BH klubovi u Evropi 2013/14

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

kvalitet
Kontakt:

Re: BH klubovi u Evropi 2013/14

Post Postao/la kvalitet » 17 jul 2013, 01:15

chily-rz je napisao/la:Cestitat cu ako izbore prolaz u revansu,moze im se cestitati na odlicnom rezultatu ali necemo se zavaravati i pricati Grimove bajke kako je se Zeljo nadigravao te ljetne noci i bio u potpunosti ravnopravan protivnik na terenu..

Kad je Zeljo zadnji put u ligi iz tri suta u okvir gola dao isto toliko golova ?

Po cemu se toliko razlikuje ova utakmica u odnosu na onu s Mariborom ? Cak je Zeljo i daleko bolje stojao na terenu u Sloveniji,naravno odnosi se na prvo poluvrijeme..

Oldman..Celika nema u ovoj prici,primili bi peticu garant :mrgreen:
Nije Željo, ali jeste Dudelange :lol: :lol:
Šta je teško priznati da smo odigrali taktički odličnu utakmicu, da smo se postavili defanzivno i igrali na kontre. To da su bolji, to se znalo, da će dominirati - i to se znalo. Ovo je bila naša jedina prilika i mi smo iskoristili. A protiv Čelika mi imamo već isprobane metode :lol: :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 01:20

Niste sekunde objektivni. Odigrati taktički odličnu utakmicu i primiti četri gola ne ide nikako zajedno.

Kontre su jedina solucija i samo je iz jedne postignut gol. Prvi gol je majstorski od strane Tomića, a gol Selimovića je nakon lijepe akcije.

Te crne minute se ne smiju ponoviti na Koševu. Bez njih Željo može proći dalje. Problem kod nas je uvijek ta euforija koja stvori veliki pritisak kod svih igrača. Već su se počeli spominjati protivnici u 3 pretkolu.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 17 jul 2013, 01:27

Neutral je napisao/la:Niste sekunde objektivni. Odigrati taktički odličnu utakmicu i primiti četri gola ne ide nikako zajedno.

Kontre su jedina solucija i samo je iz jedne postignut gol. Prvi gol je majstorski od strane Tomića, a gol Selimovića je nakon lijepe akcije.

Te crne minute se ne smiju ponoviti na Koševu. Bez njih Željo može proći dalje. Problem kod nas je uvijek ta euforija koja stvori veliki pritisak kod svih igrača. Već su se počeli spominjati protivnici u 3 pretkolu.
mah kakve crne minute, plzen je imao 10 stopostotnih sansi a naceli su mrezu prakticki slucajno, stoperski par je meni bio odron, to se vidjelo tamo protiv metalista a i danas takodje, ovaj selimovic jest dao go (na guzvu) al je jako slabo odigrao, ko ga je pratio - nije pomagao zeljkovicu koliko je trebalo, dosta grijesio i trebalo bi ga izvesti ;)

sve u svemu rezultat je odlican i mogao bi zeljo uz malo srece i do prolaska, no sacekajmo tekmu :)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 01:33

Imali su, no nisu zabili. S tim da se Željo branio 63 minute i onda prime glup gol. Tada upadaju u tu krizu gdje za 12-13 minuta primaju još dva komada uz još par prilika za Plzen.

Nakon 3:1 su odigrali zaista dobro, s tim da je 4 gol krajnje nepotreban bio. Igrač sam na 7 metara stoji.

kvalitet
Kontakt:

Post Postao/la kvalitet » 17 jul 2013, 01:39

Neutral je napisao/la:Niste sekunde objektivni. Odigrati taktički odličnu utakmicu i primiti četri gola ne ide nikako zajedno.

Dali smo 3 gola, primili 4. Ili ćeš mi reći da bi bilo bolje da smo izgubili 1:0 ili 2:1?

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 jul 2013, 01:42

Ja ne znam kako neko ima obraza bilo šta pričati za Željin nastup večeras, fakat sve kompleksaši neki. E šampioni u gostima dali 3 gola i izgubili jednim golom razlike i opet ne valja, da čovjek ne povjeruje. :roll:
"Vincere il Triplete e non crescere è inutile " - Antonio Conte

31 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Dominacija je neminovnost!

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 01:44

Šta ste uvrijeđene mlade :roll:

Odličan rezultat, rekao sam to već ranije.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 jul 2013, 01:50

Niko se ne osjeća tako, već sve nešto indirektno prigovaraš i tražiš dlaku u jajetu, a Željo je možda i protiv najtežeg protivnika u posljednje 4 godine odigrao najbolju i najzreliju utakmicu i to realno sa lošijim sastavom u odnosu na prethodne nastupe u Evropi.

Skontaš da sarajevo od viceprvaka Češke prije dvije sezone izgubi sa 5 razlike, a Željo prvaku Češke zabije 3 komada na strani odmah ti slika bude jasnija.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 01:58

Ne, nisi nikako u pravu. Vodim obično diskusiju, raspravu kako god sa ostalim forumašima. Problem je što nisu ni sekunde objektivni jer navijaju za taj isti klub.

Iste rasprave se vode na drugim temama kada igraju Bayern ili tvoj Juventus, no ponavljam, vode se objektivnije.

Rezultat je odličan, 100x sam to napisao. Prije utakmice sam zaželio sreću, poslije utakmice sam čestitao. Ne samo Želji nego svim ekipama iz BiH.

E sada kada spominjemo igru, odmah ja tražim dlaku u jajetu, ne smiješ kritizirati ništa jer automatski postaješ mrzitelj, kompleksaš itd što je totalni apsurd. Ni sekunde ne možeš voditi normalne rasprave na temama o bosanskohercegovačkim klubovima jer ima previše padobranaca.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 jul 2013, 02:08

Pa normalno da tražiš dlaku u jajetu, nisi valjda očekivao da Željo odigra savršeno utakmicu bez ijedne greške protiv nekoliko puta jačeg protivnika? :roll: Za ovaj večerašnji nastup šampiona kad sve sabereš i oduzeš se nema šta kritizirati. Kad je bilo najgore, tj. posljednjih 20 minuta Željo je pokazao snagu i postigao dva gola.

Tu priču o pokušaju normalne diskusije nekom drugom prosipaj, ne prolazi ti to kod mene. Znam ja vrlo dobro kakvo je mišljenje vas Zeničana o šampionima i manjem sarajevskom klubu.

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 17 jul 2013, 02:13

Znalo se da je Viktoria za 3 klase jača, i baš zato ovo što je Željo odigrao je bilo fantastično, i nekako se sve poklopilo, 3 šuta u okvir - 3 gola, te odbrane Hadžića..Normalno je da su simpatizeri Željezničara u euforiji trenutno i pustite ih da budu, jer i trebaju biti.
Željo nema velike šanse za prolazak to je realnost, i za to će mu trebati mnogo sreće, ali svakako da svakom normalnom ljubitelju bh.fudbala treba biti drago kad vidi onakvu borbenost i igru nekog našeg kluba.Kapa dole i sve čestitke.
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 02:18

Trequartista je napisao/la:Pa normalno da tražiš dlaku u jajetu, nisi valjda očekivao da Željo odigra savršeno utakmicu bez ijedne greške protiv nekoliko puta jačeg protivnika? :roll: Za ovaj večerašnji nastup šampiona kad sve sabereš i oduzeš se nema šta kritizirati. Kad je bilo najgore, tj. posljednjih 20 minuta Željo je pokazao snagu i postigao dva gola.

Tu priču o pokušaju normalne diskusije nekom drugom prosipaj, ne prolazi ti to kod mene. Znam ja vrlo dobro kakvo je mišljenje vas Zeničana o šampionima i manjem sarajevskom klubu.

Jedna od najglupljih stvari što sam pročitao na forumu. Šta jadan ne bio ti znaš šta drugi misle ? :roll:

Okej, ne treba kritizirati što je igrač sam na 7 metara ko duh.

Ne prosipam, uvijek sam bio objektivan, a drugo je što ti glumetaš neku spiku adolescenta.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 jul 2013, 02:24

Sjetit ćeš se ti ove moje "gluposti" kad budu međusobni dueli u pitanju ili kad šampion ili sarajevo ispadnu iz Evrope pa kad se zenički kompleksaši pojave, leševi i tuzlanske fukare su iste takve, večeras su im čirevi pucali kad je Tomić zabio, nema ih sad, nemaju povoda, vidim i ti cirkuzaš kako mi već razmišljamo o narednom protivniku, dobar si, momak, objektivan i za primjer al' malo morgen.

Takve greške i propusti se dešavaju i mnogo boljim ekipama od Željezničara, pad koncentracije je uvijek normalan i očekivan pogotovo kad igraš protiv ekipe koja je nekoliko puta jača, nema tu neke priče.

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 17 jul 2013, 02:38

@Trequartista jedna stvar je jasna, ti o fudbalu nemas pojma :D vjerovatno ga nisi nikad ni igrao i mozda par puta pogledao kad je svjetsko i par puta zelju u evropi i to je to ;) covjek ti je lijepo rekao da je rezultat fantastican i svako bi ga potpisao prije utakmice al pocetnickih gresaka je bilo isuvise na utakmici i pored onog pada koncentracije kad su pali golovi i prije toga su bile mnoge katastrofa stvari i to ne da ih je plzen nadigrao vec su sami pokazali nespremljenost i to ti svako moze reci sa fudbalskog aspekta ;)

a sa druge strane rezultat je dobar i svima bi bilo drago da zeljo prodje ;)
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

vivaILchelik
Kontakt:

Post Postao/la vivaILchelik » 17 jul 2013, 02:39

Trequartista je napisao/la:Sjetit ćeš se ti ove moje "gluposti" kad budu međusobni dueli u pitanju ili kad šampion ili sarajevo ispadnu iz Evrope pa kad se zenički kompleksaši pojave, leševi i tuzlanske fukare su iste takve, večeras su im čirevi pucali kad je Tomić zabio, nema ih sad, nemaju povoda, vidim i ti cirkuzaš kako mi već razmišljamo o narednom protivniku, dobar si, momak, objektivan i za primjer al' malo morgen.

Takve greške i propusti se dešavaju i mnogo boljim ekipama od Željezničara, pad koncentracije je uvijek normalan i očekivan pogotovo kad igraš protiv ekipe koja je nekoliko puta jača, nema tu neke priče.
Hajde bgti ne seri vise. Momak ti fino pise za igru koja je realno bila losa. Tri gola su postignuta iz tri suta, sta bi bilo da ta tri nisu slucajno usla? Onda bi se moglo pricati o igr? Uvijek je bilo bolje sprijeci nego lijeci.
I ne stoji ti konstatacija da su zenicani bili protiv Zelje. Navijam u Evropi za sve BH predstavnike pa samim time i veceras za Zelju sam navijao, zato prestani omolozavati druge i malo gledaj objektivnije stvari. Shvatam ja da je tebe euforija uhvatila ali to ti ne daje pravo da napadas druge. Ugodan pozdrav
¤ ¤ 1970/1971; 1971/1972 -Prvak MitEuropa Kupa;
¤ ¤ 1975-Prvi u grupi Intertoto kupa;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996; 1996/1997 - Sampioni BiH;
¤ ¤ 1994/1995; 1995/1996 - Osvajaci kupa BiH

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 jul 2013, 03:00

Ma ja, svi ste vi sad lafo uz Želju, ovo-ono, predstavljaju Bosnu i Hercegovinu, a kad je šampion primao po 5 i više komada onda se pričalo tako vam i treba kad namještate.

A nazivati srećom ona tri šuta je besmisleno, pa pogledajte situacije kod golova, prvi i treći fino izgrađene akcije i lijepa i sigurna završnica, kod nijednog gola golman nije imao šansi, šta gledate vi :roll: nema to veze sa srećom, drugi i tamo i vamo, odlika napadača je da budu u pravo vrijeme na pravom mjestu što je uradio Selimović.

Besmislno je diskutovati na ŠKB-KBB način.
delko je napisao/la:@Trequartista jedna stvar je jasna, ti o fudbalu nemas pojma :D vjerovatno ga nisi nikad ni igrao i mozda par puta pogledao kad je svjetsko i par puta zelju u evropi i to je to ;) covjek ti je lijepo rekao da je rezultat fantastican i svako bi ga potpisao prije utakmice al pocetnickih gresaka je bilo isuvise na utakmici i pored onog pada koncentracije kad su pali golovi i prije toga su bile mnoge katastrofa stvari i to ne da ih je plzen nadigrao vec su sami pokazali nespremljenost i to ti svako moze reci sa fudbalskog aspekta ;)

a sa druge strane rezultat je dobar i svima bi bilo drago da zeljo prodje ;)
Definitivno ja pojma nemam, a eto vi ste svi vrli poznavaci fudbala pa ste vjerovatno i očekivali da Željo bude ravnopravan u svim segmentima protiv apsolutnog favorita.

Očigledno ovdje niko ne može da shvati da su onakve greške Željinih igrača očekivane i da se unaprijed znalo da će se iste dešavati. Zašto? Zato što smo takvi kakvi smo, tj. nedovoljno kvalitetni da pariramo ekipama koje igraju nock out fazu UEFA takmičenja.

Kakva je poenta kritizirati nešto za što se znalo da će se desiti? :roll: Zamisli ja izađem na ispit na koji sam došao totalno ne spreman i ne položim i poslije kritikujem sam sebe što nisam položio. :lol:

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 03:19

Idemo sada redom.

Kao prvo, došao si na ovaj forumu u martu 2013 godine, tako da ne možeš govoriti da me poznaješ ili da neke od nas poznaješ.

Kao drugo, da, uz Želju sam bio. Stisnuo sam šaku i digao je u zrak pri svakom postizanju gola od Željezničara. Pohvalio sam rad Amara Osima davno, rekao sam da je Željo ozbiljan klub jer imaju prije svega konstantnost. Uvijek ću biti uz naše klubove, no ne moram biti uz te iste navijače.

Kao treće, greške su bile očekivane. Da, jesu neke, no bilo ih je previše. Ne govorim samo o greškama kada su padali golove, nego i greškama koji su doveli do 100% šansi igrača Plzena. Te greške se ne smiju događati i na Koševu. Sreća je važan faktor (ja uvijek sreću nazivam koncentracijom), tako da igrači Želje uz Svraku koji se vraća u tim moraju svesti te greške na minimum ako žele dalje. Benjamin je odličan desni bek, no zašto mijenjati momka koji je zaustavio 95% prodora po toj desnoj strani.

E sada se možemo zapitati šta bi bilo kad bi bilo. Zolotić i Kvesić nedostaju. Ekipa bi sa njima bila puno jača. Realno se nadam da neće igrati Adilović, no Osim će ga staviti 99% u prvih 11. Mladi i neiskusni su još Bajić i Hodžić za ovakve utakmice.

Trequartista
Kontakt:

Post Postao/la Trequartista » 17 jul 2013, 03:28

Ja sam na ovom forumu mnogo duze i od mnogih moderatora, tacnije od augusta 2008. samo je Admin stariji od mene tako da vrlo dobro znam kako funkcionisu stvari.

Oko ostatka se manje-vise slazem, ali mi se ne naglaba sad san mi je neophodniji.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 03:31

Moj prvi account je među prvima na ovom forumu. Zaboravio sam nick i password jer je tada forum bio neaktivan. Kasnije je ovaj nick nastao.

Lahku noć.

kimbo
Kontakt:

Post Postao/la kimbo » 17 jul 2013, 03:38

Ja shatam da vecina Zeljinih navijaca sada ovo gled kao neki historisjki rezultat i leti al moze to i bolje. Ovo se moglo cak izvuci i nerijeseno.

Vile su ih pronosale danas. Tri suta na go tri gola i to iz sporadicnih akcija koje nisu bile djelo nekog etabliranog napadackog fudbala. Akcija Tomic briljantna , jedan go golmanov kroz usi al ok. Masa propustnih sansi Ceha i fantastican golman Hadzic su zadrzali cifre dole.

Da se Zeljo borio fantasticno jeste, da je Amara nakon dva kolapsa napokon skontao da se ne moze nadtrkivati u evropi nego mora bunkerisati jeste. Da je Adilovic kanta (al dobro prpremljena kanta koja se bori ) jeste.

Ovome timu trebjua dvije izmjena. Adilovic van, i Kerla il van il malo naprijed kao defanzivni srednji, On je dobar duel igrac i desrtuktor a los half koji mora da markira igraca. Veze on nije imao 90% vremena gdje se nalazi danas u prostoru a niti gdje su njegovi igraci. A Amar konstntno ima problema da krpi tu povrsinu ispred 16.

Pozitivan trend onoliko mladih momaka na terenu danas (svaka cast) bolje to nego izsluzene Srbijanske tarabe pa makar izgubili sa 10 golova razlike. Po ovom pitanju kako mislmi za moj Velez tako mislim i za sve nase klubove pa i zelju.

Ovi Cesu nisu tako jaki kao prije cak mi se cini da su puno losiji i od Maribora i od Izraelaca. Il je mozda ova sezona Zelje toliko dobra . vrijeme ce pokazati. Ovo se moze proci al opet uz strasan bunker 70 minuta na Kosevu i onda na sve il nista bas kao sto je bilo na sredini drugog poluvremena danas.

Na kraju krajeva nije ni toliko bitno proci il izgubiti koliko je bitno da ekipa izvuce neki maksimum i da se jos malo digne borbenoscu i disciplinom. Zeljo je to danas uradio i svaka cast momcima. Naravno sve ce ovo da rezultira u dalju transformaciju iz FK Zeljeznicar u NK Pokondirena TIkva al neka sve za dobrobit BH fudbala dat ce se trpiti ovo k'u'r'c'e'nj'e sada ;)

Haj sada navali ...
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.