Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

zgembo89
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la zgembo89 » 13 jul 2013, 17:43

Sobzirom da će Teletović,Wright i ĐEdović igrati cijele utakmice oni se već dobro poznaju kroz kvalifikacije tako da nam pripreme i ne trebaju,a da je bilo onih najavljenih pojačanja vjerovatno bi se morali malo uigravat ovako nema potrebe,'ta će Srbija..
Duda se žali na stanje sa igračkim kadrom,a ne na pripreme ja govorim o pripremama,ali Duda je već znao s čime raspolaže i prije mjesec dana,poenta je ako mogu Srbijanski igrači koij igraju u boljim klubovima od naših trenirati od 8 jula,zašto naši imaju toliko slobodnog vremena,ne želimo izgovore da se nisu dobro uklopili,uigrali i da je problem Savović..Eno Halilović trenira u Tuzli individualno,Teletović obilazi reisu-l-ulemu znaci tu su igraci trebalo ih je skupiti ali hajde..
Samo da ne bude scena na parketu kad u jednoj akciji igrač dodaje treneru loptu :lol: ima na youtube

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 jul 2013, 17:55

neno#4 je napisao/la: Molim te ne lupetaj. Cuj, Srbija pocela pripreme deset dana prije nas i to mora odmah nesto da znaci. Jesu li se mozda sve ostale ekipe okupile i pocele sa radom? Nisu.
Objavljeno: ned, 07. jul, 2013.
Košarka / Najnovije vijesti
Košarkaši počeli pripreme za EP

Prozivka u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore, ljekarski pregledi, pa ručak u prijatnom ambijentu restorana „Pješačac“ na Skadarskom jezeru – naša reprezentacija u nedjelju se okupila u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo..Ne lupetaj ti molim te..

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 13 jul 2013, 18:06

zgembo89 je napisao/la:
neno#4 je napisao/la: Molim te ne lupetaj. Cuj, Srbija pocela pripreme deset dana prije nas i to mora odmah nesto da znaci. Jesu li se mozda sve ostale ekipe okupile i pocele sa radom? Nisu.
Objavljeno: ned, 07. jul, 2013.
Košarka / Najnovije vijesti
Košarkaši počeli pripreme za EP

Prozivka u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore, ljekarski pregledi, pa ručak u prijatnom ambijentu restorana „Pješačac“ na Skadarskom jezeru – naša reprezentacija u nedjelju se okupila u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo..Ne lupetaj ti molim te..
I sta to znaci?
Znaci li to da cemo mi biti u Sloveniji katastrofalni?
Objasni mi molim te...
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 13 jul 2013, 19:53

Drži se ti tema o fudbalu, košarka je malo kompleksnija nauka :P :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 13 jul 2013, 19:53

Pa sta ako su krenuli ? S obzirom kako su igrali kvalifikacije nisu trebali ni odmarat uopce trebali su krenut prije 20 dana xD

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 jul 2013, 02:01

Aleksandar Petrović: Jedva čekam da počne EP

Dejan Maksimović - 14.07.2013 22:06

Aleksandar Petrović, selektor košarkaške reprezentacije BiH, kaže da je već odavno spreman za početak priprema za "Eurobasket 2013" i da jedva čeka šampionat u Sloveniji, koji će biti održan od 4. do 22. septembra. Start priprema bh. tima zakazan je za 18. jul u Sarajevu.

"Jedva čekam da počne Europsko prvenstvo. Svi detalji o pripremama se odavno znaju i nema nikakvih nepoznanica. Sada mi ostaje da sačekam 18. jul i da krenemo sa radom", kaže Petrović.

Selektor ističe da će Zek Rajt i Mirza Teletović biti u specijalnom tretmanu do 1. avgusta, te da će se onda priključiti reprezentativnim saigračima.

"Rajta neće biti zbog vjenčanja, koje je ranije zakazao, a Teletovića zbog pravila NBA koja ne dozvoljavaju da bude u trenažnom procesu duže od 35 dana. Svi ostali igrači stižu 18. jula i kreću s pripremama, uključujući i Nedžada Sinanovića, koji je imao čišćenje skočnog zgloba. On je počeo trenirati i zasad nema nikakvih naznaka da ima problema. Stoga Jusufa Nurkića nećemo 'tjerati' da dolazi 18. u Sarajevo, nego ćemo ga pustiti da se u Cedeviti kod novog trenera pokuša izboriti za minutažu. Ipak je riječ o veoma mladom igraču. No, ukoliko, ne daj bože, bude nekih problema, Nurkić nam je na dispoziciji."

Sa spiska od 15 igrača, na koliko računa Petrović, dvojica čekaju dozvolu FIBA za nastup u bh. dresu. To su Andrija Stipanović, centar italijanske Vanoli Kremone, i Marko Šutalo, bek bh. vicešampiona Širokog. No, Petrović očekuje da tu neće biti nikakvih problema.

"U ranijim slučajevima Harun Mahmutović, generalni sekretar Saveza, ukoliko bi bilo nekih problema, odmah bi me obavijestio o tome. No, do sada o toj temi me nije alarmirao, tako da očekujem da neće biti nikakvih problema u vezi sa nastupima Stipanovića i Šutala", smatra selektor bh. košarkaša.

Očekujem da neće biti problema u vezi sa nastupima Stipanovića i Šutala

BiH će na "Eurobasketu" u Sloveniji igrati u Grupi B sa selekcijama Makedonije, Litvanije, Srbije, Crne Gore i Latvije. Petrović, naravno, prati dešavanja u protivničkim taborima, ali ga najviše interesuje šta se dešava kod Latvijaca, koji će biti protivnici bh. timu na otvaranju EP 4. septembra.

"Iskreno ne gledam previše šta se dešava u reprezentacijama koje su s nama u grupi, izuzev dešavanja u Latviji. Naravno, znam kakva je situacija i kod ostalih, ali smo fokusirani na Latvijce. S njima otvaramo prvenstvo i mogu reći da će bez obzira na ozljedu Davisa Bertansa biti izuzetno jaki. U odnosu na kvalifikacije pozvali su tri nova igrača. Vraća im se iskusni Janis Blums. Umjesto Bertansa tu je Roland Zakis, koji je igrao za njih 2010. godine, a vratili su i Andrisa Biedrinša, centra Golden Stejt Voriorsa. Tako da će biti iznimno jaki. No, pravu sliku o njima imaćemo krajem avgusta, kada će naš skaut za Latviju Dražen Orešković pratiti njihove nastupe na turniru u Dubrovniku. Dobra stvar je što je taj turnir u završnoj fazi priprema, kada nema puno prostora za skrivanje", priča Petrović i dodaje:

"Imaćemo kompletan skauting na vrijeme. Na isti način ćemo pratiti Crnu Goru i Srbiju, koji su naši prvi rivali nakon Latvijaca. Sa Litvanijom i Makedonijom bolje ćemo se upoznati kroz ta prva tri dana 'Eurobasketa'. Srbija ima dosta problema, ali nas to ne zavarava, oni su uvijek jaki. Što se Crne Gore tiče, to je reprezentacija koja dolazi sa fenomenalnom centarskom linijom. Nikola Peković i Nikola Vučević su NBA centri, ali tu su još Bojan Dubljević, Vladimir Dašić i Marko Todorović. Ako gledamo samo centre, onda su među najjačima u Evropi, ali treba vidjeti kako će podijeliti minutažu i kakav će biti balans između vanjske i unutrašnje linije. Ima tu dosta detalja na koje će trebati obratiti pažnju. Najvažnije je da mi budemo maksimalno spremni."
Spisak za "Eurobasket 2013"

Petrović će na "Eurobasketu" u Sloveniji računati na sljedeće igrače: Zek Rajt (Spartak, Rusija), Muhamed Pašalić (Aris, Grčka), Filip Adamović (Igokea), Nihad Đedović (Alba, Njemačka), Nemanja Gordić (Partizan, Srbija), Marko Šutalo (Široki), Ante Mašić (Cedevita, Hrvatska), Dalibor Peršić (Široki), Adin Vrabac (Spars), Mirza Teletović (Bruklin Nets, SAD), Edin Bavčić (KAOD, Grčka), Miralem Halilović (Zagreb, Hrvatska), Nedžad Sinanović (Valjadolid, Španija), Elmedin Kikanović (Enisej, Rusija), Andrija Stipanović (Kremona, Italija).
Raspored BiH u Grupi B

1. kolo (4. septembar): BiH - Latvija (14.30 sati), 2. kolo (5. septembar): BiH - Srbija (17.45), 3. kolo (6. septembar): BiH - Crna Gora (14.30), 4. kolo (8. septembar): BiH - Makedonija (14.30), 5. kolo (9. septembar): BiH - Litvanija (17.45).

floyd
Kontakt:

Post Postao/la floyd » 15 jul 2013, 12:23

Ma nek' se hebe Aco. Odjednom ispade da je taj Stipanovic nekakav spasitelj. Sinanovic, smlata, kojem stoji povreda u najavi....

Nurkic je morao biti na spisku.

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 15 jul 2013, 13:28

floyd je napisao/la:Ma nek' se hebe Aco. Odjednom ispade da je taj Stipanovic nekakav spasitelj. Sinanovic, smlata, kojem stoji povreda u najavi....

Daj ba Nurkicu je bolje da se jos razvija sjecam se kvalifikacija kad je zicere promasivao on je onako pun sebe uzdignut ne znam koliko ce mu to dobrog donijeti samo da ne bude isti ko Bendtner ;)
Ispred zgrade sa parkinga klepili mi Forda
šteta baš sam naš'o kome dobro da ga prodam
Neko drugi sad će moje auto da voza
dlanovi se znoje brate stigla me nervoza

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jul 2013, 19:13

MT3 je napisao/la:
floyd je napisao/la:Ma nek' se hebe Aco. Odjednom ispade da je taj Stipanovic nekakav spasitelj. Sinanovic, smlata, kojem stoji povreda u najavi....

Daj ba Nurkicu je bolje da se jos razvija sjecam se kvalifikacija kad je zicere promasivao on je onako pun sebe uzdignut ne znam koliko ce mu to dobrog donijeti samo da ne bude isti ko Bendtner ;)

kojih kvalifikacija :?: koja je to utakmica bila :?: da nije kada je cuvao Zazu ;)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 jul 2013, 19:52

aco odlucio da je bolje za nurkica da neigra, sad od kad smo to saznali svi pisu "ma to je puno bolje za njega.." e pa ja bih ga radje vidio na prvenstvu i neslazem se sa selektorom,

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 15 jul 2013, 20:10

edinjo-bih je napisao/la:aco odlucio da je bolje za nurkica da neigra, sad od kad smo to saznali svi pisu "ma to je puno bolje za njega.." e pa ja bih ga radje vidio na prvenstvu i neslazem se sa selektorom,

Potpis sad odjednom Stipanovic postao Duncan nide veze :oops: :roll: :roll: Juka je morao ici na EP
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 15 jul 2013, 20:17

Nurkic je trebao ici ,ako se Sinan ne pojavi.

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 15 jul 2013, 20:57

Pa zar nije bolje jos da se razvija ?? Sta bi ste vi poveli na evropsko prvenstvo nekoga ko je u kvalifikacijama odigrao mozda 5 minuta ukupno i sta ce on na evropskom ?? Na EP ekipe su jace nego u kvalifikacijama niko nije rekao da je Stipanović Duncan ali covjek je jedan od najboljih skakaca u Italiji a svi znamo kakav je nama skok odnosno bolje reci i da ga skoro i nemamo
A sto se tice promasenih zicera ne mogu da se sjetim protiv koga smo igrali i to je bilo u ovim zadnjim kvalifikacijama
Zadnja izmjena: MT3, dana/u 15 jul 2013, 21:03, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 jul 2013, 01:42

pa kao da se nece razviti i sa repkom, teletovic je bio 17 kada je otisao na EP sa A-repkom, pa mu nije nista (lose) bilo, manite se nekakvih takozvanih argumenata, i stipanovic je ok i takav nam igrac treba, ali argument d ne nurkic nazadovati ako trenira sa igracima poput teletovica, djedovica, righta, gordica, ... je izmisljotina. pa igrao je i kvalifikacije pa nije nazadovao NAPROTIV, igranje i treniranje sa najboljim igracima drzave neide nikako u istu recenicu sa argumentom "nenapredovanja"!

MT3
Kontakt:

Post Postao/la MT3 » 16 jul 2013, 01:51

Ko je rekao da ce nazadovati ?? Ja govorim da repka nece imati neke pomoci od njega i da ode na to prvenstvo jer ne bi imao neku minutazu

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 jul 2013, 08:27

Slusao sam jednom izjavu Novosela koji je rekao da su dobre pripreme najvazniji dio pred jedno prvenstvo.....

Vidim da mnogi drugi bolje ulaze u te pripreme, Srbi i Crnogorci su se vec okupili i skidaju kile trenirajuci po planinama, poslije duze pauze je to neophodno, mnogi igraci su malo kila nabacili i zapustili se.....
Nasa ekipa nit se okupila niti ce biti kompletni, Zach se zeni dolazi kasnije (kakav tajmicg? :shock: ) a Mirza ce se kasnije prikljuciti (njemu su pripreme mozda i najbitnije)...Odma u startu smo krenuli iz minusa naspram drugih...

Znam da ce te mi sada odgovarati ovo ono, briga me, ne postoji niti jedan argument da nije bolje prije se sastati....

Dakle, od mene jedan minus za organizaciju za sada.

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 16 jul 2013, 08:39

Mirza ne moze trenirati vise od 35 dana pred pocetkom prvenstva ili kako vec NBA pravilo glasi. Mislim da je i to jedan od razloga kasnijeg pocetka priprema ..

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 16 jul 2013, 09:28

Kako je recimo Nedovic stigao na pripreme Srbije iz NBA?????
Zajedno sa reprezentativnim drugovima u Kranjsku Goru doputovao je i Vasilije Micić, dok im se nekoliko časova kasnije pridružio i Nemanja Nedović koji je stigao iz Amerike.

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 16 jul 2013, 09:30

Batko je napisao/la:Kako je recimo Nedovic stigao na pripreme Srbije iz NBA?????
Zajedno sa reprezentativnim drugovima u Kranjsku Goru doputovao je i Vasilije Micić, dok im se nekoliko časova kasnije pridružio i Nemanja Nedović koji je stigao iz Amerike.
Jarane Nedovic je prije 3 sedmice izabran na draftu ;)
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

zaboljisportuBiH
Kontakt:

Post Postao/la zaboljisportuBiH » 16 jul 2013, 09:31

Batko je napisao/la:Kako je recimo Nedovic stigao na pripreme Srbije iz NBA?????
Frajer je bio na draftu. I možda tek potpisao. Bio je i Mirza prošle godine na pripremama od početka.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.