Slegle su se malo emocije, inače da sam sinoć pisao to ne bi bilo realno sigurno
Hadžić-odavno nisam gledao bolju partiju nekog golmana, ako nastavi sa ovakvim odbranama i samopouzdanjem sigurno mijenja Avdukića u repci!
Urdinov-makedonsko devojče mi je obilježilo utakmicu sa provociranjem Horvata "DEBELI, DEBELI", on je borben pravo, ispadne glup nekad, al nadoknadi to trčanjem i borbom!
Zeljković-ovaj me posebno iznenadio, nekako došao je na mala vrata u Želju, nije ga se puno hvalilo, al momak ih je izgrizao, meščini prvi napad Plzena je neko proguto njegov lakat..
Kerla-na njemu se vidi da mu je stalo, to što nema taj dar da skonta neke stvari u datom momentu, to je već viša sila, uglavnom bori se momak, a i teško je pod pritiskom igrati cijelu tekmu..
Škaljić-ovaj uopšte nije loš, pogotovo drugo poluvrijeme, vidi se da ima tu neku školu izvanbosansku, igrao je u tom Sionu, pa se malo bolje snalazi nego neki..
Tomić-ja još ne mogu da shvatim i prihvatim da je on strašan igrač.. Valjda zato što nije puno igrao dok je zole bilo, i onda je ušao na najmanja vrata pod najvećim pritiskom da zamijeni takvog igrača i onda počeo da pruža nenormalno dobre partije.. Nekako tih igrač, al se vidi da zna znanje.. SVAKA ČAST!
Jamak-odigro veoma fino, za razliku od nekih njegovih prijašnjih momenata, jučer nije imao puno gluposti, stvarno je igrao maksimalno i veoma dobro..
Hasanović-dok je igrao nije bio loš, drag mi je igrač, al nekako mislim da je neko drugi bio na njegovom mjestu u onoj situaciji kad je presjeko loptu i kreno prema golu, da bi se drugačije završilo..
Selimović-čovjek koji se uvijek nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, odlično prati igru, ono prosjek je veći dio utakmice, al onda uradi neke ključne stvari.. onaj gol od jučer me podsjetio na dva gola pitarima na koševu, baš taj stil golova..
Bučan-kako će on nama biti važan.. najveća damu je upravo on imao jučer, ko da protiv gradine igra krene na one čehe bez imalo straha, strašna partija.. GOL JE BIO VRHUNSKI!
Adilović-u napadu nezapažen, bar što se tiče prilika, al je učinio veliki posao umarajući čehe, čupao ih je pravo, u odbrani mi je bio zapaženiji, vraćao se, trčao puno, nemam prigovora, to što on ne može uzet loptu i zabit sa 25 to je razlog zašto se ne zove Edin Džeko.
Sadiković-imao je grešaka, da je stariji rekao bih prosjek, al za njegove godine je ono super, nije griješio koliko sam ja očekivao kad je ušao.. igra nekako rutinski bez puno straha, učestvovao u onom golu..
Bajić-strašan momak, kako se samo gradio i skakao u par momenata, pa česi mu nisu mogli primirisat, učestvovao u dva gola, jednom asistent, drugi put počeo akciju koju je završio Bučan.. i onaj šut mi je žao što nije ušao, ko Adriano je potegao..
Hodžić-nije puno igrao, iako mislim da bi Amar trebao smisliti način da ga više iskoristi, njegova brzina, tehnika i realizacija puno nam znače!
Nekako, moje viđenje je da smo nekad imali bolje tehničare i "znalce", al da sad imamo lavove i više "evropsku" ekipu jer u evropi prolazi samo nenormalna borba! Nekad smo imali Zebu koji je potezom mogao riješiti, i znao je da nešto zna, pa je šetao Mariborom za vrijeme utakmice, dok trenutno od ovih niko nije ufuran toliko, Adilović je malo nafuran al bar se bori momak i trči.. Ova omladina da ne spominjem, stvarno se vidi da su pravi Željovci..
Titula opet ne dolazi u pitanje ako ovako budu igrali..