FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

M4kaveli
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la M4kaveli » 17 jul 2013, 18:21

Pa Messi je dobija i na osnovu umjetnickog dojma, ali i na osnovu najbolje statistike. U svim segmentima je daleko ispred, ali nebitno. Treba stati ovdje, mozda je Ribery ili neko treci uzme.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jul 2013, 18:23

Romariooo je napisao/la:glasaju kapiteni svake reprezentacije u svijetu, svaki trenere svake reprezentacije u svijetu, te po jedan novinar iz svake zemlje, e sad ako kapiteni i selektori nisu neki strucnjaci, a bogami i novinari, a forumski navijaci bayerna jesu, onda je to drugi par opanaka
Glasa veliki broj novinara, a oni nisu relevantni za takve stvari, a uveliko doprinose konacnom odabiru najboljeg igraca svijeta.
Romariooo je napisao/la:ja ne znam sto se toliko bavite tom zlatnom loptom kad ne znate ocigledno kakva je to nagrada, ne znati napraviti razliku izmedju timskog i individuanog, a ne znate ocigledno ko sve glasa
Cuj timsko i individualno :lol: . Pa to jedno bez drugog ne moze i nikada nece moci.
effe_sa je napisao/la:Ja imam osjećaj da će je ove godine dobiti Ribery. Jednostavno ove godine nam sve ide. :)
Ma zaslužio je i iz razloga što je od fudbalera koji su mu konkurencija najviše pokazao.
Ribery definitivno bi je trebao dobiti jer je ipak on igrac bez kog Bayern nije ni blizu dobar, bez obzira na sve sjajne igrace koje ima. On je ipak dao najvise doprinosa uspjehu Baye, bez da umanjujemo doprinos svih ostalih igraca koji je ogroman.
111 je napisao/la:I Messi ce dobijati te Zlatne lopte se dok bude igrao, jedino neka teža povreda ili kad vec uđe u godine (za nekih 6-7 godina).
Messi je ne bi ove godine definitivno trebao dobiti jer je osvojio samo Primeru, a to se uveliko gleda pri odabiru najboljeg igraca svijeta, no i prosle godine je Iniesta zasluzio ispred njega pa opet nije dobio tu nagradu.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 17 jul 2013, 18:31

Bayern kao fudbalski klub je uzeo sve svoje timske nagrade, sasvim zaluženo...e sad su malo zinuli guzovi nekim navijacima, pa hajde da sad nekako i od Riberya napravimo najboljeg igraca svijeta i da on uzme ZL.
E pa to tako ne može jarane....ne može preko živog Messija, jer je ovaj ašćare bolji igrac. Svima u svijetu.
Za nagradu Zlatna lopta, prije svega uzima se statistika u obzir i to ja glavno mjerilo.

I Mourinhov Porto je 2003 uzeo titilu prvaka evrope + domace prvenstvo, pa niti jednog njihovog igraca nije bilo ni među favoritima.

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 17 jul 2013, 18:33

Pa logicno da ce je dobiti argentinski midget... Kad se svi furaju na Barcu..... Budimo realni on jest bolji igrac od Riberya i to mnogo, al' ove sezone to nije bio....
Kad ju je osvojio one sezone kad je Sneijder sa Interom sve izdmonirao osvojit ce je i sada jer je Sneijder jos dominantniji tada bio nego Ribery ove sezone....

Uglavnom nezasluzeno ce je midget osvojiti....
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jul 2013, 18:34

MrMuscle je napisao/la:Pa logicno da ce je dobiti argentinski midget... Kad se svi furaju na Barcu..... Budimo realni on jest bolji igrac od Riberya i to mnogo, al' ove sezone to nije bio....
Kad ju je osvojio one sezone kad je Sneijder sa Interom sve izdmonirao osvojit ce je i sada jer je Sneijder jos dominantniji tada bio nego Ribery ove sezone....

Nek si objasnio da ne moram ja, gotovo identican post sam mislio napisati.

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 17 jul 2013, 18:36

MrMuscle je napisao/la:Pa logicno da ce je dobiti argentinski midget... Kad se svi furaju na Barcu..... Budimo realni on jest bolji igrac od Riberya i to mnogo, al' ove sezone to nije bio....

Ali to nije tacno, izvini....Messi je bio bolji igrac i ove sezone...mnogo više golova i asistencija je dao od Riberya (i na klupskom i na reprezentativnom nivou).

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 17 jul 2013, 18:37

Daleko je to jos, evo koga zanima kako bi Guardiola mogao uklopiti Thiaga u sistem.
Sve objasnjeno.

http://soccerlens.com/thiago-pep-guardi ... ws+Blog%29" onclick="window.open(this.href);return false;
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 17 jul 2013, 18:46

kanarinac je napisao/la:
Neutral je napisao/la:
supermario je napisao/la:Jel neko ozbiljno prati kosarku ? Da malo analizira nas kosarkaski tim.......kakve su nam šanse u EL, pojacnaja, odlasci......?

Dok se odrada sva pojačanja. Fali nam jedan jako kvalitetan play i možemo se nadati dobrim rezultatima. Mislim da trenutno imamo napokon tim koji može uzeti bbl. Play je najslabija tačka, Hamann nema veze. Rice nas je napustio i otišao u Maccabi.
posto imamo fudbalski i kosarkaski klub dali imaju naumu da naprave i jedan jaki rukometni klub ipak znamo da je rukomet broj 2 u njemackoj
Hvala @Neutral. Steta sto nemamo rukometnu ekipu :? . Evo recimo najveci budzet jednog rukometnog kluba za pojacanja ja 9 mil. Sta je to za ovu Bavarsku instituciju? Jest da bi se potroslio dosta dok se osnuje klub i eventualno izgradi dvorana, al deff. imamo love za to. Nemora to bit sve u roku od jedne god, al kad bi se recimo u sledecih 5 god formirala rukometna ekipa, bilo bi super.
PS: po koji put se vodi potpuno ista rasprava o tome ko zasluzuje zlatnu loptu ? :?
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jul 2013, 19:05

111 je napisao/la:Ali to nije tacno, izvini....Messi je bio bolji igrac i ove sezone...mnogo više golova i asistencija je dao od Riberya (i na klupskom i na reprezentativnom nivou).
Ali izgleda da jos nisi shvatio da nije sve u golovima i asistencijama, ali nema veze ajde misli sta hoces ;)

supermario je napisao/la:Hvala @Neutral. Steta sto nemamo rukometnu ekipu :? . Evo recimo najveci budzet jednog rukometnog kluba za pojacanja ja 9 mil. Sta je to za ovu Bavarsku instituciju? Jest da bi se potroslio dosta dok se osnuje klub i eventualno izgradi dvorana, al deff. imamo love za to. Nemora to bit sve u roku od jedne god, al kad bi se recimo u sledecih 5 god formirala rukometna ekipa, bilo bi super.
PS: po koji put se vodi potpuno ista rasprava o tome ko zasluzuje zlatnu loptu ? :?
Nije Bayern city da koristi svoje bogatstvo kako bi postao renomirani klub, pa bio to slucaj i u rukometu. Po meni dovoljni su kosarkaski i fudbalski timovi Bayerna. Nikad se ne zna kakve bi nedace mogle zadesiti pa cak i timove poput Bayerna i onda bi se mozda morali gasiti rukometni ili kosarkaski klub.

muXmania
Kontakt:

Post Postao/la muXmania » 17 jul 2013, 19:21

Sneider je zasluzio 2010 vise nego Ribery sad, dzaba kad ce Messi ovo uzimati dok god igra.
-1945/46, 1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10, 2011/12, 2012/13-

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 19:33

Ne isplati se uložiti novac u košarci, a kakvo je stanje ni u rukometu. Čist primjer su Grci u košarci koji su uložili najviše keša pa ništa. Čim se manje počelo ulagati ljudi osvojiše euroligu 2x zaredom. Pomalo smiješno ali tako je. Sada Turci ulažu velike pare, no to će im se obiti o glavu. Ljudi se razbacuju sa kešom, nije džabe Bešiktaš kao fudbalski klub propao tako lahko. Svi košarkaški klubovi su u nekim dugovima, osim CSKA koji ima tajkune iza sebe, te Real i Barca.

Rukomet je posebna priča. Ciudad Real je harao, i promijenio je ime i dresove. Nema se keša iako je Perez stajao iza njih, barem mislim. Sada se taj klub zove Atletico Madrid. Imate Lowen i dalje su dobri, no ne ulaže se keš kao prije. Evo sada se ulaže veliki keš u Kopenhagen a opet nema očekivanih rezultata.

Bertone7
Kontakt:

Post Postao/la Bertone7 » 17 jul 2013, 19:38

Neutral je napisao/la: Rukomet je posebna priča. Ciudad Real je harao, i promijenio je ime i dresove. Nema se keša iako je Perez stajao iza njih, barem mislim. Sada se taj klub zove Atletico Madrid. Imate Lowen i dalje su dobri, no ne ulaže se keš kao prije. Evo sada se ulaže veliki keš u Kopenhagen a opet nema očekivanih rezultata.
Propao je Atletico, proglasili su bankrot i svi su im igrači otišli...

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 19:42

Što dovodi do zaključka da se ne isplati ulagati u rukomet. Nije Uli lud :)

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 17 jul 2013, 20:12

Nagrada Zlatna lopta je postala cirkus. Iskreno ne razumijem na osnovu kojeg mjerila se ona i dodjeljuje uopće. Primjera radi, prije 2 godine kada je Ronaldo dao oko pedesetak golova u sezoni, Messi je dobio iz razloga što je osvojio Primeru. Prošle godine obrnut slučaj, ali mesi zbog broja golova osvaaja. Budimo realni devedeset golova je nevjerovatno, ali za to ima nagrada Zlatna kopačka.

Trebalo bi, po meni, da se naglasi po kojim se to tačkama dodjeljuje nagrada. Po broju golova, asistencija, trofeja ili jednostavno publiciteta?

I da ne bude off topic, igrač Bayerna je zaslužio Zlatnu loptu, a najviše brat Bilal. Neki će reći Messi rasturio Primeru. Djelim mišljenje, ali neka mu daju Pichichi trofej, Zlatnu kopačku, a trofej lige već ima u vitrinama Barce kao nagrada za najbolji kolektiv Španije te sezone.

Forma i kvalitet kroz sezonu se ispoljava u LP-u, a ne u domaćem prvenstvu jer tu igraju slabiji klubovi, odnosno dosta slabiji naspram Barcelone.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jul 2013, 20:18

slika

Neke od mogucnosti, ova prva je odlicna.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 17 jul 2013, 20:27

Bundesliga je napisao/la: Ribery definitivno bi je trebao dobiti jer je ipak on igrac bez kog Bayern nije ni blizu dobar, bez obzira na sve sjajne igrace koje ima. On je ipak dao najvise doprinosa uspjehu Baye, bez da umanjujemo doprinos svih ostalih igraca koji je ogroman.
Slazem se s tim sto pisete za Zlatnu Loptu ali ovdje se nikako ne mogu sloziti.
Schweinsteiger je daleko, ali DALEKO najbitniji igrac Bayerna.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 21:13

RMA je napisao/la:Nagrada Zlatna lopta je postala cirkus. Iskreno ne razumijem na osnovu kojeg mjerila se ona i dodjeljuje uopće. Primjera radi, prije 2 godine kada je Ronaldo dao oko pedesetak golova u sezoni, Messi je dobio iz razloga što je osvojio Primeru. Prošle godine obrnut slučaj, ali mesi zbog broja golova osvaaja. Budimo realni devedeset golova je nevjerovatno, ali za to ima nagrada Zlatna kopačka.

Trebalo bi, po meni, da se naglasi po kojim se to tačkama dodjeljuje nagrada. Po broju golova, asistencija, trofeja ili jednostavno publiciteta?

I da ne bude off topic, igrač Bayerna je zaslužio Zlatnu loptu, a najviše brat Bilal. Neki će reći Messi rasturio Primeru. Djelim mišljenje, ali neka mu daju Pichichi trofej, Zlatnu kopačku, a trofej lige već ima u vitrinama Barce kao nagrada za najbolji kolektiv Španije te sezone.

Forma i kvalitet kroz sezonu se ispoljava u LP-u, a ne u domaćem prvenstvu jer tu igraju slabiji klubovi, odnosno dosta slabiji naspram Barcelone.

Objasnio.

slika

Ko je dotični, hajmo znalci. Stavio sam ga namjerno je Thiago nosa njegov broj sada. Olakšao sam vam 8-)

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 17 jul 2013, 23:18

slika
8-)
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jul 2013, 23:21

Neutral je napisao/la:
RMA je napisao/la:Nagrada Zlatna lopta je postala cirkus. Iskreno ne razumijem na osnovu kojeg mjerila se ona i dodjeljuje uopće. Primjera radi, prije 2 godine kada je Ronaldo dao oko pedesetak golova u sezoni, Messi je dobio iz razloga što je osvojio Primeru. Prošle godine obrnut slučaj, ali mesi zbog broja golova osvaaja. Budimo realni devedeset golova je nevjerovatno, ali za to ima nagrada Zlatna kopačka.

Objasnio.

slika

Ko je dotični, hajmo znalci. Stavio sam ga namjerno je Thiago nosa njegov broj sada. Olakšao sam vam 8-)

Pablo Thiam
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 18 jul 2013, 00:00

Yep :D

A slika sa Thiagom 8-) Kako sam sretan što smo takvog bisera ugrabili iako se činilo kao golimilanje igrala i na početku bi se nije sviđala ta ideja.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.