Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci
Ovdje se ne radi gdje se je ko rodio, nego GDJE JE KAO IGRAČ POČEO I NAPRAVIO KARIJERU PRIJE ODLASKA U INOSTRANSTVO.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
@ KK Bosna
nisam ja poveo navijanje
,spontana reakcija cijele dvorane...al da je zasluzio-jest
...a mogao je Mrsa bez problema igrat za Hrvatsku,lik nije htio,Begu su neki menadzeri odvukli iz Tuzle sam bog zna kako i od tad se lik izgubio za ove nase..Mulaomerovic,Begic,Pars,Preldzic nisu htjeli cekat ove nase da im upute poziv,jer ne mogu oni placat put junuorskom reprezentativcu da on iz inostranstva putuje,uostalom ne znam ni jesmol tad imali normalne omladinske selekcije,mislim ni sad ih nemamo
...sad smatram da se mozda i Mrsa bar malo kaje sto nije krenuo putem svojih sugradjana
nisam ja poveo navijanje

...a mogao je Mrsa bez problema igrat za Hrvatsku,lik nije htio,Begu su neki menadzeri odvukli iz Tuzle sam bog zna kako i od tad se lik izgubio za ove nase..Mulaomerovic,Begic,Pars,Preldzic nisu htjeli cekat ove nase da im upute poziv,jer ne mogu oni placat put junuorskom reprezentativcu da on iz inostranstva putuje,uostalom ne znam ni jesmol tad imali normalne omladinske selekcije,mislim ni sad ih nemamo

crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
Ti se očigledno držiš principa, 100 puta izgovorena laž postaje ISTINA.ultrasstyle_tz je napisao/la: ...a mogao je Mrsa bez problema igrat za Hrvatsku,lik nije htio.....sad smatram da se mozda i Mrsa bar malo kaje sto nije krenuo putem svojih sugradjana
Mrša je BIO REZERVNI PLEY SPLITA, koji nikada i ZAPAMTI nikada nije imao šansu za CRO repku.
I sam podatak da , ako ti navodiš, bajne karijere u Splitu završio u najboljim godinama u OSREDNJEM Turskom klubu, dovoljno govori o njegovim kvalitetima.
Evo ti malo životopis tog KAAN-a, pa se sam uvjeri, nažalost nije Gingis...

grew up with Sloboda Dita Tuzla (Bosnia-Herzegovina) juniors…made his debut with Sloboda Dita Tuzla during the 1989-90 season…played there till the 1991-92 championship…signed for the 1992-93 season by KK Split…played there till the 1994-95 championship…moved to Turkey for the 1995-96 season, signed by Netas…played there also the 1996-97 championship…signed for the 1997-98 by Tuborg Izmir…played there till the 2000-01championship…signed for the 2001-02 season by Fenerbahce Sports Club Istanbul…moved to Russia for the 2002-03 season, signed by Unics Kazan…signed for the 2003-04 season, signed by MBC Dynamo Moscow…back to Turkey for the 2004-05 season, signed by Fenerbahce Sports Club Istanbul…he's still playing there.
Nego u'vati se Slobode i derbija protiv Posušja, umjesto što zamaraš ljude po forumu sa svojom ,ISKRIVLJENOM, istinom....

De ljudi da malo smanjimo te tenzije odakle je ko.Nije vazno jel mogao neko igrati prije 10 godina za Hrvatsku,Senegal ili Trinidad i Tobago,bitno je da sad ne igraju,a mozda bi mogli i trebali!
A sto se tice Begica,licno momka znam,momak je poceo kosarku trenirati sa mnom,zivio u Visci(opstina Zivinice),negdje na pocetku srednje skole ga iz Slobode mislim odmah Union Olimpija uzela,tad je bio 207cm visok,ljudi ga skautovali,othranili,razvukli na 215cm(kazu da ce jos rasti!?)i sad beru kajmak!
A sto se tice Begica,licno momka znam,momak je poceo kosarku trenirati sa mnom,zivio u Visci(opstina Zivinice),negdje na pocetku srednje skole ga iz Slobode mislim odmah Union Olimpija uzela,tad je bio 207cm visok,ljudi ga skautovali,othranili,razvukli na 215cm(kazu da ce jos rasti!?)i sad beru kajmak!
fener osrednji turski klub???!ars01 je napisao/la: završio u najboljim godinama u OSREDNJEM Turskom klubu, dovoljno govori o njegovim kvalitetima.

KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
- Alhemicar
- Kontakt:
E Nermine rekoh li ti ja prije dvadeset dana da ce Preldzic prvi javno izraziti zelju da igra za reprezentaciju Bosne. 

-the LORD of the RINGS-
jesi, a dobio sam potvrdu i od druge osobeAlhemicar je napisao/la:E Nermine rekoh li ti ja prije dvadeset dana da ce Preldzic prvi javno izraziti zelju da igra za reprezentaciju Bosne.
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
Na ovo sam mislio:moved to Turkey for the 1995-96 season, signed by Netas…played there also the 1996-97 championship…signed for the 1997-98 by Tuborg Izmir…played there till the 2000-01championship.nerminh74 je napisao/la:fener osrednji turski klub???!ars01 je napisao/la: završio u najboljim godinama u OSREDNJEM Turskom klubu, dovoljno govori o njegovim kvalitetima.
Tada je imao obzirom da je 1970. godište, najbolje godine.
Evo jednog super igraca,Mirza Sarajlija,neki dan debitovao za Union Olimpiju u Euroligi.Cini se dosta dobar,ali ce i on vjerovatno za Sloveniju igrati.
Svijet kada ruši se grade nisi sam, uvijek uz tebe sam ja spreman život da ti dam!
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
R.I.P. VEDRAN PULJIĆ
Mali je rođen u Sloveniji, i igrao je već za U-18; dakle nema ništa od njega.Butmiran je napisao/la:
Evo jednog super igraca,Mirza Sarajlija,neki dan debitovao za Union Olimpiju u Euroligi.Cini se dosta dobar,ali ce i on vjerovatno za Sloveniju igrati.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
neka meni mog derbija sa Posusjem,makar je castan i sa obrazom,a ne izgubit sve utakmice prakticno u GL u prvoj sezoni,a Dita zavrsi peta,Dita ispada,bolje plasirana i u ligi,Bosna ostaje kao "osnivac"jadna majko....ars01 je napisao/la:Na ovo sam mislio:moved to Turkey for the 1995-96 season, signed by Netas…played there also the 1996-97 championship…signed for the 1997-98 by Tuborg Izmir…played there till the 2000-01championship.nerminh74 je napisao/la:fener osrednji turski klub???!ars01 je napisao/la: završio u najboljim godinama u OSREDNJEM Turskom klubu, dovoljno govori o njegovim kvalitetima.
Tada je imao obzirom da je 1970. godište, najbolje godine.
i nek su Vasiljevic,Markovic,Bremer,Ikonic,Jazvin,Valjevac,Bavcic,Tuljkovic,Firic bolji igraci od naseg "osrednjeg "playa Mrsica...pa sta je Markovic osvojio do jedne BH lige,vjeciti gubitnik,Mrsic naspram njega ima karijeru snova,Teletovic sad ima bolju karijeru,Hukic da ne govorim itd itd....necu da idem dalje u ovu raspravu
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
Tuzlak ,smiri malo u vezi mrsica!!Gordan firic je za mene bio nas najkompletniji igrac!!!
Editovao, razlog je nebitan.
Zadnja izmjena: Neutral, dana/u 19 avg 2013, 01:06, ukupno mijenjano 1 put.
izvini lave al nemoj da "seres" ovdje o patriotizmu i siris neke lazi barem sto se Emira tice......najveci krivac za tog izgubljenog igraca je sadasnji selektor i bivsi bosnin (u to vrijeme trener) M Bajramovicars01 je napisao/la:Nermine,
Prelđič je sa nepunih 18 godina otišao u Slovan i to je sasvim u redu, dečko otišao po afirmaciju i mogućnost napredka, jer nije dobio šansu u Čeliku ,što je opet problem Zeničana i tamo je uz dobar rad i pruženu šansu napravio ogroman iskorak u karijeri. Druga je stvar što je primio njihovo državljanstvo, jer je mogao i bez toga igrati u Slovanu,ali on nije jedini izuzetak jer su isto učinili i Rizvič,Alispahič koji su također u tim godinama života otišli u Sloveniju i primili njihova državljanstva.Nije to samo specijalitet zeničana jer i Tuzlaci su slični po tom principu: počelo je sa Mulaomerovićem,nastavilo sa Begičem i Kurilićem koji su primali tuđa košarkaška državljanstva.
na sreću , naše Sarajlije nisu takvi PATRIOTI, jer jednom Dini Bilaloviću,Neni Markoviću,Mujezinoviću,Firiću i inim košarkašima ni pod razno nije padalo da uzimaju tuđa košarkaška državljanstva, iako su imali ponuda da zaigraju za druge repke.
Također, treba napomenuti da i mnogo spominjani MRŠIĆ Damir, je imao hrvatsko košarkaško državljanstvo i da samo iz jednog razloga nije zaigrao za Hrvatsku, a TO JE DA NIJE IMAO TAJ KVALITET KOJI BI OMOGUĆIO DA ZAIGRA PORED jednog Mulaomerovića, Perasovića i drugih sjajnih bekova za izabranu vrstu Hrvatske.
Tek poslije par godina peripetija oko povrata košarkaškog državljanstva mu je odobreno da nastupi za našu repku.
Kad si vec naveo Emira kao primjer onda si zaboravio navest da je emir iz kosarkaske porodice otac mu je bio trener Celika,i kad je nudio mensi Rileta u Bosnu ovaj se dvoumio i jeo ****,nisu nudili nikakve uslove
tad je rile otiso u sloveniju i poceo tamo trenirat preko zilinih veza i eto imo srece pokazo se u slovanu i karijera mu je krenula uz brdo
Bosa ga je davno pratio i savjetovo se sa njim i sa starim kakve korake da prave da nebi prijevremeno podpiso za neki jaci klub pa gubio vreme na klupi
evo ako bude al daj boze hajra da nasi uspiju ga dobit da igra za nase seniore bilo bi opasno pogotovo za 3-4 godine Rile u tandemu sa Dedovicem uz Teletovica bili bi yebeni do bola
Ma očigledno je da isti igrao i igra kao Slovenac i tu svaka priča prestaje; sjeti se izjave VEDADA IBIŠEVIĆA, koji je hladno odbio i USA , izjavivši NEMA BOSNE DO BOSNE, i da je ČAST igrati za svoju domovinu.daidza je napisao/la:izvini lave al nemoj da "seres" ovdje o patriotizmu i siris neke lazi barem sto se Emira tice......najveci krivac za tog izgubljenog igraca je sadasnji selektor i bivsi bosnin (u to vrijeme trener) M Bajramovicars01 je napisao/la:Nermine,
Prelđič je sa nepunih 18 godina otišao u Slovan i to je sasvim u redu, dečko otišao po afirmaciju i mogućnost napredka, jer nije dobio šansu u Čeliku ,
To su PATRIOTI kakve BIH treba, A NE Prelđići, Rizvići, Begići i ini, bez uvrede.
Nije samo MB otjerao Prelđića, taj nazovi trener je upropastio i mnoge mlade igrače u KK Bosni za svoje vladavine i zasigurno je njegov dolazak u Sarajevo bio katastrofalan za razvoj košarke u Sarajevu.
Jedan Boša sada tog Prelđića 206cm ,koji je na početku igrao poz 4 i povremeno poz 3, pretvara u pleya, dok je naš MB od Bavčića 210cm koji je imao šut za tri poena kao najbolji bekovi u NLB Ligi je tjerao sa prirodne pozicije 3 na poz centra i KC uništavajući mu samopouzdanje i vjeru u svoje kvalitete tokom svoje vladavine u Bosni.
Kod DV Vesely 211cm sve više se izvlači na poz 4 i 3, dok bi isti kod MB i sličnih trenera bio klasična 5.
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
pa kod nasih trenera bi Tepic igrao 3-4,a igrac preko 206-207 automatski mora na centra,tako vam je to,mada i imamo nedostatak visokih igraca u toj generaciji..dok Srbima sad problem se javlja na poziciji 1 i 2 pa imaju playa od 200 cm ili 197,na beku stojakovica od oko 205 mozda i visocijeg,radmanovica 208 na trojci...stvarno ne znam sta je sa ovim novim generacijama igraca s ovih prostora
..hronicni nedostatak talentovanog playa "normalne" visine i bekova sutera..Tepic je jedan strasan play al i Vujosevic ne povjerava organizaciju samo njemu vec tu su uvijek Rasic,Tripkovic,Bozic koji pomazu u organizaciji,jer ipak play od 2 metra nije to-to...a jos jedan primjer za to je Nikola Radulovic koji je u Diti igrao klasicnog centra i to prilicno dobro,a kasnije se u talijanskoj reprezentaciji proslavio na trici...i ovi nasi mladji bekovi Djedovic,Preldzic..su isto visoki za svoje pozicije beka sutera,Preldzic sa svojih 2 i nesto da je nastavio trenirat u BiH po sistemu nasih trenera ni teoretski nebi igrao 1 ili 2,dok se i Djedovica u Bosni guralo na 3,a izuzev Gordica talentovanog playa nema ni na vidiku...jedino sta me pozitivno iznenadilo je forsiranje Halilovica u Diti na vanjske pozicije,a visok 203 i garant bi mogao jos narast.Takvi igraci su obicno zavrsavali na petici i koliko ih ima sa 200-202 koji su propali zbog treniranja na centru a svojom visinom te ne mogu igrat..jedan je Čarls Barkli 

naglasi fino tako da ne bi bilo zabune. ipak je mjesto rodjenja i porijeklo jedno, a gdje je igrao drugo.ars01 je napisao/la:Ovdje se ne radi gdje se je ko rodio, nego GDJE JE KAO IGRAČ POČEO I NAPRAVIO KARIJERU PRIJE ODLASKA U INOSTRANSTVO.
inace, slazem se sa tobom da firke treba da se ukljuci u strucni stab bosne!
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"
zato je nemanja rezervisan, a ode kod druga dva hercegovca, samo se bojim da ce dobijati minutazu na kapaljku, a njemu je sada minutaza najpotrebnija, nadam se da ce se tamo nametnuti i da ce repka dobiti vrhunskog plejaIlješ Špic je napisao/la: Radonjić najavio odlazak
10.12.2008 11:10
Posle pobede nad Hemofarmom košarkaši podgoričke Budućnosti bi mogli da ostanu bez trenera.
Dejan Radonjić je spreman za odlazak sa klupe podgoričkog tima jer je nazadovoljan što ga uprava kluba nije konsultovala u vezi sa prodajom talentovanog beka Nemanje Gordića u Tau Keramiku.
Podgoričani su gotovo bez šansi da se plasiraju u narednu fazu Evrokupa i uprava kluba je zato odlučila da zaradi na prodaji 20-godišnjeg Mostarca što se Radonjiću nije dopalo i spreman je da ode.
sta fali da mi nekog igraca otmemo, a ne da nama uvijek otimajuars01 je napisao/la:Mali je rođen u Sloveniji, i igrao je već za U-18; dakle nema ništa od njega.Butmiran je napisao/la:
Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Google Adsense [Bot], Iniesta12, legendarnadruga, Nah1d, rishovski, TripleThreat, Vaya i 34 gosta.