Manchester City FC
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo
- Cautinho
- Kontakt:
Re: Manchester City FC
Keep walking.
- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
- BritishCore
- Kontakt:
MoR je napisao/la:130 miliona na Navasa, Negreda, Jovetića i Fernandinha, a otišao bolji igrač od sve četvorice, Tevez.
Biće plakanja u maju

"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Nazif Gljiva o Šerifu Konjeviću
40 mil za Fernandinha
28 mil za Negreda
30 mil za Jovetića
25 mil za Navasa

28 mil za Negreda

30 mil za Jovetića

25 mil za Navasa

"Si può far tutto ma la famiglia non si può lasciare. E la Juve fa parte della mia famiglia" - Giovanni Agnelli
- OTNYS_YNWA
- Kontakt:
Ovo se zove glupo poslovanja, eli eto - ima se moze se.
- BritishCore
- Kontakt:
Pa ne mogu da vjerujemMCFC ambitious summer transfer spending spree shows no sign of stopping after they bid £25.8m for Benfica winger Eduardo Salvio[Independent]

"I on je imao tu nesreću ili sreću, da živi na tom podbrdu, gdje su normalno medvjedi šetali, lisice korzirale domaće i divlje životinje participirale tu oko njegove štale i u štali"
Ako po strani ostavimo novac kojima su plaćeni ovi igrači, možemo reći da je City imao sasvim dobar transfer period. Bar za sad.
Fernandinho je ciljano pojačanje, dosta loše je to izgledalo prošle sezone sa tandemom Barry-Yaya (mada je ovaj drugi odigrao lošije nego prošle sezone), pa se pokušavalo sa Garciom i Nasrijem, čak i Milnerom na tim pozicijama.
Strašan igrač i moje lično mišljenje je da će u paru sa Yayom to izgledati sasvim dobro.
Preplaćen jest, mada sumnjam da je njega iko mogao dovesti za daleko manju cijenu.
Navas također ciljano pojačanje i tu su imali problema. Mrsko mi tražiti sada tačan podatak, ali City je dao mizeran broj golova nakon centaršuteva iz igre.
Igru po krilima nisu ni imali. Tu se pokušavalo sa Silvom i Nasrijem, no bez velikog uspjeha.
Cijena također preplaćena, relano je negdje oko 15-ak miliona.
Negredo je solidan igrač, doveden kao back-up. Teško je bilo očekivati da će na 4-5 frontova igrati sa samo 2 napadača.
Preplaćen.
Jovetić mi je enigma.
Ne mogu da dokučim gdje će igrati, napadača, SS ili lijevo krilo.
Dobar igrač, mlad (23), talentovan, sve stoji, ali ne znam ima li kvalitet za prvih 11 Citya u ovom trenutku.
Cijena nije zvanična koliko znam, no teško je dovesti mladog i jednog od najvažnijih igrača Fiorentine za male pare.
E sad, pitanje je kako će ovi igrači pokazati u EPL-u i naviknuti na novu sredinu. Prije svega tu mislim na Navasa (sa kojim se povezivala fobija od odlaska dalje od kuće
) i Jovetića.
Mada i ostali nikad nisu igrali na ovako visokom nivou (borba za titulu i Liga prvaka).
Sve u svemu, dobri transferi i ukoliko ode par igrača onda ovo neće biti samo gomilanje igrača što je slučaj bio u periodu dok je Mancini bio na klupi.
Fernandinho je ciljano pojačanje, dosta loše je to izgledalo prošle sezone sa tandemom Barry-Yaya (mada je ovaj drugi odigrao lošije nego prošle sezone), pa se pokušavalo sa Garciom i Nasrijem, čak i Milnerom na tim pozicijama.
Strašan igrač i moje lično mišljenje je da će u paru sa Yayom to izgledati sasvim dobro.
Preplaćen jest, mada sumnjam da je njega iko mogao dovesti za daleko manju cijenu.
Navas također ciljano pojačanje i tu su imali problema. Mrsko mi tražiti sada tačan podatak, ali City je dao mizeran broj golova nakon centaršuteva iz igre.
Igru po krilima nisu ni imali. Tu se pokušavalo sa Silvom i Nasrijem, no bez velikog uspjeha.
Cijena također preplaćena, relano je negdje oko 15-ak miliona.
Negredo je solidan igrač, doveden kao back-up. Teško je bilo očekivati da će na 4-5 frontova igrati sa samo 2 napadača.
Preplaćen.
Jovetić mi je enigma.
Ne mogu da dokučim gdje će igrati, napadača, SS ili lijevo krilo.
Dobar igrač, mlad (23), talentovan, sve stoji, ali ne znam ima li kvalitet za prvih 11 Citya u ovom trenutku.
Cijena nije zvanična koliko znam, no teško je dovesti mladog i jednog od najvažnijih igrača Fiorentine za male pare.
E sad, pitanje je kako će ovi igrači pokazati u EPL-u i naviknuti na novu sredinu. Prije svega tu mislim na Navasa (sa kojim se povezivala fobija od odlaska dalje od kuće

Mada i ostali nikad nisu igrali na ovako visokom nivou (borba za titulu i Liga prvaka).
Sve u svemu, dobri transferi i ukoliko ode par igrača onda ovo neće biti samo gomilanje igrača što je slučaj bio u periodu dok je Mancini bio na klupi.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Negredo i Navas su strasan tandem.
Igra Seville se zasnivala na tom dvojcu, i mislim da City bas ciljano dovodi taj tandem kako bi imao dodatnu napadacku opciju u koliko se u sredini Jovetic, Silva ili Nasri zatvore.
Odgovara im i cinjenica da su svi napadaci razlicitog kalibra.
City je po mom misljenju glavni kandidat za osvajanje lige.
Igra Seville se zasnivala na tom dvojcu, i mislim da City bas ciljano dovodi taj tandem kako bi imao dodatnu napadacku opciju u koliko se u sredini Jovetic, Silva ili Nasri zatvore.
Odgovara im i cinjenica da su svi napadaci razlicitog kalibra.
City je po mom misljenju glavni kandidat za osvajanje lige.
Zar nisu Džeko i Negredo isti tip napadača, sidraši, jest da je Džeko Pele za Negreda 

I had an appointment with you tonight… in Samarra.
Aguero i Joveta ce biti tandem, mobilniji su, pogotovo Joveta. Negredo klupa kao i Dzeko, tj rotacija. Silva ce biti krilo kao i do sada, dok ce Navas desno. Ovoj ekipi ne treba nista vise...
Dakle po tebi bi to trebalo ovako izgledati naprijed:Paradajz je napisao/la:Aguero i Joveta ce biti tandem, mobilniji su, pogotovo Joveta. Negredo klupa kao i Dzeko, tj rotacija. Silva ce biti krilo kao i do sada, dok ce Navas desno. Ovoj ekipi ne treba nista vise...
Fernandinho........... Yaya
Navas..........................Silva
Aguero..........Jovetić
Meni malo vjerovatno, prije ovako :
Fernandinho........... Yaya
Navas........Silva.........Jovetić
Aguero
Ili Silva na krilu, a Jovetić kao SS na Silvinom mjestu.
No ne znam, vidjet ćemo

Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Ovaj Negredo im je potpuno nepotreban, bacili su 20 miliona funti doslovno.
Bivši vratar Manchester Citya, Bert Trautmann, koji je igrao u finalu FA Cupa 1956 sa slomljenim vratom, umro je u 89 godini života.
R.I.P.

R.I.P.
04.10.2009 !!
Ja ipak mislim da ce Jovetic cesce igrati lijevo krilo i da bi na toj poziciji po potrebi mogao da se rotira sa Silvom. Navas ce desno, gdje mu i jeste mjesto.Paradajz je napisao/la:Aguero i Joveta ce biti tandem, mobilniji su, pogotovo Joveta. Negredo klupa kao i Dzeko, tj rotacija. Silva ce biti krilo kao i do sada, dok ce Navas desno. Ovoj ekipi ne treba nista vise...
Silva je bolji na sredini nego kao krilo ali moguce je da ce se pomjerati i na krilo jer ce se praviti mjesto za jos nekog u sredini.
U napadu ce igrati jedan ili dvojica, ovisno o protivniku.
City definitivno ima problema sa viskom kvalitetnih igraca.

- rio_Ferdy88
- Moderator
- Kontakt:
Jest teško imati taj problem, kad imaš neograničena sredstva prisile na raspolaganjuSamoZeljo je napisao/la:

Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..
Pa Jovetic na mesto Silve, Silva na krilo, 4-4-1-1 formacija, podrazumeva se da je Joveta SS, klasicna 4-4-2 formacija se vise nigde ni ne koristi... 

- francobaresi
- Kontakt:
Kakvi se igrači sad plaćaju ovolike sume , za nepovjerovati .Andrej je napisao/la:40 mil za Fernandinha![]()
![]()
![]()
28 mil za Negreda![]()
![]()
30 mil za Jovetića![]()
25 mil za Navasa
Prije 10-ak godina Milan je za te novce doveo , Nestu , Rui Costu , Pirla , Seedorfa , Inzaghia .. Sve ostalo je historija.
Zaista presmješni su ovi Arapi sa preplaćivanjem igrača.
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
To ne mijenja stvar. Lahko ili tesko, oni taj problem imaju.rio_Ferdy88 je napisao/la:Jest teško imati taj problem, kad imaš neograničena sredstva prisile na raspolaganjuSamoZeljo je napisao/la:

Svaki novi trener kod njih dobije odrijesene ruke da dovodi koga hoce (od igraca koji su na trzistu).
Trziste bilo drugacije, odredjene monetarne promene su se desila od tada kao i uticaj inflacije, nije samo City kriv za pomeranje granica na trzistu. I Maradona vredeo pre 30 godina 13m, tih 13m je k'o danas 100m...francobaresi je napisao/la: Kakvi se igrači sad plaćaju ovolike sume , za nepovjerovati .
Prije 10-ak godina Milan je za te novce doveo , Nestu , Rui Costu , Pirla , Seedorfa , Inzaghia .. Sve ostalo je historija.
Zaista presmješni su ovi Arapi sa preplaćivanjem igrača.
- Monolog
- Moderator
- Kontakt:
City se riješio problematičnih igrača (prvenstveno se to odnosi na Teveza i Balotellija koji je otišao 6 mjeseci ranije), što je glavni preduslov da se krene u lov na titulu.
Što se tiče dovođenja, istina je da su određeni igrači preplaćeni, al' to je normalno s obzirom da svi znaju koliko novca ima City. Jednostavno, ekipe se žele okoristiti prilikom i to je to. S druge strane City skoro da i ne pita za cijenu ukoliko im se svidi neki igrač. Bilo kako bilo, obje strane na kraju budu zadovoljne, a mi sa strane možemo samo govoriti da su preplatili određene igrače i to je to.
Eh, a budimo realni i recimo kakva su pojačanja doveli. Krilo koje im je bilo potrebno (Navas), napadača (Negredo), polušpica (Jovetić) i veznjaka (Fernandinho). Dakle, nije bilo gomilanja kao kod Mancinija (De Jong, Barry, Rodwell, Garcia), već se gledaju pozicije koje ipak škripe. City će sigurno napasti sve moguće trofeje (oba kupa, LP i Premiership), a za takav poduhvat im je potrebno što više kvalitetnih igrača.
Mišljenja sam da će sezonu završiti ispred Uniteda, a iza Chelseaja.
Sad, da l' ću pogoditi sa prognozom ili ne - čekaćemo do maja mjeseca. No, sigurno da su oni izuzetno opasni, posebno igrači koji vole igrati "lopte" i koji će progledati samim odlaskom Mancinija i dolaskom novog stratega.

Eh, a budimo realni i recimo kakva su pojačanja doveli. Krilo koje im je bilo potrebno (Navas), napadača (Negredo), polušpica (Jovetić) i veznjaka (Fernandinho). Dakle, nije bilo gomilanja kao kod Mancinija (De Jong, Barry, Rodwell, Garcia), već se gledaju pozicije koje ipak škripe. City će sigurno napasti sve moguće trofeje (oba kupa, LP i Premiership), a za takav poduhvat im je potrebno što više kvalitetnih igrača.

Mišljenja sam da će sezonu završiti ispred Uniteda, a iza Chelseaja.

"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 15 gostiju.