FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

ellaxaz
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ellaxaz » 16 jul 2013, 13:55

boccaccio je napisao/la:Nas Zeljo je uvijek bio radnicki klub,klub koji kroz istoriju nikada nije imao para,ali klub koji je svojim igrama i srcanoscu uvijek plijenio simpatije publike sirom tadasnje drzave,cak i mnogo sire.
Kao siromasan klub,ja nisam bas siguran da li je Zeljo kroz cijelu svoju postojanost kupovao igrace,igrao se ciframa i obestecenjima.Uvijek su se pojavljivali anonimni igraci,kao Fico Bahtic iz Pofalickog ako se ne varam,Paprica iz Sutjeske iz Foce,Haris Skoro iz Unisa i slicni,Brane Jelusic iz Ilijasa itd itd...i mnogo mnogo nase djece koji su postajali igraci iz one poznate sljake,gdje su gutali prasinu i gdje je svaki klizeci start znacio i ranu na nozi,ali su ta djeca postajali veliki igraci.

Sjecam se one utakmice tadasnjeg prvenstva,Zeljo - C.Zvezda,kada je bilo 3-0 za Zelju,kada su same velicine igrale za protivnika,a nasa ekipa pomijesanog sadrzaja,od onih mladih gdje je tada pripadao i nas Amar Osim,pa do starog lisca Nikica.Na golu stajao dijete od 17 godina,Zeljko Pavlovic.
Naslov sutrasnjeg teksta u oslobodjenju je glasio "PRICA O TRI JUNAKA" . Pricalo se o toj utakmici i o sjajnim stvarima koje je nas tim napravio,i o tri junaka na terenu,Pavlovic,Nikic i trener Miso Smajlovic.Dobili su ocjenu 10 za svoje nastupe.Igrali su za Zeljeznicar.Igrali su za ljubav.Igrali su za publiku. I igrali su velikog srca,hrabro.

Zelju je uvijek to krasilo,ta neka posebnost,onaj šarm koji ti pruza citava atmosfera.Zivjelo se samo za takve stvari.

Zivi se i danas.Jeste malo drugacije,jer nas je rat odvojio od nekih lijepih prica,i Zeljo se kao klub urusio zbog visestrukih protivnika.Onih vanjskih i onih unutrasnjih,gradskih.Prezivio je to nas Zeljo.Nije bilo prvi put da nas se pokusava srusiti,da nestanemo.Srce je branilo da se to desi i danas je Zeljo na naslovnoj najavi kvalifikacija za ligu sampiona.

Kao i uvijek,sa siromastvom se borio,nekada znao doci i do polufinala velikog takmicenja,sa igracima iz Pofalickog,Sutjeske,sa omladincima koji su izrasli iz prasnjave sljake.Nikada Zeljo nije imao uslove za dobar rad.Nikada.

Zadnjih nekoliko godina mi zivimo pricu jednog Zelje koji ce kroz istoriju ostaviti trag i u ovoj drzavi.Opet se nema para,opet se nema uslova,opet dolaze igraci iz Banovica,Kalesije,Srebrenika.Anonimusi.I opet u sklopu sa nasom djecom,koji postaju igraci sa istog sljakastog terena koji je sada prekriven vjestackom travom,gdje trenira vise ekipa istovremeno,gdje nema uslova...postaju igraci.Kao i kroz cijelu istoriju,i nemamo para da placamo obestecenja,da nam dolaze visokorangirani igraci.Ali imamo onaj šarm Amara Osima koji je i sam prolazio kroz tu utakmicu sa C.Zvezdom,zivio je "PRICU O TRI JUNAKA",dok je njegov otac prije toga napisao najzlatniju istoriju naseg kluba kroz uspjehe srca,a ne bogatstvom nekog Seika koji mu je davao novac da kupi Mihajlovica iz Foce.

Ove utakmice lige prvaka,koje danas i u danasnjem vremenu igra nasa svetinja je vrijeme u kojem trebamo biti maksimalno ponosni.Na sve.Na Zelju,na Amara,na igrace,na titule,na trofeje.
Tacno je da nismo dobro prolazili.Tacno je i to da je danas neko novo vrijeme u svijetu fudbala i da se sve gleda kroz novac.Tacno je i to da puno kasnimo za fudbalskom revolucijom u svijetu.Ali najtacnije je da je Zeljo ostao Zeljo,siromasni radnicki klub,koji ce uvijek igrati srcem,pa makar primio 10 golova.Ljubav nikada nece prestati,a proci ce i ovaj period kada pricamo koliko ce nam golova neko dati u evropi.

Neka Zeljo odigra danas hrabro,srcem,za klub,za navijace,neka se stisnu i neka trce.Neka vjeruju u sebe.To je sve sto zelimo.Doci ce kroz koju godinu i momenat radovanja u evropskim utakmicama.Doci ce jer sam siguran da ce "PRICA O NOVIM JUNACIMA" uskoro biti pricana i u novijim generacijama.To je jednostavno ZELJO!

SRETNO PLAVI !
Živio sto i kusur godina!
"Ona raja na jugu, to je ono što ja nosim, nosim tu, duboko. Oni i ne znaju to."

F.K. Željezničar prvak Bosne i Hercegovine 1946. godine.

Schwarz
Kontakt:

Post Postao/la Schwarz » 16 jul 2013, 13:56

Svaka cast boccaccio na postu.Da mogu isprintao bih ovaj post i dao svim nasim igracima da procitaju prije nego sto izadju na teren.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge."

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 16 jul 2013, 13:58

Hvala ti sto mi srce ispuni ponosom i sto mi otpuha ove crne oblake koji su se navlacili iznad glave.

Ovi sto kritikuju i pljuju po svemu neka procitaju ovaj post vise puta. Neka zapamte svaku njegovu rijeci, jer ovo je Zeljo!

Hvala ti legendo.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Limonene
Kontakt:

Post Postao/la Limonene » 16 jul 2013, 13:58

ennis je napisao/la:Nestvarni koeficijenti na nas u kladionicama,nisam ovo ocekivao...
Jesu bolji,ali nisu Manchester kao sto neko rece...
Bez obzira samo hrabro,u kost,idemo po dobar rezultat
Bice gusto bice 0-2 8-)
eto ti prilike da uzmes velike pare s ne tako velikim ulogom, kad nece biti gusto obogati se libo te.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 16 jul 2013, 13:58

@ boccaccio
Svaka čast na postu, sve što je napisano je i razlog što volim Želju (kao i svi mi) i što živim za njega, živjeli i Željo i ti! :)
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 16 jul 2013, 13:59

NAPRIJED ŽELJO, LJUBAVI MOJA !!!
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 16 jul 2013, 14:00

Limonene je napisao/la:
ennis je napisao/la:Nestvarni koeficijenti na nas u kladionicama,nisam ovo ocekivao...
Jesu bolji,ali nisu Manchester kao sto neko rece...
Bez obzira samo hrabro,u kost,idemo po dobar rezultat
Bice gusto bice 0-2 8-)
eto ti prilike da uzmes velike pare s ne tako velikim ulogom, kad nece biti gusto obogati se libo te.
Da ne kvarim post :) ,neka Zeljo pobijedi aBd nema veceg zadovoljstva a para ce biti
SLOBODA NAVIJAČIMA

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 16 jul 2013, 14:01

@boćaćo

To su oni postovi koji se traže u ovakvim momentima!!!

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 16 jul 2013, 14:05

Plavetnilo je napisao/la:@boccaccio svaka čast, odavno ne pročitah bolji post na Željinoj temi.

SRETNO PLAVI !
Željeznicar za život cijeli !

karlovacko
Kontakt:

Post Postao/la karlovacko » 16 jul 2013, 14:08

@ boccaccio
Jarane zivio ti 100. godina . ;)
Trend casual oblačenja nije izumro do danas, štaviše, popularniji je nego ikad.

Volim te Željo!

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 16 jul 2013, 14:12

Ne ogranicavaj covjeka sa tih 100 godina :mrgreen:
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 jul 2013, 14:13

karlovacko je napisao/la:@ boccaccio
Jarane zivio ti 100. godina . ;)
Svaka cast ljudino na tekstu, kad se vidimo imas pice za ovo :mrgreen:
Danas treba biti ponasan na Zelju zbog svega sto je boccaccio napisao i sto smo tu gdje jesmo bez obzira na rezultat.
Za sve druge klubove se navija a ZELJO se voli !
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 16 jul 2013, 14:14

@bokačo, evo i ja da pohvalim post. Svaka čast i jednu malu ispravkicu, nije na odmet. Fićo Bahtić je stigao iz GP Bosne (poznatijeg kao GEPEK) - regionalna liga Jug, a ne iz Pofalićkog. Tada, a i ranije su okosnicu Želje činila naša djeca (Meša, Čapljić, Žvaka, M. Pavlović (kapiten mlade ekipe SFRJ, koja je u Čileu postala prvak svijeta)..., te igrača iz okoline: Čilić-Pofalićki, Komšić - Kiseljak, Paprica i Mihajlović - Sutjeska Foča, Odović - Ilijaš....Šaban -Tuzi C.Gora...

Sada se trenutno mogu sjetiti da je Željo u to vrijeme doveo (kupio) samo četiri afirmisana igrača i to rahmetli Nedžada Verlaševića i Ismeta Štilića iz Slobode TZ, Novica Gajić - Radnički Niš i golman Šujica - Vojvodina.

Protiv C. Zvezde su malog Ž. Pavlovića (junior) zovnuli sa mora (bio na odmoru), jer nije imao ko braniti (povrede).

Nadam se da se ne ljutiš na ispravci ;), a danas akoBogda srcem do povoljnog rezultata. Sretno nam.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

twisttm87
Kontakt:

Post Postao/la twisttm87 » 16 jul 2013, 14:23

eh evo prilike za ovaj portal nek posalju svojim ljudima u cesku ovaj tekst i nek ga proslijede nasim igracima..
majstore ponosan sam sto navijam za isti klub kao sto ti navijas,tekst je vrh i najbolje opisuje ko je Zeljo!!
idemo veceras jace nego ikad,bolje nego ikad,hajmo momci pisat historiju veceras!!!
[youtube][/youtube]

Volim te Zeljo zivota mi moga

samozeljeznicar
Kontakt:

Post Postao/la samozeljeznicar » 16 jul 2013, 14:28

@ boccaccio svaka cast majstore .

Evo gledam neki sajt objavio prvih 11 . Na golu Lončarić :!:
Zeljeznicar za zivot cijeli!
AC Milan !

pile87
Kontakt:

Post Postao/la pile87 » 16 jul 2013, 14:29

justFlowFKZ je napisao/la:Moze li se ovaj tekst koji je @boccacio napisao proslijediti igracima u svlacionicu uoci danasnje utakmice? :D
I da im puste ovaj klip
[youtube][/youtube]
Zadnja izmjena: pile87, dana/u 16 jul 2013, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 16 jul 2013, 14:30

Pločo sta god da je napisao u vezi Želje je bio šupljak. Momak kupi sa foruma informacije
Ko god da bude igrao dat ce svoj maksimum, pa nek bude sta bude.
Zadnja izmjena: Buu, dana/u 16 jul 2013, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
NO PYRO NO PARTY

Salkao
Kontakt:

Post Postao/la Salkao » 16 jul 2013, 14:31

[youtube][/youtube]
http://www.youtube.com/watch?v=1ecp2u5uZTs&feature=plcp

Žvaka
Kontakt:

Post Postao/la Žvaka » 16 jul 2013, 14:42

Ja se trenutno nalazim u kancelariji sa 3 žene, i sve tako do 5, neko bi inače i pozavidio ali u ovim momentima sigurno ne :D

Zato pišite braćo, stavljajte fotke, klipove samo da ovo više prođe!

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2013, 14:42

Plavetnilo je napisao/la:@boccaccio svaka čast, odavno ne pročitah bolji post na Željinoj temi.

SRETNO PLAVI !
+1 @boccacio druže suza mi krenu. Al fakat. Bravo majstore. Svaki put kad neko počne kukati o nekim kupovinama o pojačanjima drugih ekipa i sl. copy paste ovaj post.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], WeekendOffender i 22 gosta.