FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

BavaracZenica
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la BavaracZenica » 17 jul 2013, 14:16

Mogu se sloziti sa RMA i mislim da cemo izgubiti dosta ako Gustavo ode.
Ima mnogo iskustva sto u ligi prvaka a sto sa Brazilom vidjeli smo utakmice i Kupa konfederacija, sjajan je bio.

E sad Bayerna je tokom prosle sezone opisivalo i to da su primali malo golova, i vjerujem takodjer da ako Pep bude koristio Svajnija kao zadnjeg veznog mislim destruktivca kao sto je Javi .. da to nece biti dobro. Mi imamo srece da ni Javi nije tipicni destruktivac na tom polju , ono u smislu samo skrsi sto vise mozes, vec covjek je tehnicki takodjer jak igrac ima dobar pass i pregled igre, odlicno pokrivanje a plus imamo tu Svajnija koji je dirigent sigurno i ne treba ga dirat sa te pozicije.

E sad to pitanje ako Gustavo ode, nastavljamo dalje, s tim da ce vjerovatno vise sansi dobivat i Emre Can.. Neka bude kak mora biti samo jedno da se zna, Javiija necemo na stoperu, moze u nekim situacijama i nekim tekmama ali zna se njegovo mjesto u Bayernu... :roll: :roll: :roll:
FC Bayern !!!!!

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 17 jul 2013, 14:38

@BavaracZenica

Moguće je da Javi u toku utakmice i bude na štoperu, tj. prilikom transformacije u 3-4-3, nešto ovako:

----------------------Neuer--------------------------
----------Boateng-----Javi------Dante-------------
--Lahm---------Thiago------Bastian-------Alaba----
--------------------Ribery-------------------------
------------Muller-----------Goetze--------------

Tika-taka je veoma kompleksna taktika, sa brojnom izmjenom poszicija i transformacijom pri napadanju koja zbunjuje protivnika. Bekovi su veoma ofanzivni, zadnji vezni se vraća u ofbranu koja je negdje otprilike na centru.
Jedan vezni diktira igru, svaka akcija od njega polazi, dok drug daje ptporu napadu, te omogućuje brži protok lopte i probojnost. Krila sada u Barci često služe kao potpora Messi-u u smislu otvaranja prostora, sa dosta trke.
Ali pazi, Bayern ima još više od toga. Muller-ove trkačke sposobnosti, te inteligencija će dosta Goetzea oslobađati i davati mu više prostora, a uz to Muller je dosta opasan po gol i ubacuje se iz drugog plana. Dok Ribery je druga priča. Možda ga je Guardiola pitao za pozisiju desetke upravo iz razloga transformacije. Goetze bi bio lažna devetka, te bi se možda sa Ribery-em često rotirao.

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 17 jul 2013, 14:45

Najgluplji potez uprave bi bio da se rijesi Gustava od svih nagomilanih igraca u sredini.
Čak bi se prije i Kroosa rijesio nego Luisa. O Shaqiriu da ne pricam.

Momak koji je odigrao takvav dvomec protiv Reala, da je strpao i Ozila i Smrdijana u dzep.
Njegovo presjecanje lopte a pogotovo Sliding Tackle moze biti nadmasen samo od strane Martineza.

Kad bi Javi bio na stoperu onda bi Gustavo i mogao igrati na zadnjem veznom.

Sa Paulinhom na Kupu konfederacija pokazao da moze biti i kreator igre, ima strasan sut i dobar pas.
Ne vjerujem ni da je Guardiola toliko glup da ga se odrekne.

slika
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jul 2013, 15:34

Steta bi bilo izgubiti Gustu, meni pravo drag igrac, pogotovo sto ima srce i koristi maksimalno svaki svoj komadic snage.

Sa danasnjeg treninga:

slika

slika
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 16:06

supermario je napisao/la:Jel neko ozbiljno prati kosarku ? Da malo analizira nas kosarkaski tim.......kakve su nam šanse u EL, pojacnaja, odlasci......?

Dok se odrada sva pojačanja. Fali nam jedan jako kvalitetan play i možemo se nadati dobrim rezultatima. Mislim da trenutno imamo napokon tim koji može uzeti bbl. Play je najslabija tačka, Hamann nema veze. Rice nas je napustio i otišao u Maccabi.

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 17 jul 2013, 16:24

Nije da nismo navikli!

slika
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 16:26

Neka dok se uzmu još 2 kupa. Jedan protiv Chelsea, te onaj gdje učestvuju Brazilci :mrgreen:

kanarinac
Kontakt:

Post Postao/la kanarinac » 17 jul 2013, 16:36

Neutral je napisao/la:
supermario je napisao/la:Jel neko ozbiljno prati kosarku ? Da malo analizira nas kosarkaski tim.......kakve su nam šanse u EL, pojacnaja, odlasci......?

Dok se odrada sva pojačanja. Fali nam jedan jako kvalitetan play i možemo se nadati dobrim rezultatima. Mislim da trenutno imamo napokon tim koji može uzeti bbl. Play je najslabija tačka, Hamann nema veze. Rice nas je napustio i otišao u Maccabi.
posto imamo fudbalski i kosarkaski klub dali imaju naumu da naprave i jedan jaki rukometni klub ipak znamo da je rukomet broj 2 u njemackoj
Samo Sarajevo

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 17 jul 2013, 16:36

Ide mi na zivce više ovaj Gvardiola, pa čojk hoce da promjeni kompletan tim i filozofiju kao da se Bayern prosle sezone borio za opstanak pa sad treba da se "refresh" uje, evo sad i Gustavo mu ne treba, a najnovija informacija, nadam se samo spekulacija, jeste da Lahm dobija novu poziciju u tim-u, pa KAKO? će to sve uklopiti za tako kratko vrijeme baš me zanima, znamo koliko je samo trebalo jednom igraču da se uklopi u tim kao npr J Martinezu, mene interesuje koliko će trebati sad desetorici (10) da odgovore njegovim zeljama, jer pretpopstavljam da Neuer neće dobiti neku drugu ulogu
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 17 jul 2013, 16:37

Da se pita eksperte u polju fudbala Ribery bi sigurno dobio zlatnu loptu jer je to uveliko zasluzio. Medjutim kada se pita novinare ili komentatore od kojih velika vecina baca drkicu na Ronalda i Messija, odnosno Real i Barcelonu prije da ce nagrada pripasti nekome od ove dvojice. Bez obzira, Ribery je najbolji igrac za proslu sezonu, dobio nagradu ili ne.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 17 jul 2013, 16:38

amel10071988 je napisao/la:Ide mi na zivce više ovaj Gvardiola, pa čojk hoce da promjeni kompletan tim i filozofiju kao da se Bayern prosle sezone borio za opstanak pa sad treba da se "refresh" uje, evo sad i Gustavo mu ne treba, a najnovija informacija, nadam se samo spekulacija, jeste da Lahm dobija novu poziciju u tim-u, pa KAKO? će to sve uklopiti za tako kratko vrijeme baš me zanima, znamo koliko je samo trebalo jednom igraču da se uklopi u tim kao npr J Martinezu, mene interesuje koliko će trebati sad desetorici (10) da odgovore njegovim zeljama, jer pretpopstavljam da Neuer neće dobiti neku drugu ulogu
Za boldirano se mogu nasmijati. Bekovske pozicije su najtraženije i najmalobrojnije u isto vrijeme i da mijenja najboljeg desnog beka na drugu poziciju je smiješno.

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 17 jul 2013, 16:41

amel10071988 je napisao/la:Ide mi na zivce više ovaj Gvardiola, pa čojk hoce da promjeni kompletan tim i filozofiju kao da se Bayern prosle sezone borio za opstanak pa sad treba da se "refresh" uje, evo sad i Gustavo mu ne treba, a najnovija informacija, nadam se samo spekulacija, jeste da Lahm dobija novu poziciju u tim-u, pa KAKO? će to sve uklopiti za tako kratko vrijeme baš me zanima, znamo koliko je samo trebalo jednom igraču da se uklopi u tim kao npr J Martinezu, mene interesuje koliko će trebati sad desetorici (10) da odgovore njegovim zeljama, jer pretpopstavljam da Neuer neće dobiti neku drugu ulogu
memoj se toliko zivcirati,nece Pepun nista to toliko izmjenuti,ipak nema on muda za to,tek je dosao.Nadam se da nisi neki inejdzer ili od juce pratis Bayern pa da tu pricu oko Lahma shvatis ozbiljno,to Pepun izvodi cirkuz i pravi se po meni malo prepametan.Ali Matias sjedi na škarpi i posmatra tako da se ne sikiram ;).
VOLIM BAYERN

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 17 jul 2013, 17:11

Nadam se da će Gustavo ostati jer treba nam ta širina na klupi s obzirom da ćemo ove sezone igrati veliki br utakmica biće tu povreda,umora i suspenzija a Gustavo može pokriti više pozicija u timu.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 jul 2013, 17:14

Bundesliga je napisao/la:Da se pita eksperte u polju fudbala Ribery bi sigurno dobio zlatnu loptu jer je to uveliko zasluzio. Medjutim kada se pita novinare ili komentatore od kojih velika vecina baca drkicu na Ronalda i Messija, odnosno Real i Barcelonu prije da ce nagrada pripasti nekome od ove dvojice. Bez obzira, Ribery je najbolji igrac za proslu sezonu, dobio nagradu ili ne.
ja ne znam sto se toliko bavite tom zlatnom loptom kad ne znate ocigledno kakva je to nagrada, ne znati napraviti razliku izmedju timskog i individuanog, a ne znate ocigledno ko sve glasa

glasaju kapiteni svake reprezentacije u svijetu, svaki trenere svake reprezentacije u svijetu, te po jedan novinar iz svake zemlje, e sad ako kapiteni i selektori nisu neki strucnjaci, a bogami i novinari, a forumski navijaci bayerna jesu, onda je to drugi par opanaka
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 jul 2013, 17:15

8-) 8-)

" onclick="window.open(this.href);return false;
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jul 2013, 17:59

Bundesliga je napisao/la:Da se pita eksperte u polju fudbala Ribery bi sigurno dobio zlatnu loptu jer je to uveliko zasluzio.
Ja imam osjećaj da će je ove godine dobiti Ribery. Jednostavno ove godine nam sve ide. :)
Ma zaslužio je i iz razloga što je od fudbalera koji su mu konkurencija najviše pokazao. Ma čak su možda i 3 fudbalera Bayerna to zaslužila. Ribery ima tu najveće šanse, jer imao je dobar učinak, a takvi umjetnici imaju prednost u odnosu na neke igrače-radilice.
Ali i ljudi previše pričaju i špekulišu, prvo je ispadalo da se samo Barca gura i ima povlastice, pa tako se to prenosi sad i u priči oko Messija. Messi je najbolji fudbaler današnjice i te je nagrade u potpunosti zaslužio, do sad osvojene.
Ali po onom ukupnom učinku, dojmu iz protekle sezone, više je zaslužio Ribery, na primjer.

Međutim, godina još nije završena, vidjet ćemo kako će prvi dio sezone koja je pred nama, ovi veći fudbaleri odigrati. Ribery ako i tada bude na nivou, treba onda da je uzme. Ono što je prevaga je to što je u najvećim utakmicama bio jači od konkurenata. A po učinku mu prije neki igrač Bayerna može biti konkurent, poput Mullera. Samo što igrači poput Mullera tu imaju uvijek manje šansi, jer se gleda umjetnički dojam. I inače su te nagrade nekad realne, a nekad i daleko od realnosti. Zato se i ne treba sad zamarat, pričekajmo kraj godine. A ja bi 100 takvih nagrada dao za par novih veliki titula Bayerna. 8-)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 18:00

Joj Thiaga šta radi u onoj sredini 8-)

Bolje je ipak što imamo veliki broj igrača u sredini, svi će ginuti na terenu radi pozicije u prvom timu :twisted:

111
Kontakt:

Post Postao/la 111 » 17 jul 2013, 18:03

Bundesliga je napisao/la:Da se pita eksperte u polju fudbala Ribery bi sigurno dobio zlatnu loptu jer je to uveliko zasluzio. Medjutim kada se pita novinare ili komentatore od kojih velika vecina baca drkicu na Ronalda i Messija, odnosno Real i Barcelonu prije da ce nagrada pripasti nekome od ove dvojice. Bez obzira, Ribery je najbolji igrac za proslu sezonu, dobio nagradu ili ne.
Za najboljeg igraca svijeta glasaju selektori i kapiteni ;) a ne novinari i komentatori....to bi trebao znati.
I Messi ce dobijati te Zlatne lopte se dok bude igrao, jedino neka teža povreda ili kad vec uđe u godine (za nekih 6-7 godina).
Ribery tu, realno, ne može ni prismrditi (uz dužno poštovanje prema francuzu) naprosto zato jer Messi nema konkurencije.
U pitanju je INDIVIDUALNA nagrada, a ne timska.....uporedite statistike igraca i vidjecete koja je to razlika i dominacija Messija.
Trofeji su timske nagrade i to treba odvojiti od Zlatne lopte. Bayern bi kao kolektiv trebao dobiti Zlatnu loptu, no takva nagrada ne postoji jbg

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 18:09

Šteta što Jardel nikada nije dobio zlatnu loptu. Ipak je u 4 sezone (1996–2000) zabio 130 gola u 125 utakmica za Porto. Kasnije je zabio 22 gola u 24 meča za Galatasaray. 25 gola u 47 nastupa u ligi prvaka.

Zaboravih, ova nagrada je individualna, a ne timska.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 17 jul 2013, 18:13

Neutral je napisao/la:Šteta što Jardel nikada nije dobio zlatnu loptu. Ipak je u 4 sezone (1996–2000) zabio 130 gola u 125 utakmica za Porto. Kasnije je zabio 22 gola u 24 meča za Galatasaray. 25 gola u 47 nastupa u ligi prvaka.

Zaboravih, ova nagrada je individualna, a ne timska.
:lol: :lol: :lol:
Dobro si njega izvukao, svaka čast....Ja pogledah komentar i ne htjedoh se ni osvrtat (ovaj gore prije tebe). A onda ga ti fino izvuče iz sehare.... :D

Obično se uhvate ili statistike ili umjetničkog dojma. Ja nekad pomislim da bi se nagrade trebale dodjeljivat po nekom umjetničkom dojmu, ko kod umjetničkog klizanja (tako neki razmišljaju).
Neki zaborave da je ovo fudbal i da se to treba gledat učinak i doprinos igrača na terenu. A pogotovo doprinos u velikim utakmica poput Lige prvaka i onda kada to saberemo s učinkom u domaćim takmičenjima, dobila bi se neka realna slika. ;)

A ostalo i ne treba pojašnjavat, gore sam već pojasnio..... 8-)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Kaunas i 4 gosta.