LA Lakers

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

amerosm
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la amerosm » 14 jul 2013, 11:46

Steve Nash: "I'm really sad Metta is gone, but not Dwight"

Q: Why did you think Dwight left?

Nash: He just didn't seem to be comfortable here.

Q: Did you think criticisms from Laker fans like telling Dwight not to smile played a part in that?

Nash: Not really, that was just a small extent. Dwight just didn't seem comfortable here. If he didn't like being here, then he shouldn't play here. I love playing here. Being a Laker, the experience has been remarkable. I love playing for this fanbase and playing for this franchise.

Q: Did you think it was smart to have both Kobe and D'Antoni in the meeting when Dwight had frictions with both?

Nash: They had to be there. Like I've said, we didn't have a chance coming in, but after the meeting we at least gave Dwight something to think about.

Q: Are you sad that Metta World Peace is gone?

Nash: Metta has been a great teammate. I'm really sad Metta's gone. Not so much sad about Dwight.
Kada Nash ovo izjavi, onda se stvarno nesta krupno desilo izmedju njih i Howarda...
Kupchak je uradio odlican posao i jos kada bi uspio za vet-minimum dovesto Odoma i Martina mislim da bi za narednu sezonu imali sasvim solidnu ekipu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 14 jul 2013, 14:35

" onclick="window.open(this.href);return false; :mrgreen: :mrgreen:

elninho_resTO
Kontakt:

Post Postao/la elninho_resTO » 14 jul 2013, 16:11

[youtube][/youtube]
"DON'T HATE THE PLAYER, HATE THE GAME"
"BEEN THERE WON THAT"

Walk on, walk ooon with hope in your heart and you'll never walk alone, YOU'LL NEVER WALK ALONE

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 15 jul 2013, 21:45

"I've never been a crybaby or a quitter, that's the one thing I want to set the record straight about. I've never been a quitter. I've never been a guy that has given up on my team..."

:lol: :lol: :lol:

Tako kaze Dwight u intervjuu za ESPN. :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 jul 2013, 22:00

sundancekid je napisao/la:"I've never been a crybaby or a quitter, that's the one thing I want to set the record straight about. I've never been a quitter. I've never been a guy that has given up on my team..."

Covjeku sve bude jasno kada je uspio izpiz.diti Nasha...
Opet ponavljam ne treba se sa njim vise zamarati i mislim da je po njega licno bolje da moli Boga da Rocketsi prije Lakersa dodju do titule (imaju jedino priliku to uciniti ove sezone), jer je svjestan da ce ga onda mediji razapeti.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2013, 08:12

Ako je vjerovati Americkim novinarima izgleda da je Kurt Ramis i zvanicno novi defanzivni trener Lakersa...
Odlican potez Lakersa, jer se radi o Philovom covjeku koji je i kod njega bio zaduzen za odbranu, a isto tako mozda moze u nekim napadima se ponovo igrati i triangle.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jul 2013, 08:17

amerosm je napisao/la:
sundancekid je napisao/la:"I've never been a crybaby or a quitter, that's the one thing I want to set the record straight about. I've never been a quitter. I've never been a guy that has given up on my team..."

Covjeku sve bude jasno kada je uspio izpiz.diti Nasha...
Opet ponavljam ne treba se sa njim vise zamarati i mislim da je po njega licno bolje da moli Boga da Rocketsi prije Lakersa dodju do titule (imaju jedino priliku to uciniti ove sezone), jer je svjestan da ce ga onda mediji razapeti.
Nemaju njega mediji razloga razapinjati. Covjek je izabrao zdraviju sredinu, mladju i talentovaniju ekipu. Svakome je jasno da je vise talenta i potencijala u ekipi Rocketsa, nego u Lakersima. Kada se tome doda i povreda Bryanta, onda je jos jasnije zasto je Houston bolja sredina. Ono sto ja Howardu zamjeram je prenemaganje i Dwightmare, ali odluka kao odluka je sasvim razumljiva. On nije ni zelio biti u Lakersima, nego u Brooklynu ;) . Ima dobar show A. Smitha i Baylessa, gdje A. Smith kaze da bi Howard ostao ukoliko su Lakersi doveli Phila, jer bi tada imao Phila kao nekog kome bi vjerovao, a ovako nema nikoga. Lakersi su bukvalno birali izmedju Mikea i Dwighta i iizabrali Mikea. Nema se Dwighta sta osudjivati osim toga da je pravio dramu bez ikakve potrebe, a kosarkaski razlozi su ti zasto je izabrao Houston.
[youtube][/youtube]

Ne volim ih posebno, osim sto rade dobar show i covjek se moze nasmijati, ali skidam mu kapu za ovo sto je rekao.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2013, 08:28

Razumjem ja to da su Rocketsi trenutno bolja ekipa od nas i da ce to tako biti i u narednoj sezoni, ali isto tako sa nama se nikad ne zna i sve je moguce - niko ne zna smislja li Kupchak nesto iza zatvorenih vrata. ;) ;)

Mozda sam se pogresno izrazio kada sam napisao da ce ga mediji razapeti ukoliko Lakersi prije Rocketsa dodju do titule. Time prvenstveno mislim da ce ga mediji podhebavati i da mu Bryant nece ovaj odlazak zaboraviti i da cemu to u pomenutom slucaju (da Lakersi uzmu prije titulu) vratiti duplo sa kamatama.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jul 2013, 08:31

amerosm je napisao/la:Razumjem ja to da su Rocketsi trenutno bolja ekipa od nas i da ce to tako biti i u narednoj sezoni, ali isto tako sa nama se nikad ne zna i sve je moguce - niko ne zna smislja li Kupchak nesto iza zatvorenih vrata. ;) ;)

Mozda sam se pogresno izrazio kada sam napisao da ce ga mediji razapeti ukoliko Lakersi prije Rocketsa dodju do titule. Time prvenstveno mislim da ce ga mediji podhebavati i da mu Bryant nece ovaj odlazak zaboraviti i da cemu to u pomenutom slucaju (da Lakersi uzmu prije titulu) vratiti duplo sa kamatama.
Ne moze Kupchak nista dok je tu mladi Buss. Kao sto A. Smith kaze, Bussov ego bi ih mogao sjebati. Nema tu vise babe da povlaci dobre poteze. Fransiza je poljuljanja i pitanje je kako ce to izgledati u narednom periodu. Covjek koji odbije Phila i izabere Mikea, nikako ne moze biti normalan i zdrav za jednu kosarkasku ekipu.

Mes Que Un Club!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 jul 2013, 13:08

Vodeci se tom logikom Dr. Buss veze nema o kosarci a zna sé sta je taj covjek uradio za Lakerse.
Lose si informisan jer konacnu odluku da se dovede D'Antoni a ne Phil je donio Dr. Buss a ne Jim.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 16 jul 2013, 13:25

Balon je napisao/la:Vodeci se tom logikom Dr. Buss veze nema o kosarci a zna sé sta je taj covjek uradio za Lakerse.
Lose si informisan jer konacnu odluku da se dovede D'Antoni a ne Phil je donio Dr. Buss a ne Jim.
Stephen A. Smith je sigurno upuceniji od mene i vjerovatno zna ko je donio odluku. Ja nemam nikakve veze sa Lakersima, kao ni sa gradom Los Angelesom, tako da prenosim receno. Citao sam i par clanaka da je Jimmy Buss taj koji je zvao Philla da mu kaze da su birali Mikea, a ne njega. Mozda svi ti grijese i ne znaju ono sto ti znas, ne bih da ulazim u to, ali po svemu recenom iz tih nekih izvora koji su bliski NBA i Lakersima, da se naslutiti da je mladji Buss taj koji je egocentrik...

Mes Que Un Club!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 jul 2013, 13:44

adriano_leite je napisao/la:
Balon je napisao/la:Vodeci se tom logikom Dr. Buss veze nema o kosarci a zna sé sta je taj covjek uradio za Lakerse.
Stephen A. Smith je sigurno upuceniji od mene i vjerovatno zna ko je donio odluku. Ja nemam nikakve veze sa Lakersima, kao ni sa gradom Los Angelesom, tako da prenosim receno. Citao sam i par clanaka da je Jimmy Buss taj koji je zvao Philla da mu kaze da su birali Mikea, a ne njega. Mozda svi ti grijese i ne znaju ono sto ti znas, ne bih da ulazim u to, ali po svemu recenom iz tih nekih izvora koji su bliski NBA i Lakersima, da se naslutiti da je mladji Buss taj koji je egocentrik...
Nisu to nikakve sakrivene informacije, ova prica da je konacnu odluku donio Jerry se vrti vec od dolaska D'Antonia, nije to sad neka bomba. To je izmedju ostalog izjavila i Ramona Shelbourne, zena koja se citav dan vrti oko sporta u Los Angelesu.
Moguce je da je Jim zvao Phila ali to ne znaci da je on donio odluku, citao sam i ja mnogo o tome i najvjerovatnije su Jerry, Jim i Mitch zajedno sve to zajedno odlucili. To mi i zvuci kao najrealnija opcija.

Druga je stvar sto je sada moderno postalo pljuvati po Jimu i kritikovati ga i gdje treba i gdje ne treba.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2013, 13:51

Na jednoj odprethodnih stranica sam postavio link gdje se potvrdjuje da je Jerry Buss licno nazvao svoju kcerku i saopstio joj odluku da su Lakersi odabrali D`Antoni-ja umjesto Jacksona,jer je ponovo zeliovidjeti Show-Time u LA-u.

Daleko od toga da mi se svidja cinjenica da mladji Buss ima vaznu ulogu u Lakersima, ali evo ja prvi nikad ne bih dao Jacksonu ono sto je trazio - a to je navodno bio i udio u vlasnistvu Lakersa.

kad_kako
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la kad_kako » 16 jul 2013, 18:08

Ev' sta veli Dwight u vezi njegovog odlaska:

http://www.cnn.com/video/?/video/sports ... ockets.cnn" onclick="window.open(this.href);return false;
Postovanje treba zaraditi.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 16 jul 2013, 20:00

Zašto smo olako pustili Andrewa Goudelocka???

Meni je uvijek momak bio zvijer, to i sad pokazuje u Summer Leauge.
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2013, 22:12

kokuz je napisao/la:Zašto smo olako pustili Andrewa Goudelocka???

Meni je uvijek momak bio zvijer, to i sad pokazuje u Summer Leauge.
Na to ti pitanje jedino pokusaj od trenera 1.0 moze dati odgovor...
Igrao je te sezone odlicno dok je dobijao prilike i pocetkom Februara 2012 pokusaj od trenera 1.0 njega je kompletno zaboravio.

Farmar je blizu potpisa ugovora sa Lakersima i od istog ga dijele sati ako je vjerovati Marku Medini.

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 16 jul 2013, 22:34

Ma Goudelock ce tesko preziviti u ovoj ligi. Spor je vala, prekratak za bek sutera, u defanzivi ga nema nigdje....ali kako god, gore od Meeksa ni on nebi odigrao proslu sezonu.

Ovo za Farmara je dobra vijest. Konacno dovodimo pojacanja tu gdje smo najtanji.

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 17 jul 2013, 00:16

via LakersNation.com Paul George is currently working out in Los Angeles and spent some time with Colin Cowherd on ESPN 710AM to discuss his upcoming free agency and the possibilities of joining the Lakers.

YES, PLEASE!

po meni odlično rješenje...
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 jul 2013, 00:19

kokuz je napisao/la:via LakersNation.com Paul George is currently working out in Los Angeles and spent some time with Colin Cowherd on ESPN 710AM to discuss his upcoming free agency and the possibilities of joining the Lakers.

YES, PLEASE!

po meni odlično rješenje...
Pa valjda je zasticen. Tek bi trebao da mu istice rookie ugovor.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

Odgovori

Natrag na “LA Lakers”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.