvo
slika

12m x 6m
Hayley <3

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 21 jul 2013, 14:30

Bilo bi potrebno da pola lige da svoju donaciju da bi kupili semafor kao na Kantridi. Njegova cijena je bila 500.000€.

slika

Ovaj u Humskoj je nesto jeftiniji, Partizan je za njega iskesirao 350.000€

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 21 jul 2013, 14:55

badblueboylivno je napisao/la:Nešto ovakvo
slika

12m x 6m
Ako ovo ima 6m visine ja imam 2.5m. Pa uporedi sa vratima lijevo koja su visoka cca 2-2.2m.

edo_malesak

Post Postao/la edo_malesak » 21 jul 2013, 15:00

Chuckie je napisao/la:
badblueboylivno je napisao/la:Nešto ovakvo
slika

12m x 6m
Ako ovo ima 6m visine ja imam 2.5m. Pa uporedi sa vratima lijevo koja su visoka cca 2-2.2m.
ne mozes uporedjivati sa vratima lijevo radi ugla iz kojeg je slikano...uporedi sa vratima ispod semafora
"Taj Gradačac, ne zna čovjek kako da mu naudi, osim da ponovo u njega dođe, da ga ponovo vidi i zavoli, da nikada ne sazna zašto je to tako!" (Alija Isaković)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 21 jul 2013, 15:03

Kojim vratima lijevo? Onim koja su tako velika da veliki suncobran dolazi samo do pola njihove visine? Hehe. A uračunaj još i udaljenost tih "vrata" od samog semafora.

Pogledaj vrata ispod semafora. ;)

Uostalom, evo i teksta
Sama konstrukcija koja je prva postavljena teška je 2,5 t. Novi semafor Maxi Display LED 12,6 x 6,3 m/ težak je 4,5 tone
http://www.rijekadanas.com/?p=56917" onclick="window.open(this.href);return false;
Hayley <3

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 21 jul 2013, 15:06

U redu je, malo sam se preracunao, fakat je ogroman displej.

AdiRajvosa
Kontakt:

Post Postao/la AdiRajvosa » 22 jul 2013, 01:48

Ma na Bilinom P bi toliki displej bio preogroman. Tamo treba pola od toga, tako da bi Celik mogao pokriti tu cijenu lovom koju ce dobiti.

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 22 jul 2013, 03:58

Yebale vas stolice, po Španjolskoj i Italiji su sve takve, nenatkriveni stadioni pod udarom kiše.

i na kraju krajeva 90% tih izfucanih stolica po "spanjolskoj" i italiji su plave, il neka druga boja a ne crvena, tako da i kad izbljede neizgledaju vako glupo, tj rozo. dobar primjer je kantrida bas, gdje su stolice ono bas izbljedile, al su samo dobile svjetlo blijedu plavu boju, i sve su izbljedile komplet tako da neodudaraju od trbine u trbinu.

@ il principe jest ta slika sve, al to je il kad su bile friske, ili nocna slika pa odsjaj svjetla il sta vec. nemoj sad da ja trazim slike komplet stadiona gdje se bas vidi kao su roze naspram istoka i zapada. sta ja znam, neki govore da je to zbog nedostatka krova, pa izbljedile, al nije to dovoljan razlog, i na istoku nisu pokrivene (osim malim djelom pri vrhu, nemoze nikako to da blokira dovoljno sunce da bas nikako nisu izbljedile naspram onih na zapadu ili sjeveru/istoku) pa se crvene identicno ko one na zapadu, ono jaka crvena boja i pravo ljepo izgleda na oci. pogotovo me nervira to sto su "roze" nekako, i onda ove stolice sto stave kao zamjenu za ove izcupane/polupane jos gore odudaraju. znam da bi bilino izgledalo samo tako ljepse da se jug i sjever crveni, bar meni... naravno to je samo estetika, funkcionalno one cine svoj poso kao i one na suprotnim trbinama. ali estetski odudaraju, a bilino je u jugi bio najljepsi stadion (dok se poljud nije izgradio) u bosni je najljepsi, a ja zelim samo da bude jos ljepsi, ipak je to dom robije i likceta!!! zamolio bi ove kojima roza boja stolica nesmeta zaobidju moj post tj da nepametuju previse, jer nisam jedini iz ze kojem se ovo nedopada nikako... usput da, stolice su bile mjenjane, ali ocigledno nesto nestima. znamo svi da dizanje juga i sjevera uopste nije potrebno kad je celik u pitanju, samo reprezentacija. naravno ako do toga dodje (a doce ako bog da ubrzo, jer je sramota da igramo pred 13000 dusha) onda ce se i taj problem stolica uklonit. nema boga da stave opet nove crvene stolice a ispod zadrze ove ruzne roze, kako bi to tek onda sranje izgledalo haha. ostaje nam da cekamo

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 22 jul 2013, 15:23

AdiRajvosa je napisao/la:Ma na Bilinom P bi
toliki displej bio preogroman. Tamo treba pola od toga, tako da bi Celik
mogao pokriti tu cijenu lovom koju ce dobiti.
Tesko da bi upola manji bio samo 90 000 eura. Nepisano pravilo je da ovakve stvari budu po kolicini (ovom slucaju velicini) jeftinije kad uzimas vise. Ocu rec da kad uzmes semafor od bubam 20m2 i on kosta 100KM, da onaj od 10m2 ne kosta 50KM, vec mozda 75KM. Ne mislim bukvalno na te cijene, ali da objasnim sta zelim reci.

@denirob
Stolice na Kantridi nisu izblijedile, one su takve oduvijek, HNK Rijeka je nebeskoplava, a s 90 000 eura vi mozete kupiti preko 10 000 stolica, ali toliko nije potrebno sto znaci da bi mozda za te pare mogli i kupiti i zamijeniti, mada cisto sumnjam da ce se pare davati na to. Pare su namijenjene za unaprijedjenje infrastrukture, a te stare stolice i dalje dobro koriste pa to nebi bilo neko unaprijedjenje, osim estetsko. Pare ce morati ici na nesto drugo.

ramboamadeus
Kontakt:

Post Postao/la ramboamadeus » 22 jul 2013, 22:00

Ekspert UEFA-e na Bilinom polju

Ekspert Evropske nogometne federacije (UEFA) za stadione Trygve Borno danas je, nakon dolaska u Sarajevo, odmah obišao stadion Bilino polje u Zenici

Bivši nogometaš norveške reprezentacije i čelnik tamošnjeg saveza, nije bio rječit prilikom posjete stadionu, naglasivši da će impresije onog što vidi za dva dana u BiH predočiti u izvještaju UEFA-i. U pratnji direktora NK Čelik Alije Porče i zeničkog načelnika Husejina Smajlovića (SDA) Borno i saradnici su se upoznali sa stanjem, kao i radovima koji su proteklih mjeseci vršeni na stadionu Bilino polje.

Borna je bio predstavnik UEFA-e uoči utakmice BIH-Portugal, prije dvije godine, kada je odlučio da se utakmice igra na trenu Bilinog polja, koji je tada dodatno oštećen jakom kišom. Jučer nije krio oduševljenje promjenama koje je vidio u odnosu na stanje iz 2011.

Kako nam je potvrdio direktor NK Čelik Alija Porča, delegacija UEFA-e se interesovala za sve detalje eventualnih radova, kao i planove rekonstrukcije.

- Načelnik Smajlović ga je informisao o planovima Općine Zenica, koja je vlasnik stadiona, da povećaju kapacitet stadiona, rekonstrukcijom u fazama. Ono što mu se posebno svidjelo jeste šta je sve uloženo od njegovog posljednjeg dolaska, oduševljen je terenom, kao i do sada urađenim. Svidjela mu se i ideja da se rekonstrukcija može raditi u fazama, naprimjer Sjever i Jug nevezano za istok ili Zapad, a sve ovisno o finansijama. To ga je posebno dojmilo i vjerujem da iz Zenice nosi lijepe utiske, kazao nam je Porča.

Delegacija UEFA-e će sutra ujutro izvršiti uvid u trenutno stanje stadiona "Asim Ferhatović Hase" i "Grbavica" u Sarajevu. Nakon posjete, Borna će nadležnim organima UEFA-e podnijeti izvještaj o stanju terena u BIH.

Treba podsjetiti da je UEFA centralizovala TV i marketing prava od kvalifikacija za EP 2016. godine, što zahtijeva znatno bolje uslove od onih kakvi su sada na većini stadiona u BiH.

bron:http://www.****

kuha se , kuha .....:cheers:

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 22 jul 2013, 22:05

Sutra ce ovaj iz UEFA da obiđe i Kosevo - Grbavicu, i super prilika da im nasi prezentuju za novu Grbavicu.

Mozda nam oni pomogun u tom projektu. :D
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

denirob
Kontakt:

Post Postao/la denirob » 23 jul 2013, 00:43

oce al u qrcu neznam kako vas nije stid da prosite tu i javno se nadate nekoj nafaki od najvece fudbalske mafije koja samo gleda svoj djep a najmanje dobitak nogometa i sirenje fudbala u malim drzavama... da je tako nebismo 20 god gledali real bayern juventusa manchestera i barcelono u finalima... toliki grad najveci i najjaci centar bih u svakom polju ekonomije i nemozete sebi skontat sredstva da bar jedan stadion sredite kolko tolko. grabica zapaljena u ratu i dan danas u raspadnom stanju klub koji osvoji prvenstvo ured svake godine i SVAKE GODINE izlazi u evropska predkola... i nadaju se i dalje u 2013 da im neko donira "dream stadion" na ljepe oci u fazonu mini alienz arene :lol: :lol: :lol: izgubili ste reprezentaciji jednoj rupi naspram sarajeva sto je zenica.... godinama ste nam pjevushili trebal vam brasna trebal vam hljeba :lol: :lol: a vidi nas vidi vas. al hajd necemo ic u raspravu ze sarajevo, tu ste ga popushili samo tako kad su stadioni upitanju i reprezentacija. nego pogledajmo jednog veleza, jado obicni nikad nisu iznad treceg mjesta bili, nikad kup uzeli, ispadaju iz lige, jedva se odrzaju u premieri, ukrali im stadion preko puta, i ljudi opet nesto rade od temelja izgradise sebi kakav takav stadionchic. pa vise je jedan velezcic (koji je realno poslje rata mala mrva za zelju i sarajevo) ulozio od vas skupa. tuzla e sloboda u drugoj ligi al gradi stadion malo po malo sve sami ulazu grad malo ovo ono al se nesto radi i evo izgradise trbinu do jaja imaju fondaciju temelj i krov cak. ovi se nadaju dodje uefa predstavnici u posjetu pa cemo im pokazat nas stadion iz snova mozda ce nam dat 20ak miliona bar da ga izgradimo :lol: trebaju vam i radnike poslat iz njemacke neke firme da vam grade na poklon jer vi ste ipak toliko jadni... pravo medju vama ima jadova zivih obratite se svojoj voljenoj opstini i vasem gradu imaju oni vjerujte zato mogu se snac itekako kad je zenica u kojoj je standard duplo nizi mogla mozete i vi grad s pola miliona stanovnika haha. al neka, nadajte se vi samo... u medju vremenu ce reprezentacija i dalje u zenici da kara sve redom, a vi gledajte na tvu i slavite po bascarsiji. zmajevi ce van sehera sigurno. jos da reprezentacija oce u tuzli zaigrat koju prijateljsku ahahaha :lol:
@denirob
Stolice na Kantridi nisu izblijedile, one su takve oduvijek, HNK Rijeka je nebeskoplava, a s 90 000 eura vi mozete kupiti preko 10 000 stolica, ali toliko nije potrebno sto znaci da bi mozda za te pare mogli i kupiti i zamijeniti, mada cisto sumnjam da ce se pare davati na to. Pare su namijenjene za unaprijedjenje infrastrukture, a te stare stolice i dalje dobro koriste pa to nebi bilo neko unaprijedjenje, osim estetsko. Pare ce morati ici na nesto drugo.
ma naravno da mogu za te pare kupiti te stolice... ne treba ni 10 000 ja mislim da je oko 3500 kapacitet juga... i sjever isto tako znaci 7000. al kazem nemoraju ni uzimat nove stolice nek ih samo ofarbaju kvalitetno identicnom bojom kao zapad i istok. sto se tice rijeke malo cu se osvrnut na to...moram. inace imam tetku u rijeci i proveo sam 2006 godine mjesec dana dole. u tih mjesec dana ured svaki dan sam preko dana provodio bas na toj plazi kantrida odma ispod stadiona 100 metara mozda. zbario sam jednu slovakinju i furali smo tamo vamo... pravo sam se proveo. cak sladoledi u restoranu na kantridi i tako to :lol: a yebo to al sam svaki dan seto uzbrdo trcho i to i ima jedna cesta sto ide direkt iznad stadiona i odozgo se cjeli stadion vidi ko na dlanu. gledo bi igrace dole kako treniraju i buljio u taj scenario. obiso sam sva 3 glavna stadiona u hr (poljud kantrida maximir) i u bih sve vise puta. i kantrida mi je licno najunikatniji mozda i najljepsi stadion. jest pomal, ali njegova lokacija u stijenama, te boja uz boju jadrana su nesto extra. te godine 2006 rijeka je se kroz kup plasirala u predkolo kupa uefa i igrali su protiv neke ekipe s kipra. bolic je tad isto igro prvu utakmicu za rijeku. armada cjela ELVIR BOLIC!! uzeli su 3 2 bio je penal bas se sjecam toga bio sam na trbini s armadom te godine s rodjakom koji je veliki navijac :) a gle cuda, balija u hr :lol: mrtvi navijac rijeke i hr reprezentacije ko i svi u tom gradu ured. da skratim prichu, stolice im jesu izbljedile samo tako. upravu si ti sto kazes da im je boja svijetlo plava tako da uopste to neodudara, al dje i nece izbljedit od sunca jadranskog jos na moru direkt stadion krova ured i nema. iskreno nisam tad buljio u stolice da vidim jesul izbljedile, al kako mi slika u glavi stoji jesu. al eto malo sam trazio slike na netu (99 su valjda stolice stavili na stadion) i trazio sam bas slike ranije i sad i vidi se velika velika razlika. prije su bile puno vise plave, mada i tad je bila svjetlija plava, al sad su izbjelile dosta jedva se primjeti razlika izmedju bjelih stolica gdje pisu naslovi.... glupa mi ova pricha skroz nema nikakve veze nizcim samo djaba piskaram al eto... uglavnom upravu si tu sto kazes za doniranje tih para u stolice sasvim je izvodljivo to... nego ocel ovo bit kakva nafake od uefe nama sad, zasluzili smo ipak :lol: :lol: :lol: haha

sagitarius
Kontakt:

Post Postao/la sagitarius » 23 jul 2013, 00:51

Umjesto da se na grbavici krene sa "sminkanjem" kao sto je i Bilino polje oni oce odmah napravit evropski stadioni.Mora se korak po korak ici nismo mi njemacka,italija,qatar.. da napravimo nov stadion odmah.Ne znam sta glume ti oko "nove grbavice" svaki dva mjeseca oni nesto novo izmisljaju,to samo da se zamagle oci navijacima :S
..Za Čelik i Zenicu!Jer to, je čast i sudbina i krv Zeničana, ljubav velika!
..El Valencia es el nostre campeó! #amuntValencia

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.