proFCB je napisao/la:BadrHari je napisao/la:Kako mi je krivo sto Lewa ne moze ovo ljeto doci.
Dok je u ovakvoj formi , ono sad je bas Svjetska klasa.
Brz, dobra tehnika, dribling, sut, 1 na 1, zna sam sebi stvoriti priliku sve osobine modernog napadaca tipa Suarez i Cavani.
Znam da ce doci sljedece godine dzaba ali sa njim su puno vece sanse da se titula LP odbrani.
Bog zna sta ce se sve desiti sa njim tokom ove sezone.
Ne mogu se bas s tobom sloziti oko ovoga. Lewat je dobar, sigurno jeste, ali se moze mjeriti sa ovom dvojicom napadaca, a isto tako ne vidim razloge zasto bi on mogao biti ta prevaga koja ce nam donijeti vece sanse da se odbrani LP.
S druge strane njega porediti sa Suarezom mislim da je besmisleno, ja bih ga prije poredio sa Gomezom (mozda je i to pretjerano), ali imam neki osjecaj da Lewat nece doci u Bayern, cisto iz razloga sto Pep-u takav napadac ne godi i ne treba!!!
Pa realno Lewat je jos mlad i moze dostici nivo Cavania i Suareza s tim da je klasu pokazao sa 4 komada u mrezi jednog Reala iz Madrida, nogometne institucije koja je konstantno favorit u LP.
Klasu pokazuje zadnje 2-3 godine u Bundesligi svojim igrama i golovima.
Ponavljam da Suarez i Cavani jesu individualno jaci ali nije ni Lewat toliko slabiji od njih.
Pogledaj BvB zadnjih godina. Ubitacni su u napadu, transformacija iz odbrane u napad, super brze kontre i u spicu ih uvijek predvodi Robert. Poenta je da se on u Tiku Taku moze itekako uklopiti jer je i Dortmundova igra cesto licila na Totalni Fudbal.
Mi nikad bolju odbranu nismo imali pa nam sa lahkocom iz jednog dodira lopte (okreta) otrese oba stopera i uvijek je opasno bilo kad je on imao loptu kod sebe.
Ja se s tobom ne mogu sloziti da on Pepu nece goditi.
Koliko god cijenio i volio Mullera on nije bas pravi Centre Forward, pa ni lazna 9-ka, nema tu hladnokrvnu egzekuciju koju posjeduje neko ko zabija golove citav zivot i kojem je samo to bio posao citavu profesionalnu nogometnu karijeru.
Gotzea ce takodjer koristiti kao laznu 9-ku
najvjerovatnije i to ce mu biti prvi put u zivotu, trebace mu vremena da se privikne i mislim da ce na kraju svi vidjeti da on ipak igra najbolje na poziciji koju je igrao u Domuzu.
Mandzukic je trenutno prvi napadac ekipe, ne primarno zbog svoje golgeterske klase nego zbog podredjenosti timu i pressinga koji neumorno vrsi.
Sad zamisli kad Pep uvede svoje promjene brzih kombinacija oko 16 pa kad na Mandzinom mjestu bude Lewa koji ne samo da je jak, nego brz i okretan, agilan i sa napadackim instinktom. Dupli pas njega i Gotzea / Riberya i eto ga 1 na 1 . Kud ces vise...
Vec je sam kao istureni spic mucio Pepea, Varanea i ostale.
Ne oduzimam ja nista od Mandze, zabijao je tokom cijele sezone i moramo mu biti zahvalni, ali najcesce su to bili tap-ini tipa Finale LP-a i stvarno rijetko neki njegov brilijantan potez da izbaci odbranu i postigne gol, tipa Kroos vs BvB
U utakmicama tipa Juvea sluzio je kao sirova snaga u napadu, sto ga effe voli nazvati Konjina i njegov zadatak je bio samo da proslijedi igru dalje i na kraju utrci u 5-terac gdje bi mu Bilal i ekipa servirali loptu koju ne moze promasiti.
Trenutno imamo dva Napadaca : Mandzukica ( o njemu sam pisao) i Pizarra.
Guardiola ce i Claudia u poznim igrackim godinama izabrati prije Mandze jer je njemu Tehnika na prvom mjestu.
Njegov stil igre ne moze da se sprovede bez tehnike i zbog toga cemo nerijetko gledati Veznjake na mjestu napadaca. (lazne 9-ke).
Iskreno Muller nema sad neku tehniku, njegovo mjesto je da luta izmedju Krila i Napadaca, vrsi pressing , dobije koji zracni duel , trci jos vise i sa njegovom inteligencijom fudbalskom da se nadje u prilici / stvori priliku.
On to sjajno radi ali nije bas ni gradjen kao ostali napadaci. Treba tu malo i misicne mase da stopere za sobom vuces.
Pizarro ne moze jos dugo tako da ce onda ostati jos jedan samo napadac i tu ce Guardioli bas trebati prava 9-ka.
Biti ce tu jedan od najboljih napadaca Evrope koji ce na svom vrhuncu ( 28 godina ) biti i bolji igrac od Suareza i Cavania.
Mislis da ce uprava propustiti priliku da dzaba dovede igraca tog kalibra.
Ne pita se samo Pep.
Two-time champion of Central European Cup, triple champion of Bosnia and Hercegovina, two-time cup winners, and one time winner of the international Intertoto cup.