godinu su iskusniji i igraju u istom sastavu,svi su u najboljim fudbalskim godinama,zasto bi bili slabiji? mozda jel igraju sa zeljom kojem babo stima sve ?kimbo je napisao/la:Ja shatam da vecina Zeljinih navijaca sada ovo gled kao neki historisjki rezultat i leti al moze to i bolje. Ovo se moglo cak izvuci i nerijeseno.
Vile su ih pronosale danas. Tri suta na go tri gola i to iz sporadicnih akcija koje nisu bile djelo nekog etabliranog napadackog fudbala. Akcija Tomic briljantna , jedan go golmanov kroz usi al ok. Masa propustnih sansi Ceha i fantastican golman Hadzic su zadrzali cifre dole.
Da se Zeljo borio fantasticno jeste, da je Amara nakon dva kolapsa napokon skontao da se ne moze nadtrkivati u evropi nego mora bunkerisati jeste. Da je Adilovic kanta (al dobro prpremljena kanta koja se bori ) jeste.
Ovome timu trebjua dvije izmjena. Adilovic van, i Kerla il van il malo naprijed kao defanzivni srednji, On je dobar duel igrac i desrtuktor a los half koji mora da markira igraca. Veze on nije imao 90% vremena gdje se nalazi danas u prostoru a niti gdje su njegovi igraci. A Amar konstntno ima problema da krpi tu povrsinu ispred 16.
Pozitivan trend onoliko mladih momaka na terenu danas (svaka cast) bolje to nego izsluzene Srbijanske tarabe pa makar izgubili sa 10 golova razlike. Po ovom pitanju kako mislmi za moj Velez tako mislim i za sve nase klubove pa i zelju.
Ovi Cesu nisu tako jaki kao prije cak mi se cini da su puno losiji i od Maribora i od Izraelaca. Il je mozda ova sezona Zelje toliko dobra . vrijeme ce pokazati. Ovo se moze proci al opet uz strasan bunker 70 minuta na Kosevu i onda na sve il nista bas kao sto je bilo na sredini drugog poluvremena danas.
Na kraju krajeva nije ni toliko bitno proci il izgubiti koliko je bitno da ekipa izvuce neki maksimum i da se jos malo digne borbenoscu i disciplinom. Zeljo je to danas uradio i svaka cast momcima. Naravno sve ce ovo da rezultira u dalju transformaciju iz FK Zeljeznicar u NK Pokondirena TIkva al neka sve za dobrobit BH fudbala dat ce se trpiti ovo k'u'r'c'e'nj'e sada
Haj sada navali ...
pogledaj "ove cehe" protiv napolija,atletika,barce,bate i skontaj da su im ti klubovi svi zajedno dali 3 gola,a oni napoliju 5...
ljudi su svjetlosnu godinu ispred nas,zeljo ih je iznenadio 150% spremom borbenoscu i zeljom,ostali su u cudu,sad im se gace tresu iako ce vjerovatno proci. MENE TO NIJE BRIGA,MOJ KLUB KONACNO IGRA SRCEM I IGRACI GORE NA TERENU,DA NA KOSEVU ZIJANE 10:0 JA BI IM STOPE LJUBIO.
P.S.-Jadni mali napoli i onaj levat cavani,nista nije bolje uradio od adila,a ode za 63mil E dok im sejo,tomica i vernes uvalise po jedan