BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

adnan24
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la adnan24 » 15 jul 2013, 23:49

PEP je napisao/la:kaj se radi milioneri ,jel se predajete za narednu sezonu ili cete se boriti :D ;) 8-)
Ja sam mislio da ste vi ozbiljniji klub...radujete se dolasku kojekakvim Barceloninim rezervama...jos kad vam Gotze zaigra na stoperu sljedece sezone,to ce biti ludilo :D

Ovaj Korejanac mi je bas nepoznanica...ne znam da li uopste ozbiljno racunaju na njega ili ce mozda negdje na posudbu.

Paradajz
Kontakt:

Post Postao/la Paradajz » 16 jul 2013, 00:57

Po ovom videu, moze se proceniti da je momak jako dobar na lopti i vrlo eksplozivan igrac, ali nenormalno. Da se primetiti da se vrlo dobro orijentise u prostoru, i da se odlicno ubacuje u napadu.
Zanimljiv momak, nepoznanica, ali to je i Kagawa bio. Moze Klop od ovog momka napraviti cudo, jer deluje je da je pravi fit za sistem Dortmunda, a moze i nista da se desi.

U svakom slucaju nije high risk pojacanje, jer je placen verovatno malom sumom novca.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 16 jul 2013, 01:11

Po TM-u igra iza napadaca,dok moze igrati lijevo i desno krilo!Vjerovatno je doveden za neku sicu tako da...sto da ne!
Uboli smo jednom s Kagawom,doveli ga iz pi.dica za 250 000 pa mozda se opet posreci! 8-)
Nek bude back-up,cojk igra skoru svaku poziciju u ofanzivi(sem spica),pa neka ga za ne daj Boze ;) (ako ga gdje ne posalju na kaljenje-mada ne vjerujem) ;)

p.s.Gledao sam tekmu protiv Bursa,sta reci osim Miki i Auba :o Iako su pripremne vidi se njihov kvalitet i zelja za dokazivanjem,hebene su zvijeri!U inat dusmanima i kojekakvim strucnjacima :?

DrDule
Kontakt:

Post Postao/la DrDule » 16 jul 2013, 09:09

Prema ruhrnachrichten-u Koreanac je placen je pola miliona evra.Zovu ga novi Kagava.Zanimljivo je to da je igrao u grupnoj fazi za svoju reprezentaciju, da bi propustio meceve osmine finala i cetvrtfinala.On ili Hofman ce imati finu minutazu sledece sezone, u zavisnosti od toga koliko ce se nametnuti Klopu.Sada je vec izvesno da ce Gros igrati samo bekovske pozicije, barem je tako iz mog ugla.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 16 jul 2013, 09:52

Kakva je situacija sa Eriksenom? Je l' postoji mogucnost da i on stigne u Borusiju, ili su odustali od njega?

A neki bek? Je l' se pominje dolazak nekog beka, posto je Borusija tanka na tim pozicijama, prethodne dve sezone su izneli Piscek i Smelcer.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 16 jul 2013, 10:59

Izgleda da jos nismo zavrsili sa pojacanjima.

Potpredsednik Borusije iz Dortmunda, Hans Joakim Vacke, potvrdio je da će u klub stići jo pojačanja, ali da ona neće biti iz Nemačke.

Borusija je u ovom prelaznom roku već dovela Henrika Mihtarijana i Pjera Emerika Oubomejanga, kao i Sokratisa Papastopulosa.

Ipak, Vacke tvrdi da "Milioneri" nisu završili sa dovođenjem pojačanja.

"Mogao bih mnogo toga da vam kažem, ali biću oprezan", rekao je Vacke.

"Novo pojačanje ne stiže iz Bundeslige, i vredno radimo kako bi završili stvar", dodao je on.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 jul 2013, 14:16

farinelli123 je napisao/la:Kakva je situacija sa Eriksenom? Je l' postoji mogucnost da i on stigne u Borusiju, ili su odustali od njega?
Nasi odustali, sto smatram vise nego glupo, jer su momka mogli "jeftino" dobiti. Citam da mu je Leverkusen nudio 1,6 miliona godisnje, a da je Eriksen odbio unatoc dobroj lovi (duplo nego sto sad zaradjuje) jer hoce u veci klub od ajaxa. A kod nas se sam nabacivo, Klopp trebo samo dati zeleno svjetlo i pokupit malog za 10tak miliona.

Da nebude opet Eriksen ili Miki. Ja sam misljenja da je trebalo obadvojcu dovest plus Auba. Stim bi fino mogli i Gündogana "stisnut" uvezi novog ugovora a i sa njim bi imali vise opcija na osmici i desetki. Sad nam Kirch tu glumi nekog veznog? :shock: Pored Sahina i Gündogana bi se Eriksen mogo u miru prilagodit na ono sto Klopp trazi te ojacat defanzivno i sledece godine kad jedan od trojke Sahin/Gündogan/Kehl napuste klub imas gotovog igraca.

Inace podrzajem kupovinu ovog koreanca koji ce zauzet mjesto iza Hofmana, jer IPAK treba Hofmanu pruziti vecu minutazu nego Lajtneru i Bitenkurtu prosle sezone. Momak je za'eban pra'oo.

Doktor izjavio da je Grossonja predvidjen za beka i da ce se i Durm preko druge ekipe "slajfat" za tu namjenu :mrgreen: Koliko je pametno ici toliki riziko u zadnjoj liniji cemo da vidimo. Valjda no risk no fun ;)
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 16 jul 2013, 15:00

Lokos19 je napisao/la:
farinelli123 je napisao/la:Kakva je situacija sa Eriksenom? Je l' postoji mogucnost da i on stigne u Borusiju, ili su odustali od njega?
Nasi odustali, sto smatram vise nego glupo, jer su momka mogli "jeftino" dobiti. Citam da mu je Leverkusen nudio 1,6 miliona godisnje, a da je Eriksen odbio unatoc dobroj lovi (duplo nego sto sad zaradjuje) jer hoce u veci klub od ajaxa. A kod nas se sam nabacivo, Klopp trebo samo dati zeleno svjetlo i pokupit malog za 10tak miliona.
Negde sam procitao, ne znam koliko je to pouzdan izvor, da je Borusija ponudila 8, a ovi trazili 12. Ako su uzme u obzir njegov kvalitet, to je dzabe. Ko zna, mozda dodje i do tog tranfera, ima vremena na pretek.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jul 2013, 15:10

samir1909 je napisao/la:Izgleda da jos nismo zavrsili sa pojacanjima.
Potpredsednik Borusije iz Dortmunda, Hans Joakim Vacke, potvrdio je da će u klub stići jo pojačanja, ali da ona neće biti iz Nemačke.
Stara izjava...tu je rijec o ovom Korejancu iako ni njegov transfer nije potvrdjen.
Lokos19 je napisao/la: Nasi odustali, sto smatram vise nego glupo, jer su momka mogli "jeftino" dobiti. Klopp trebo samo dati zeleno svjetlo i pokupit malog za 10tak miliona.
Nema sanse da bi otisao za 10 miliona...minimalno 15 bi trazio Ajax,ako ne i vise.Suplja je prica da je BvB nudila neke cifre za njega a cak i da jeste nikad ni blizu dogovora sa Ajax-om nije bilo.
Lokos19 je napisao/la:Da nebude opet Eriksen ili Miki. Ja sam misljenja da je trebalo obadvojcu dovest plus Auba. Stim bi fino mogli i Gündogana "stisnut" uvezi novog ugovora a i sa njim bi imali vise opcija na osmici i desetki. Sad nam Kirch tu glumi nekog veznog? :shock: Pored Sahina i Gündogana bi se Eriksen mogo u miru prilagodit na ono sto Klopp trazi te ojacat defanzivno i sledece godine kad jedan od trojke Sahin/Gündogan/Kehl napuste klub imas gotovog igraca.
Bender,Kehl,Sahin,Kuba,Gundogan,Auba,Reus,Hoffman,Mkhitaryan...9 igraca za 5 pozicija.Veliko je pitanje koliko ce i Hoffman dobijati sansu, a sa dovedjenjem jos Eriksena mogao bi zaboraviti na njega...kao i na Bittencourta prosle sezone.
Na Kircha zaboravi...taj nece dobiti ni ukupno pola sata tokom citave sezone.

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 jul 2013, 16:20

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Nasi odustali, sto smatram vise nego glupo, jer su momka mogli "jeftino" dobiti. Klopp trebo samo dati zeleno svjetlo i pokupit malog za 10tak miliona.
Nema sanse da bi otisao za 10 miliona...minimalno 15 bi trazio Ajax,ako ne i vise.Suplja je prica da je BvB nudila neke cifre za njega a cak i da jeste nikad ni blizu dogovora sa Ajax-om nije bilo.
Ajax pristao na 12,5 od Leverkuzena. Stim da je Eriksen htjeo u Bvb moglo se spustit za milion ili kroz neke bonuse naci se na pola ;)
adnan24 je napisao/la: Bender,Kehl,Sahin,Kuba,Gundogan,Auba,Reus,Hoffman,Mkhitaryan...9 igraca za 5 pozicija.Veliko je pitanje koliko ce i Hoffman dobijati sansu, a sa dovedjenjem jos Eriksena mogao bi zaboraviti na njega...kao i na Bittencourta prosle sezone.
Stim da od tih devet samo dvojca mogu igrat osmicu :?
I rekao sam da bi bila dobra prilika momka u sjeni pripremit i slajfat za sledecu sezonu. Napravit od njega nekakav hibrid izmedju sestice i osmice. Isti je izjavio da ce ici samo u klub gdje ce napredovat. A sta je to nego kad te Doktor "odradi" sezonu 8-) i jos napravi univerzalca. ;)
Netreba ni zaboravit da tih 9 igraca nece biti svi uvjek spremni, sto radi sitnih povreda, kartona i padova forme. Kehl i Bender se evo vec poceli vucat po bolovanjem. :?

Da je Eriksen trazio 3,4 miliona platu, ok, prvi bi reko "skup ceiff". Ali za Milion i pol plate i nekih 10+ miliona odstete nebi ga trebalo propustit uz to dobro bi nam doso jer bi razteretio i Mikija i Gündogana.
.

samir1909
Kontakt:

Post Postao/la samir1909 » 16 jul 2013, 16:25

Meni neki osjecaj govori da ce on doci do kraja prelaznog roka,nekako su se nasi usutili po pitanju njega a svi su upoznati sa njegovim kvalitetima vrlo dobro.
Ja mislim da ce on doci doktor ne moze proupustiti ovakvog talenta nema sanse,a sto se tice mjesta uvijek se nadje za kvalitetne igrace.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jul 2013, 17:21

Lokos19 je napisao/la: Ajax pristao na 12,5 od Leverkuzena. Stim da je Eriksen htjeo u Bvb moglo se spustit za milion ili kroz neke bonuse naci se na pola ;)
Znas li sigurno da je Ajax pristao na tih 12,5 miliona ? Novine su pisale prije par sedmica da je Eriksen potpisao za BvB pa ispade da to nije ni blizu tacnog...vjerujem da je isto sa ovom cifrom.

Lokos19 je napisao/la:Stim da od tih devet samo dvojca mogu igrat osmicu :?
2 igraca za jednu poziciju su sasvim ok(jedino ako nisi M.City,Real M. ili Bayern M)...cak i da treba treci nema sanse da to moze biti jedan Eriksen koji kosta 10+ miliona vec mozda neki klinac tipa Hoffman.
Lokos19 je napisao/la:I rekao sam da bi bila dobra prilika momka u sjeni pripremit i slajfat za sledecu sezonu. Napravit od njega nekakav hibrid izmedju sestice i osmice. Isti je izjavio da ce ici samo u klub gdje ce napredovat.
Ne moze on napredovat ako ne igra...a u ovoj ekipi nema mjesta,ulazio bi samo u slucaju povrede nekog od prvotimaca.

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 16 jul 2013, 18:08

Ako neko bude imao kakav link za tekmu s Luzernom nek postavi.hvala:)

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 16 jul 2013, 18:34

adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la: Ajax pristao na 12,5 od Leverkuzena. Stim da je Eriksen htjeo u Bvb moglo se spustit za milion ili kroz neke bonuse naci se na pola ;)
Znas li sigurno da je Ajax pristao na tih 12,5 miliona ? Novine su pisale prije par sedmica da je Eriksen potpisao za BvB pa ispade da to nije ni blizu tacnog...vjerujem da je isto sa ovom cifrom.
Sta trazis, sms od Zorca?
Te cifre se provlace kroz medije, uz to kad pogledas vrijednost igraca, isti jos ima samo godinu ugovora i zeli u Bvb, onda po nekoj logici i dodjes na spomenutu cifru. Auba isto nije kostao 20 miliona kao sto se lupetalo.
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:Stim da od tih devet samo dvojca mogu igrat osmicu :?
2 igraca za jednu poziciju su sasvim ok(jedino ako nisi M.City,Real M. ili Bayern M)...
Nije tacno. Svaka imalo ozbiljna ekipa ima po tri opcije za jednu poziciju, naravno ne iste kvalitete. Te trece opcije popunjavaju talenti a zavisno od finansijkih mogucnosti razlicito kvalitetno.
Bayern sa Svajniom, Thiagom i Martinezom, a mi sa Sahinom, Gündoganom i Eriksenom napr.
adnan24 je napisao/la: ..cak i da treba treci nema sanse da to moze biti jedan Eriksen koji kosta 10+ miliona vec mozda neki klinac tipa Hoffman.
Hofman nije centralni vezni igrac, vec krilo dok moze igrat i iza spica. Eto kojeg klinca bi ti predlozio? Sto se mene tice mogo je i Goretzka popunit tu poziciju, al momak se odlucio drugacije. Nemislis valjda da ce ikad sta bit od Bakalorza?
adnan24 je napisao/la:
Lokos19 je napisao/la:I rekao sam da bi bila dobra prilika momka u sjeni pripremit i slajfat za sledecu sezonu. Napravit od njega nekakav hibrid izmedju sestice i osmice. Isti je izjavio da ce ici samo u klub gdje ce napredovat.
Ne moze on napredovat ako ne igra...a u ovoj ekipi nema mjesta,ulazio bi samo u slucaju povrede nekog od prvotimaca.
Opet nisi skroz u pravu. Pod Kloppom bi i uz malu minutazu napredovo. Uz to sa vecom rotacijom svi igraci bi se mogli "podmirit".

Valencia
Kontakt:

Post Postao/la Valencia » 16 jul 2013, 19:12

Dobro razmislja Lokos..

Ako je cijena za Eriksena 12 miliona (a vjerujem da jeste, istice mu ugovor) Dortmund ga treba dovesti. Ta cifra uz malu platu nije nista za klub kao sto je Dortmund u ovom trenutku. Takav potencijal za tako male pare ne treba propustiti. Ko zna kako se moze pokazati. Uostalom, na njemu ne mogu izgubiti, uvijek ga mogu prodati za te pare. Sezona je duga.. Dortmund je u prosloj sezoni imao kratku klupu u odnosu na Bajern.

Transfer bi bio vazan iz jos jednog razloga koji je Lokos lucidno primjetio.

Sa dolaskom Eriksena vrsi se direktan pritisak na Gundogana, pa mozda i Levandovskog. Nije isto kada Gunndogan zna da klub zavisi od njega i kada zna da je tu igrac koji ga moze adekvatno zamijeniti (pa cak i dvojica). Radije ce potpisati novi ugovor, nego pasti u drugi plan i zrtvovati karijeru.

Sa Eriksenom postoje dodatne kombinacije koje bi Levu zakucale na klupu. Mozda ga dolazak Eriksena natjera da prihvati ponudu nekog evropskog velikana. Sa tim parama Dortmund moze dovesti Martineza i rijesiti pitanje napadaca bez dodatnih ulaganja :).
Nikad za nista ne krivi druge. Cim si u situaciji da ti sudbina zavisi od drugih, nesto si pogrijesio.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 16 jul 2013, 21:29

Je li gledao neko prvo poluvrijeme...kako su igrali ? Sta je sa Mkhitaryanom...povreda?
U drugom prava trening utakmica...tesko je izdvojiti nesto znacajno.
Lokos19 je napisao/la: Sta trazis, sms od Zorca?
Te cifre se provlace kroz medije, uz to kad pogledas vrijednost igraca, isti jos ima samo godinu ugovora i zeli u Bvb, onda po nekoj logici i dodjes na spomenutu cifru.
Je l' malo cudno da za takvog talenta niko nije ponudio tih 10-12 miliona osim Bayer Leverkusena...klubovi bacaju 30 miliona za kojekakve zvijezdice a sad prodje ljeto a za Eriksena dosla samo jedna ponuda...meni to nikako nema logike.
Lokos19 je napisao/la: Nije tacno. Svaka imalo ozbiljna ekipa ima po tri opcije za jednu poziciju, naravno ne iste kvalitete. Te trece opcije popunjavaju talenti a zavisno od finansijkih mogucnosti razlicito kvalitetno.
Bayern sa Svajniom, Thiagom i Martinezom, a mi sa Sahinom, Gündoganom i Eriksenom napr.
A BvB je neozbiljna ekipa sa neozbiljnim strucnim stabom pa ne znaju sta rade :?
Pusti se ti Bayerna...oni su zadnje 2 sezone dali 100+ miliona na transfere...mogucnosti su malo drugacije.
Lokos19 je napisao/la:Hofman nije centralni vezni igrac, vec krilo dok moze igrat i iza spica. Eto kojeg klinca bi ti predlozio? Sto se mene tice mogo je i Goretzka popunit tu poziciju, al momak se odlucio drugacije. Nemislis valjda da ce ikad sta bit od Bakalorza?
Nisam ni rekao da jest...samo ti kazem da i ako bude ta treca opcija onda ce biti neki talenat kao Hoffman a ne neko ko vrijedi 10+ miliona(Eriksen).
Lokos19 je napisao/la: Opet nisi skroz u pravu. Pod Kloppom bi i uz malu minutazu napredovo. Uz to sa vecom rotacijom svi igraci bi se mogli "podmirit".
Previse se prica o toj rotaciji...jasno je da treba imati siroku klupu ali opet ce se itekako znati ko je prva postava.Eriksen ako bi dosao ne bi igrao ni jedan mec lige prvaka,niti jedan vazniji mec u Bundesligi i veliko je pitanje koliko bi uzivao u toj ulozi...jbg. ne govorimo ovdje o Leitneru ili Bittencourtu.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 16 jul 2013, 21:51

Miki opet zabio :D
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 jul 2013, 21:57

GazijaKalesija je napisao/la:Miki opet zabio :D
Miki zabio vise golova u dvije pripremne utakmice, nego juda za cijelu sezonu :lol:

E jest nam yayo ukrao talenta, nema sta :mrgreen:
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 jul 2013, 01:29

Borussia Dortmund hat ein Testspiel gegen den FC Luzern mit 4:1 (3:1) gewonnen. Dabei gehörte die 24-Millionen-Euro-Neuverpflichtung Henrikh Mkhitaryan vor 17.000 Zuschauern erneut zu den Torschützen, musste aber kurz darauf wegen einer Sprunggelenksverletzung ausgewechselt werden.

"Er ist umgeknickt und hat jetzt einen bandagierten Knöchel", sagte Trainer Jürgen Klopp: "Jetzt müssen wir abwarten." Der 24-jährige Armenier soll sich am Mittwoch einer Kernspin-Untersuchung unterziehen.

Povrijedio se Mkhitaryan.

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.