FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

soxx
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la soxx » 15 jul 2013, 01:43

rio_Ferdy88 je napisao/la:Neutral opet u svom stilu, koji god tim prati, odmah najavi titulu i prije nego je sezona počela, skromnost i respekt protivnika na nivou nema šta :mrgreen:
Sad ce njih Chelsea u super cupu spustit :mrgreen:

Salim se malo, al jedva cekam tekmu :D

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2013, 01:51

rio_Ferdy88 je napisao/la:Neutral opet u svom stilu, koji god tim prati, odmah najavi titulu i prije nego je sezona počela, skromnost i respekt protivnika na nivou nema šta :mrgreen:

Rio, ovo je Bayern Munchen, nisu Bullsi :mrgreen:

Bayern je uvijek jedan od favorita za osvajanje lp, a uvijek je prvi favorit za osvajanje bundeslige i kupa ;)

Optimista sam uvijek bio i biti ću.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 15 jul 2013, 01:59

Neutral je napisao/la:Optimista sam uvijek bio i biti ću.
Prebaci se na pesimizam, manje ćeš se razočarati kad nešto ne krene po tvojim najavama :mrgreen:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 15 jul 2013, 02:04

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Neutral je napisao/la:Optimista sam uvijek bio i biti ću.
Prebaci se na pesimizam, manje ćeš se razočarati kad nešto ne krene po tvojim najavama :mrgreen:

U košarci se ne mogu toliko ni razočarati jer nismo favoriti. U fudbalu da, jer ova ekipa Bayerna je top 3 sa igračkim kadrom. Prošle godine iako su derali sve redom bio sam oprezan jer je uvijek falio taj jedan igrač koji bi učinio kompletan tim sa vrhunskim igračima koji mogu igrati u bilo kojem timu, a ove godine smo ga dobili u liku Maria Gotze-a. Thiago je čisti šlag na tortu. Momak koji je kapiten mlade repke Španije ispred Isca. 22 godine, a skupio je 67 utakmica za jednu Barcelonu u čijem veznom redu igraju Xavi i Inesta, uz to je postigao 7 gola i podijelio je 11 asistencija, fudbalski genije.
U kupu 19 utakmica, 4 gola i 7 asistencija.
U ligi prvaka je skupio već 10 nastupa, te 1 asistenciju.
Momak koji ima već 3 nastupa za Španiju. Za usporedbu, jedan Javi Martinez iako stariji 2 godine ima tek 12 nastupa za Španiju a čovjek je top 3 dmc na svijetu.

Uglavnom, svako bi volio imati Thiaga u svom timu i ja kao navijač i jesam.

Neuer, Lahm, Javier Martinez, Dante, Alaba, Bastian, Thiago, Ribery, Muller, Robben, Gotze.

Ne treba nam napadač :mrgreen:

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 15 jul 2013, 02:07

na neozbiljne price i insinuacije naravno nema potrebe da se osvrcemo, ne znam otkud ljudima sad neka fix ideja da su navijaci barce molili Boga da alcantara ode u united, a ne u bayern, pa onda i smijesna insinuacija da je to zbog toga sto nas je sad vise strah bayerna nego uniteda i sl

sto se tice nas navijaca barce,odlazak alcantare je protekao u nekoliko raspolozenja, neki ga smatraju ufuranim mladicem koji nema strpljenja da ceka priliku u kojem je ponikao, neki smatraju da momak ima apsolutno pravo sto odlazi jer ne dobija i nece uskoro dobijati sansu u prvom timu

i jednim i drugim sasvim je svejedno kud ce otici, i kad je krenula prica da ide u bayern niko nista lose nije rekao protiv bayerna, bilo je komentara da mu je bolje bilo da ide u united koji ima slabiji vezni red i gdje ce se lakse izboriti za mjesto u prvom timu, u tom tonu dakle komentari, a ne sad da neko kalkulise u smislu ko ce nam biti veca prijetnja i slicne smijurije

ja sam od onih koji odlazak ovog igraca ne tangira ni najmanje, to se znalo da ce kad tad otici, znamo da kod nas nema mjesta i to je to, nije bitan igrac da se sad nesto zalimo,lijepa cifa se dobila, el hamdulila i fala i alcantari i bayernu

i vidimo svi da je ovaj transfer protekao u duhu prijateljskih odnosa izmedju klubova, kao i neki transferi prije, kad su barci bili interesantni lahm ili ribery,i kad su ovi iznosili javno simpatije prema barci, uprava bayerna je odgovorila nasoj da ne zeli ih prodavati, i onda je barca prekinula bilo kakve akcije, nije bilo nikakvih ponuda, pritisaka,molbi i sl, niti je ikada bayern radio neke pritiske na nase igrace i sl, dakle, prijateljski su uvijek stvari rjesavane

isto smo vidjeli i sada, united je nesto pokusavao vrbovati alcantaru, barem je u medijima tako izgledalo, kad se bayern umijesao u pricu nakon nekoliko dana uslijedio je i potpis,bez ikakvih otezanja,pritezanja,cjenkanja,moljakanja, nit je neko iz bayerna nesto moljakao, niti je iko iz barcelone nesto posebno pokusavao zadrzati igraca, jednostavno, nasao se zajednicki interes, prijateljski odnosi i vjerujem da je taj posao rijesen onako uz jednu opustenu veceru i picence

sjetite su ujdurme kad ste dovodili neura,martineza i sl, i kako se ovaj alcantarin transfer realizovao, i znat cete o cemu govorim, cak su predstavnici klubova gospodski zahebali i frankovu paradrzavu za porez

sustina svega je da je alcantara nebitan barceloni trenutno jer na toj poziciji ima gigante koji ce igrati jos dugo, kad ode xavi naslijedit ce ga fabregas i to je to, kod nas bi tiago imao pespektivu tek za nekih mozda 5 godina kad se iniesta oprosti, a sustina svega je i da alcantara tesko moze do mjesta i u bayernu, jer i tamo ima paklenu konkurenciju,al opet tamo mu je izglednije koliko toliko, lakse se borit za mjesto sa krosom nego iniestom i sl

tako da prica sa sad mi bojimo bayerna jer je tamo tiago nikakvog smisla nema, jer ako dodje do tih meceva bice na klupi,kao sto ste ga se vi bojali tako ga se bojimo i mi, i ja ne znam sta sad tu neko misli da se bayern potcjenjuje kad pricamo upravo suprotno, ako kazemo da nema sigurnog mjesta ni kod vas, valjda znaci da smatramo da ste vec i bez njega jaki i sl

ne vjerujem da ce ga pep forsirati previse, prvo jer nije glup,zna da ima vec sad pritisak u njemackoj javnosti, svako forsiranje alcantare docekat ce tamo na noz, svako voli svoju djecu tako i svabe, kroos i miler i ako se malo slabiji, imat ce uvijek vece simpatije od alcantare, pep je izuzetno mudar i nece sigurno forsirati alcantaru osim ako ovaj bas totalno ne explodira, a druga stvar sto je pep vec do sada bio i igracina i trenercina,i zna da ce ostatak ekipe burno reagovati ako forsira nekog tamo alcantaru pored dokazanih i provjerenih domorodaca

nista se vi dakle ne sekirajte, imate vrlo mudrog trenera koji zna gdje je i sta mu je raditi,nikakve tika-take nece biti, igrat ce onako kako najbolje godi ekipi i sta daje najbolje rezultate, igrat ce igraci koji najvise zasluze, sa blagom simpatijom prema nijemcima, a ne alcantari, kod dok je bio znao je klupirati jednog anrija,ibrahimovica a da zaigra anonimus pedro, znao se rijesti jednog ronaldinja ili eta, kod njega igraju samo oni koji se za to izbore, nema kod pepa nikakve zahebancije i zato je trenerchina
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 15 jul 2013, 02:18

I ja sam misljenja da je glupost to da je Barca vise zeljela da Thiago predje u Manchester nego Bayern radi ne znam ni sam kojih razloga...

Odlican transfer bar za mene, iako imamo igraca u sredini dovoljno, vidjecemo sta je Pep smislio.

Slozio bi se sa romarioo u vezi Pepa Guardiole, mi znamo da je on Ibrahimovica da ne kazem otjerao pa onda Ronaldinha, znaci kod njega nisu bitna ni imena ni proslost kod igraca, jednostavno neka se igraci dokazu po njegovoj nekoj formaciji i logici i ti igraci ce da igraju.

Meni je drago da imamo kao i prosle sezone siroku klupu, kad se sjetim onih godina kada Svajni se povredi pa ga zamjeni Pranjic neadekvatno, a sad ? :) Imas jednog Gustava , imas Thiaga, imas Kroosa, imas Goetzea, imas mladog Cana da ne kazem ko ce prije igrat u prvoj :)

Sljedece sezone zeljno iscekujem spica a to je Lewandowski. Ma da po transferima ovim za Goetzea i Thiaga vidimo da su to glavne zelje Pepa, sto vjerujem da ako on ne bude imao u planovima Lewandowskog il ne znam koga da taj nece ni doci.

Sve u svemu, ocekuje nas zanimljiva Bundeska, a naravno i Liga prvaka :=
FC Bayern !!!!!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 15 jul 2013, 02:23

RMA je napisao/la:
Bertone7 je napisao/la:Guardiola će uništiti Bayern.
Jupp je izdominirao tika-taku i sad je ovaj uvodi u Bayern i dovodi rezervu Barcelone koju je Bayern sravnio sa zemljom.
Ono što je Barca igrala prošle sezone nije tiki-taka u najbljem izdanju. Previše peglanja, slab tempo nije ono što je karakterisalo Pep-ovu tiki-taku. Tiki-taka od dolaska Pep-a do kraja njegovog mandata u Barci je karakterizirala nagla promjena tempa, brza izmjena pozicija, jak presing što Barcelona nije imala prošle sezone, barem ne na istom nivou.
Ne, nije...u pravu si Barcelona je sa Guardiolom igrala totalni nogomet (nagla promjena tempa, brza izmjena pozicija, jak presing-naveo si), ali ga je znatno unaprijedila sa igrom kratkih pasova. Sada vec Barcelona izgleda lose i u nekim momentima ih je dosadno posmatrati. Izgubili su neke mnoge osobine osim igre kratkih pasova pa ih protivnik nekada nadigra i 35% posjeda lopte.

Bayernu bi Pep mogao samo da napravi taj upgrade na igru kratkih pasova i dominacija je neminovnost. 8-)
Bayern ima sve karakteristike ekipe koja igra totalni nogomet. Sposobni su da odigraju na visokom fizickom nivou i da fizicki izdominiraju protivnika, odigraju snazan presing, imaju sposobnost kod igraca da odigraju vise pozicija sto nerijetko pomuti protivnika, i imaju tu vrlinu da su im svi igraci spreni da odigraju u oba smijera uz brze transformacije, kako u ofanzivu tako i u defazivu.

Posle utakmice sa Barcelonom, jedan je forumas napisao "Bayern se sa svim igracima brani, i sa svim napada" ,tacno tako nekada i izgleda na terenu 8-)

Mislim da su sve te cinjenice i privukle Guardiolu pa je odbio neke klubove koji su ponudili puno vise za njega, a prihvatio je ponudu Bayerna.

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 15 jul 2013, 08:33

FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

PEP
Kontakt:

Post Postao/la PEP » 15 jul 2013, 09:01

jutro momci sta reci ,fantasticna vijest slag na tortu na mega vezni red,tiago u bayernu zvuci mocno.Da mi je neko pricao pre 4 ,5 godina da ce bayern imati malo je reci beton sastav u svakom pogledu ,malo je to reci da mu ne bi mu vjerovao,gle sada uzimamo fakticki koga zelimo a naravno sve to ne bi bilo ovako geninijalno da nemamo alfu i omegu mozgove ovog slavnog mocnog kluba Ulija i kaleta.sta da ima kazem nego da ima zahvaljujemo na svemu ovome sto su ucinili za ovaj klub i ucinili nas tako ponosnim,sta reci za ljude koji su stvorili ovaj mega bayern koji ima velike sanse sigurno ubjedejn asam ako pep poslozi neke kockice na vrijeme ovaj bayern moze postati najuspjesnija momcad u ovom desetljecu jer ima sve predispozicije za to.

Sto se tice nacionalno prvenstvba i kupa tu ne vidim problem,slovimo za apsolutnog favorita za osvajanje ,sto se tice LP u barcu glavni favoriti ,da ne bi prejudicirali sezona je pred nam bice to sigurno visok tempo cjele sezone na svim frontovima ,bice sigurno i padova ,sve u svemu jedva cekam start sezone.pozdrav 8-)
PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 15 jul 2013, 09:18

phily je napisao/la:Saga se nastavlja :lol:
http://au.eurosport.com/football/la-lig ... tory.shtml
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: još nam i on treba :mrgreen: :mrgreen:

Najbolji posao na svijetu biti sportski novinar samo bacaj nebuloze

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2013, 09:24

Najbolji mladi igrač Španije je sad u našim redovima, još kad pomislim da smo prije mjesec dana doveli i najboljeg mladog igrača Njemačke neprocjenjivo. 8-)
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Bayern@heart
Kontakt:

Post Postao/la Bayern@heart » 15 jul 2013, 09:35

Hoće li danas biti lječnički pregled i predstavljanje i ako hoće u koliko sati će biti :?:

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 jul 2013, 10:16

Saurman je napisao/la:Najbolji mladi igrač Španije je sad u našim redovima, još kad pomislim da smo prije mjesec dana doveli i najboljeg mladog igrača Njemačke neprocjenjivo. 8-)
Isco je presao u Real koliko ja znam... ;) :D
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

amel10071988
Kontakt:

Post Postao/la amel10071988 » 15 jul 2013, 10:33

MrMuscle je napisao/la:
Saurman je napisao/la:Najbolji mladi igrač Španije je sad u našim redovima, još kad pomislim da smo prije mjesec dana doveli i najboljeg mladog igrača Njemačke neprocjenjivo. 8-)
neznas ti nista :)

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... l=viewnews" onclick="window.open(this.href);return false;
Fudbal je igra koja ukljucuje po 11 igraca sa obje strane u kojoj Nijemci uvijek pobjedjuju

MrMuscle
Kontakt:

Post Postao/la MrMuscle » 15 jul 2013, 10:40

amel10071988 je napisao/la:
MrMuscle je napisao/la:
neznas ti nista :)

http://www.nogometni-magazin.com/newspr ... l=viewnews" onclick="window.open(this.href);return false;
Pusti supljake.... Ta nagrada znaci da je najbolje odigrao prvenstvo a ne da je najbolji igrac..... Pa eto na zadnjem svjetskom prvenstvu u Juznoj Africi mescini Iniesta ili Xavi dobise nagradu (mozda je i neko treci) a Messi i Ronaldo su nastupali na istom, a znamo koliko su potonja dvojica bolja od ove dvojice ranije navedenih.....

Eto i gledano za tu nagradu dobio ju je iskljucivo tome sto je kapiten i sto je u finalu bio najbolji, a ako ce se gledati cijeli turnir Isco i Morata (doduse ovaj je bio rezerva) su bili najbolji igraci.... Pogotovo je Isco jeo malu djecu.... ;)
32 SCUDETTI ★ VINTI ★ SUL ★ CAMPO

Budi dio ŽELJE, budi Željovac...

RMA
Kontakt:

Post Postao/la RMA » 15 jul 2013, 11:13

Bilall je napisao/la: Ne, nije...u pravu si Barcelona je sa Guardiolom igrala totalni nogomet (nagla promjena tempa, brza izmjena pozicija, jak presing-naveo si), ali ga je znatno unaprijedila sa igrom kratkih pasova. Sada vec Barcelona izgleda lose i u nekim momentima ih je dosadno posmatrati. Izgubili su neke mnoge osobine osim igre kratkih pasova pa ih protivnik nekada nadigra i 35% posjeda lopte.

Bayernu bi Pep mogao samo da napravi taj upgrade na igru kratkih pasova i dominacija je neminovnost. 8-)
Bayern ima sve karakteristike ekipe koja igra totalni nogomet. Sposobni su da odigraju na visokom fizickom nivou i da fizicki izdominiraju protivnika, odigraju snazan presing, imaju sposobnost kod igraca da odigraju vise pozicija sto nerijetko pomuti protivnika, i imaju tu vrlinu da su im svi igraci spreni da odigraju u oba smijera uz brze transformacije, kako u ofanzivu tako i u defazivu.

Posle utakmice sa Barcelonom, jedan je forumas napisao "Bayern se sa svim igracima brani, i sa svim napada" ,tacno tako nekada i izgleda na terenu 8-)

Mislim da su sve te cinjenice i privukle Guardiolu pa je odbio neke klubove koji su ponudili puno vise za njega, a prihvatio je ponudu Bayerna.
Upravo! Teba dodati da je Totalni fudbal upravo igranje sa svim fudbalerima u ofanzivi i defantivi. Također priče o tzv. atomskom fudbalu i njegovoj dominantnosti po pitanju nepredvidivosti su i donekle tačne i donekle netačne.

Kažete, Barcelonina igra nije dovoljno dobra jer se nije prilagođavala, bila naizgled jednodimenzijalna. U stvari ta igra je oduzimala ono najbitnije protivniku, posjed. Kada protivnik nema posjeda, te osvajanjem istog biva pritisnut sa svih strana i satjeran u 16 m je poprilično nesposoban za uzvratni udarac, zar ne? Dosta stvari se moralo poklopiti Guardiola-inoj igri u Barceloni da se pobijedi, a ne da se izdominira jer potpunu dominaciju i trpanje pomenute nisam vidio.

Današnja Barcelona je postala u potpunosti jednodimenzijalna. Messi je u stvari napadačka igla u ovoj igri. Bez Messija nema golova, a čuvanje lopte i to sa dosta usporenim tempom je slika današnnje tiki-take. Čitajući Barcin pdf tokom sezone, uočio sam kritike na to da ni presing nije više kao nekada.

Sada, kada bi Pep uspio kombinirati i postojeću i Igru tikt-taka, te ih primjenjivao davajući veću nepredvidivost igri ( zamislite protivnika kada ne zna šta postaviti protiv Bayern-a), dominacija sve izvjesnija. Ali vrijeme će pokazati da li je to moguće, a mislim da, s obzirom na kadar i kvalitetu, je itekako moguće.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 jul 2013, 11:51

MrMuscle je napisao/la:
Dobar je Isco al' je on ipak za klasu ispod Thiaga.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

supermario
Kontakt:

Post Postao/la supermario » 15 jul 2013, 11:54

Sad idemo po Engleza 8-)
Bilo kuda,bilo gdje, Bayern u srcu zauvijek......

Centre forward
Kontakt:

Post Postao/la Centre forward » 15 jul 2013, 11:56

supermario je napisao/la:
Sad idemo po Engleza 8-)
Koji je taj ?
05.09.1995 ♥

11-0-0 Rekordmeister

Ratzel Hettner Ritter Meyer Waldseemüller CF Gauss

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 15 jul 2013, 12:04

Joooj ljudi, gledam u 2023. godinu, Bayern ima 10 jubilarnih titula lige prvaka i mete sve redom. U medjuvremenu nas je Pepp napustio, osvojio je sa nama sve kao i Jupp, samo sto je ovaj to cinio nekoliko godina za redom.

Nas trener je Jurgen Klopp, koji je doskora trenirano elf i sa njima osvojio 2puta svjetsko prvenstvo i jednom evropsko...

Ribery, Götze i Reus nekoliko godina zaredom proglasavani za najbolje igrace svijeta!!!

:P

PS: Alcantara se nije uspio probiti u Bayernu, hahahahhahah
Stern des Südens

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.