FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Anonimac
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Anonimac » 19 jul 2013, 14:05

Imamo istorijsku priliku da igramo grupe EL a i da zaradimo keša koji bi mogao biti inicijator projekta nove Grbavice. Samo neka igrači dadnu 150% svojih mogućnosti, pa šta bog da, jer ko zna kad ćemo opet imati ovakvu priliku, nek nam je bog na pomoći!
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 19 jul 2013, 14:07

Zaboravio sam dodati da i Viktorija ima svojih mana, ponajviše u odbrani.
Štoperi stoje visoko i spori su (u odnosu na Bučana recimo), bekovi nakon 2-3 izleta naprijed se slabo i sporo vraćaju nazad, golman ništa nije pokazao (neću reći da je loš, ali izgleda da nije neka klasa), vezni igrači i krila se slabo vraćaju i ne prate naše igrače do kraja.
To je ono što sam ja primjetio, Amar zna daleko više od mene, naravno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 jul 2013, 14:07

Anonimac je napisao/la:Imamo istorijsku priliku da igramo grupe EL a i da zaradimo keša koji bi mogao biti inicijator projekta nove Grbavice. Samo neka igrači dadnu 150% svojih mogućnosti, pa šta bog da, jer ko zna kad ćemo opet imati ovakvu priliku, nek nam je bog na pomoći!
Imali smo je prosle godine mraibor (slabiji od viktorije) dulenge slabiji od helsinkija :D :D

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 jul 2013, 14:08

Ma i ovi Finci su tanki ako na svom terenu nisu mogli ovim poluamaterima dat gol..A u cetvrtom pretkolu ocekujem Dinamo Z,da se Said oduzi Lazaru za autogol :D

Anonimac
Kontakt:

Post Postao/la Anonimac » 19 jul 2013, 14:09

terabajt je napisao/la:
Anonimac je napisao/la:Imamo istorijsku priliku da igramo grupe EL a i da zaradimo keša koji bi mogao biti inicijator projekta nove Grbavice. Samo neka igrači dadnu 150% svojih mogućnosti, pa šta bog da, jer ko zna kad ćemo opet imati ovakvu priliku, nek nam je bog na pomoći!
Imali smo je prosle godine mraibor (slabiji od viktorije) dulenge slabiji od helsinkija :D :D
U pravu si ali nismo imali povoljan rezultat iz prve utakmice... Sad u obzir dolazi bilo kakva pobjeda, samo jedna pobjeda, samo jedan gol.... :D
Kad dođu teški dani i kada ti loše krene, digni pogled ka tribini ugledaćeš tamo mene...

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 19 jul 2013, 14:14

Hvala ti Boze. Sada hrabro na Kosevu po prolaz.

vendeta1921
Kontakt:

Post Postao/la vendeta1921 » 19 jul 2013, 14:16

Ja sam uvjeren da kad bi prosli Plzena da bi isli u grupnu fazu Evropske lige jer je par puta dokazano da Skandinavci ne mogu igrati protiv nasih klubova.

Mi izbacili Lillestroma, Sarajevo Orebra i Helsinborga a Slavija Aalborga

Ja vjerujem 8-)
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!

dimitrijevic
Kontakt:

Post Postao/la dimitrijevic » 19 jul 2013, 14:16

Dugo pratim forum,ali se nisam htio prijavljivati zbog ovih strucnjaka sto prozivaju najtrofejnijeg trenera i igraca koji dadne 50 golova u dvije sezona i mnostva drugih stvari .Sva ova euforija me natjerala,da i ja sta sarnem.

Na Kosevu nam treba bas luda utakmica za prolaz dalje.Medjutim misljenja sam da nemamo ama bas nista izgubit protiv Viktorije.Odigrali smo solidno u Ceskoj i imali srece nevjerovatne koja nam je omogucila ispunjeno Kosevo,vecu prodaju clanskih,polugodisnjih,godisnjih i nakon dugo vremena euforiju kada je u pitanju nas fudbal.Zarada ce biti maksimalna od ocekivanog,nismo se obrukali,a ne vjerujem da cemo cetiri ili pet golova primiti i na Kosevu.Dakle po nabrojanom zaista mozemo istrcat bez ikakvog pritiska i sa velikom dozom motivacije i zelje u sto ne sumnjam.

Mislim da ce Plzen ponoviti imati loptu u svojim nogama,ali i da cemo mi biti nesto ofanzivniji i punjo manje se uvlacit u svoj sesnesterac.Ono u Plzenu je bio klasicni bunker.Gledam sad tekmu sa Makabijem gdje bilo duplo manje gledalaca i gdje takodjer nismo imali sta izgubit,pa smo prvo poluvrijeme bili mnogo bolja ekipa,a u drugom u najmanju ruku ravnopravna i golove koje smo primili su plod nekoncetrisanosti zadnje linije sto se nadam nece biti slucaj u utorak.

Nerealno je govoriti o trecem pretkolu,ali eto treba naglasiti da je protivnik tu negdje sa nama mozda za nijansu bolji.Ne mogu ni zamslit kakvo bi to ljeto bilo,kada bi prosli.....SVI NA KOSEVO!
8.5.1947
"Željo je doveden do propasti, a prelazak u genocidnu i režimsku tvorevinu FK Torpedo kasnije nazvanu po glavnom gradu BiH izričito je odbio Josip "Joško" Domorocki. "

ja sam
Kontakt:

Post Postao/la ja sam » 19 jul 2013, 14:16

ceze je napisao/la:Helsinki ili Kalju, dobar ždrijeb nema šta.
Moglo je bolje ( Ekranes ili Islanđani) ali i gore (Neftči).
Ovo samo treba da im bude motiv u tekmi sa Plzenom.

Nemamo šta 3. pretkolu mnogo pričati, o tome ćemo kad prođemo ove :mrgreen:
Bar se nadam da će tako biti.

Samo da uđu hladne glave i bez neke pretjerane euforije.
Volio bih da imaju takav pristup gdje će im navijači pomoći a ne odmoći.

Važno je popraviti neke greške iz prve tekme: popuniti prostor između zadnjeg veznog i štopera (3. gol), popuniti prostor između bekova i štopera (4. gol) i malo manje panike u šesnaestercu.
Ne želim da me se pogrešno shvati, ja sam prezadovoljan rezultatom, ali ovo su greške koje se moraju ispraviti.
One su vjerovatno bile plod konstanog pritiska i pada koncentracije, ali pokušati uraditi sve da ne dođe do toga.
U nekom globalu smo se mi bolje branili od njih (primili 4 gola iz 20 udaraca), ali i bili efikasniji od njih (3 gola iz 6 udaraca prema golu).

Iskusniji jesu, ali to nije presudno.
Utrecht je izgubio od neke ekipe iz Luksemburga 1:0.
Bate Borisov (jedna od rijektih ekipa koja je prošle godine dobila Bayern) je izgubio od Kazahstanaca 1:0 na svom terenu.
Dila Gori rasturaila Alborga iz Danske 3:0.
Pa eto i Sarajevo koje je izgubilo od debitanata u Evropi i debitanata u prvoj ligi Albanije.

Neko pomenu da su već igrali pred punim stadionoma i da su navikli na to, ja se ne bih složio.
Njihov prosjek u ligi je oko 7.000 simpatizera, ne navijača. Vidjeli smo da atmosfera na stadionu nije paklena nego više pozorišna.
Što se tiče "velikih tekmi", na domaćem terenu je stadion bio rasprodan ( oko 11.000) a u gostima : Napoli 14.000, Madrid 18.000, Fenebahče prazne tribine, Academica 4.000, Tel Aviv 12.000, Lokeren 4.000, Ruch 3.800 itd.

Igrali su oni i na San Siru (60.000) i Nou Campu (80.000), ali daleko od toga da su navikli na to.

Vjerujte mi da će se i njima noge odsjeći kad istrče pred 25.000 navijača, a ne simpatizera 8-)
vjeruj mi da se 80k sa Camp Nou neće moći porediti sa naših 25k
http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU

''You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football team.”

vendeta1921
Kontakt:

Post Postao/la vendeta1921 » 19 jul 2013, 14:21

[youtube][/youtube]
Za ovaj grb nije umrjeti grijeh!!!

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 19 jul 2013, 14:22

Kakvi bolan oni... 80.000 gledaoca... pozorisna atmosfera... ovdje kad zagrmi 20 000 jaoooo hajde vise

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 jul 2013, 14:23

ceze je napisao/la: Neko pomenu da su već igrali pred punim stadionoma i da su navikli na to, ja se ne bih složio.
Njihov prosjek u ligi je oko 7.000 simpatizera, ne navijača. Vidjeli smo da atmosfera na stadionu nije paklena nego više pozorišna.
Imas samo jednu gresku, a to je da su prosle sezone u Češkoj ligi imali najveci prosjek koji je iznosio preko 10000 (a kapacitet stadiona oko 11000) sto znaci svaku utakmicu pun. Jos su igrali utakmice protiv Sparte u gostima na Synotip Areni koja prima oko 20000 i koja je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta i vjeruj, atmosfera nije bila losa jer sam bio na toj utakmici (bio onaj studentski pohod prosle godine tacno kada je bila ta utakmica), no stoji da nije ni priblizna onoj koju mi znamo stvoriti.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 19 jul 2013, 14:24

Imal neko informaciju od kolko do kolko se sutra mogu kupit clanske i karte za utakmicu da ne dodjem djaba ..hvala :)
Željeznicar za život cijeli !

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 jul 2013, 14:26

AnelZ je napisao/la:
ceze je napisao/la: Neko pomenu da su već igrali pred punim stadionoma i da su navikli na to, ja se ne bih složio.
Imas samo jednu gresku, a to je da su prosle sezone u Češkoj ligi imali najveci prosjek koji je iznosio preko 10000 (a kapacitet stadiona oko 11000) sto znaci svaku utakmicu pun. Jos su igrali utakmice protiv Sparte u gostima na Synotip Areni koja prima oko 20000 i koja je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta i vjeruj, atmosfera nije bila losa jer sam bio na toj utakmici (bio onaj studentski pohod prosle godine tacno kada je bila ta utakmica), no stoji da nije ni priblizna onoj koju mi znamo stvoriti.
Ma lazu ovi cesi za gledaoce pa pricali su i za nasu utakmicu da su karte rasprodane (tako je komentator rekao) a bilo je puno slobodnih mjesta na stadionu.

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 19 jul 2013, 14:28

vendeta1921 je napisao/la:[youtube][/youtube]
3.49 jaoooooo udji bona

bacelonafan
Kontakt:

Post Postao/la bacelonafan » 19 jul 2013, 14:29

treba ih odma napast sa brzim napadacima,ja bi sa Hodzicem i Bajicem poceo,odbrana im je suplja i spora to je vasa sansa

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 19 jul 2013, 14:30

bacelonafan je napisao/la:treba ih odma napast sa brzim napadacima,ja bi sa Hodzicem i Bajicem poceo,odbrana im je suplja i spora to je vasa sansa
Njih napast hahah onda bi tek dozivili debakl. Igrati preslikanu utakmicu kao gore i nadat se cudu.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 19 jul 2013, 14:33

ja sam je napisao/la: vjeruj mi da se 80k sa Camp Nou neće moći porediti sa naših 25k
Slažem se, ali poenta je u tome da su jednom igrali na Nou Campu prije 2-3 godine, dakle nisu navikli da igraju pred velikim brojem navijača/gledatelja kako se misli ovdje.
Ukratko, ne mislim da će im biti svejedno kad istrče na Koševo.
terabajt je napisao/la: Ma lazu ovi cesi za gledaoce pa pricali su i za nasu utakmicu da su karte rasprodane (tako je komentator rekao) a bilo je puno slobodnih mjesta na stadionu.
I meni je to palo na pamet sad. Evo po svim uglednijim stranicama piše da je bilo više od 10.000, a lijepo se vidjelo da stadion nije pun. Dosta praznih mjesta.
AnelZ je napisao/la: Imas samo jednu gresku, a to je da su prosle sezone u Češkoj ligi imali najveci prosjek koji je iznosio preko 10000 (a kapacitet stadiona oko 11000) sto znaci svaku utakmicu pun. Jos su igrali utakmice protiv Sparte u gostima na Synotip Areni koja prima oko 20000 i koja je bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta i vjeruj, atmosfera nije bila losa jer sam bio na toj utakmici (bio onaj studentski pohod prosle godine tacno kada je bila ta utakmica), no stoji da nije ni priblizna onoj koju mi znamo stvoriti.
Ja sam pronašao podataka da je prosječno oko 7.800 gledatelja i da je samo na jednoj tekmi stadion bio rasprodan, može biti i da je 10.000 kako ti pišeš, mada sumnjam.
Ako nije bio pun stadion u kvalifikacijama za Ligu prvaka, kad se ljudi požele tekmi nakon 2 mjeseca, ne vidim razlog da bude pun u ligi protiv neke ekipe sa dna tabele.
Protiv Maribora je bio skoro pa pun stadion, a u ligi im je prosjek daleko ispod toga.
Ne znam..
Zadnja izmjena: ceze, dana/u 19 jul 2013, 14:35, ukupno mijenjano 1 put.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

stomaklija
Kontakt:

Post Postao/la stomaklija » 19 jul 2013, 14:33

Baja_Zvjerka je napisao/la:
stomaklija je napisao/la:Kaze naslov na SS, velika prilika za Zelju, Helsinki u trecem kolu. I mean, wtf??? Izgubili su tamo 4:3, kuci ce dobiti 3 komada. Objektivno BH novinarstvo, valjda velika prilika za Plzen....
slika

Trebace tebi parsen jaruga iduce sedmice :mrgreen: 90 minuta ste izbijali loptu neki dan. To sto ste dali 3 komada moguce je da je i dogovoreno bilo. 7+, samo me cudi sto nije islo iz 2 u 1. Jos onaj paćenik Marijan govori, sretno su dosli do 3 gola. Samo sto su ubili brašno u vama prvih 60 minuta :D Vi ganjate 1 gol u Sarajevu, kako to mislite postici sa kločinom Adilovićem?? Kaze interesuje se Munchen za njega, dobar je za Finske 2 lige. Ako je ono prvi špic plavog voza, onda cete daleko dogurati. SIR Amar Osim :oops:

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 19 jul 2013, 14:35

vendeta1921 je napisao/la:
Ovo je za njih bio kao neka vrsta derbija:

Tallinn - Helsinki 88 kilometara (npr. Sarajevo-Zenica 77 km)

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Kajkutenjoyer i 8 gostiju.