effe_sa je napisao/la:proFCB je napisao/la:A kolega BadrHari vidim visoko diže Poljaka. Dobro, poštujem ja mišljenje da možda voli tog igrača i da mu se sviđa. A i da se razumijemo Lewa je fenomenalno odigrao prošlu sezonu, te kako je samo 4 puta u velikom stilu zabio Realu je veliki uspjeh. Samo meni se nikad ne dopada činjenica, da jedan igrač preko noći postaje toliko veliki, tolika zvijezda, a hajd da kažemo da je tek izašao iz anonimnosti (ovo tek uslovno). A imali smo čovjeka koji je tolike godine trpao golove (više godina znači u BuLi i to u 2 različita kluba - sad treba stavit naspram njega Poljaka i njegove dvije godine i to za jedan klub), a taj nam kao nije valjao, a ovaj će nam drugi donijeti neku veliku magiju...Lewa kad dođe, treba prvo da se dobro pokaže, da bi ja njega visoko digao zrak.
Znači ovde nije toliki sad problem što je Gomez otišao (znamo sve više to nije išlo iz više razloga, čovjek otišao boljim putem i tamo gdje će mu biti bolje što se igranja tiče). Nego ovde više govorim o poimanju i posmatranju nekih igrača.
Dobro mozda sam ja i pretjerao sa hvalisanjem Roberta jer prvi put na dva fronta dobro igrao i trpao.
Gomezu se nije smjelo nista prigovoriti dok se sva igra zasnivala na njemu i on je davao mnogo golova.
( I tad je znao cesto nemoguce ofulati i veci je krivac od Robbena zbog poraza u Finalu u Minhenu ) ali hajd nebitno bio je u Top 5 Target-Mana na svijetu.
Medjutim ta igra nije bila dovoljno dobra ni da se titula u Ligi uzme.
Jupp pravi drasticne promjene u pristupu igri, stvara Super Bayern sa nekoliko pojacanja koja su hajmo reci prosjek bili prije te sezone.
Dante, Mandzu, Shaqiri i ostali.
Gomez se povrijedio i zbog toga naravno ispao iz prve postave.
Medjutim kad se vratio, Mario nije mogao kraj Mandzukica da prismrdi prvoj postavi jer se ovaj jednostavno bolje uklopio, vise trcao i usput davao golove.
Gomez je klasu pokazivao kao zamjena i kad je protiv Barcelona poceo u Minhenu ali Juppu nije bio prvi izbor.
Iskreno prava mrcina u Atomskom fudbalu nikad nije isla.
Mandzo jeste klipan, ali on je gradjom kraj Misicavog Gomeza kao logoras. Tetovirani logoras.
Bilo mi je zao sto nekad u nebitnim ligaskim utakmicama nije igrao, cak sam nekad mislio i da se sa Heynckessom posvadjao ali on u brzoj igri, tehnicki zahtjevnoj igri, nijednom treneru nece biti prva opcija u napadu.
Pogotovo ne Guardioli kojem ni Ibra ne odgovara.
Napustio nas je na vrhuncu, sa titulama s kojim je usao u Historiju ovog kluba i svi cemo pamtiti kad je igrao i davao golove.
Thiago je postao zvijezda zbog jednog dobrog Kupa u ubjedljivo najboljoj ekipi na turniru.
Ne kazem da je los, sasvim suprotno on je jedan od najboljih tehnicara u Evropi ali do ovog Hat-Tricka sa Španijom imao je reputaciju naseg Shaqiria.
Medjutim kad je najavio odlazak , povezali su ga sa velikim klubovima, navijaci se zainteresovali da vide kakav je i onda Alcantara postaje najperspektivniji mladi veznjak Evrope koji trazi novi klub.
Do tad je bio samo zamjena u Barceloni, zapostavljen zbog Cesca, Xavia i ekipe.
Lewandowski sa druge strane nije bas preko noci postao poznat.
Malo bolji poznavaocima fudbala su ga zapazili nakom 30 golova u 2011 / 12 sezoni iz 48 nastupa.
On je stekao internacionalnu slavu sa Ligom Prvaka, jer to takmicenje naravno svi gledaju pa kad je iz 48 nastupa ovaj put pogodio 36 puta, poceli su ga svrstavati u najbolje centarfore na svijetu tek ove godine.
Ne moramo sad porediti individualne kvalitete tih napadaca ali zbog raznih okolnosti iz prosle sezone Lewa je trenutno daleko najbolji napadac Bundes Lige ukljucujuci i Gomeza.
Kazem trenutno, sad da je i Gomez zdrav bio kroz citavu sezonu i igrao koliko i on, dalo bi se raspravljati ali mi pricamo o sadasnjosti. Po ucinjenom u svojim klubovima, normalno da je Gomez bolji, ipak je i iskusniji i 4 godine duze igra na najvisem nivou.
Nemojte me pogresno shvatiti, ne posmatram ja igrace koji igraju u drugim klubovima da su odmah bolji od Bayernovih, cak sam ja postove pisao o zapostavljenosti Shaqiria kako je u Baselu talenat bio a kad smo ga doveli trazimo druge potencijale, ali moramo sagledati realno Mariovu buducnost i koliko bi nam on mogao ponuditi u Pepovom mandatu a koliko Lewa koji bi se pod Pepom jos itekako mogao razviti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.