Ne bih se slozio, mislim da je i Barceloni jasno kako nezadovoljnog igraca nema smisla drzati u timu, te da je bolje zaraditi i 25 miliona eura za mladog igraca. Alcantara sigurno jos dugo ne bi docekao svoju sansu pored Fabregasa, jer je buduci tandem Barcelone u veznom redu Fabregas-Iniesta. Logicno je da momak vise nema strpljenja, te da zeli igrati, a u Bayernu mu to mogu omoguciti. Pogotovo jer je Guardiola trener. Na stranu to sto ga niko doslovce nije tjerao iz Barcelone, tjerali su ga time sto mu nisu omogucavali da igra vise vremena.111 je napisao/la:Iskoristio je klauzulu i to obilato
Da je ostala na 90 miliona (to jest da nije skliznula na 18), FC Barcelona bi bila itekako bitan faktor u pregovorima i sigurno da Thiago ne bi tako lako otišao iz nje, jer bi se i klub štošta pitao oko svog igraca....i ako bi išao, Bayern ili bilo ko drugi bi morao platiti mnogo vece obeštecenje Barci. Ovako (sa glupom klauzulom koja je bila, kakva je bila) Barca je bila bez moci i uticaja na bilo šta.
Niko Thiaga nije tjerao iz Barce, niko !...naprotiv, Tito mu je jasno porucio da na njega racuna, kapiteni Puyol i Xavi su ga savjetovali da ostane (jer su i oni imali slican put u karijeri).
Mali je pobjegao prvom prilikom, na mala vrata izašao iz Barce i guzicom zatvorio ista.
FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899
-
- Kontakt:
Re: FC Barcelona
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
ne rise majke ti111 je napisao/la: Niko Thiaga nije tjerao iz Barce, niko !...naprotiv, Tito mu je jasno porucio da na njega racuna, kapiteni Puyol i Xavi su ga savjetovali da ostane (jer su i oni imali slican put u karijeri).
Mali je pobjegao prvom prilikom, na mala vrata izašao iz Barce i guzicom zatvorio ista.
racuna na njega kao i prosle sezone(how yes no), mojne ba suplje ovdje prodavati
nek je lik otisao i zasluzuje da vise igra, ko je kriv Tito sto ne zna sta znace pojmovi rotacija i izmjena
btw. da Fabregas nije dosao, Thiago bi danas bio mnogo bolji igrac, te bi i narednih sezona nosio dres Barce

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Do 22. godine, Iniesta je odigrao samo 56 utakmica za Barcelonu!miki_92 je napisao/la:ne rise majke ti111 je napisao/la: Niko Thiaga nije tjerao iz Barce, niko !...naprotiv, Tito mu je jasno porucio da na njega racuna, kapiteni Puyol i Xavi su ga savjetovali da ostane (jer su i oni imali slican put u karijeri).
racuna na njega kao i prosle sezone(how yes no), mojne ba suplje ovdje prodavati
nek je lik otisao i zasluzuje da vise igra, ko je kriv Tito sto ne zna sta znace pojmovi rotacija i izmjena
btw. da Fabregas nije dosao, Thiago bi danas bio mnogo bolji igrac, te bi i narednih sezona nosio dres Barce
Do 22. godine, Thiago je odigrao 101. utakmicu za Barcelonu!
I mani me se s tom djecijom pricom i psovkama....neces me uvuci u svađu i obostrano vrijeđanje....bezveze pokušavaš
Iako je katalonski "Sport" već nekoliko dana potencirao eventualni transfer, Thiago Silva je izdao saopštenje za javnost u kojem je jasno rekao šta misli o svojoj budućnosti.
Prije nekoliko dana je spomenuti medij tvrdio kako brazilski defanzivac ima potpisan ugovor s Barcelonom, što je agent ovog igrača odlučno demantovao. Danas se pojavila vijest da će Silva ranije doći u Pariz kako bi od čelnika PSG-a zatražio da ga puste u Barçu. Međutim, čini se da je igrač stavio tačku na i kada je u pitanju ovaj slučaj.
"Vidio sam vijest da ću ranije otići u Pariz kako bih razgovarao s trenerom i upravom te zatražio transfer u Barcelonu. Međutim, to se neće dogoditi, jer namjeravam do kraja odraditi svoj ugovor ovdje", rekao je Brazilac. Prije par dana je i Paulo Tonietto, agent ovog štopera francuskog prvaka, govorio u istom tonu: "Thiago je igrač PSG-a, s kojim ima višegodišnji ugovor. Kao i prošle godine, i sada postoje određene glasine, ali će on do kraja ugovora ostati ovdje."
Inače, ovaj igrač je bio velika želja Tita Vilanove, ali se čini da će se Barçin trener morati pomiriti s činjenicom da transfer nije moguć ovog ljeta. Napomenimo da Silva u PSG-u ima sezonsku platu od 7,5 miliona eura + bonusi te da je prošlog ljeta potpisao petogodišnji ugovor.
barca balkan .com
Prije nekoliko dana je spomenuti medij tvrdio kako brazilski defanzivac ima potpisan ugovor s Barcelonom, što je agent ovog igrača odlučno demantovao. Danas se pojavila vijest da će Silva ranije doći u Pariz kako bi od čelnika PSG-a zatražio da ga puste u Barçu. Međutim, čini se da je igrač stavio tačku na i kada je u pitanju ovaj slučaj.
"Vidio sam vijest da ću ranije otići u Pariz kako bih razgovarao s trenerom i upravom te zatražio transfer u Barcelonu. Međutim, to se neće dogoditi, jer namjeravam do kraja odraditi svoj ugovor ovdje", rekao je Brazilac. Prije par dana je i Paulo Tonietto, agent ovog štopera francuskog prvaka, govorio u istom tonu: "Thiago je igrač PSG-a, s kojim ima višegodišnji ugovor. Kao i prošle godine, i sada postoje određene glasine, ali će on do kraja ugovora ostati ovdje."
Inače, ovaj igrač je bio velika želja Tita Vilanove, ali se čini da će se Barçin trener morati pomiriti s činjenicom da transfer nije moguć ovog ljeta. Napomenimo da Silva u PSG-u ima sezonsku platu od 7,5 miliona eura + bonusi te da je prošlog ljeta potpisao petogodišnji ugovor.
barca balkan .com
Pobjeda je bolja od orgazma!
- RickBlaine
- Kontakt:
Samo da se u ime Barcinih navijaca svesrdno zahvalimo Francu za izgradnju Nou Campa :kava:
Pripadnost društvu uključuje paradoksalnu točku u kojoj je svakome od nas naređeno da slobodno izabere ono što nam je ionako već nametnuto - Slavoj Žižek.
znaci nista od silve ,jbg ocekivano ,ja sam se nado al sam znao da ima samo nekih 10 % sanse da dodje u barcu .
nista okrenut se alternativama kojih nema puno (bar sto se spominju u medijima)
ne kontam sto ne probaju dovest hummelsa ,ne kontam tita i ove ako su njega otpisali sa liste potencijalnih pojacanja
mogo bi se on lakse dovesti
bolja je solucija od onog marquinosa koji nista nije bolji od bartre ,to je ubjedljivo najgore pojacanje od ovih igraca sto se spominju a 25 -30 miliona roma trazi za nekog nedokazanog klinca ,malo je reci da je smijesno
a toliko kosta i hummelsa
poznavajuci "odlicne" poteze rosella i kompanije dovesce ovog hadalja iz rome
nista okrenut se alternativama kojih nema puno (bar sto se spominju u medijima)
ne kontam sto ne probaju dovest hummelsa ,ne kontam tita i ove ako su njega otpisali sa liste potencijalnih pojacanja
mogo bi se on lakse dovesti
bolja je solucija od onog marquinosa koji nista nije bolji od bartre ,to je ubjedljivo najgore pojacanje od ovih igraca sto se spominju a 25 -30 miliona roma trazi za nekog nedokazanog klinca ,malo je reci da je smijesno
a toliko kosta i hummelsa
poznavajuci "odlicne" poteze rosella i kompanije dovesce ovog hadalja iz rome
Zadnja izmjena: barca_87, dana/u 15 jul 2013, 23:43, ukupno mijenjano 1 put.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA
MES QUE UN CLUB !!!

Rosell: "Iznenađen sam izjavama Guardiole
Predsjednik FC Barcelone Sandro Rosell je dao intervju za „8TV“. Top tema razgovora je bio verbalni sukob sa Guardiolom, koji je prije par dana na svojoj konferenciji prozvao upravu Barcelone na čelu sa Sandrom Rosellom. Pep je optužio predsjednika katalonskog kluba da je iskoristio bolest Tita Vilanove kako bi ga povrijedio. Osim toga, najuspješniji trener u povijesti kluba je rekao kako mu Rosell nije davao mira nakon što je napustio Barcelonu. Naravno, Sandro je sve to demantirao rekvaši:
- Ne razumijem na što je Guardiola mislio kada je rekao da ga nisam htio pustiti na miru. Od dana kada je napustio Camp Nou, te do dana kada je preuzeo Bayern nismo razgovarali. Također, nikad nisam iskoristio bolest Tita Vilanove kako bih ga povrijedio. Stvarno sam iznenađen njegovim izjavama. Međutim, mi u klubu ćemo ga i dalje smatrati i poštovati kao legendu. Uostalom, želim da on jednog dana postane predsjednik kluba.
Sandro je također govorio o Neymaru, kojeg je Barcelona iz Santosa dovela za 57 milijuna eura ovog ljeta. Osim toga, prokomentirao je navode medija da je Pep rekao da Tito neće znati upariti Messija i Neymara.
- Točno je da samo za Neymara platili 57 milijuna. No taj novac će biti raspodijeljen na četiri dijela, odnosno na četiri tvrtke. Što se tiče natpisa da je Pep izjavio da Tito nema te sposobnosti da dobro upari Neymara i Lea, mislim da to Guardiola nije učinio.
- Nitko nije bolji od Messija. Potpisali smo Neymara je smatramo da će jako pomoći klubu. On je dobar igrač još boljeg srca. Nema dva lidera na terenu. Messi je jedini, a Neymar još mora mnogo učiti. Nadam se da će on samo produžiti ovu uspješnu eru kluba.
Barcelona je ovog ljeta prodala dva velika igrača, Thiaga i Villu. Evo što kaže Rosell na to:
- David je znao da kada bi ostao možda ne bi dobio željenu minutažu. S druge strane, bio je to dobar posao i za Barçu i za Atletico, obzirom na igračeve godine, plaću te ugovor koji je istjecao naredne godine. Thiago je otišao jer je tako htio. Mislim da je to ponajviše zbog Pepa. Kada igrač želi da ode, klub ga najprije pokušava da ga uvjeri u ostanak ako trener računa na njega. Ako to ne uspije, vrata su za njega otvorena, jer ne želimo nikoga priječiti da ode.
Potom se osvrnuo i na Valdesa:
- Victor će ostati još jednu godinu u Barceloni. Svi smo presretni zbog toga. Mislim da će Victor u narednoj sezoni trenirati punom parom kao i dosada, te da će ostati profesionalac davajući 100 posto od sebe do zadnje utakmice.
Govorio je i o Vilanovi, ali i o Abidalu:
- Nijedan doktor nije rekao da Tito više ne može biti trener. On će ostati trener Barcelone i u narednim sezonama. Odluka da Abidal ne nastavi u klubu je donesena na čisto sportskom nivou. Osim toga, mi smo naš slogan potvrdili potpisavši ugovor sa njim nakon što mu je dijagnosticiran rak jetre po drugi put.
O poslu unutar svog mandata:
- Najveća pogreška koju sam napravio jest neizgrađena tribina za naše navijače na Camp Nou. I dalje mislim da je to jako potrebno. Želim da Camp Nou ima duh Palau Blaugrane.
O Thiagu Silvi:
- Silva je igrač kojeg želimo, i trenersko i stručno osoblje kluba. Ali ako PSG bude tražio neku astronomsku cijenu od toga neće biti ništa. No prije svega, moramo uvjeriti igrača da nam se pridruži. Pregovarati sa ljudima kojima novac „nije potreban“ je jako teško.
Na kraju, opet o Guardioli:
- Pep je naš rival. Ali ja smatram da iako on sada želi da Bayern pobijedi, u dubini duše on je uvijek za Barcelonu.
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça
MES QUE UN CLUB !!!
MES QUE UN CLUB !!!
Španski mediji pišu kako je Leo Messi nezadovoljan podrškom od strane Barcelone nakon što je Argentinac optužen za utaju poreza. Naravno, riječ je o izmišljotini, obzirom da je Rosell već ranije izjavio: "Messijeva obitelj je mirna. Imaju punu podršku kluba. Ne sumnjam u Leovu nevinost."
Pobjeda je bolja od orgazma!
Zar vjerujes pokusajima firaunskih lobijaGorki je napisao/la:Španski mediji pišu kako je Leo Messi nezadovoljan podrškom od strane Barcelone nakon što je Argentinac optužen za utaju poreza. Naravno, riječ je o izmišljotini, obzirom da je Rosell već ranije izjavio: "Messijeva obitelj je mirna. Imaju punu podršku kluba. Ne sumnjam u Leovu nevinost."

nije laHko oboriti Barcu s trona...
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Jest Rosel popularan ovih dana.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
Od Rossela se ne bih iznenadio ni da je istina ovo, boli toga tuki za neke druge stvari osim keša u džepu.
Upravo tako, @arena, firaun.
Upravo tako, @arena, firaun.
- Cautinho
- Kontakt:
Intervju,ako je tacan,je dobro odrađen sa strane Rosella.
Posebno ovaj dio sa Pepom.Nije uzvracao,vec je mirno opovrgnuo optuzbe i jos pohvalio Pepa.
Sent from my GT-S7562 using Tapatalk 4 Beta
Posebno ovaj dio sa Pepom.Nije uzvracao,vec je mirno opovrgnuo optuzbe i jos pohvalio Pepa.
Keep walking.
Ja samo znam da je nakon Laporte sve krenulo down. Jesmo lahko vratili titulu u Spaniji ali se izgubila sigurnost, stabilnost te nas sad pocastise i ovim silnim odlascima bez i trunka ozbiljnog pristupa konsolidaciji odbrane. Rosel je smece i .Cautinho je napisao/la:Intervju,ako je tacan,je dobro odrađen sa strane Rosella.
Zadnja izmjena: bparena, dana/u 16 jul 2013, 00:50, ukupno mijenjano 1 put.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."
Za sve je kriv Ihkov pas.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Ma ovo je bilo ofirno od strane Rosella, al' ono bas.
A ovoj ekipi je potrebna samo fizicka sprema sto je prosle sezone bio najveci problem. Kvalitet je neupitan.
I naravno fali taj stoper.
A ovoj ekipi je potrebna samo fizicka sprema sto je prosle sezone bio najveci problem. Kvalitet je neupitan.
I naravno fali taj stoper.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
svuda vas proganja - nightmareLBJ MVP je napisao/la:Za sve je kriv Ihkov pas.

Pas ko pas.Vidi kost i odmah za njom.bparena je napisao/la:svuda vas proganja - nightmareLBJ MVP je napisao/la:Za sve je kriv Ihkov pas.
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

Trenutni sastav Barce
Takav će i ostat', odmah da znaš.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.