Seyo_TM je napisao/la:Zbog kriminalnih radnji pojedinaca klub je pred bankrotom
- Iskreno, ja bez pomoći Kantona i Federacije ne vidim izlaz. Pisali smo i premijeru Mustafi Mujezinoviću, kako bi se uključio i spasio klubove. Ne samo nas, pa kako će jedan Travnik platiti svoje dugove na ime poreza i svega onog što pritišće sve nas. Ja razumijem poreznu Upravu koja se pridržava zakona i traži naplatu, ali ne vidim načina kako da se to sada riješi. Nama, recimo kanton pomaže, ali nas porezna uprava pritišće. U najtežoj poziciji su vrhunski klubovi na Kantonu; Željo, Sarajevo, Bosna Asa, i Bosna BH Gas. Neko rješenje se mora naći, u protivnom od sporta u kantonu, pa i u Federaciji i državi nema ništa - jasno i glasno upozorava Sabahudin Žujo, koji se «donkihotovski» bori za bolji status i tretman sporta u državi, koji je najavio stvaranje evropskog Želje, a u prvoj godini mandata pritišću ga sudske tužbe, kamate, dugovanja...
Pa ovo je smješno. Njabolje da kanton i Federacija daju još više para (zajdeničkih, gradskih državnih... kako god hoćete) i da u isto vrijeme zabrani ispekcijama da ikako dolaze jer kao što svi znamo, u svim našim klubovima su same poštenjačine!
Kao što svi mi kao civili ili firme moramo platiti poreze i doprinose mora i Željo i bilo koji drugi klub!!! Što bi oni bili povlateni,a svakako se okreće i previše para s obzirom na uloženi rad. Nogomet je svakako postao rtgovina, pa neka se klubovi tako i ponašaju.
PS: Nije Hrvatska oprostila dugove mego je u Hajdukovom slučaju vrijednost duga pretvorena u dionice i predana gradu Splitu čime je Split postao većinski vlasnik ali će to vjerojatno prodati s vremenom.