BH klubovi u Evropi 2013/14

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

SarajlijaTM

Re: BH klubovi u Evropi 2013/14

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jul 2013, 04:00

kimbo je napisao/la:Ja shatam da vecina Zeljinih navijaca sada ovo gled kao neki historisjki rezultat i leti al moze to i bolje. Ovo se moglo cak izvuci i nerijeseno.

Vile su ih pronosale danas. Tri suta na go tri gola i to iz sporadicnih akcija koje nisu bile djelo nekog etabliranog napadackog fudbala. Akcija Tomic briljantna , jedan go golmanov kroz usi al ok. Masa propustnih sansi Ceha i fantastican golman Hadzic su zadrzali cifre dole.

Da se Zeljo borio fantasticno jeste, da je Amara nakon dva kolapsa napokon skontao da se ne moze nadtrkivati u evropi nego mora bunkerisati jeste. Da je Adilovic kanta (al dobro prpremljena kanta koja se bori ) jeste.

Ovome timu trebjua dvije izmjena. Adilovic van, i Kerla il van il malo naprijed kao defanzivni srednji, On je dobar duel igrac i desrtuktor a los half koji mora da markira igraca. Veze on nije imao 90% vremena gdje se nalazi danas u prostoru a niti gdje su njegovi igraci. A Amar konstntno ima problema da krpi tu povrsinu ispred 16.

Pozitivan trend onoliko mladih momaka na terenu danas (svaka cast) bolje to nego izsluzene Srbijanske tarabe pa makar izgubili sa 10 golova razlike. Po ovom pitanju kako mislmi za moj Velez tako mislim i za sve nase klubove pa i zelju.

Ovi Cesu nisu tako jaki kao prije cak mi se cini da su puno losiji i od Maribora i od Izraelaca. Il je mozda ova sezona Zelje toliko dobra . vrijeme ce pokazati. Ovo se moze proci al opet uz strasan bunker 70 minuta na Kosevu i onda na sve il nista bas kao sto je bilo na sredini drugog poluvremena danas.

Na kraju krajeva nije ni toliko bitno proci il izgubiti koliko je bitno da ekipa izvuce neki maksimum i da se jos malo digne borbenoscu i disciplinom. Zeljo je to danas uradio i svaka cast momcima. Naravno sve ce ovo da rezultira u dalju transformaciju iz FK Zeljeznicar u NK Pokondirena TIkva al neka sve za dobrobit BH fudbala dat ce se trpiti ovo k'u'r'c'e'nj'e sada ;)

Haj sada navali ...
godinu su iskusniji i igraju u istom sastavu,svi su u najboljim fudbalskim godinama,zasto bi bili slabiji? mozda jel igraju sa zeljom kojem babo stima sve ?
pogledaj "ove cehe" protiv napolija,atletika,barce,bate i skontaj da su im ti klubovi svi zajedno dali 3 gola,a oni napoliju 5...
ljudi su svjetlosnu godinu ispred nas,zeljo ih je iznenadio 150% spremom borbenoscu i zeljom,ostali su u cudu,sad im se gace tresu iako ce vjerovatno proci. MENE TO NIJE BRIGA,MOJ KLUB KONACNO IGRA SRCEM I IGRACI GORE NA TERENU,DA NA KOSEVU ZIJANE 10:0 JA BI IM STOPE LJUBIO.

P.S.-Jadni mali napoli i onaj levat cavani,nista nije bolje uradio od adila,a ode za 63mil E dok im sejo,tomica i vernes uvalise po jedan ;)

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 08:08

Nacitat cemo se mi jos puno omalovazavanja ovog rezultata u sljedecim mjesecima... Bice prica podcijenili nas (iako ljudi trube non stop da znaju da smo sampioni, najjaci nenosioci, da imamo dobre navijace, da trebaju rijesiti pobjednika u prvoj utakmici, itd.), pa ce biti prica da to nije ista ekipa od prosle godine (iako u odnosu na sve evropske utakmice im je falio samo napadac koji se povrijedio nedavno, a kod Zelje su falili Svraka, Colic, Kvesic, Zolotic i kompletna ekipa je promijenjena sa bruku super mladih igraca), pa ce biti da smo imali puno srece, pa na kraju cemo doci do toga da ce pricati da je Plzen slabiji od Maribora, Hapoela ili Macabia (a samo je dovoljno pogledati koeficijent i sve se samo kaze, nosioci i u 3 pretkolu lige prvaka), itd. itd.

Poenta je da ce oni koji su ljubomorni i kojima smeta Zeljo uvijek pokusavati pronaci nacin da umanje ovaj ogroman rezultat koji je Zeljo juce izvukao i to prvenstveno borbom, zeljom, pamecu, taktikom i inatom... Njih samo na ignore i uzivajte, onakvu utakmicu Zelje nismo imali priliku dugo gledati, sasvim ravnopravni fizicki i mentalno...
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 jul 2013, 08:19

Sto ne mogu ovog preseravanja. Kakav bolan "ogroman rezultat"? Remi ili pobjeda bi bio rezultat koji bi donio neke bodove i vama i nama ostalim za sljedecu godinu. Ovaj minimalni poraz je samo jos jedan u nizu poraza i dobar je samo za uzvrat na Kosevu i nista drugo.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 jul 2013, 08:35

Ja pametnjakovica i strucnjaka majko draga, sa protivnikom koji igra grupu lige prvaka i eliminacionu fazu lige uefe, ocekujes da ces imati neku igru :lol: :lol:
Ljudi koji su prosle godine dobijali Napoli, Atletiko Madrid ekipe koje su zvucna imena euro scene su se napatili jucer protiv nekog Zelje, prvaka fildjan BH lige, poluamaterske lige gdje se klubovi pate u srazu sa San Marinom ili Andorom a ispadaju od mjesnih zajednica po crnoj gori ili primaju velike cifre od jacih euro klubova (4,5,6 komada).

U takvoj konstelaciji snaga igras koliko ti protivnik dozvoli sto smo mi jucer perfektno uradili 3 gola od 4 suta po golu, prosjek u rangu Celticove pobjede nad Barsom ili finala lige prvaka prosle godine, ili Grcke u pohodu na euro 2004.

Imao je Zeljo igru protiv Makabija i Hapoela na Kosevu pa i Maribora, isli su na nadigravanje pa su fasovali sto su fasovali.
Sta vam nije jasno liga je smijesna, igraci su nespremni, vecina ne zivi sportski, nema jakih tekmi, jakih protivnika i ono jucer je bio maksimum svake ekipe iz nase lige, momci su pokazali da znaju napasti i nisu se predali kao prethodnih sezona nakon tri gola u 15-tak minuta i na tome im treba cestitati kao i Amaru koji je postavio taktiku rangu protivnika jedinu ispravnu i mogucu.

Revans ce biti druga prica, vrlo lako i realno moze zavrsiti 1-3 vec u prvom poluvremenu a uz malo srece moze i 2-1 za nas, Cesi su jos uvijek 3,4 stepenice iznad fizicki, takticki, igracki, ali bolji ne pobjedjuje uvijek i oni ce se postaviti opreznije pa cemo vidjeti sta se moze uraditi.

Veliki dobitak jucer je mali Sadikovic, zatim Bajic (uhhh covjece kako je fijuknula ona lopta pored desne stative), Ara, Zeljkovic i preporodjeni Jamak kao i odlicni golman Hadzic.

Sretno ostalim predstavnicima da poberu sto vise boba za drzavu ove godine a nadam se da ce moj Zeljo ako nista doprinjeti jednim remijem tom skoru.

Sportski pozdrav.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

moRAja
Kontakt:

Post Postao/la moRAja » 17 jul 2013, 08:45

Bhsport kako brate odlicni golman Hadzic a lik primio 4 komada. Ne kontam?? Cestitke Zelji na dobrom rezultatu,zasto da na 1:0 ili 2:1 na kosevu. Mislim uz neku Osimovu taktiku i veliku dozu srece Zeljo moze u iduci krug
Za koga navijas? Pa za Velez brato. Ja sam mostarac nemam za koga drugo

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jul 2013, 08:53

moRAja je napisao/la:Bhsport kako brate odlicni golman Hadzic a lik primio 4 komada. Ne kontam?? Cestitke Zelji na dobrom rezultatu,zasto da na 1:0 ili 2:1 na kosevu. Mislim uz neku Osimovu taktiku i veliku dozu srece Zeljo moze u iduci krug
Zato sto je odbranio 5,6 zicera,tj da nije njega bilo...bilo bi 9:3 minimum..Amar je ubo s njim samo tako.. ;)
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 09:03

Hordas Doboj je napisao/la:Sto ne mogu ovog preseravanja. Kakav bolan "ogroman rezultat"? Remi ili pobjeda bi bio rezultat koji bi donio neke bodove i vama i nama ostalim za sljedecu godinu. Ovaj minimalni poraz je samo jos jedan u nizu poraza i dobar je samo za uzvrat na Kosevu i nista drugo.
Ekipa ima koeficijent u Evropi 27500, mozes li mi reci koji je vas ili nas koeficijent ? Ili koliki je koeficijent Maribora, Hapoela, Dinama, Partizana, itd.? Ovaj minimalan poraz je samo tebi poraz, meni je dokaz da smo neko i nesto ipak, da znamo lopte, da nismo ebeni San Marino kojem ne mozete dati 2 gola... ;)

P.S. Hadzic je kakanjska macka, golman sa strasnim refleksima, jedina mana su mu ispucavanja u toku igre i izlasci na ubacivanja sto je i juce pokazao... Ali refleks i bacanje u stranu su mu strasni...
Zadnja izmjena: Baja_Zvjerka, dana/u 17 jul 2013, 09:05, ukupno mijenjano 1 put.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

maho_sa
Kontakt:

Post Postao/la maho_sa » 17 jul 2013, 09:03

Hordas Doboj je napisao/la:Sto ne mogu ovog preseravanja. Kakav bolan "ogroman rezultat"? Remi ili pobjeda bi bio rezultat koji bi donio neke bodove i vama i nama ostalim za sljedecu godinu. Ovaj minimalni poraz je samo jos jedan u nizu poraza i dobar je samo za uzvrat na Kosevu i nista drugo.
U startu postaviš nekakav cilj. Realno, mi smo ga postavili da ne izgubimo sa velikom razlikom i na kraju smo to postigli. U odnosu na taj naš cilj i ono kako ste nas svi vi unaprijed pokopali sa 3,4 razlike, postigli smo ogroman rezultat. Svi ljudi svijeta koji su gledali sinoćnju utakmicu mogli su vidjeti (i konstatovali su) da su kod igrača Želje vidjeli disciplinu, borbenost, želju, htjenje. To je ogroman napredak našeg fudbala. Nadam se da ćemo sve to zadržati a postaviti novi cilj, pobjeda i samo pobjeda. Popravnog nema. A vjerujem da će sve biti isto, ista postava, ista taktika, isti igrači.

vatreni
Kontakt:

Post Postao/la vatreni » 17 jul 2013, 09:11

Po meni Plzen je podcijenio sinoć Želju sto im se moglo i moze odbiti od glavu.Uopste ljudi nisu vodili računa o svojoj odbrani sto je Zeljo maksimalno iskoristio.Mislim da nisu toliko naivni i da će ponoviti iste greske.Ma kolika borbenost bila,zelja,taktika,hiljade navijača po meni nisu dovoljne da bi se izbacila onakva ekipa.Opet,sreća prati hrabre.

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jul 2013, 09:17

Baja_Zvjerka je napisao/la:
Ekipa ima koeficijent u Evropi 27500, mozes li mi reci koji je vas ili nas koeficijent ? Ili koliki je koeficijent Maribora, Hapoela, Dinama, Partizana, itd.? Ovaj minimalan poraz je samo tebi poraz, meni je dokaz da smo neko i nesto ipak, da znamo lopte, da nismo ebeni San Marino kojem ne mozete dati 2 gola... ;)

P.S. Hadzic je kakanjska macka, golman sa strasnim refleksima, jedina mana su mu ispucavanja u toku igre i izlasci na ubacivanja sto je i juce pokazao... Ali refleks i bacanje u stranu su mu strasni...
prosle sezone smo vas dobili jednu i jednu remizirali...stoga nije bas da ste nesto kvalitetnija ekipa.. ;) ako mi nismo dali dva ..tesko da bi i vi dali..racunica.. :D
FK SARAJEVO.

shzna
Kontakt:

Post Postao/la shzna » 17 jul 2013, 09:19

vatreni je napisao/la:Po meni Plzen je podcijenio sinoć Želju sto im se moglo i moze odbiti od glavu.Uopste ljudi nisu vodili računa o svojoj odbrani sto je Zeljo maksimalno iskoristio.Mislim da nisu toliko naivni i da će ponoviti iste greske.Ma kolika borbenost bila,zelja,taktika,hiljade navijača po meni nisu dovoljne da bi se izbacila onakva ekipa.Opet,sreća prati hrabre.
Evo idemo priča potcjenili nas, a trener im prije par dana rekao da se boji Želje, jer su i oni isto ovako slično se probili iz anononymusa, i da će probati riješiti utakmicu što prije, pa ko je gledao tekmu vidio je da se Vrba jako nervirao u prvom poluvremenu,pa čovjek je morao maramicu uzeti i poceti se brisati po glavi, nemojte te suplje, ovo je profesionalna ekipa i tu nema potcjenjivanja ;) Jedini je Horvath izjavio da će oni lako sa nama, ali vidjeli smo koliko je prgav taj igrač prema tome, ta izjava ne može nikog iznenaditi.

I ne serendajte, otisli ste u Cesku primili ste peticu, mi smo primili 4 ali smo dali 3, i imamo kako tako povoljan rezultat. Pa pratite li vi Evropu, kad neko ode nekome na gostovanje pa gleda da izgubi sa jednim golom razlike uz dati gol jer ima i to prednosti, ali ste vi ograničeni kao balkon pa ne možete malo mozak da uključite osim što napišete da su nas potcjenili itd itd.
Ultras Željezničar i jedanaest ratnika, oduvijek je najbolja taktika!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 09:20

Nisam ni pricao o odnosu nase 2 ekipe, nego o opstem misljenju da nam je liga za ku.rca kad ne mozemo San Marino uzeti sa 5 razlike u 2 utakmice i ovdje su svi ocekivali 5,6,7 komada razlike...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jul 2013, 09:33

Baja_Zvjerka je napisao/la:Nisam ni pricao o odnosu nase 2 ekipe, nego o opstem misljenju da nam je liga za ku.rca kad ne mozemo San Marino uzeti sa 5 razlike u 2 utakmice i ovdje su svi ocekivali 5,6,7 komada razlike...
eh to si upravu...ja sam npr bio misljenja da ce biti jedno 5 razlike za Plzen a i da cemo mi nabiti libertas..
FK SARAJEVO.

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jul 2013, 09:41

Memo,od naših tekmi igrači koji su ostali su adil,vesnes i jamak,a da su sinoc igrali
Što se tiče prognoze i ja sam kontao da će te vi uzeti kuhare 5razlike,a nas plzen
isto tako
Hvala momcima što su me razuvjerili!

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 17 jul 2013, 09:42

mma_hz je napisao/la:
Baja_Zvjerka je napisao/la:Nisam ni pricao o odnosu nase 2 ekipe, nego o opstem misljenju da nam je liga za ku.rca kad ne mozemo San Marino uzeti sa 5 razlike u 2 utakmice i ovdje su svi ocekivali 5,6,7 komada razlike...
eh to si upravu...ja sam npr bio misljenja da ce biti jedno 5 razlike za Plzen a i da cemo mi nabiti libertas..
Najbolje bi bilo da se desilo ovo juce i da ste vi nabili Libertas i da i ovi nasi ostali predstavnici ubiljeze prolaze, pa uzmu pare, pa razvijaju igrace, stadione, popravljaju drzavni koeficijent, itd. Svasta bi to dobrog donijelo, ne bi nam igraci odlazili za siću, bili bi privlacniji investitorima, itd.

U svakom slucaju mislim da nasa liga nije ni blizu losa kako je neki zele predstaviti, novinari pisu tendeciozne tekstove, a ja to sve vidim kao spoj realnosti drzave u kojoj nemas apsolutno nikakve pomoci (klub ti grca zbog nekakva 2 miliona duga koji su u svijetu fudbala smijesni, npr. Manchester je preko 400 miliona EURA duzan), nesretnih okolnosti u Evropi upravo zbog te realnosti drzave gdje igraci mogu otici za male pare a onda ti je to raspad ekipe pa se ti krpi do Evrope, itd.

Al' osvanut' ce i nama jednom aBd, a ja se nadam da ce krenuti od Zelje vec za 6 dana...

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 17 jul 2013, 09:48

SarajlijaTM je napisao/la:Memo,od naših tekmi igrači koji su ostali su adil,vesnes i jamak,a da su sinoc igrali
Što se tiče prognoze i ja sam kontao da će te vi uzeti kuhare 5razlike,a nas plzen
isto tako
Hvala momcima što su me razuvjerili!
Dobro prijatelju..al nije bas da ste se pojacali..upravo suprotno, i sam si rekao svoje misljenje..al moramo biti realni...zeljo je sretno,veoma sretno dosao do ovog rezultata...onaj Plzen je samo takva ekipa i mislim da im je ono jucer bio samo los dan..bojim se da na Kosevu ne pokazu svoju pravu snagu..daj Boze da grijesim jer su nam bodovi bitni..jer aBd sljedece godine je red na Sarajevo u Ligi prvaka valjda.. :D :D
FK SARAJEVO.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 jul 2013, 10:05

mma_hz je napisao/la:
moRAja je napisao/la:Bhsport kako brate odlicni golman Hadzic a lik primio 4 komada. Ne kontam?? Cestitke Zelji na dobrom rezultatu,zasto da na 1:0 ili 2:1 na kosevu. Mislim uz neku Osimovu taktiku i veliku dozu srece Zeljo moze u iduci krug
Zato sto je odbranio 5,6 zicera,tj da nije njega bilo...bilo bi 9:3 minimum..Amar je ubo s njim samo tako.. ;)
Evo ti je covjek odgovorio, momak je digo 5,6 cistih zicera, a kod golova je bio apsolutno nemocan, 2 odbice, jedan cist sut sa 16 metara i gol iz guzve u 16. Nijedan nije njegova krivica. Ako si gledo prvo poluvrijeme spasio nas je.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 17 jul 2013, 10:13

Previse buke oko jednog solidnog rezultata, kao sto rece jedan clan, samo zbog uzvrata na Kosevu. Cinjenica stoji da je ovo dobar rezultat i niko to ne spori ali isto tako cinjenica stoji da je plod prvenstveno jedne odlicne partije Zeljinog golmana i jos masu neiskoristenih prilika Plzena (znaci srece). I jos imajte na umu da vjerovatno vise nikad (bar ne u uzvratu) necete dati gol iz svakog suta prema golu ;)
Ovo manje vise bezrazlozno puhanje, jer stvarno to jeste bar za one koji su gledali utakmicu, moze donijeti samo novi debakl na Kosevu. Da budem iskren juce nisam skoro nista vidio sto bi pokazivalo na Zeljin prolaz u uzvratu ali eto nada postoji (vecinom kod Zeljinih navijaca).

P.S.
I Sarajevo je protiv Besiktasa igralo 2-2 u Turskoj pa znamo kako je bilo u uzvratu ;)

Hordas Doboj
Kontakt:

Post Postao/la Hordas Doboj » 17 jul 2013, 10:13

Baja_Zvjerka je napisao/la:
E u tome je razlika. Recimo ja sam uvijek znao da smo mi nesto i da nismo toliko losi koliko nasi igraci igraju pod grcem i samim tim prave masu gresaka. Prvi put kad su usli cistih glava u mec pokazali su da znaju igrati. Nadam se da su razbili taj kompleks i da nas cekaju povoljniji rezultati od ovih do sada. A realno losiji ne mogu biti.
Npr sad da izgubite kuci 2-3 to neki uspjeh?

I dalje stojim iza ovog sto sam napisao. Rezultat jest dobar za uzvrat, ali je to rezultat koji ce pasti u vodu ako ne odigraju kako treba na Kosevu.
Sve dok ima snage u nogama našim, gazit ćemo s' tobom, svijet će da se plaši!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 17 jul 2013, 10:17

Znači bolji smo ipak,više se ne priča o 5,6,7 razlike nego o tome da nećemo dati svaku priliku go
Ljudi tomica,vesnes i sejo, naši bosanci i hercegovci su uspjeli ono što čovjek od 63mil nije uspio
Ako ne možete poštovati to bar nemojte biti tako ofirno ljubomorni...

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.