Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

gringobih
Kontakt:

Re: Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin

Post Postao/la gringobih » 12 jul 2013, 20:35

BadrHari je napisao/la:Kljucaj temu.
Mislim da na balkanu nema konkurenciju...
Jos je ovo u fazi izgradnje...Kada legnu cempresi, borovi itd, ima da gori...
Komotno tema moze pod kljuc :)
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY

grad-na-rijeci-sani
Kontakt:

Post Postao/la grad-na-rijeci-sani » 12 jul 2013, 21:15

gringobih je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Kljucaj temu.
Mislim da na balkanu nema konkurenciju...
Jos je ovo u fazi izgradnje...Kada legnu cempresi, borovi itd, ima da gori...
Komotno tema moze pod kljuc :)
Trening centar Fudbalskog Saveza Srbije je mozda cak i bolji.

" onclick="window.open(this.href);return false;

Bertone7
Kontakt:

Post Postao/la Bertone7 » 12 jul 2013, 21:18

Imaju Srbi pet puta bolje od tog

" onclick="window.open(this.href);return false;

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 17 jul 2013, 12:23

A, koji to stadion mi imamo na raspolaganju?

Tuzla dok se zavrsi bit ce 2025, ako i tad bude gotova
Mostar je podijeljen grad.Tako i tamo zbog sigurnosti nece moci.Mozda kad bi se napravio Sjeverni Logor, ali o tom nista
Bilino Polje?Najbolje je nabiti kapacitet 20 000 sjedecih mjesta ovdje.I da imamo pristojan stadion

Kosevo?Ima kapacitet dobar, ali atletska staza ga zeza.Kad bi to poravnali,ja bih za Kosevo bio, ali nema tu nekog idealnog prostora, a i nije lijepo za igre.Bez uvrede ona mezarja okolo.

Grbavica.Pa, da.Odlicna lokacija, super stadion.Super projekt.Super sve.Samo fali par miliona Eura, par tribina, par stolica, i tako to.To je najbolji stadion za igre, kad bi se obnovila

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 17 jul 2013, 15:30

Denizli je napisao/la:Kosevo?Ima kapacitet dobar, ali atletska staza ga zeza.Kad bi to poravnali,ja bih za Kosevo bio
Sta ces, kad su pravili stadion zrtvovali su udaljenost tribina od terena da bi dobili veci krug za tribine oko stadiona. Rezultat je veca povrsina za izgradnju tribina i time automatski brojnost stolica, a na racun toga su dobili nepregled. Sad stadion prima oko 35-40 hiljada gledalaca. Da su udaljili tribine od terena jos 20 metara mogli su imat stadion sa 50hiljada gledalaca :lol:

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 17 jul 2013, 15:56

Denizli je napisao/la: Bilino Polje?Najbolje je nabiti kapacitet 20 000 sjedecih mjesta ovdje.I da imamo pristojan stadion
Ovakvo Bilino je itekako pristojan stadion.

slika

slika

Nismo neka fudbalska velesila, nismo nikad ni bili, imamo pristojan stadion sa fantasticnom travom.
Isto sto imamo pristojnu reprezentaciju sa nekim fantasticnim igracima. :mrgreen:
Ljepota gledat golove u ovim kvalifikacijama na YouTubeu, stadion fantasticno izgleda pod ovako jakim reflektorima.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 17 jul 2013, 17:07

Ta fantastična trava je bila mjesec dana od postavljanja. :mrgreen:

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 17 jul 2013, 17:38

Ocigledno da nisi gledao ostale utakmice. Citavo vrijeme je ta trava dobra bila osim na dijelovima gdje su golmani, ali i to je zamijenjeno opet.
Celik!3,2,2.

truts
Kontakt:

Post Postao/la truts » 18 jul 2013, 17:49

BadrHari je napisao/la:
Denizli je napisao/la: Bilino Polje?Najbolje je nabiti kapacitet 20 000 sjedecih mjesta ovdje.I da imamo pristojan stadion
Ovakvo Bilino je itekako pristojan stadion.
Pristojan je stadion što se tiče terena, ali tribine, koje imaju kapacitet manji od 15.000, imaju samo San Marino, Lihtenštajn i slične reprezentacije. Još više od pola zapada dobiju "sponzori" na korištenje. Tu sjede neki papci samo da bi bili viđeni, reklama, kao oni sad prate fudbal a ne znaju ni koliko igrača igra u jednoj ekipi. Tu ubrajam one estradne zvjezdice, a šta karata ode u ruke užoj i široj familiji od nekih iz saveza i agencije za prodaju istih, da ne spominjem.
Treba nam stadion od min. 25.000, normalna organizacija za prodaju karata i svi sretni. Ovako idu samo oni odabrani i naravno oni kojima je ništa izdvojit 100-200 pa i više KM-ova da gledaju utakmicu reprezentacije.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 18 jul 2013, 23:20

TOPIC TEME je napisao/la:Na kojem stadionu da igra reprezentacija BiH kao domaćin?!
Sa SAD kao domacin na Kosevu 8-)

Miske10
Kontakt:

Post Postao/la Miske10 » 18 jul 2013, 23:23

Na Bilinom polju treba ostale tribine dici na nivo zapadne,u nekoj kasnijoj fazi ih pokriti i imamo moderan evropski stadion.To bi sigurno bilo izmedju 25000 i 30000 gledalaca i nama vise apsolutno ne treba.U takvoj jednoj akciji bio bih spreman i novcano ucestvovati ako bi se pokrenulo prikupljanje sredstava za realizaciju po principu malo drzava,malo federacija,malo kantoni,malo opcina i malo navijaci.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 20 jul 2013, 00:00

Miske10 je napisao/la:Na Bilinom polju treba ostale tribine dici na nivo zapadne,u nekoj kasnijoj fazi ih pokriti i imamo moderan evropski stadion.To bi sigurno bilo izmedju 25000 i 30000 gledalaca i nama vise apsolutno ne treba.U takvoj jednoj akciji bio bih spreman i novcano ucestvovati ako bi se pokrenulo prikupljanje sredstava za realizaciju po principu malo drzava,malo federacija,malo kantoni,malo opcina i malo navijaci.
Nista od ovog. Ako iko bude sta finansiro to moze biti samo Huso, Huso i Huso. Posto nam je situacija u Zenici takva da jos sve nije zavrseno ni ovo sto su "uzorali" ali ide na boje, jos plus nisu sve ni uzorali sto su planirali tako da od stadiona (po mom misljenju) sad za sad nema nista. Ove kvalfikacije cemo odigrat na ovom sto imamo i dosta (prosle nismo ni teren ovakav imali). Poslije SP ja se nadam da ce se nesto pokrenut (barem jug i sjever).

Denizli
Kontakt:

Post Postao/la Denizli » 20 jul 2013, 13:01

Kao navijac Zelje, naravno da bih volio Grbavicu.Ima extra lokaciju u Sarajevu, stadion je mnogo ljepsi od Koseva, nema atletske staze.Uglavnom, nesto najblize Bilinom Polju.Samo tu treba uloziti milione.Znam da se racuna nesto oko tog.Pravi se nova sportska dvorana na Grbavici, kapacitet 3000 mjesta sjedecih.I plan je da se nadje neko rjesenje za Grbavicu

Odlazak Zelje u Europu bi donio toliko zeljene pare, ali sve sumnjam da ce proci ono.Bilino Polje se je trebalo nadograditi

Kakav je trenutni kaapcitet Bilinog Polja, sve tribine

Jug, zapad, Istok, Sjever, loza.Detaljno da vidim kakva je konfiguracija terena.Grbavica ima jednu dobru tribinu.Sad i Tuzla ima jednu ekstra tribinu.Ali, treba nama dosta.Svidja mi se stadion u Novom Pazaru kako su ga napravili

vendeta87
Kontakt:

Post Postao/la vendeta87 » 20 jul 2013, 15:29

Miske10 je napisao/la:Na Bilinom polju treba ostale tribine dici na nivo zapadne,u nekoj kasnijoj fazi ih pokriti i imamo moderan evropski stadion.To bi sigurno bilo izmedju 25000 i 30000 gledalaca i nama vise apsolutno ne treba.U takvoj jednoj akciji bio bih spreman i novcano ucestvovati ako bi se pokrenulo prikupljanje sredstava za realizaciju po principu malo drzava,malo federacija,malo kantoni,malo opcina i malo navijaci.
Potpuno si u pravu, nebi trebalo nekih 10-15 miliona KM da se tako sredi BP, a evo provlaci se i projekat o rekonstrukciji Grbavice koji bi kostao 30 miliona KM i ta dva Fudbalska stadiona bi nasoj repci bila sasvim dovoljna, i mogle bi se tekme u toku jedne godine ljepo rasporediti, a tu je i malada repka koja dobiva sve vise na popularnosti. Sto znaci da bi fudblaski savez, vijece ministara, valda fbih, vlade Kantona Srarajevo i kanotna Ze-Do, te gradovi Sarajevo (ne znam na kojoj opstini pripada Grbavica) i Zencia te klubovi Zeljo i Celik u narednih 2-3 godine trebali skucakti ti nekih 50 miliona KM i to odraditi naravno u fazama jer sve odjednom nije moguce.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 20 jul 2013, 16:39

vendeta87 je napisao/la:
Potpuno si u pravu, nebi trebalo nekih 10-15 miliona KM da se tako sredi BP, a evo provlaci se i projekat o rekonstrukciji Grbavice koji bi kostao 30 miliona KM i ta dva Fudbalska stadiona bi nasoj repci bila sasvim dovoljna, i mogle bi se tekme u toku jedne godine ljepo rasporediti, a tu je i malada repka koja dobiva sve vise na popularnosti. Sto znaci da bi fudblaski savez, vijece ministara, valda fbih, vlade Kantona Srarajevo i kanotna Ze-Do, te gradovi Sarajevo (ne znam na kojoj opstini pripada Grbavica) i Zencia te klubovi Zeljo i Celik u narednih 2-3 godine trebali skucakti ti nekih 50 miliona KM i to odraditi naravno u fazama jer sve odjednom nije moguce.
Opcini Novo Sarajevo.Ma moglo bi se i od FIFA-e i UEFA-e uzet dio love.Ali ljudi nedaju lovu na lijepe oci i bez konkretnog projekta.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

revan
Kontakt:

Post Postao/la revan » 20 jul 2013, 17:07

Nemam ništa protiv da igramo u Sarajevu, na Grbavici, ali čisto sumnjam da će išta biti od tih famoznih ulaganja od 30 miliona KM. Dok ne vidim konkretno da se radi stadion, ovo su sve ublehe za dnevno-političke svrhe. Svake druge sedmice čitamo kako se se planira renoviranje Grbavice, rade se makete, modeli, simulacije i na kraju ništa od toga.

Iluzorno je očekivati da država, Federacija ili kanton daju pare za renoviranje Grbavice ili Koševa. NSBiH i da hoće, nema te novce. Sve dok Gradu Sarajevu ne bude u interesu da reprezentaciju vrati na sarajevske travnjake, a s obzirom da nisu u stanju postaviti par hiljada stolica na Koševo očigledno je da im to nije interes, nema ništa od renoviranja. Druga solucija je da Željezničar nađe ta sredstva samostalno, putem sponzora i slično. To je također teško izvodljivo. Zbog toga i zbog činjenice da su zeničke gradske vlasti najavile radove na povećanju kapaciteta stadiona nakon kvalifikacija, mislim da će Zenica biti domaćin reprezentaciji još dugo godina.

Neću lagati i reći da mi nije drago zbog toga, ali mi je žao što reprezentacija nema dvije, tri opcije, pa da se utakmice mogu rasporediti u nekoliko gradova. No u današnjoj ekonomskoj situaciji i ovo što imamo je odlično. Posebno kada se uzme u obzir da Savez i država nisu uložili ni marke u BP.
Hope is the first step on the road to disappointment - Ordo Malleus

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 22 jul 2013, 23:52

Ne znam, nasi ako se plasiraju na SP, da li ce savez sta "pogurat" klubove za izgradnju stadiona od dijela novca koje se dobije plasmanom na SP :?:

Durden
Kontakt:

Post Postao/la Durden » 23 jul 2013, 14:43

FliX je napisao/la:Ne znam, nasi ako se plasiraju na SP, da li ce savez sta "pogurat" klubove za izgradnju stadiona od dijela novca koje se dobije plasmanom na SP :?:
Ako će pogurat onda to treba biti BP, jer ljudi su uložili veliki dio novca i savez bi im se na neki način trebao odužiti.

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 15 avg 2013, 17:30

Bilino,definitivno i zakljucavaj.
Keep walking.

7aprildomemoj

Post Postao/la 7aprildomemoj » 15 avg 2013, 17:37

Jaklić Bugojno i ne zaključavaj baš je zanimljivo :mrgreen:
moj uzor-S.G je napisao: Ako nastave kaznjavat klubove za baklje i gramofon ( :facepalm: ) a na ovo ostanu gluhi i nijemi, prvo Sarajevo treba da digne glas a valjda ostali to i podrze.[/quote]

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.