Mlade selekcije BiH - Kosarka
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74
Re: Mladi reprezentativci/potencijalni reprezentativci BiH
Ni ja ne mislim da Sulejmanovic ima neku NBA perspektivu, zbog fizikalija. Mada ni Scola nije imao neku posebnu visinu, tj. samo je cm. visi...Ali na kraju krajeva, ne mora nikada zavrsiti u NBA, samo neka izraste u odlicnog ili dobrog euroligasa.
Takodjer, ni Saric nema NBA pesrpektivu. Momak gubi 5. lopti po utakmici (U-19), a ne moze ni u ABA ligi dominirat na fizikalije, kamoli NBA. Takodjer, jos se ne zna ni koju ce poziciju igrati. Bez suta, moze biti versatilnija i intelegentnija verzija Jana Veselog u NBA, i to je to.
Ostale ne bi pominjao. Vidjecemo. Svaki dobar suter, poput Buze, moze imati odredjenu ulogu u NBA.
Eurohoopes defintivno nije najbolje mjerilo.
@konobar
Misli li se Cedevita rjesavat Vukusica ili Bilana? Ako ne misli, opet je Nurkic donji. Njemu treba minimum 17-20 min., tj ovisno o kretanju u utakmici. Kad gubi lopte, sjest na klupu...kad ide, moze i na 30 min.
Takodjer, ni Saric nema NBA pesrpektivu. Momak gubi 5. lopti po utakmici (U-19), a ne moze ni u ABA ligi dominirat na fizikalije, kamoli NBA. Takodjer, jos se ne zna ni koju ce poziciju igrati. Bez suta, moze biti versatilnija i intelegentnija verzija Jana Veselog u NBA, i to je to.
Ostale ne bi pominjao. Vidjecemo. Svaki dobar suter, poput Buze, moze imati odredjenu ulogu u NBA.
@konobar
Misli li se Cedevita rjesavat Vukusica ili Bilana? Ako ne misli, opet je Nurkic donji. Njemu treba minimum 17-20 min., tj ovisno o kretanju u utakmici. Kad gubi lopte, sjest na klupu...kad ide, moze i na 30 min.
Zadnja izmjena: floyd, dana/u 15 jul 2013, 12:13, ukupno mijenjano 1 put.
Mozemo mi, ali i strucnjaci nagadjati sta ce da bude mada je sve to veoma relativno. Mozemo samo cekati i kroz koju godinu obnoviti ovu debatukonobar23 je napisao/la:u tome i jest poanta. ja sam rekao svoje misljenje o potencijalu pojedinih igraca, ne o tome kakvi su sada. ne postoji nacin da se predvidi buducnost i da se moze reci taj ce do tu doci. ali definitivno od vasih talenata najveci potencijal ima Nurkic. Po sirovom potencijalu ispred Sarica, pogotovo Sulejmanovica. Sto ne znaci da ce biti bolji od obojce, ali moze kad jednog dana shvati kako igrati i isprofilira igru. Za njega je Repesa vrhunsko rjesenje.
konobar, Atic je otisao iz Cedevite zbog potpuno drugih razloga koji nisu kosarkaski. Aco je za njega rekao kada ga je gledao da odavno veceg killera nije vidio. Dovoljno.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
Vukusic nije u Cedeviti. Centri su zatvoreni. Tu su Bilan, Nurkic i Suton. S tim da je Repesa malo staromodan trener pa ce Suton na momente gurati i na 4floyd je napisao/la:Ni ja ne mislim da Sulejmanovic ima neku NBA perspektivu, zbog fizikalija. Mada ni Scola nije imao neku posebnu visinu, tj. samo je cm. visi...Ali na kraju krajeva, ne mora nikada zavrsiti u NBA, samo neka izraste u odlicnog ili dobrog euroligasa.
@konobar
Ostaje viditi koga ce dovesti na 4. Tu je za sada samo mladi Bundovic, a nedavno je bio na probi Ivo Baltic, amerikanac porijeklom iz Hercegovine.
repesa ce sigurno dati prilike Jusufu. I takodjer Jasko je autoritativan trener, tako da je dobar bas za ozbiljnost igraca. Jasko je inace precjenjen trener sto se rezultata tice, ali je podcjenjen kad je rijec o radu s mladima. Svi pisu (zasluzeno) hvalospjeve o Vujosevicu kako radi s mladima, Jaska na nasim forumuma pljuju. Jasko kroz karijeru ima u najmanju ruku jednako takvu listu igraca koji su barem godinu dana od 14-23 godine bili kod njega ili nositelji ili dobivali minute u seniorskim ekipama. Ovako napamet Mrsic, Giricek, Zizic, Vujcic, Ukic, Planinic, Delfino, Belineli, Lorbek, Manchineli, Okur, Gentile, Moteijunas. I brojni drugi sa ABA ligaskim karijerma. Siguran sam da nije slucajno kako mnogi kazu takva lista
-
Manijakxxx
- Kontakt:
Karavdic sigurno nece igrati za nase mlade repke...Ne mogu navesti razlog zastoedinjo-bih je napisao/la:ljudi nije tolikoo vazno da li igramo a diviziju ili b. najvaznije je da sacuvamo nase talente pod nasom zastavom (najnoviji "izgubljeni" su zubac, karavdic, colak, sikiras,...), radi buducnosti A-reprezentacije!
Za A se ne sikrajte igra za nas 1000%....
Sulejmanovic je po rijecima Karavdica napravio gresku prelaskom u Barcu, je mu je Olimpija nudila ako ostane u klubu da ce graditi igru na njemu...U barci ce biti samo jedan od bezbroj talenata....simicz je napisao/la:da li mislite da ce sulejmanovic zaigrati za a tim barce?
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
A inace su Slovenci jako pazljivi sa nasim talentima. Pazljivi samo sa onima koje nam otmu i uzmu njihov pasos. Njega su htjeli samo ostaviti tu zato da ga prodaju masno poslije. Odlazak ovako rano u Barcelonu je znak da ne mozes lose proci. Djedovic je primjer, ne uspijes u Barceloni, ima drugih vrlo dobrih timova koji ce te htjeti.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic
Ostalo je samo ime.....
Ostalo je samo ime.....
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Upravo tako,plus ce igrati u B timu(gdje ce imati sigurnu minutazu,a to je 2. spanska liga),a trenirati sa A timom!neno#4 je napisao/la:A inace su Slovenci jako pazljivi sa nasim talentima. Pazljivi samo sa onima koje nam otmu i uzmu njihov pasos. Njega su htjeli samo ostaviti tu zato da ga prodaju masno poslije. Odlazak ovako rano u Barcelonu je znak da ne mozes lose proci. Djedovic je primjer, ne uspijes u Barceloni, ima drugih vrlo dobrih timova koji ce te htjeti.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
kako karavdic zeli da igra za nasu a-repku kasnije, ako prije zaigra oficijalne utakmice za juniore slovenije i sa tim gubi pravo da zaigra za nas??
mazalina nisam imao prilike gdledati tako da sam se oslanjanjao na pisanje drugih, ali tebi vjerujem na rijeckonobar23 je napisao/la:trenutno ni blizu. Lovro je dominantniji od Rubija, Sarica i Hezonje u njihovim godinama. Sa dobrim sansama da se isprofilira kao veci talent od oba hrvatska klinca jer je atleticniji od Sarica, ali ne kao Hezonja no od obojce je tehnicki bolji. Uz to dolazi iz jako pametne obitelji u kojoj su svi doktori, studenti itd. U nekoliko navrata su odbili bogate Spanjolske klubove sto mi je posebno drago. uz Sarica, Hezonju i Mazalina potecijal za velike stvari je i Dragan Bender, ali od njega se tek u kasinjoj dobi ocekuju rezultati. Arapovic, Slavica, Ivan Bender i Zubac su klasa ispod. takodjer veliki talenti....a sto ce biti od toga svega otom potom. nije ni temanerminh74 je napisao/la: ako nurkic nastavi ovim putem bice bolji od sarica koji postaje ne dorecen igrac (4 koja nema ledzne igre, slab sut, ali zato izvrstan skakac i asistent, dok fizikalije koje su mu pomagale u mladzim kategorijama za sada mu u seniorskoj konkurenciji malo toga donose)
hezonja je veoma dobar ali je imao zestoku povrijedu i pitanje je kakav ce se vratiti
arapovic je previse mekan i ako sulejmanovic nastavi ovako arapovic mu nece biti do koljena
buza i mazalin su tu negdje sada zavisi sve od njihovog razvoja i prenosenja talenta na konkretan produkt u seniorskoj konkurencijimi pored navedenih jos puno ocekujemo od nedima djedovica, edina atica i sandra gacica (a za ovoga zadnjeg sam malo zabrinut)
po mom nekom misljenju (a i nekih relevatnih ljudi iz struke) ocekujem da ce nurkic i sulejmanovic biti bas igracine, a ostali neka budu barem solidni i eto veoma dobre reprezentacije
PS
malo sam odstupio od teme, ali sam jos na njoj
da se vratimo na temu. od vasih po potencijalu za najvise domente najblizi tome je Nurkic. Djedovic puno obecava, ali po onome sto sam vidio on je ipak iz druge klase. Meni izgleda kao poboljsana verzija brata. Buza je tu negdje izmedju 2 i 3. klase kao i Sulejmanovic. sto bi reklo male sanse za nba, velike sanse da budu dobri euroligaski igraci. s tum da dajem vise sansi Buzi da se isprofilira u NBA igraca zbog atletskih predispozicija iako ce biti tesko jer samo rjetki europski igraci s tom visinom uspjevaju u NBA. Dok Sulejmanovic tesko moze do NBA-a jer nema bas fizikalije, uz to je i nizi od prosjecne visine za cetvorku. A to u NBA mogu nadoknaditi samo atlete dugih ruku. mene podsjeca malo na Bojana Dubljevica igrom, gradjom i visinom. Atica se octito nisu bezveze rijesili vec 2 kluba. Ocito u njemu ne vide potencijal za buducnost. No njega nisam gledao pa ne mogu puno reci.
ali za bracu bender sam zestoko ljubomoran sto nasi nisu ni pokusali da okrenu prema BiH, kada su vec uspijeli garica iz vujine akademije dovesti
mladzi bender ima veliki potencijal da postane izvrsna 4
sto se tice sulejmanovica, istina nema fizikalije, ali zato ima ono sto se nemoze nauciti, a to je celicnu volju (nije dzabe on rodzen usred golgote) i ne posrce pred problemima
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
prije bi rekao da se tjesi i vjeruje nekim obecanjimaedinjo-bih je napisao/la:kako karavdic zeli da igra za nasu a-repku kasnije, ako prije zaigra oficijalne utakmice za juniore slovenije i sa tim gubi pravo da zaigra za nas??
na zalost praksa je pokazala suprotno
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10
-
edinjo-bih
- Kontakt:
Kadetska reprezentacija BiH jutros je otputovala u Sloveniju na dvije prijateljske utakmice sa svojim vršnjacima iz Slovenije.
Selektor Emir Halimić sa svoji saradnicima poslije turnira u Tivtu odlučio da u Sloven Gradec povede oporavljenog Ahmedića, dok je u Srajevu ostao Sijerčić zbog lakše povrede.
Na put u Sloven Gradec su krenuli slijedeći igrači:
Ljubo Zadro, Fahrudin Manjgafić, Nemanja Marković, Boze Galić, Tarik Krvavac, Nedim Dedović, Alija Pirić, Dorde Aleksić, Enis Memić, Atif Durak, Jasmin Jakupović, Amar Gegić i Emir Ahmedić.
Prvu utakmicu naša reprezentacija igra sutra u 18.00 sati.
opet nema atica, hadzica i becara.
Selektor Emir Halimić sa svoji saradnicima poslije turnira u Tivtu odlučio da u Sloven Gradec povede oporavljenog Ahmedića, dok je u Srajevu ostao Sijerčić zbog lakše povrede.
Na put u Sloven Gradec su krenuli slijedeći igrači:
Ljubo Zadro, Fahrudin Manjgafić, Nemanja Marković, Boze Galić, Tarik Krvavac, Nedim Dedović, Alija Pirić, Dorde Aleksić, Enis Memić, Atif Durak, Jasmin Jakupović, Amar Gegić i Emir Ahmedić.
Prvu utakmicu naša reprezentacija igra sutra u 18.00 sati.
opet nema atica, hadzica i becara.
Sta je sa Aticem sto ga nema

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
sumnja na problem sa srcem, međutim izgleda da je sve ok.Yucca je napisao/la:Sta je sa Aticem sto ga nema![]()
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
-
edinjo-bih
- Kontakt:
hvala Bogu!kim je napisao/la:sumnja na problem sa srcem, međutim izgleda da je sve ok.Yucca je napisao/la:Sta je sa Aticem sto ga nema![]()
http://www.kkspars.com/novosti/drugi-o- ... -zaostrogu" onclick="window.open(this.href);return false;kim je napisao/la:sumnja na problem sa srcem, međutim izgleda da je sve ok.Yucca je napisao/la:Sta je sa Aticem sto ga nema![]()
Mislim da nije moralno, da selektor košarkaske reprezentacije Bosne i Hercegovine u bilo kom uzrastu budu Baja i Vela.
Nakon 21 god moze ponovo odluciti ako mu Slovenci budu pravili probleme kao Finci Sulejmanovicu...edinjo-bih je napisao/la:kako karavdic zeli da igra za nasu a-repku kasnije, ako prije zaigra oficijalne utakmice za juniore slovenije i sa tim gubi pravo da zaigra za nas??
Nemam se ja sta tjesiti danas sa njim razgovarao o tome...nerminh74 je napisao/la:prije bi rekao da se tjesi i vjeruje nekim obecanjima
na zalost praksa je pokazala suprotno
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
fulio
Zadnja izmjena: hz1987, dana/u 15 jul 2013, 23:23, ukupno mijenjano 1 put.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Fulio si sport!hz1987 je napisao/la:E ovo je lijepo bilo vidjeti...Bilo bi i juče ovako da sudije nisu pravile greske na nasu stetu - nebrojeno puta smo se ovako mogli odlijepiti da su neke stvari svirali kao faul u napadu + nepostojeci sedmerci koji su koreance vracali...
Danas sudjenje dobro...golmani na nivou, motiv - zelja i pozrtvovanost na nivou i rezultat nije izostao
Uglavnom sutra protiv slovenaca...svi u zetru
Mene da se pita - ja bih Grbavca i Tahirovica za A-tim i sve ove klince preselio u A-tim poslije ovog SP-a!
Neke bih na cekanje, ali bih vecinu (cca 80%) u A-tim i svim starijim od 25 godina se zahvalio i radikalno podmladio A reprezentaciju!!!
Nema se tu sta cekati vise!
JBG - jesam!NEZALAGANJE je napisao/la: Fulio si sport!![]()
Kad je sve neuredno i isto...
Najgore mi je kad se logujem a ono me vrati na pocetak
Selim komentar na pravo mjesto
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.