Mlade selekcije BiH - Kosarka

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Yucca
Kontakt:

Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH

Post Postao/la Yucca » 16 jul 2013, 23:08

neno#4 je napisao/la:Mi smo imali U-20 reprezentaciju, bili organizatori cak i tog prvenstva. Generacija starijeg Buze, Gajica, Halilovica i ostalih. Da je Bogdo bilo novca ove godine pa da Vrabac, Jusuf i ostali odigraju prvenstvo. No, ovako je odluceno da je ipak prece kadetima da igraju (da se nije npr. kadetsko igralo Djedovica nikada ne bi vidjeli u nasoj reprezentaciji).

Da apsolutno je prece ovo kadetsko sto zbog Djedovica i drugih jer sigurno smo favoriti za ulazak u A diviziju na ovom prvenstvu u Sarajevu :D :D

Samo se nadam da ce U-18 ostati u A diviziji jer vidim da smo osakaceni u igrackom kadru te da ovim momcima iz kadetske obezbijedimo igranje slijedece godine u A diviziji
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 16 jul 2013, 23:28

Lotus je napisao/la:ROSTER
Name Pos. Height Birth date Place of birth
Stefan Adzic 08.01.1999 Trebinje (BIH)
Emir Ahmedic C 1.95 30.05.1997 Tuzla (BIH)
Dorde Aleksic PG 1.85 04.04.1997 Ried In Innkreis (AUT)
Edin Atic SG 2.00 19.01.1997 Bugojno (BIH)
Atif Durak SF 1.85 20.03.1997 Zenica (BIH)
Boze Galic PF 1.95 13.01.1997 Mostar (BIH)
Filip Ivankovic SG 1.80 08.04.1997 Mostar (BIH)
Faris Jahic C 2.10 19.01.1997 Tuzla (BIH)
Jasmin Jakupovic SF 1.90 01.04.1997 Tuzla (BIH)
Fahrudin Manjgafic C 2.08 21.01.1997 Bugojno (BIH)
Nemanja Markovic 14.03.1997 Subotica (SRB)
Filip Marsenic 31.03.1998 Bijelijna (BIH)
Emin Mavric SG 2.03 27.10.1998 Sarajevo (BIH)
Enis Memic PF 2.05 23.02.1997 Sarajevo (BIH)
Maric Nikola 19.12.1998 Trebinje (BIH)
Alija Piric C 2.10 12.05.1997 Tuzla (BIH)
Benjamin Sabic SG 1.85 06.02.1997 Zenica (BIH)
Amin Sijercic PG 1.85 18.07.1997 Gorazde (BIH)
Ljubo Zadro PG 1.80 29.03.1997 Mostar (BIH)

Jel ovo konacan roster za prvenstvo ili se moze dodati jos igraca?Vidim nema Djedovica,Hadzica i Becara to je sigurno zbog pasosa...
Moze li neko odgovoriti??

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 16 jul 2013, 23:52

Lotus@ druze evo spiska ovi koji su otputovali u Sloveniju

Ljubo Zadro, Fahrudin Manjgafić, Nemanja Marković, Bože Galić, Tarik Krvavac, Nedim Đedović, Alija Pirić, Đorđe Aleksić, Enis Memić, Atif Durak, Jasmin Jakupović, Amar Gegić i Emir Ahmedić.

Danas su pobijedili sloveniju 83-80 sutra igraju jos jednu sa slovencima i vracaju se u Sarajevo gdje ce im se pridruziti Edin Atic koji srecom kako se ustanovilo nije bolestan i igrace za nase kadete :D :D

kobe64
Kontakt:

Post Postao/la kobe64 » 17 jul 2013, 12:14

kako curevac,prosle godine niej usao medju 15 za u 16 a ove godine usao u u18 cc :D

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 17 jul 2013, 12:40

Molim lijepo autora teksta o Nedimu Buzi da se pospe pepelom. Radi se o tekstu na bhbasket.ba. Prestrasno i presmijesno. Ovaj zlatni decko to nije zasluzio, treba ga krivicno goniti sad.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

CashMan
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la CashMan » 17 jul 2013, 14:38

neno#4 je napisao/la:Molim lijepo autora teksta o Nedimu Buzi da se pospe pepelom. Radi se o tekstu na bhbasket.ba. Prestrasno i presmijesno. Ovaj zlatni decko to nije zasluzio, treba ga krivicno goniti sad.
Ništa ne treba da te čudi, znaš i sam koliko je takvih oko nas...
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 jul 2013, 15:40

znam da je offtopic,ne znam gdje bih drugo pitao,prati li ko ovo u-20 evr. prvenstvo?

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 17 jul 2013, 16:35

Yucca je napisao/la:Lotus@ druze evo spiska ovi koji su otputovali u Sloveniju

Ljubo Zadro, Fahrudin Manjgafić, Nemanja Marković, Bože Galić, Tarik Krvavac, Nedim Đedović, Alija Pirić, Đorđe Aleksić, Enis Memić, Atif Durak, Jasmin Jakupović, Amar Gegić i Emir Ahmedić.

Danas su pobijedili sloveniju 83-80 sutra igraju jos jednu sa slovencima i vracaju se u Sarajevo gdje ce im se pridruziti Edin Atic koji srecom kako se ustanovilo nije bolestan i igrace za nase kadete :D :D
Hvala ti na ovim informacijama...mene konkretno interesuje ovaj roster sto je postavljen za U 16...nema Djedovica,Hadzica,Becara,pa me interesuje hoce li oni igrati na prvenstvu ili ne?

bobica
Kontakt:

Post Postao/la bobica » 17 jul 2013, 19:18

Pomalo me cudi ne mali broj skeptika za rezutat U18 u Litvaniji i kroz medije, pa i ovdje pomalo. Momci se se naoštrili, nek udare momacki pa sta bude, uostalom i opstanak u A dviziji istog je sjaja ko i ulazak iz B dvizije (uz veliko postovanje proslogodisnjem sastavu), zato pozelimo im srece i dobre igre pocev od sutra pa do kraja prvenstva. Na kraju krajeva zar nije uspijeh da iduce EU imamo juniorsku i kadetsku selekciju u A divziji. 2x medju 16 top repki u EU. "Neprocjenjivo". Igrace oni i za Buzu i Ivu i za Predu, Emira, nasi su to momci!

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 17 jul 2013, 21:53

Kadeti nesrečno izgubili proti Bosni in Hercegovini
17.07.2013 / Tekmovanja Reprezentance Mlajše kategorije KZS Kadeti Naslovnica Koledar dogodkov - Reprezentance
Avtor: KZS/Tine Ružič
Ljubljana - Slovenska kadetska reprezentanca je v Slovenj Gradcu doživela drugi poraz v dveh dneh. Ponovno je bila od kandidatov za reprezentanco U16 močnejša reprezentanca Bosne in Hercegovine, tokrat z rezultatom 68:65.

Tekmo je odločil zadeti met za tri točke ob zvoku sirene. Reprezentanca Bosne in Hercegovine je tako prišla do druge zaporedne zmage nad Slovenci v Slovenj Gradcu, varovanci Dejana Čikića pa so nesrečno doživeli še peti zaporedni poraz na pripravljalnih tekmah.

Sreda, 17. julija, Slovenj Gradec (Športna dvorana Slovenj Gradec)

SLOVENIJA : BIH 65:68 (14:19, 20:12, 17:18, 14:19)
Slovenija: Ožegovič 2, Mesiček 7, Martinčič 13, Hadalin 2 (7 skokov), Tabak 14 (9 skokov), Barič 10 (5 podaj), Matijevič 2, Marinč, Banič, Kerič 6, Jeseničnik 3, Durnik 6.

SORODNE NOVICE

Moška kadetska reprezentanca poražena proti BiH
16.07.2013

pa zar opet :lol: :lol: tri puta zaredom

BiH prospect Lazar Mutic joins Real Madrid - Jul 17, 2013

POSTED BY:
MILJAN VESKOVIC
E-mail Miljan
Miljan's Articles

Lazar Mutic
Lazar Mutic (197-F-99, agency: Sport Connect) one of the top prospects from Bosnia and Herzegovina signs a deal with Real Madrid. He impressed Real Madrid's coaching staff during the U14 tournament Viladecans where he played for Real's selection and was offered a contract. He will continue his basketball development in Spain and will join Real's U16 team. Lazar was Born in Banja Luka and till now he was a member of Basket2000, a school of basketball from his hometown. Lazar committed to play for Bosnia and Herzegovina youth National Teams.

Bertone7
Kontakt:

Post Postao/la Bertone7 » 17 jul 2013, 22:33

krivi topic
Zadnja izmjena: Bertone7, dana/u 17 jul 2013, 22:35, ukupno mijenjano 1 put.

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 jul 2013, 22:33

Bertone7 je napisao/la:Ko je ono desno krilo što je igralo zadnjih 10-tak minuta? Idiot samo takav.

??

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 17 jul 2013, 22:57

Lotus@druze Djedovic sigurno igra ovu dvojica su vjerovatno otpali sa spiska i jos im se u Sarajevu pridruzuje Atic bice to odlicna ekipa sigurno smo glavni favoriti za ulazak u A diviziju :D :D

Janezi opet zijanise nabijamo im komplekse :D :D

Lotus
Kontakt:

Post Postao/la Lotus » 18 jul 2013, 00:39

Yucca je napisao/la:Lotus@druze Djedovic sigurno igra ovu dvojica su vjerovatno otpali sa spiska i jos im se u Sarajevu pridruzuje Atic bice to odlicna ekipa sigurno smo glavni favoriti za ulazak u A diviziju :D :D

Janezi opet zijanise nabijamo im komplekse :D :D
Ja jarane dok ne vidim svojim ocima njegovu(Djedovic) statistiku sa utakmice onda cu vjerovat,a ovo govorim,jer se pricalo da imaju problema igraci sa pasosem.Zbog toga ni Alibegovic nije otisao na prvenstvo,a vjerovatno isti problem imaju i ovi u kadetima sto sam ih spominjao.Ne znam sto neno ili neko ko je vise upucen u ta desavanja ne iznese trenutno stanje...

LloriS
Kontakt:

Post Postao/la LloriS » 18 jul 2013, 02:13

filip13 je napisao/la:
Bertone7 je napisao/la:Ko je ono desno krilo što je igralo zadnjih 10-tak minuta? Idiot samo takav.

??
Bertone7 pa ti pogrijesi temu :lol: :lol: :lol: :lol: to je rukomet, Eres momak koji igra desno krilo za reprezentaciju i ima 18 godina najmladji je
Nek' se zna, da crveno-bijel naš je grad!

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 jul 2013, 08:27

Veceras pocinje A Divizija.

Moze li mi neko pojasniti pravila?

3 poslednja ispadaju jeli tako?

Dakle ako mi budemo zadnji u grupi igramo sa 3 preostale repke koje su bile zadnje u svojim grupama i tu moramo biti prvi da bi ostali....

Inace, dakle pobjedimo Cesku u grupi i ostajemo, sa Rusijom i Grckom su nam vjerujem jako male sanse.

Veceras 21h Rusija - BIH

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 18 jul 2013, 09:05

Lazar Mutic (197-F-99, agency: Sport Connect) one of the top prospects from Bosnia and Herzegovina signs a deal with Real Madrid. He impressed Real Madrid's coaching staff during the U14 tournament Viladecans where he played for Real's selection and was offered a contract. He will continue his basketball development in Spain and will join Real's U16 team. Lazar was Born in Banja Luka and till now he was a member of Basket2000, a school of basketball from his hometown. Lazar committed to play for Bosnia and Herzegovina youth National Teams.

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 18 jul 2013, 10:02

Batko je napisao/la:Veceras pocinje A Divizija.

Dakle ako mi budemo zadnji u grupi igramo sa 3 preostale repke koje su bile zadnje u svojim grupama i tu moramo biti prvi da bi ostali....

Inace, dakle pobjedimo Cesku u grupi i ostajemo, sa Rusijom i Grckom su nam vjerujem jako male sanse.

Veceras 21h Rusija - BIH
Sistem takmicenja je upravo takav.

Ne znam zasto mislis da ce nam s Ceskom biti lakse u odnosu na dvije preostale utakmice. Ova generacija Ceske je prije dvije sezone na u16 EP bila druga. Osim finala izgubili su samo jednu utakmicu, i to protiv Srbije.
Imaju dosta igraca iz te ekipe, a vodja R. Kouril je takodjer tu (iako godinu dana mladji, prosle sezone je bio njihov najbolji igrac u Sarajevu, uostalom i clan prve petorke turnira).

U ovom sastavu mi smo realno najslabija ekipa ove grupe, ali nikad se ne zna, mozda uspijemo nekog iznenaditi.

Utakmica se igra u 20:00 po nasem.

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 18 jul 2013, 10:15

Kuko je napisao/la:

Veceras 21h Rusija - BIH
Sistem takmicenja je upravo takav.

Ne znam zasto mislis da ce nam s Ceskom biti lakse u odnosu na dvije preostale utakmice. Ova generacija Ceske je prije dvije sezone na u16 EP bila druga. Osim finala izgubili su samo jednu utakmicu, i to protiv Srbije.
Imaju dosta igraca iz te ekipe, a vodja R. Kouril je takodjer tu (iako godinu dana mladji, prosle sezone je bio njihov najbolji igrac u Sarajevu, uostalom i clan prve petorke turnira).

U ovom sastavu mi smo realno najslabija ekipa ove grupe, ali nikad se ne zna, mozda uspijemo nekog iznenaditi.

Utakmica se igra u 20:00 po nasem.
Pa ocekujem da su ekipe Rusije i Grcke, a posebno Rusije bolje od Ceske, zato vidim nasu sansu protiv njih. Vjerujem da nisu zaboravili onaj poraz u Sarajevu i da imaju dozu respekta prema nama.

Ukratko, za opstanak nam je potreban jedna pobjeda u grupi, realno bice tesko ali ako cemo nekoga dobiti onda su to Cesi, ako zijanimo sve 3 sumnjam da mozemo zavrsiti prvi u krugu cetveroplasiranih.. :roll:

Vidjecemo veceras, volio bi da krecemo protiv Ceha ali sta je tu je.

LFC
Kontakt:

Post Postao/la LFC » 18 jul 2013, 10:18

Veceras 21h Rusija - BIH
Majstore, ova Ceska koja je sa nama u grupi osvojila je 2. mjesto prije dvije god. na kadetskom prvenstvu A divizije.
Uostalom imaju jednog od najboljih play-eva Evrope

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.