FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

farinelli123
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la farinelli123 » 16 jul 2013, 10:19

PEP je napisao/la:Real ce def.uz bayern i barcu kao i pred.sezona biti glavni konkurent s tim da real sada ima puno vece sanse da daleko doguraju ,.porsle sezone bili su jalove sreci nisli su na BVB ekipu koja je onmah posle bayerna bila najaca i u najacoj formi,.
Ovo je tacno, donekle, ali surova istina je da nisu imali trenera. To je poenta.
Mislim, njih bi Borusija anhilirala u svakom slucaju, i da im je mnogo bolji trener bio na klupi.

Nemoj da mi zameris, ovo nema nikakve veze s tobom.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 16 jul 2013, 10:29

farinelli123 je napisao/la:
PEP je napisao/la:Real ce def.uz bayern i barcu kao i pred.sezona biti glavni konkurent s tim da real sada ima puno vece sanse da daleko doguraju ,.porsle sezone bili su jalove sreci nisli su na BVB ekipu koja je onmah posle bayerna bila najaca i u najacoj formi,.
Ovo je tacno, donekle, ali surova istina je da nisu imali trenera. To je poenta.
Mislim, njih bi Borusija anhilirala u svakom slucaju, i da im je mnogo bolji trener bio na klupi.

Nemoj da mi zameris, ovo nema nikakve veze s tobom.
Ok razumio sam na to sam i mislio tj na novog trenera ,imam osjecaj da je karlo tip trnera koji ce pasati realu i volio bi stavrno da dubina bude da se sudare bayern i real ,nije vazno ko ce pobjediti takve tekme se pamte cjeli zivot.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 jul 2013, 10:48

ma kakav real, tesko da se sad real moze svrstati i prvi level kvaliteta u kojem su bayern i barca po meni usamljeni, gledajuci onako po igracima,mislim da je real osjetno slabiji, jeste da je tu sad carlo, al opet tesko, bio je morinjo kojeg su eto mnogi zvali carobnjakom itd, al vidjeli smo sta se desilo od cijelog toga projekta, negativne posljedice tog projekta jos su prisutne i trebat ce vremena carlu da to ispravi

bayern je po meni osjetno jaci od madrida, al ima naravno da se desi taj duel, mogao bi real proci ako odigraju neke inspirisane utakmice i poklope im se neke stvari. opasan tim u ligi prvaka bice i pariz, evo dovedose i cavanija, sa cavanijem i ibrom u napadu, sivom nazad, solidnim veznim redom, i oni su opasni, city ce biti vjerovatno opasan sa inzenjerom pellegrinijem, pelegrini je u ligi prvaka pravio cuda sa malagom i viljarealom, sad ima dobre igrace, bice zanimljivi i oni, united je tu standardno, celzi i juventus mogu pomrsiti racune,dortmund takodje, bice zanimljivo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 16 jul 2013, 11:28

Romariooo je napisao/la:ma kakav real, tesko da se sad real moze svrstati i prvi level kvaliteta u kojem su bayern i barca po meni usamljeni, gledajuci onako po igracima,mislim da je real osjetno slabiji, jeste da je tu sad carlo, al opet tesko, bio je morinjo kojeg su eto mnogi zvali carobnjakom itd, al vidjeli smo sta se desilo od cijelog toga projekta, negativne posljedice tog projekta jos su prisutne i trebat ce vremena carlu da to ispravi
Romario druze, de ti meni reci koga ti smatras za trenutno najbolj9 klub? Barcelonu, pa onda nekoliko upraznjenih mjesta pa Bayern pa Real???

Kako ti druze ne dosadi samo velicati tu Barcelonu, a sve ostale klubove degradirati? Godinu dana, si nam se bukvalno uvlacio u SUUPAK, kako smo mi jedini do Barcelone najblizi njima, do ogleda sa Barcelonom kada se prica mijenja kako su oni nedodirljivi, i kako ce "MAGICNI TROUGAO - XAVI-INIESTA-MESI" nas razoriti..

Nekad stvarno djelujes ko da si kakav klinjo od 12godina...

PS: Nemoj mi uopste odgovarat na post, jer sve sto sam ovdje napisao je istina, nema potrebe da se raspravljamo!!!

I win!
BadrHari je napisao/la:Mislis da ce uprava propustiti priliku da dzaba dovede igraca tog kalibra.
Ne pita se samo Pep.
Pazi, naravno da se ne pita samo Pep, ali ukoliko Klopp izbaci Levata sad iz prve postave, sto je za mene logican slijed dogadjaja u svakoj ekipi osim u BvB-eu gdje Klopp na igrace gleda kao na djecu, a ne na fudbalere, ako ne odigra dosta utakmica i uz to ako Pep-ov sistem bude funkcionisao idealno,onda mislim da nece biti potrebe za dovodjenjem novog napadaca, ali ce se to vjerovatno ipak uraditi jer ce biti BESPLATAN!!!
Stern des Südens

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 jul 2013, 12:45

proFCB je napisao/la: Pazi, naravno da se ne pita samo Pep, ali ukoliko Klopp izbaci Levata sad iz prve postave, sto je za mene logican slijed dogadjaja u svakoj ekipi osim u BvB-eu gdje Klopp na igrace gleda kao na djecu
Ma gledaj, mnogi navijači tako kažu treba njega ostavit na klupi, pa i druge osobe sa strane, ali to je nemoguće. Ne može sebi BVB to priuštiti da drži Lewata na klupi i da tako vrši pritisak na njega. To ne mogu sebi dozvolit ni drugi klubovi, jednostavno danas je to teško provesti u djelo. Pa eto imali smo slučaj Teveza u Cityju, Manchini ga suspenduje, te mu kazen opalili , te hoće da ga se riješe, a na kraju Manchini skoči sebi u usta i stavi ga opet nakon nekog vremena u prvu postavu. Iako tamo on sebi nikad nije smio skočit u usta, jer razlozi su bili nedisciplina igrača.

A kod Lewe bi tu nastao još veći problem. Stavljaš igrača na klupu, bez disicplinski razloga, jer u suštini Poljak ne radi ništa loše (na stranu sad priča o moralu, povjerenju, nekakvom odnosu i ljubavi prema klubu). Zato je nemoguće tako vršit pritisak na igrača. A još bi se desila situacija da tad dioničari, pa i navijači BVB-a generalno kažu, pa zašto ga niste prodali? Tada ne igra ulogu to, što je Watzke i uprava htjela pokazat princip, sve to pada u vodu. Tada se samo osjeti bespotrebna potrošnja, jer se daju velike pare za igrača (primanja njegova), koji sjedi na klupi i onda ti još igrač ode džaba. Tu je odmah nevjerovatan pritisak javnosti.
A Lewa je pravno vezan za Bayern, on sad i ne može otići od naredne sezone negdje drugo, tako da su i u BVB-u svjesni da ga ne mogu nikom drugom prodat. ;)

A kolega BadrHari vidim visoko diže Poljaka. Dobro, poštujem ja mišljenje da možda voli tog igrača i da mu se sviđa. A i da se razumijemo Lewa je fenomenalno odigrao prošlu sezonu, te kako je samo 4 puta u velikom stilu zabio Realu je veliki uspjeh. Samo meni se nikad ne dopada činjenica, da jedan igrač preko noći postaje toliko veliki, tolika zvijezda, a hajd da kažemo da je tek izašao iz anonimnosti (ovo tek uslovno). A imali smo čovjeka koji je tolike godine trpao golove (više godina znači u BuLi i to u 2 različita kluba - sad treba stavit naspram njega Poljaka i njegove dvije godine i to za jedan klub), a taj nam kao nije valjao, a ovaj će nam drugi donijeti neku veliku magiju...Lewa kad dođe, treba prvo da se dobro pokaže, da bi ja njega visoko digao zrak.
Znači ovde nije toliki sad problem što je Gomez otišao (znamo sve više to nije išlo iz više razloga, čovjek otišao boljim putem i tamo gdje će mu biti bolje što se igranja tiče). Nego ovde više govorim o poimanju i posmatranju nekih igrača.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 16 jul 2013, 13:07

Potpis!!!

Od pocetka,pa do kraja!!!
Stern des Südens

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 16 jul 2013, 13:14

effe_sa je napisao/la: A kolega BadrHari vidim visoko diže Poljaka. Dobro, poštujem ja mišljenje da možda voli tog igrača i da mu se sviđa. A i da se razumijemo Lewa je fenomenalno odigrao prošlu sezonu, te kako je samo 4 puta u velikom stilu zabio Realu je veliki uspjeh. Samo meni se nikad ne dopada činjenica, da jedan igrač preko noći postaje toliko veliki, tolika zvijezda, a hajd da kažemo da je tek izašao iz anonimnosti (ovo tek uslovno). A imali smo čovjeka koji je tolike godine trpao golove (više godina znači u BuLi i to u 2 različita kluba - sad treba stavit naspram njega Poljaka i njegove dvije godine i to za jedan klub), a taj nam kao nije valjao, a ovaj će nam drugi donijeti neku veliku magiju...Lewa kad dođe, treba prvo da se dobro pokaže, da bi ja njega visoko digao zrak.
Znači ovde nije toliki sad problem što je Gomez otišao (znamo sve više to nije išlo iz više razloga, čovjek otišao boljim putem i tamo gdje će mu biti bolje što se igranja tiče). Nego ovde više govorim o poimanju i posmatranju nekih igrača.
Ovo isto dobijes kada stavis Mandzukica naspram Gomeza. I Mandzo je izasao iz anonimnosti za jednu godinu i tako ugrozio Gomezovu poziciju. Medjutim, dolaskom Pepa i Gotzea vidimo da vise ni Mandzukic nije siguran na mjestu napadaca, tako da onda dolazak Lewandowskog moramo gledati u potpuno drugom kontekstu. Ja bih bio za njegov dolazak samo ako bi dosao na odobravanje Pepa i ako bi on znao kako da ga iskoristi. Dovodjenje igraca samo radi gomilanja mi nikad nije dobra opcija, iako je kvalitet Lewandowskog neupitan.
#divovi

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 jul 2013, 13:28

effe_sa je napisao/la:
proFCB je napisao/la:A kolega BadrHari vidim visoko diže Poljaka. Dobro, poštujem ja mišljenje da možda voli tog igrača i da mu se sviđa. A i da se razumijemo Lewa je fenomenalno odigrao prošlu sezonu, te kako je samo 4 puta u velikom stilu zabio Realu je veliki uspjeh. Samo meni se nikad ne dopada činjenica, da jedan igrač preko noći postaje toliko veliki, tolika zvijezda, a hajd da kažemo da je tek izašao iz anonimnosti (ovo tek uslovno). A imali smo čovjeka koji je tolike godine trpao golove (više godina znači u BuLi i to u 2 različita kluba - sad treba stavit naspram njega Poljaka i njegove dvije godine i to za jedan klub), a taj nam kao nije valjao, a ovaj će nam drugi donijeti neku veliku magiju...Lewa kad dođe, treba prvo da se dobro pokaže, da bi ja njega visoko digao zrak.

Dobro mozda sam ja i pretjerao sa hvalisanjem Roberta jer prvi put na dva fronta dobro igrao i trpao.

Gomezu se nije smjelo nista prigovoriti dok se sva igra zasnivala na njemu i on je davao mnogo golova.
( I tad je znao cesto nemoguce ofulati i veci je krivac od Robbena zbog poraza u Finalu u Minhenu ) ali hajd nebitno bio je u Top 5 Target-Mana na svijetu.

Medjutim ta igra nije bila dovoljno dobra ni da se titula u Ligi uzme.

Jupp pravi drasticne promjene u pristupu igri, stvara Super Bayern sa nekoliko pojacanja koja su hajmo reci prosjek bili prije te sezone.
Dante, Mandzu, Shaqiri i ostali.

Gomez se povrijedio i zbog toga naravno ispao iz prve postave.
Medjutim kad se vratio, Mario nije mogao kraj Mandzukica da prismrdi prvoj postavi jer se ovaj jednostavno bolje uklopio, vise trcao i usput davao golove.

Gomez je klasu pokazivao kao zamjena i kad je protiv Barcelona poceo u Minhenu ali Juppu nije bio prvi izbor.
Iskreno prava mrcina u Atomskom fudbalu nikad nije isla.
Mandzo jeste klipan, ali on je gradjom kraj Misicavog Gomeza kao logoras. Tetovirani logoras. :mrgreen:

Bilo mi je zao sto nekad u nebitnim ligaskim utakmicama nije igrao, cak sam nekad mislio i da se sa Heynckessom posvadjao ali on u brzoj igri, tehnicki zahtjevnoj igri, nijednom treneru nece biti prva opcija u napadu.
Pogotovo ne Guardioli kojem ni Ibra ne odgovara.

Napustio nas je na vrhuncu, sa titulama s kojim je usao u Historiju ovog kluba i svi cemo pamtiti kad je igrao i davao golove.

Thiago je postao zvijezda zbog jednog dobrog Kupa u ubjedljivo najboljoj ekipi na turniru.
Ne kazem da je los, sasvim suprotno on je jedan od najboljih tehnicara u Evropi ali do ovog Hat-Tricka sa Španijom imao je reputaciju naseg Shaqiria.

Medjutim kad je najavio odlazak , povezali su ga sa velikim klubovima, navijaci se zainteresovali da vide kakav je i onda Alcantara postaje najperspektivniji mladi veznjak Evrope koji trazi novi klub.
Do tad je bio samo zamjena u Barceloni, zapostavljen zbog Cesca, Xavia i ekipe.

Lewandowski sa druge strane nije bas preko noci postao poznat.
Malo bolji poznavaocima fudbala su ga zapazili nakom 30 golova u 2011 / 12 sezoni iz 48 nastupa.
On je stekao internacionalnu slavu sa Ligom Prvaka, jer to takmicenje naravno svi gledaju pa kad je iz 48 nastupa ovaj put pogodio 36 puta, poceli su ga svrstavati u najbolje centarfore na svijetu tek ove godine.

Ne moramo sad porediti individualne kvalitete tih napadaca ali zbog raznih okolnosti iz prosle sezone Lewa je trenutno daleko najbolji napadac Bundes Lige ukljucujuci i Gomeza.

Kazem trenutno, sad da je i Gomez zdrav bio kroz citavu sezonu i igrao koliko i on, dalo bi se raspravljati ali mi pricamo o sadasnjosti. Po ucinjenom u svojim klubovima, normalno da je Gomez bolji, ipak je i iskusniji i 4 godine duze igra na najvisem nivou.

Nemojte me pogresno shvatiti, ne posmatram ja igrace koji igraju u drugim klubovima da su odmah bolji od Bayernovih, cak sam ja postove pisao o zapostavljenosti Shaqiria kako je u Baselu talenat bio a kad smo ga doveli trazimo druge potencijale, ali moramo sagledati realno Mariovu buducnost i koliko bi nam on mogao ponuditi u Pepovom mandatu a koliko Lewa koji bi se pod Pepom jos itekako mogao razviti.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 16 jul 2013, 14:18

all in

slika
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 16 jul 2013, 14:23

Pojačanja vam nisu potrebna. Imate ekipu popunjenu na svim pozicijama. Od veze do napada. Neki će reći napad je tanak, ali s obzirom na razne kombinacije koje će izgleda slijediti u Minhenu, neće biti potreban. Mislim da će nekad igrati klasičan napadač, a nekada lažna devetka. Tos će sve ovisiti o protivniku, tako da mislim da bezpotrebno treba dovoditi napadača u ovom prelaznom roku, a za kasnije će se vidjeti.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2013, 15:50

Ne isplati se nikako kupiti dres od Bayerna kada ga stalno mijenjaju :mrgreen:

Lagano neki duks ili trenerka i to je to.

Mi možemo pisati eseje o tome šta bi bilo kad bi bilo. MOžda bi Gomez postigao 40-tak golova da nije bio povrijeđen, možda Mandžo ne bi primirisao prvoj 11, no momak je to maksimalno iskoristio i kapa dole za taj uspjeh. Mariu hvala za sve, imao je 4 sezone i nismo uzeli trofej u lp. Naravno da on nije jedini krivac, ali jeste jedan od glavnih aktera, posebno Chelsea.

Momci su iskoristili sve što se dalo iskoristiti prošle sezone i eto oni su heroji. Uvijek će biti nekih gubitnika u sezoni.

Sjetih se sada promašaja Mullera tj. umjesto da puca on je pokušao asistirati Robbenu a Subotić je izbacio loptu sa gol linije. E MOJ MULLERU :mrgreen: :lol:

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 16 jul 2013, 15:56

Ma nemoj Mullera,hahhaha meni je on cudan igrac...Zabija cesto golove a ovako kad bi ga covjek nekad vidio kako igra nebi ga svrstao u neku klasu..Al takva mu nafaka,bori se kao lav na terenu i uvjek bude tamo gdje treba..Thomas Legenda !! :D Jedan od mojih omiljeni igraca BMH....

Pravi Goalgetter :mrgreen:

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jul 2013, 16:19

xinxee je napisao/la:Ma nemoj Mullera,hahhaha meni je on cudan igrac...Zabija cesto golove a ovako kad bi ga covjek nekad vidio kako igra nebi ga svrstao u neku klasu..Al takva mu nafaka,bori se kao lav na terenu i uvjek bude tamo gdje treba..Thomas Legenda !! :D Jedan od mojih omiljeni igraca BMH....

Pravi Goalgetter :mrgreen:

[youtube][/youtube]

Skromni bombarder. :D

Pogledaj ti samo taj pas Riberya :shock:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2013, 16:20

Kako ga je Romi uvalio 8-)

http://www.youtube.com/watch?v=4Jl6SacCLAA

:ugeek:

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 jul 2013, 16:39

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 16 jul 2013, 16:43

Novi čarobnjak u timu Avengersa. :mrgreen:
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 jul 2013, 16:45

Ipak nije broj 18 :(

slika

Prepoznajete li momka 8-)

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 jul 2013, 16:51

Lizarazu. 8-)
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 16 jul 2013, 17:07

Neutral je napisao/la:Ipak nije broj 18 :(

slika

Prepoznajete li momka 8-)

Legendarni bixente jedan od najdrazih igraca iz one legendarne momcacdi 2001.jedan od najboljih lijevih bekova koje smo ikada imali.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 16 jul 2013, 17:29

Evo KHR potvrdio da Shaq nece nigdje iz Baye ovo ljeto ;)
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.