u NBA se igraci ne pitaju hoce li da budu trejdovani ili ne. cini mi se da jedini koji im takvu klauzulu u ugovoru je kobe bryantKK_Bosna je napisao/la:mozete vi pricati i pametovati koliko hocete, ali sam mirza ne zeli da udje u bilo kakav trade. ili vi strucnaci bolje znate sta je bolje za mirzu od samog mirze.![]()
i molim vas - bez psovki, bice banova.
Mirza Teletović
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mirza Teletović
- adriano_leite
- Kontakt:
Naravno da se pitaju, jer ako neko zeli da bude trejdan, to javi timu, odnosno GM-u, pa zatim ide na trade listu. Ono sto u NBA ligi se ne moze, to je odbijanje trejdova. Bryant je imao tu opciju, kao i Garnett. Garnett se odrekao te opcije prilikom odlaska u Netse i vise je nema do kraja ugovora. Takodjer, moguce je reci da igrac ne zeli igrati u nekom timu i na taj nacin taj tim nije lud da poteze trade za tog igraca, ako igrac ne zeli da igra. NBA liga je itekako liga igraca i igraci se pitaju mnogo toga, samo sto to ne stoji oficijelno, ali realnost je mnogo drugacija od oficijelnih stvari. Primjer je i Mela, kada je rekao da nece produziti ugovor i da zeli da ide, a na listi zelja su mu bili Knicksi. Denver ga je mogao staviti na trade listu, ali Melo ne bi igrao za drugi tim osim Knicksa, tj. ne bi produzio ugovor i niko nije lud da povlaci takav trade.Sapce je napisao/la:u NBA se igraci ne pitaju hoce li da budu trejdovani ili ne. cini mi se da jedini koji im takvu klauzulu u ugovoru je kobe bryantKK_Bosna je napisao/la:mozete vi pricati i pametovati koliko hocete, ali sam mirza ne zeli da udje u bilo kakav trade. ili vi strucnaci bolje znate sta je bolje za mirzu od samog mirze.![]()
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
Mes Que Un Club!
Mi smo Horde Zla sa Sjevera...
ok. u biti sam imo informaciju da ne mozes odbiti trade.. to u biti i nije neka razlika. s tim so naravno mozes trazit da te trejduju, al koliko to klub mora postovati, ne znam. iznimke su naravno kojekakve superzvijezdeadriano_leite je napisao/la:Naravno da se pitaju, jer ako neko zeli da bude trejdan, to javi timu, odnosno GM-u, pa zatim ide na trade listu. Ono sto u NBA ligi se ne moze, to je odbijanje trejdova. Bryant je imao tu opciju, kao i Garnett. Garnett se odrekao te opcije prilikom odlaska u Netse i vise je nema do kraja ugovora. Takodjer, moguce je reci da igrac ne zeli igrati u nekom timu i na taj nacin taj tim nije lud da poteze trade za tog igraca, ako igrac ne zeli da igra. NBA liga je itekako liga igraca i igraci se pitaju mnogo toga, samo sto to ne stoji oficijelno, ali realnost je mnogo drugacija od oficijelnih stvari. Primjer je i Mela, kada je rekao da nece produziti ugovor i da zeli da ide, a na listi zelja su mu bili Knicksi. Denver ga je mogao staviti na trade listu, ali Melo ne bi igrao za drugi tim osim Knicksa, tj. ne bi produzio ugovor i niko nije lud da povlaci takav trade.Sapce je napisao/la:u NBA se igraci ne pitaju hoce li da budu trejdovani ili ne. cini mi se da jedini koji im takvu klauzulu u ugovoru je kobe bryantKK_Bosna je napisao/la:mozete vi pricati i pametovati koliko hocete, ali sam mirza ne zeli da udje u bilo kakav trade. ili vi strucnaci bolje znate sta je bolje za mirzu od samog mirze.![]()
Ne znamo ali mozemo iznijeti svoje misljenje u cemu je problemKK_Bosna je napisao/la:mozete vi pricati i pametovati koliko hocete, ali sam mirza ne zeli da udje u bilo kakav trade. ili vi strucnaci bolje znate sta je bolje za mirzu od samog mirze.![]()

Onda ovaj forum ne treba da postoji
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza
ovaj dio sa psovanjem se, ako nisi, posebno na tebe direktno odnosio. smatraj se upozorenim.MT3 je napisao/la:Ne znamo ali mozemo iznijeti svoje misljenje u cemu je problemKK_Bosna je napisao/la:mozete vi pricati i pametovati koliko hocete, ali sam mirza ne zeli da udje u bilo kakav trade. ili vi strucnaci bolje znate sta je bolje za mirzu od samog mirze.![]()
i molim vas - bez psovki, bice banova.![]()
![]()
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
Naravno da on ne želi ići jer je tip koji vole izazove i dokazivanje. Tako mu je bilo uvijek u karijeru. Druga stvar je što gledamo na to objektivno, nema šanse da će igrati veliki broj minuta osim ako se nametne odmah u prvih 10-tak utakmica u malo minuta što će igrati.
Kad sam ja psovao ??KK_Bosna je napisao/la:ovaj dio sa psovanjem se, ako nisi, posebno na tebe direktno odnosio. smatraj se upozorenim.MT3 je napisao/la:Ne znamo ali mozemo iznijeti svoje misljenje u cemu je problemKK_Bosna je napisao/la:mozete vi pricati i pametovati koliko hocete, ali sam mirza ne zeli da udje u bilo kakav trade. ili vi strucnaci bolje znate sta je bolje za mirzu od samog mirze.![]()
i molim vas - bez psovki, bice banova.![]()
![]()
http://sportsport.ba/bh_kosarka/teletov ... ici/109494" onclick="window.open(this.href);return false; 

04.10.2009 !!
Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović iduće sezone bit će dio jednog od favrorita NBA lige.
Njegove Brooklyn Netse trenirat će Jason Kidd, a u klub su stigla dvojica velikana: Paul Pierce i Kevin Garnett.
Superbogati Rus Mihail Prohorov, košarkaška legenda i novopečeni trener Jason Kidd i velikani Kevin Garnett i Paul Piece – to su ključni ljudi koji će od Brooklyna pokušati napraviti šampionsku ekipu.
A dio te nabildane ekipe i dalje će biti i Mirza Teletović. Možda čak i s važnijom ulogom nego lani.
“Mirza će biti važan dio ove ekipe. On je momak koji doprinosi odbrani i ima dobar šut. Ovi igrači koje danas predstavljamo jako su važni. Ali, jako važni su i oni igrači koji imaju svoju specifičnu ulogu. Također, za Mirzu je važno da sad može učiti i od ovih igrača”, rekao je Kidd, prenosi Al Jazeera Balkans.
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... hA-u5zpMbQ" onclick="window.open(this.href);return false; VIDEO
Njegove Brooklyn Netse trenirat će Jason Kidd, a u klub su stigla dvojica velikana: Paul Pierce i Kevin Garnett.
Superbogati Rus Mihail Prohorov, košarkaška legenda i novopečeni trener Jason Kidd i velikani Kevin Garnett i Paul Piece – to su ključni ljudi koji će od Brooklyna pokušati napraviti šampionsku ekipu.
A dio te nabildane ekipe i dalje će biti i Mirza Teletović. Možda čak i s važnijom ulogom nego lani.
“Mirza će biti važan dio ove ekipe. On je momak koji doprinosi odbrani i ima dobar šut. Ovi igrači koje danas predstavljamo jako su važni. Ali, jako važni su i oni igrači koji imaju svoju specifičnu ulogu. Također, za Mirzu je važno da sad može učiti i od ovih igrača”, rekao je Kidd, prenosi Al Jazeera Balkans.
http://www.google.ba/url?sa=t&rct=j&q=& ... hA-u5zpMbQ" onclick="window.open(this.href);return false; VIDEO
- skyisthelimit
Slicno su govorili i ona dvojica prethodnika ( citaj klauna ), jos je onaj prvi imao eskluzivni intervju na ovom portalu
, pa sta bi na kraju, sve je ostalo samo na rijecima. Vazan dio ekipe bla, bla.. Nista dok ne vidim i na terenu da se na njega ozbiljno racuna.

15.10 - 15.06 ...
Također, za Mirzu je važno da sad može učiti i od ovih igrača
ma sve je rekao time... dakle opet će se vrtiti priča da dosta uči od Garnneta a od igre ništa
ma sve je rekao time... dakle opet će se vrtiti priča da dosta uči od Garnneta a od igre ništa

Da te volim duša zna, draga moja BiH
Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!
posto je inace mirza stariji, iskusniji i bolji igrac od garnetta, slazem se da bi trebao KG da uci od mirzekokuz je napisao/la:Također, za Mirzu je važno da sad može učiti i od ovih igrača

"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
ma nije to, nego i prošle sezone "ne igra, ali uči od ostalih", slažem se on ima mnoooogo još učiti, ali sad se opet stvorio alibi kad bude mirza ne bude igrao - "uči s klupe"KK_Bosna je napisao/la:posto je inace mirza stariji, iskusniji i bolji igrac od garnetta, slazem se da bi trebao KG da uci od mirzekokuz je napisao/la:Također, za Mirzu je važno da sad može učiti i od ovih igrača
on ce na treningu vise nauciti od KG-a nego sto ce ijedan evropski igrac nauciti od, npr., messinekokuz je napisao/la:ma nije to, nego i prošle sezone "ne igra, ali uči od ostalih", slažem se on ima mnoooogo još učiti, ali sad se opet stvorio alibi kad bude mirza ne bude igrao - "uči s klupe"KK_Bosna je napisao/la:posto je inace mirza stariji, iskusniji i bolji igrac od garnetta, slazem se da bi trebao KG da uci od mirzekokuz je napisao/la:Također, za Mirzu je važno da sad može učiti i od ovih igrača

da, i?KK_Bosna je napisao/la:
on ce na treningu vise nauciti od KG-a nego sto ce ijedan evropski igrac nauciti od, npr., messine
i ovu će godinu učiti neće igrati? pa i sljedeće isto? i kad na kraju sve nauči onda ide kraj karijere, jer realno mirza nema 19-20 godina... daleko da je sad od neke starosti, može on sigurno još nekoliko kvalitetnih godina, no ipak...
ja bih lično više volio da je u ekipi koja nema ama baš nikakvog iskustva, ali da igra... nego ovako da uči, a da ne igra...
Vise se odnosi na Messinu i njegove kvalitete
Sigurno je bolje da igra negdje,ali svako tko Mirzu poznaje zna
Sabur 

And although Mirza Teletovic appears to be outside the rotation, Mazzeo foresees him as "the type of guy that could provide instant offense and spacing if the team is in a rut offensively" or if injuries limit some of the bigs in front of him.
de ti meni to prevedi fino,ako ti nije mrsko kao google translate-u??
Iako izgleda da je Mirza izvan rotacije, Mazzeo ga vidi u igri kao "tip igrača koji može odmah djelovati u napadu, te raširiti igru ako timu baš ne ide dobro ofanzivno" ili ako povrede limituju igrače na njegovim pozicijamarobery20 je napisao/la:de ti meni to prevedi fino,ako ti nije mrsko kao google translate-u??
Trenutno korisnika/ca: mercurial, zastitaIdentiteta i 13 gostiju.