FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

proFCB
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la proFCB » 15 jul 2013, 19:39

thulkazal je napisao/la:Thiago sletio ...

slika

Je li ovo Pep u pozadini? I ako jeste je li mi moze neko objasniti ko je ovaj drugi misteriozni gospodin???

Da se malo osvrnem jos na igru, koja po svemu sudeci treba tek da se zaigra na nasem terenu...

Mislim da ce nestati Robbenovi prodori po desnoj strani gdje svi znamo kako lomi u lijevo i prolazi (tipican primjer go Barceloni ove sezone), isto kao i Ribery-evi prodori na suprotnoj strani.

Nestat ce ono sto nas je krasilo zadnjih nekoliko godina, upravo ono pomocu cega smo mi zaustavili Barceloninu igru, tu istu igru koju mi sada trebamo zaigrati...

Pitam se koliko je to pametno?

Jer ovo je za Pep-a borba sa vremenom, ukoliko uspio posloziti sve kockice u ekipi, da jednom Ribery-u trening ne djeluje vise smijesno, mislim da cemo postati najjaci klub na svijetu, i da se Barcelonina era nece nikako spominjati pored ove nase koju bi mi trebali postaviti.

ALI, sta ako to ne krene svojim tokom, pa u po frke Pep odluci da se vrati na stari sistem, u tom slucaju bi mogli imati sezonu koju bi bilo najbolje sto je moguce prije zaboraviti...
Stern des Südens

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 15 jul 2013, 19:40

Sami Khedira, kaže Bayern München će biti "lovina" ove sezone od Real Madrida i drugih vrhunskih europskih klubova nakon njihovog uspjeha Lige prvaka prošle sezone.

Istina

"Bayern München morate znati da njihovi međunarodni suparnici namjeravam vraćaju ravnotežu", kazao je Welt am Sonntag. "Oni su sada lovina." tj,mi

sta bi dao za finale bayerna i real madrida.
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 15 jul 2013, 19:49

proFCB je napisao/la:
Je li ovo Pep u pozadini? I ako jeste je li mi moze neko objasniti ko je ovaj drugi misteriozni gospodin???
taj u pozadini je Pere Guardiola, brat Pepa i agent Thiaga il je savjetnik, kako se već to zove ...

slika

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 15 jul 2013, 19:52

proFCB je napisao/la:Mislim da ce nestati Robbenovi prodori po desnoj strani gdje svi znamo kako lomi u lijevo i prolazi (tipican primjer go Barceloni ove sezone), isto kao i Ribery-evi prodori na suprotnoj strani.

Nestat ce ono sto nas je krasilo zadnjih nekoliko godina, upravo ono pomocu cega smo mi zaustavili Barceloninu igru, tu istu igru koju mi sada trebamo zaigrati...

Pitam se koliko je to pametno?
Ne vjerujem da ce prestatipo meni meni , nedavno je pep rekao za robena da je za njega dar tako nesto ,sto znaci da ima sigurno planove sa njim ,probat ce on milera po boku ,znamo da je miler neuporediv sa robenom po tehnickim karakteristikama ,zna se koliko je bayern ofanzivniji ubojitiji prodorniji sa robbenom ,sve zavisi hoce li pep biti kontsantan u rotacijama i svima davati sanse jer zaista premocnu klupu cemo imati,tri su fronat i dosta teskih tekmi ,recimo u tekmama gdje ce se morati viste trckarati vrsiti presing tu bi prednost davao mileru ,a kada idemo totalno ofanzivno robebenu ,mada mislim da ce biti rijetke tekme gdje cemo toliko presing vrsiti ,po meni blaga prednost je na strani robena ,sada smo preofanzivna ekipa sa geceom i tiagom,tako da ce pep u 95% tekmi ici od prve minute na ofanziva ofanziva i ofanzivo sto nije nam toliko strano ,ali ovaj put na malo vecem nivou.

Sto se tice ere barce ja mislim da je bayern vec sada nadmasio barcu i da se period od 2010 do 2013 moze komotno smatrati erom bayerna ,dakle od moguca 4 finala bayern je usao u tri bez obzira na neuspjeh u predhodna dva finala.cak ni sama barca nema takav postotak.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 15 jul 2013, 20:04

SUPER BAYERN SUPER BAYERN HEY HEY

jesmo jaki ALI BAS MNOGO[/size].[/color]

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2013, 20:07

Manje od 2 sedmice aBd do superkupa 8-)

BundesLigaNo1
Kontakt:

Post Postao/la BundesLigaNo1 » 15 jul 2013, 20:09

Neutral je napisao/la:Manje od 2 sedmice aBd do superkupa 8-)
Jedva cekam taj dan. :)
11.07.1995-11.07.2013!! :(
Don't forget Srebrenica!!
1987! <3
FC Bayern Munchen..<3

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 15 jul 2013, 20:09

Ja se nadam da će Bayern sljedeće sezone biti još jači, kao i Real Madrid i napokon da se desi uzvrat iz pretprošlogodišnje LP i neka bolji pobijedi.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 15 jul 2013, 20:14

RMA je napisao/la:Ja se nadam da će Bayern sljedeće sezone biti još jači, kao i Real Madrid i napokon da se desi uzvrat iz pretprošlogodišnje LP i neka bolji pobijedi.
Potpis 8-)
postoje velike tekme ali real i bayern su nesto posebno to neopisivi dueli
tu su i mancester ,milan ,inter prijasnji ,liverpool,juve,barca ,ajax i jos par timova sev su to velike tekme kada se igraju s obziro na povjest ovih titana ,ali bayern i real su svjetovi za sebe sudar dvaju svjetova zivim za dan kada ce se bayern i real sudariti u finalu LP ,kad vise nikada nebi pratio fudbal.Neka bolji pobjedi.

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 15 jul 2013, 20:18

PEP je napisao/la:
RMA je napisao/la:Ja se nadam da će Bayern sljedeće sezone biti još jači, kao i Real Madrid i napokon da se desi uzvrat iz pretprošlogodišnje LP i neka bolji pobijedi.
Potpis 8-)
postoje velike tekme ali real i bayern su nesto posebno to neopisivi dueli
tu su i mancester ,milan ,inter prijasnji ,liverpool,juve,barca ,ajax i jos par timova sev su to velike tekme kada se igraju s obziro na povjest ovih titana ,ali bayern i real su svjetovi za sebe sudar dvaju svjetova zivim za dan kada ce se bayern i real sastati u finalu LP ,kad vise nikada nebi pratio fudbal.
FC Bayern je možda i jedini klub sa kojim Real Madrid nikada nije mogao odigrati utakmicu gdje bi ga pošteno razvalio žargonski rečeno. Ni Barcelona to nije, iako su posljednjih godina pokazali snagu, ali Bayern je klub koji je veoma jak, atraktivan, meni poslje Reala najdraži i najsimpatičniji iz više razloga i uz to neugodan protivnik po Real pa bi pobjeda bila još slađa.

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 15 jul 2013, 20:33

Real ce def.uz bayern i barcu kao i pred.sezona biti glavni konkurent s tim da real sada ima puno vece sanse da daleko doguraju ,.porsle sezone bili su jalove sreci nisli su na BVB ekipu koja je onmah posle bayerna bila najaca i u najacoj formi,ovaj put BVb ne vjerujem da moze ponoviti pa ni priblizno proslo sezonski uspeh,mada nikada ne reci nikad,juve ce sa celskim boriti bitku za tog cetvrtog pretedenta,a od ovih novokomponavanih vjestackih hibridnih i celsi tu spada oni su malo stariji pa zato po tom stazu :lol: ,tesko da moze biti psg ,city,cuda su moguca ali realno tesko da nesto mogu znacajnije postici.

rano je govoriti ali na osnovu pokazanog predhodnih sezona dakle bayern ,barca i real su prva skupina ,celski jube ,eventualno domuz ce se boriti za tu 4 pozicju ,ostalo veoma tesko.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2013, 21:19

[youtube][/youtube]
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 15 jul 2013, 21:22

thulkazal je napisao/la:
proFCB je napisao/la:
taj u pozadini je Pere Guardiola, brat Pepa i agent Thiaga il je savjetnik, kako se već to zove ...

slika

Pere Guardiola nije agent Alcantare nego Luisa Suareza. Vjerovatno je došao da pregovora o Suarezu, Šaćiri plus doplata. Tako su pisale neke sitne novine u Engleskoj danas.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2013, 21:25

Tu je informaciju izbacio Metro koji je obična žuta štampa.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 15 jul 2013, 21:29

Pisu se razne nebuloze, od te razmjene sa L'poolom do razmjene sa Realom za Ronalda plus 90 miliona koji bi otisli u pravcu Madrida. :lol:
Mislim, smijesno je kakve se sve informacije nece provlaciti samo da bi se skupio koji lajk vise.

Sto se Bayerna tice oni su zavrsili sa transferima i svaka nova informacija je nebuloza.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

gerdmuller
Kontakt:

Post Postao/la gerdmuller » 15 jul 2013, 21:34

Ne postoji klub koji ima toliko kvalitetnih a pogotovo mladih igraca kao sto to ima Bayern.Poprilicno sam siguran kako cemo i iducih 10 god.biti u top 3 u svijetu 8-)
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 16 jul 2013, 01:07

2o .jula u subotu od 18:30 utakmica Telekom Cup: Bayern – Dortmund
24 .jula u srijedu od 20:30 utakmica Uli Höneß Cup: Bayern – FC Barcelona
27. jula u subotu od 20:30 utakmica Njemackog Super Cupa: Dortmund-Bayern ( Signal Iduna Park)

E tu cemo jos poblize popratiti kako Pep Guardiola namjerava da igra i sta ustvari sprema, ima dosta utakmica koje su zavrsene, ali utakmice protiv Dortmunda je bitno da pobjedimo pogotovo ova u Super Cupu, veliko samopouzdanje iako vec pucamo od istog :) i naravno revijalna utakmica sa Barcom, al cisto za nas sladokusce da vidimo :)

Audi Cup nisam ni spominjao on dolazi ak Bog da 31 jula utakmicom protiv Sao Paola,a kasnije ak pobjedimo onda ili protiv Milana ili Man Citya :) ljepota :)
FC Bayern !!!!!

BadrHari
Kontakt:

Post Postao/la BadrHari » 16 jul 2013, 01:58

proFCB je napisao/la:
BadrHari je napisao/la:Kako mi je krivo sto Lewa ne moze ovo ljeto doci.
Dok je u ovakvoj formi , ono sad je bas Svjetska klasa.

Brz, dobra tehnika, dribling, sut, 1 na 1, zna sam sebi stvoriti priliku sve osobine modernog napadaca tipa Suarez i Cavani.
Znam da ce doci sljedece godine dzaba ali sa njim su puno vece sanse da se titula LP odbrani.
Bog zna sta ce se sve desiti sa njim tokom ove sezone.
Ne mogu se bas s tobom sloziti oko ovoga. Lewat je dobar, sigurno jeste, ali se moze mjeriti sa ovom dvojicom napadaca, a isto tako ne vidim razloge zasto bi on mogao biti ta prevaga koja ce nam donijeti vece sanse da se odbrani LP.

S druge strane njega porediti sa Suarezom mislim da je besmisleno, ja bih ga prije poredio sa Gomezom (mozda je i to pretjerano), ali imam neki osjecaj da Lewat nece doci u Bayern, cisto iz razloga sto Pep-u takav napadac ne godi i ne treba!!!
Pa realno Lewat je jos mlad i moze dostici nivo Cavania i Suareza s tim da je klasu pokazao sa 4 komada u mrezi jednog Reala iz Madrida, nogometne institucije koja je konstantno favorit u LP.
Klasu pokazuje zadnje 2-3 godine u Bundesligi svojim igrama i golovima.

Ponavljam da Suarez i Cavani jesu individualno jaci ali nije ni Lewat toliko slabiji od njih.
Pogledaj BvB zadnjih godina. Ubitacni su u napadu, transformacija iz odbrane u napad, super brze kontre i u spicu ih uvijek predvodi Robert. Poenta je da se on u Tiku Taku moze itekako uklopiti jer je i Dortmundova igra cesto licila na Totalni Fudbal.

Mi nikad bolju odbranu nismo imali pa nam sa lahkocom iz jednog dodira lopte (okreta) otrese oba stopera i uvijek je opasno bilo kad je on imao loptu kod sebe.

Ja se s tobom ne mogu sloziti da on Pepu nece goditi.
Koliko god cijenio i volio Mullera on nije bas pravi Centre Forward, pa ni lazna 9-ka, nema tu hladnokrvnu egzekuciju koju posjeduje neko ko zabija golove citav zivot i kojem je samo to bio posao citavu profesionalnu nogometnu karijeru.
Gotzea ce takodjer koristiti kao laznu 9-ku najvjerovatnije i to ce mu biti prvi put u zivotu, trebace mu vremena da se privikne i mislim da ce na kraju svi vidjeti da on ipak igra najbolje na poziciji koju je igrao u Domuzu.

Mandzukic je trenutno prvi napadac ekipe, ne primarno zbog svoje golgeterske klase nego zbog podredjenosti timu i pressinga koji neumorno vrsi.

Sad zamisli kad Pep uvede svoje promjene brzih kombinacija oko 16 pa kad na Mandzinom mjestu bude Lewa koji ne samo da je jak, nego brz i okretan, agilan i sa napadackim instinktom. Dupli pas njega i Gotzea / Riberya i eto ga 1 na 1 . Kud ces vise... :)
Vec je sam kao istureni spic mucio Pepea, Varanea i ostale.

Ne oduzimam ja nista od Mandze, zabijao je tokom cijele sezone i moramo mu biti zahvalni, ali najcesce su to bili tap-ini tipa Finale LP-a i stvarno rijetko neki njegov brilijantan potez da izbaci odbranu i postigne gol, tipa Kroos vs BvB :mrgreen:
U utakmicama tipa Juvea sluzio je kao sirova snaga u napadu, sto ga effe voli nazvati Konjina i njegov zadatak je bio samo da proslijedi igru dalje i na kraju utrci u 5-terac gdje bi mu Bilal i ekipa servirali loptu koju ne moze promasiti.

Trenutno imamo dva Napadaca : Mandzukica ( o njemu sam pisao) i Pizarra.
Guardiola ce i Claudia u poznim igrackim godinama izabrati prije Mandze jer je njemu Tehnika na prvom mjestu.
Njegov stil igre ne moze da se sprovede bez tehnike i zbog toga cemo nerijetko gledati Veznjake na mjestu napadaca. (lazne 9-ke).

Iskreno Muller nema sad neku tehniku, njegovo mjesto je da luta izmedju Krila i Napadaca, vrsi pressing , dobije koji zracni duel , trci jos vise i sa njegovom inteligencijom fudbalskom da se nadje u prilici / stvori priliku.
On to sjajno radi ali nije bas ni gradjen kao ostali napadaci. Treba tu malo i misicne mase da stopere za sobom vuces.

Pizarro ne moze jos dugo tako da ce onda ostati jos jedan samo napadac i tu ce Guardioli bas trebati prava 9-ka.
Biti ce tu jedan od najboljih napadaca Evrope koji ce na svom vrhuncu ( 28 godina ) biti i bolji igrac od Suareza i Cavania. ;)
Mislis da ce uprava propustiti priliku da dzaba dovede igraca tog kalibra.
Ne pita se samo Pep.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 jul 2013, 08:22

BavaracZenica je napisao/la:2o .jula u subotu od 18:30 utakmica Telekom Cup: Bayern – Dortmund
24 .jula u srijedu od 20:30 utakmica Uli Höneß Cup: Bayern – FC Barcelona
27. jula u subotu od 20:30 utakmica Njemackog Super Cupa: Dortmund-Bayern ( Signal Iduna Park)

E tu cemo jos poblize popratiti kako Pep Guardiola namjerava da igra i sta ustvari sprema, ima dosta utakmica koje su zavrsene, ali utakmice protiv Dortmunda je bitno da pobjedimo pogotovo ova u Super Cupu, veliko samopouzdanje iako vec pucamo od istog :) i naravno revijalna utakmica sa Barcom, al cisto za nas sladokusce da vidimo :)

Audi Cup nisam ni spominjao on dolazi ak Bog da 31 jula utakmicom protiv Sao Paola,a kasnije ak pobjedimo onda ili protiv Milana ili Man Citya :) ljepota :)
Sto se tice Telekom Cupa doslo je do promjene plana i u 1/2 finalu ce igrati Bayern - HSV...
"My Favorite Ring is Always the Next One"

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 16 jul 2013, 09:50

Henderson je napisao/la:
Pere Guardiola nije agent Alcantare

Sigurno ? Radi čega ga onda prati u stopu ... agent, savjetnik il šta je već ...

http://www.youtube.com/watch?v=42WetU1v ... e=youtu.be

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Dilah, LenyYoro15 i 14 gostiju.